0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν θέλω εγώ να διαλέξω τα κριτήρια, θέλω τη γνώμη όλων, γι' αυτό και σε ρώτησα!!!!! όλοι να βάλουμε τα κριτήρια όχι μόνο ένας για να βάλει αυτό που τον συμφέρει, όπως π.χ. τα χρόνια υπηρεσίας, ή τα παιδιά, αν διάβαζες πιό πάνω προτείνω πλήθος κριτηρίων και όχι ένα
εγώ πάλι αυτό : σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με εξετάσεις ΑΣΕΠ θα «προστατεύονται» από τη διαθεσιμότητα.γιατί το βρισκω παραπάνω απο ξεκάθαρο;
Ο γραπτός έχει άλλο κύρος.Και για τους εκπαιδευτικούς είναι ένας ο διαγωνισμός.Δεν είναι αυτός που ανέδειξε εμένα και αυτός που ανέδειξε εσένα.
Παράθεση από: MHXMHX στις Ιουνίου 27, 2013, 07:52:17 pmΟ γραπτός έχει άλλο κύρος.Και για τους εκπαιδευτικούς είναι ένας ο διαγωνισμός.Δεν είναι αυτός που ανέδειξε εμένα και αυτός που ανέδειξε εσένα.Ναι, αλλά αυτό δεν καθιστά αναξιοκρατικούς τους διαγωνισμούς με μοριοδότηση. Εσύ μίλησες για αναξιοκρατία.Κατά τα άλλα, συμφωνώ ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πιο απλά, αν είχε εφαρμοστεί ο διαγωνισμός, όπως όριζε ο αρχικός νόμος του 1998. Δεν θα ήταν και τόσο πολυδιαιρεμένοι οι εκπαιδευτικοί. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρξε ποτέ σχετικό αίτημα των εκπαιδευτικών. Τους ενδιέφερε περισσότερο να μονιμοποιηθούν ως αναπληρωτές, παρά να προσληφθούν εξ αρχής ως μόνιμοι. Τι να πω... Δεν έχει νόημα όμως πια μια τέτοια συζήτηση.
Παράθεση από: blueswire στις Ιουνίου 27, 2013, 07:46:07 pmΔεν θέλω εγώ να διαλέξω τα κριτήρια, θέλω τη γνώμη όλων, γι' αυτό και σε ρώτησα!!!!! όλοι να βάλουμε τα κριτήρια όχι μόνο ένας για να βάλει αυτό που τον συμφέρει, όπως π.χ. τα χρόνια υπηρεσίας, ή τα παιδιά, αν διάβαζες πιό πάνω προτείνω πλήθος κριτηρίων και όχι ένα Mα, ποια κριτήρια να θέσεις; Αν εξαιρέσεις κάποιους επίορκους, που είναι λίγοι, ποιο κριτήριο δεν προσκρούει σε κάποιο άλλο;Αν θέσεις το κριτήριο του ΑΣΕΠ, έχεις εξαιρέσει αυτομάτως όσους προσελήφθησαν από την επετηρίδα, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία 15+ χρόνια.Αν θέσεις το κριτήριο της προϋπηρεσίας, έχεις εξαιρέσει τους ασεπίτες.Αν θέσεις το κριτήριο της διδασκαλίας, έχεις διώξει τους αποσπασμένους.Άμα εσύ βρεις δίκαιο κριτήριο, πάω πάσο.
για μένα που τα βλέπω απ΄έξω πάντως ,περισσότερο ποιοτικά κριτήρια θα ήταν τα εξής :- πόσα σεμινάρια έχει παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου; - πόσες επιμορφώσεις έχει κάνει; - σε πόσα προγράμματα έχει εμπλακεί; - πόσες άδειες / και σε ποιες μέρες έχει λάβει ; ( δεν εννοώ επαπειλούμενης/ανατροφής κτλ)- πόσες και ποιές εξωδιδακτικές έχει αναλάβει; - πόσες αναφορές έχει φάει; - πόσες αναβαθμολογήσεις έχει εισπράξει;και επίσης : με ποιον τρόπο διορίστηκε; και σε ποια ηλικία; και ποια σχέση με την εκπαίδευση ειχε πριν διοριστεί; πχ, διορίστηκε ως πολύτεκνος στα 40 χωρίς ώρα προϋπηρεσίας; διορίστηκε με δέκα χρόνια αναπληρωτής ; διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ αλλά είχε και θητεία ως αναπληρωτής; διορίστηκε μέσω προϋπηρεσίας αλλά είχε και επιτυχία στον ΑΣΕΠ;
Θέλω να απευθύνω μια παράκληση. Ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα. Αλλά το να κουνάνε μέσα σε αυτό το φόρουμ κάποιοι το δάχτυλο σε κάποιους άλλους επιτιμητικά, υποδεικνύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζονται πλάι-πλάι εδώ και χρόνια ως άξιους να εξοβελιστούν από την εκπαίδευση, είναι, το λιγότερο, αντισυναδελφικό, για να μην πω τίποτα βαρύτερο. Ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του και τις πράξεις του, σε τελική ανάλυση.