0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@DamienΝα πω ένα τρελό σενάριο και πες μου από που "μπάζει"Ως γνωστό αιτήσεις για μετάταξη στην αβθμια έχουν ήδη γίνει (εννοώ "νεες" και παραδοσιακές ειδικότητες).Αν τρέξει το σενάριο με αυτούς που χωλαίνει το θέμα (νομικά εννοώ);;; Μιας και οι αιτουντες ζήτησαν συγκεκριμένες περιοχές και όχι σχολεία καθώς και όλοι που είχαν τις προυποθέσεις (ανω της 5ετίας) μπορούσαν να κάνουν αίτηση.Και εξηγούμαι αν σε α φάση μετατάξω ήδη αυτούς που αιτήθηκαν (όχι όλους αλλά την πλειοψηφία...) τι πρόβλημα έχω;Αφού έχω τις αιτήσεις έχω και τα νούμερα άρα το ρυθμίζω με τις ώρες διδασκαλίες ΚΑΙ τα όποια λειτουργικά κενά προκύψουν καλύπτονται από άτομα της διάθεσης στην δβθμια.Αν πάλι δεν βγαίνει το σενάριο έχω ήδη και τις υποχρεωτικές διαθέσεις σε όλη την χώρα.Τι εννοώ;Γρήγορες διαδικασίες μετάταξης για να πιάσω τον στόχο..έστω και ανορθόδοξα, ρύθμιση ωραρίων σχολείων για να μην ξεφύγω πολύ και μετά διαθέσεις προσωπικού από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια και αντίστροφα καθώς και υποχρεωτικες διαθέσεις αν χρειαστεί από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ....Μπορεί να υλοποιηθεί το παραπάνω με απόφαση Υπουργού;
@nikitasΔεν θα σε μετατάξουν υποχρεωτικά αν τα νούμερα βγαίνουν. απλά όπως Γυμναστες και Αγγλικής και Μουσικής έκαναν αιτήσεις μετάταξεις (σε ποια κενά αλήθεια) κάθε Μάρτη και Οκτώβρη (νομίζω) ρωτώ αν με την ίδια λογική μπορεί να πάρει όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. απλά λείπουν τα κενά. αν οριστούν παίρνει μήπως αυτούς που έκαναν ήδη αίτηση Μάρτη; Αυτό ρωτώ αν και κατα πόσο είναι νόμιμο.@alexandrΠροτιμώ να μην μιλώ με γρίφους. Επαναλαβάνω υπονοείς κάτι και κάποιον. Πες το μας και μας. Εγω προσωπικά δεν σε καταλαβαινω...
Να κάνω ρε παιδιά μια ερώτηση? Αν κάποιος έχει οργανική θέση σε σχολείο και δεν θέλει ούτε να μεταταχθεί στα Δημοτικά ούτε σε άλλη δημόσια υπηρεσία τι θα πρέπει να κάνει για να παραμείνει στο σχολείο του? Ευχαριστώ
Για το πως θα γίνουν οι μετατάξεις και ζητάω συγγνώμη από τον Damien γιατί από ότι είδα τα έχει ψιλοπεί ήδη - εγώ δεν τα είχα δει - νομίζω αυτά που γράφει είναι κατατοπιστικά.
Απλά η λογική μου - τέτοια ώρα τέτοια λόγια - στηρίζεται στην λογική της ικανοποίησης και όχι της δυσαρέσκειας.Δηλαδη αν και οι 25.000 μπορούσαν να "κινητοποιηθούν" εθελοντικά γιατί να το κάνει υποχρεωτικά;Ακόμα και για τους 2000 του Υπουργείου αν ο άλλος δεν θέλει να κάνει μάθημα θα έχει πρόβλημα να βγει 3 μήνες (στην τύχη μιλάω) σε διαθεσιμότητα αλλά να πάει σε Γραφείο που ήδη θέλει; (η ερώτηση είναι ρητορική).Σαφώς και δεν θα πετύχει 25.000 ευχαριστημένους αλλά από την άλλη γιατί να επιδιώξει 25.000 δυσαρεστημένους;
ειναι καθαρα θεμα εξαναγκασμου σε εθελοντικες μεταταξεις στη α'βαθμια.πειτε μου ποιος θα ρισκαρει να πει οχι στην α'βαθμια με ενδεχομενο μπροστα του τη διαθεσιμοτητα για καποιους μηνες που μπορει να οδηγησει και σε απολυση??βεβαια αυτο πληττει οσους συναδελφους ειχαν εξαρχης εκφρασει τη θεληση να μετακινηθουν στην α'βαθμια μιας και με αυτον τον τροπο θα συρθουν κι αυτοι που δεν θελαν α'βαθμια και που ισως να προηγουνται λογω χρονων υπηρεσιας 'η και μοριων απεναντι στους πρωτους.
Δεν ξέρω αν η διαθεσιμότητα και μετά απόλυση αφορά μονίμους.Πάντως το σύνταγμα λέει για ένα χρόνο και αυτοί συζητάνε για την πρώτη φάση (που είναι όλοι του Υπ. Παιδείας) για 6 μήνες ή 9 μήνες διαθεσιμότητα, άρα;;;Τους υπολοιπους μήνες θα τους αφήσουν απλήρωτους ή θα τους διώξουν πριν το 12μηνο χωρίς αλλαγή Συντάγματος;;;