0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως θα το ξαναπω και ας γίνομαι κουραστικός.Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα πρέπει να βάλεις κάτω τα εξής:Πόσους εκπαιδευτικούς (αβθμιας και βθμιας) εχω και με πόσες διδακτικές ώρες σύνολο (μετά τις συνταξιοδοτήσεις κάθε χρονιάς).Και πόσες ώρες διδασκαλίας έχω στα σχολεία.Πόσους σκέφτομαι να αποσπάσω.Αν θα πάρω και πόσους αναπληρωτέςΑκόμα και να περισσεύουν ώρες σε μια ειδικότητα και να υπάρχει έλλειμα ωρών σε άλλη η λύση βρίσκεται. Γι αυτό λέω ηρεμήστε.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε κάποια να τους πει: " Μην ανησυχείτε,όταν κάνω τεστ κύησης και βγει θετικό, θα σας στείλω email αμέσως!!!"
Απέφευγα να γράψω προσωπικές εκτιμήσεις για αριθμούς και ποιους θα αφορά η επερχόμενη διαθεσιμότητα για τους εκπαιδευτικούς, γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει όταν έρθει το μέτρο, όλοι μαζί να την αντιμετωπίσουμε με ένα ενιαίο ΟΧΙ. Η κουβέντα με παρασέρνει όμως: Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του υπουργείου παιδείας (ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί) θα περιλαμβάνονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Μάλιστα από όσους βγουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψει και ένα μέρος (μικρό ) από τις αποχωρήσεις (sic! αποφεύγουμε τη λέξη απολύσεις) που πρέπει να γίνουν το 2014 (11 χιλιάδες στο σύνολο). Οι απ' ευθείας απολύσεις για φέτος, φαίνεται οτι θα γίνουν από ΙΔΑΧ. Πως θα προκύψει ο ακριβής αριθμός και ποιους θα αφορά; Μιλάω πάντα με προσωπικές εκτιμήσεις. 1. Δεν θα αφορά μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους και θα αφορά διοικητικό προσωπικό του υπουργείου, των διευθύνσεων και ΑΕΙ, ΑΤΕΙ κλπ της κατηγορίας Δ.Ε. Υ.Ε.2. Εκπαιδευτικούς από κλάδους που θα καταργηθούν τελείως και αναφέρομαι σε κλάδους Δ.Ε. και Τ.Ε. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε οτι ακόμα και αν ξεκινήσει από φέτος το τεχνολογικό λύκειο και δεν υπάρχουν κάποιοι κλάδοι σε αυτό, υπάρχει μια διετία που θα υπάρχουν ακόμα μαθητές στις αντίστοιχες ειδικότητες, οπότε το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο.3. Εκπαιδευτικούς μεγάλης ηλικίας σε συγκεκριμένους κλάδους για τον καθένα από τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν διάφορες προφάσεις για την αρνητική κατάταξή τους. πχ δάσκαλοι διετούς φοίτησης ή καθηγητές φυσικής αγωγής διετούς φοίτησης, πληροφορικοί χωρίς βασικό τίτλο σπουδών στην πληροφορική κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι καταχωρημένα για τον καθένα μας και δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αξιολόγησης. Μια μοριοδότηση θα κάνουν με βάση 5-10 κριτήρια για δεδομένα που ήδη γνωρίζει το υπουργείο. Να επισημάνω οτι δεν θα αφορά μόνο τους παραπάνω συναδέλφους, αλλά αυτοί θα είναι οι πιο μαζικές δεξαμενές. Ίσως οι δάσκαλοι να την γλιτώσουν το καλοκαίρι και να τους περιλάβει αργότερα το υπουργείο. Οι παραπάνω συνάδελφοι μέσω του εκβιασμού της διαθεσιμότητας θα πιεστούν να δεχτούν εθελούσια έξοδο με αναγνώριση πλασματικών χρόνων για να συνταξιοδοτηθούν και να μετρήσουν στις 11.000 αποχωρήσεις του 2014. Όσοι ξεφεύγουν από τα όρια της συνταξιοδότησης θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις. Θα πει κάποιος συνάδελφος που τα γνωρίζεις ή που τα φνατάζεσαι όλα αυτά. Ούτε τα φαντάζομαι, ούτε τα γνωρίζω σίγουρα. Οι εκτιμήσεις γίνονται με βάση υπαρκτές σήμερα ενδείξεις. Ενδείξεις που βασίζονται τόσο σε επίσημες πολιτικές αποφάσεις και δεσμεύσεις (μνημόνιο, υπουργικές αποφάσεις), όσο και σε δεδομένα από τη συμπεριφορά και τη λειτουργία υπηρεσιακών παραγόντων. Θα πω ένα απλό παράδειγμα. Αν πρόπερσι ρωτούσατε έναν Διευθυντή ΔΔΕ αν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών θα γελούσε και θα σας έλεγε πολύ επιστημονική φαντασία διαβάζεις συνάδελφε. Ρωτήστε τον φέτος ευθέως αν μπορεί να σας βεβαιώσει οτι δεν θα βγούνε εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Ρωτήστε στη Διεύθυνση σας πόσοι συνάδελφοι μέχρι πέρισυ ήταν αποσπασμένοι από το ΠΥΣΔΕ στα γραφεία ως πλεονάζοντες για τις ανακες της υπηρεσίας και πόσοι θα δεχτούν να αποσπασθούν με την ίδια μέθοδο φέτος. Αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γιατί αυτή η μεταστροφή; Τέλος υπήρχε περίπτωση η Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει τους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς της για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών; Θα ήταν πολιτικό έγκλημα για την επιβίωση της. Δεν είναι και τόσο ερασιτέχνες. Να θυμίσω οτι πριν το νέο μισθολόγιο (γιατί ενιαίο δεν είναι) μας είχαν γεμίσει με φούμαρα οτι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε κερδισμένοι. Δεν ξέρω που να επενδύσω τα επιπλέον χρήματα από τότε. Και μια ερώτηση οι αιτούντες μετάταξη από πέρισυ στις θέσεις που ήταν αποσπασμένοι εφ' όσον μεταταχθούν θα μετρηθούν στον αριθμό της κινητικότητας ή όχι;
@Pdeανακοινώθηκαν και άλλα ολοήμερα βλέπω;;;; Χαχαχα....Αντε βρε καλορίζικα....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΛΥΕΣΤΕ...(για να σταματήσω οριστικά βέβαια και εγώ απαιτούνται και άλλα βήματα διασφάλισης - και όχι μόνο νέα Δημοτικά ΕΑΕΠ- για να μην ξεχνιόμαστε)ΥΓ. Λοιπόν δεν αντέχω θα το πω αλλιώς θα σκάσω...εγγραφο του Υπουργείου και πάνω δεξιά www.mpratis.gr. Mpratis uber alles...