0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουνίου 20, 2013, 10:22:03 pmΝα πω και μια κακία για τον τωρινό πρόεδρο της ΟΛΜΕ (είναι φιλόλογος), την οποία ξέρω από πρώην συμφοιτητή του και συνάδελφο στο σχολείο που εργάζομαι; Δεν ξέρω... αμφιταλαντεύομαι...Ασφαλώς και θα την πεις με καλλιτεχνικό στυλ.
Να πω και μια κακία για τον τωρινό πρόεδρο της ΟΛΜΕ (είναι φιλόλογος), την οποία ξέρω από πρώην συμφοιτητή του και συνάδελφο στο σχολείο που εργάζομαι; Δεν ξέρω... αμφιταλαντεύομαι...
Ε τώρα που το άρχισες δεν κάνει να το σταματήσεις!
Να θέσω και ένα πονηρό ερώτημα, αφού δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Ποιοι είναι πρόεδροι στο ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ; Στο ΚΥΣΔΕ Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Χαλκιδικής και στο ΠΥΣΠΕ ο Διευθυντής της ΔΠΕ Καβάλας. Από τη ΔΔΕ Χαλκιδικής φύγανε με μετάθεση 36 εκπαιδευτικοί και πήγανε μόλις 5. Αν προστεθούν και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν "ξεφορτώθηκε" καμιά 60-70 εκπαιδευτικούς σίγουρα. Στην ΔΠΕ Καβάλας φύγανε 34 δάσκαλοι με μετάθεση και συνολικά 42 εκπαιδευτικοί με τις ειδικότητες, άλλοι 30 δάσκαλοι θα συνταξιοδοτηθούν (ίσως και περισσότεροι) και δεν πήρε ούτε ένας μετάθεση προς τη διεύθυνση. Αν δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα για διαθεσιμότητα οι πρόεδροι των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν θα φροντίζαν να ενισχύσουν τις διευθύνσεις τους; Θα αφήναν κατά δεκάδες να φεύγουν οι συνάδελφοι, χωρίς να ενισχύσουν τον αριθμό του προσωπικού τους; Πονηρές σκέψεις; ίσως. Εγώ σκέφτομαι αν ήμουν στη θέση τους, θα ήθελα για την υστεροφημία μου και για να κερδίσω την εκτίμηση των υφισταμένων μου να τους εξασφαλίσω όσο μπορώ περισσότερο και πως τους εξασφαλίζω; Εξαφανίζω σε ένα καλοκαίρι τα πλεονάσματα και αν σε άλλες περιοχές γίνει σφαγή με τη διαθεσιμότητα στη δική μου οι συνάδελφοι θα με ευγνωμονούν, γιαι τους προστάτεψα; Φαντασιοπληξία; ίσως ναι ίσως όχι. Το μέλλον θα δείξει, εκτός αν όπως δείχνουν τα πράγματα πάμε σε εκλογές.
Υπάρχουν αρκετές συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις κλπ με απόφαση του υπουργείου και ίσως προκύψουν και άλλες εν τοις πράγμασι. Δηλαδή εξηγούμαι τι σημαίνει το εν τοις πράγμασι. Να τεθεί όριο για τη λειτουργία τμημάτων, σχολείων κλπ (με εξαίρεση κάποια νησιά κλπ) και επί του πρακτέου σχολεία που λειτουργούσαν πέρυσι να μην καταφέρουν να λειτουργήσουν, χωρίς να φανεί οτι το υπουργείο τα κατήργησε.
Καλό ερώτημα, αλλά εξ' αρχής οι "πλεονάζοντες" είναι το ιδεολογικό και πολιτικό επιχείρημα για να διώξουν κάποιους. Τα υπόλοιπα που ανέφερα έχουν να κάνουν με το ποιοι θα είναι αυτοί οι κάποιοι. Μπορεί αυτό να γίνει και ανά διεύθυνση. Δηλαδή ο αριθμός όσων θα βγουν σε διάθεση να εξαρτάται από το πόσοι είναι "υπεράριθμοι" σύμφωνα με τη λογική του υπουργείου, αλλά όχι για το ποιοι θα είναι. Δηλαδή στην "αξιολόγηση" να μπαίνουν όλοι εξ' ίσου άσχετα με το αν έχουν οργανική σε συγκεκριμένο σχολείο. πχ η Ξάνθη χρειάζεται 50 από αυτή την ειδικότητα και υπάρχουν 75 συνάδελφοι και αν πχ βγούνε 10-15 σε διαθεσιμότητα δεν θα έχει σχέση με το ποιοι κατέχουν τις 50 οργανικές, αλλά όλα να ξεκινούν από μηδενικής βάσης.
Μα η διαθεσιμότητα δεν έχει καμία σχέση με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Είναι διαφορετικά μέτρα. Επίσης μην σκέφτεσαι την αξιολόγηση με την πραγματική έννοια του όρου. Μπορεί αξιολόγηση να σημαίνει: πτυχίο 3 μόρια, μεταπτυχιακό 2 μόρια, ξένες γλώσσες 1 μόριο για κάθε γλώσσα κ.ο.κ. Σε 2-3 ώρες έχουν βγει τα αποτελέσματα με βάση ο,τι είναι ήδη καταχωρημένο. 3 ημέρες για ένσταση αν κάποιος διαπιστώσει οτι δεν έχει όσα μόρια έπρεπε να έχει και καληνύχτα σας.
Εξάλλου, αν θυμάμαι καλά στη διαθεσιμότητα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν δημόσιοι υπάλληλοι που απέχουν τρία χρόνια από τη σύνταξη.