0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ενδεχόμενο να δίνετε ιδέες αυτήν τη στιγμή το έχετε σκεφθεί; Ή νομίζετε ότι αποκλείεται κάποιος να διαβάσει τι λέγεται σε ένα forum εκπαιδευτικών;
Δεν φτάνει που κανένας επαγγελματικός κλάδος δεν δείχνει αλληλεγγύη στον άλλο. Δεν υπάρχει σύμπνοια ούτε μέσα στο ίδιο σινάφι δηλαδή. Λυπηρό.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 28, 2013, 12:04:32 amΠροτείνω να μην τους δώσουμε καθόλου αντιδράσεις συνάδελφοι. Σταματήστε να γράφετε σενάρια απολύσεων που τα διαβάζουν κάποιοι για να μαθαίνουν πώς νιώθει ο εκπαιδευτικός που απειλείται με διαθεσιμότητα!μακαρι να ειναι οπως λεςεγω ειμαι απο αυτους που απειλουνται- ειμαι ΠΕ19 και περισσεύουμε παντου-μακαρι να μην ισχυουν αυτα που μου ειπαν γιατι η ειδικοτητα μου ειναι απο τους πρωτους που θα φυγει
Προτείνω να μην τους δώσουμε καθόλου αντιδράσεις συνάδελφοι. Σταματήστε να γράφετε σενάρια απολύσεων που τα διαβάζουν κάποιοι για να μαθαίνουν πώς νιώθει ο εκπαιδευτικός που απειλείται με διαθεσιμότητα!
Να σου θέσω ένα ερώτημα, μήπως έχεις μια εξήγηση; Γιατί στοχοποιούνται συγκεκριμένα οι ειδικότητες οι οποίες βρίσκουν άνετα θέσεις και στην α'θμια εκπαίδευση (ξενόγλωσσοι, πληροφορικής, γυμναστές); Πώς το ερμηνεύεις;
alexandr75math θα συμφωνήσω μαζί μέχρι και στην παραμικρή τελεία!
Εν τούτοις στηρίζω ανεπιφύλακτα πως όλες οι ειδικότητες είναι απαραίτητες...και ανεξαρτήτως τρόπου διορισμού...
Έπειτα από την ανάγνωση των μηνυμάτων των τελευταίων ημερών, παραθέτω τις δικές μου σκέψεις:Το να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις του τύπου: "Ποια θα είναι άραγε τα κριτήρια; Ποιοί είναι δικαιότερο να παραμείνουν; Αυτοί που μπήκαν με ΑΣΕΠ ή οι παλιοί; Ή μήπως αυτοί που έχουν μεταπτυχιακό και παιδαγωγική κατάρτιση;" δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως, από ότι φαίνεται είναι βούτυρο στο ψωμί ορισμένων που μπορεί να επωφελούνται κατ' οποιονδήποτε τρόπο από την κατάσταση που εχει δημιουργηθεί. Όλοι μας, με κόπους και προσπάθειες -που για τον καθένα μεταφράζονται διαφορετικά- καταφέραμε με αξιοκρατικό τρόπο να αποκτήσουμε μια θέση στην εκπαίδευση και έχουμε κάθε δικαίωμα να τη διατηρήσουμε. Ανήκουμε σε έναν τομέα που αποτελείται από επιστήμονες, μορφωμένους ανθρώπους που, και κρίση έχουν, και την ικανότητα να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο, το λογικό από το παράλογο, το νόμιμο από το παράνομο. Και φυσικά, αν χρειαστεί, θα υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμά μας στην εργασία.ΑΥΤΟ ακριβώς πιστεύω πως πρέπει να γίνει κατανοητό -εντός και εκτός Διαδικτύου- σε ΟΛΟΥΣ όσους ασχολούνται με το θέμα, είτε είναι δημοσιογράφοι είτε οτιδήποτε άλλο...Καληνύχτα σε όλους...
Καλά πάμε! Απ' ότι βλέπω οι απολύσεις προχωράνε (μένει μόνον να ξεκαθαρίσουν ορισμένοι τα κριτήρια)... Επιπλέον παρατηρώ ότι ορισμένοι άνοιξαν και νέες θέσεις απασχόλησης για τους μελλοντικά απολυμένους εκπαιδευτικούς... Τέλεια!!!!!!!!!!!!!
Εγώ ένα γνωρίζω παρα πολύ καλά: μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.