0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
'Αραγε αυτές τις νέες οργανικές στα ΕΑΕΠ δεν θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν οι ειδικότητες τις Π/θμιας? Θα πάρουν υποχρεωτικά από τη Δ/θμια?
Παράθεση από: katerinaaa στις Ιουλίου 03, 2013, 12:10:00 pm'Αραγε αυτές τις νέες οργανικές στα ΕΑΕΠ δεν θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν οι ειδικότητες τις Π/θμιας? Θα πάρουν υποχρεωτικά από τη Δ/θμια?Λογικά θα μπορούν. Αν όμως πιστέψουμε τις απόψεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς σε τούτο δω το φόρουμ οι γνωρίζοντες τα της α'θμιας, εκεί δε γίνεται ο χαμός που γίνεται στη β'θμια με αυτούς που είναι στη διάθεση, τους υπεράριθμους κτλ. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω το εξής: στο ΠΥΣΠΕ της περιοχής στην οποία υπηρετώ, υπάρχουν απείρως περισσότερα κενά στις ειδικότητες, οι οποίες θρυλούνται ότι θα μεταφερθούν στα δημοτικά, απ' ότι στο αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 03, 2013, 12:17:51 pmΠαράθεση από: katerinaaa στις Ιουλίου 03, 2013, 12:10:00 pm'Αραγε αυτές τις νέες οργανικές στα ΕΑΕΠ δεν θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν οι ειδικότητες τις Π/θμιας? Θα πάρουν υποχρεωτικά από τη Δ/θμια?Λογικά θα μπορούν. Αν όμως πιστέψουμε τις απόψεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς σε τούτο δω το φόρουμ οι γνωρίζοντες τα της α'θμιας, εκεί δε γίνεται ο χαμός που γίνεται στη β'θμια με αυτούς που είναι στη διάθεση, τους υπεράριθμους κτλ. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω το εξής: στο ΠΥΣΠΕ της περιοχής στην οποία υπηρετώ, υπάρχουν απείρως περισσότερα κενά στις ειδικότητες, οι οποίες θρυλούνται ότι θα μεταφερθούν στα δημοτικά, απ' ότι στο αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ.Οι πλεονάζοντες και διαθεσίτες ειδικοτήτων στην α-βάθμια δεν είναι τόσο πολλοί όσοι στην β-θάμθια. Θεωρώ οτι μεγάλο κύμα δευτεροβάθμιας θα απορροφηθεί στα ΕΑΕΠ - για να μη χρειαστεί να πάρουν αναπληρωτές - και απ' ότι φαίνεται πάνε να κάνουν το ίδιο και στα κανονικά σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά να μένουν μέχρι τις 2 - τύπου ΕΑΕΠ. Πάντως από την πείρα μου τρία χρόνια τώρα σε τέτοια δημοτικά, μπορώ να πώ ότι είναι μεγάλο λούκι. Μετά τις 12, τα παιδιά είναι τόσο κουρασμένα που βασικά δεν γίνεται σοβαρή δουλειά. Το μεγάλο πρόβλημα στο δημοτικό είναι ότι έχεις τους γονείς να ελέγχουν κάθε σου κίνηση.
απεργία;;;;;;; χμ......πάλι βλέπω να φοράμε τα......χακί
Παράθεση από: axarioti στις Ιουλίου 03, 2013, 12:39:23 pmΠαράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 03, 2013, 12:17:51 pmΠαράθεση από: katerinaaa στις Ιουλίου 03, 2013, 12:10:00 pm'Αραγε αυτές τις νέες οργανικές στα ΕΑΕΠ δεν θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν οι ειδικότητες τις Π/θμιας? Θα πάρουν υποχρεωτικά από τη Δ/θμια?Λογικά θα μπορούν. Αν όμως πιστέψουμε τις απόψεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς σε τούτο δω το φόρουμ οι γνωρίζοντες τα της α'θμιας, εκεί δε γίνεται ο χαμός που γίνεται στη β'θμια με αυτούς που είναι στη διάθεση, τους υπεράριθμους κτλ. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω το εξής: στο ΠΥΣΠΕ της περιοχής στην οποία υπηρετώ, υπάρχουν απείρως περισσότερα κενά στις ειδικότητες, οι οποίες θρυλούνται ότι θα μεταφερθούν στα δημοτικά, απ' ότι στο αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ.Οι πλεονάζοντες και διαθεσίτες ειδικοτήτων στην α-βάθμια δεν είναι τόσο πολλοί όσοι στην β-θάμθια. Θεωρώ οτι μεγάλο κύμα δευτεροβάθμιας θα απορροφηθεί στα ΕΑΕΠ - για να μη χρειαστεί να πάρουν αναπληρωτές - και απ' ότι φαίνεται πάνε να κάνουν το ίδιο και στα κανονικά σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά να μένουν μέχρι τις 2 - τύπου ΕΑΕΠ. Πάντως από την πείρα μου τρία χρόνια τώρα σε τέτοια δημοτικά, μπορώ να πώ ότι είναι μεγάλο λούκι. Μετά τις 12, τα παιδιά είναι τόσο κουρασμένα που βασικά δεν γίνεται σοβαρή δουλειά. Το μεγάλο πρόβλημα στο δημοτικό είναι ότι έχεις τους γονείς να ελέγχουν κάθε σου κίνηση. Σε νιώθω, συνάδελφε. Εγώ διορίστηκα στην α'θμια αλλά πήρα μετάταξη γιατί δε μπορούσα ν' αντέξω την κατάσταση που περιγράφεις. Επιπλέον, σε πολλά δημοτικά, εμείς οι ειδικότητες, νιώθουμε και λίγο... τσόντα, αφού αυτοί που βγάζουν πρόγραμμα φροντίζουν πάντα να μας... τσοντάρουν στις τελευταίες ώρες, που τα παιδιά είναι τελείως εξοντωμένα και... τρελαμένα.
δε νομίζω να ηρεμήσουν:Kατά τη σύνταξη των νέων προγραμμάτων σπουδών για το Λύκειο, που σχεδιάζονται, δυστυχώς, ερήμην των επιστημονικών Ενώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το μάθημα της Φιλοσοφίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, εμφανίζεται ως μονόωρο στη