0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Patreas στις Ιουνίου 17, 2013, 01:02:30 amΤο πλαίσιο για να γίνει η διαθεσιμότητα (κινητικότητα) των εκπαιδευτικών υφίσταται ήδη.Για παράδειγμα, αν καταργηθούν τα μαθήματα που διδάσκει ένας κλάδος, τότε όλοι οι εκπαιδευτικοί αυτού του κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η καλή μας η κυβέρνηση, για να δείξει την "καλοσύνη" της, τους έχει δώσει με τον Ν. 4093/2012 τέσσερις επιλογές:Ιδιαίτερη προσοχή στη 2η επιλογή:"β) Να μετατάσσονται υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με μεταβολή της υπηρεσιακής τους σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά τη διαδικασία της προηγούμενης υποπαραγράφου για το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας και ιδίως για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Με την έκδοση της πράξης μετάταξης ή μεταφοράς και μεταβολής της σχέσης εργασίας αίρεται αυτοδίκαια το καθεστώς της διαθεσιμότητας."Οπότε, για να κάνω σύνδεση και με αυτό που ανέφερε ο Lasid, μπορεί μεν να συνεχίσει να διδάσκεται η κομμωτική σε ΙΕΚ κτλ. αλλά πλέον οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα μπορούν να "σουταριστούν" ανά πάσα στιγμή. Και κινητικότητα και ελαστικότητα. Δεν είναι, λοιπόν, ότι αλλάζει μόνο το όνομα.Patreas,για το παραπάνω που ανφερεις μήπως ισχύει μόνο για εργαζόμενους σε Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες; δηλαδή μόνο αν κάποιος δουλεύει ήδη ή μεταφερθεί εκεί μπορεί να γίνει αυτό και σε δεύτερη φάση μάλιστα;Δεν νομίζω (εκτός και αν κάνω λάθος βέβαια) ότι κάποιος μόνιμος σε διαθεσιμότητα μπορεί άμεσα να προσληφθεί ως ΙΔΑΧ. Αν θέλεις κοίταξε το λίγο.
Το πλαίσιο για να γίνει η διαθεσιμότητα (κινητικότητα) των εκπαιδευτικών υφίσταται ήδη.Για παράδειγμα, αν καταργηθούν τα μαθήματα που διδάσκει ένας κλάδος, τότε όλοι οι εκπαιδευτικοί αυτού του κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η καλή μας η κυβέρνηση, για να δείξει την "καλοσύνη" της, τους έχει δώσει με τον Ν. 4093/2012 τέσσερις επιλογές:Ιδιαίτερη προσοχή στη 2η επιλογή:"β) Να μετατάσσονται υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με μεταβολή της υπηρεσιακής τους σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά τη διαδικασία της προηγούμενης υποπαραγράφου για το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας και ιδίως για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Με την έκδοση της πράξης μετάταξης ή μεταφοράς και μεταβολής της σχέσης εργασίας αίρεται αυτοδίκαια το καθεστώς της διαθεσιμότητας."Οπότε, για να κάνω σύνδεση και με αυτό που ανέφερε ο Lasid, μπορεί μεν να συνεχίσει να διδάσκεται η κομμωτική σε ΙΕΚ κτλ. αλλά πλέον οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα μπορούν να "σουταριστούν" ανά πάσα στιγμή. Και κινητικότητα και ελαστικότητα. Δεν είναι, λοιπόν, ότι αλλάζει μόνο το όνομα.
Και αυτό το λέω, γιατί δεν θεωρώ σωστό να έρχεται "ο ουρανός σφοντύλι" σε οποιονδήποτε.
Λοιπόν...Τα συνολικά πλεονάσματα (με υπογραφή υφυπουργού) είναι γύρω στις 17500 (όχι 31000, το διόρθωσα, λάθος στον άθροισμα)Η ειδικότητα μου (Πληροφορική) είναι στην πιο δυσμενή θέση. Κρατηθείτε... 3400 πλεονάσματα! Ακολουθούν Γυμναστές με 2200 περίπου, Γαλλικής και Αγγλικής με 1600 και 1500 αντίστοιχα. Γύρω στους 1000 οι φιλόλογοι, Γερμανικής 800, Φυσικής 680 και πάει λέγοντας.Ας καθίσουμε λίγο ακόμη στον καναπέ. Κρατάει ακόμη έως να βουλιάξουμε μέχρι το πάτωμα.
@black21Αυτό το αρχείο μήπως είναι η είσοδος στο πρόγραμμα που έτρεξε για τις μεταθέσεις;
δεν ξέρω από 3400 αν θα είναι 3200.Αλλά από 3400 άμα είναι 1500 αμα καλυφθεί μόνο η βθμια έχει διαφορά.ΥΓ. Ασχετο - μου αρέσει πάντως που μου την είπατε για τις κομμώτριες. 200 κενά βγάζει...Μέχρι και προσλήψεις κάνει άμα θέλει...