0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν αναφέρομαι σε εκπαιδευτικούς ΙΔΑΧ που μετατρέπονται κάθε χρόνο σε μόνιμους με αποφάσει ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ.Αναφέρομαι σε ΙΔΑΧ Διοικητικούς ή άλλες ειδικότητες (οι οποίοι είναι ΔΕ μπορεί και ΥΕ)....
nikitas, γνωρίζεις επισήμως τον αριθμό πλεοναζόντων ανά ειδικότητα; αν ναι διαφώτισε μας σε παρακαλώ, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δεν τα πιστεύω. Όσο για την ΟΛΜΕ ούτε αυτό είναι ικανή να κάνει...
Παράθεση από: vadi στις Ιουλίου 05, 2013, 08:58:56 pmnikitas, γνωρίζεις επισήμως τον αριθμό πλεοναζόντων ανά ειδικότητα; αν ναι διαφώτισε μας σε παρακαλώ, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δεν τα πιστεύω. Όσο για την ΟΛΜΕ ούτε αυτό είναι ικανή να κάνει...http://www.speedyshare.com/pB45X/2012-2013-12-6-2013-2.xls
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 05, 2013, 08:57:37 pm@perstikos_kavΑν εννοείς εμένα να σου πω...Αποψη μου είναι ότι εκπαιδευτικοί ΠΕ δεν απολύονταιΕπίσης η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα έχει αποκτήσει άλλο νόημα.
@perstikos_kavΑν εννοείς εμένα να σου πω...Αποψη μου είναι ότι εκπαιδευτικοί ΠΕ δεν απολύονταιΕπίσης η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα έχει αποκτήσει άλλο νόημα.
perastikos-kav, υπομονή ας περιμένουμε να δούμε αν όντως στους 2000 θα είναι και μάχιμοι εκπαιδευτικοί. Αν είναι, που δεν το πιστεύω ότι θα είναι, θα υπάρξει έκπληξη τύπου δημοτικής αστυνομίας με ειδικότητες του τεχνολογικού λυκείου να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες ( προσωπική εκτίμηση που πραγματικά απεύχομαι)
Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα οι απευθείας αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ ήταν κοντά στις 1700 φέτος. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε όσες ήταν αρχικά σε ΠΥΣΔΕ και μετά στην Α/θμια.Μας τρομάζει η λέξη "διαθεσιμότητα" αλλά στην πραγματικότητα δεν περισσεύει κανείς. Και τι θα πει περισσεύει; Πώς το μετράμε αυτό; Ας δούμε και τον αριθμό των συντάξεων και μετά το συζητάμε ξανά.Έχουμε τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις. Οι περισσότεροι επιθυμούν να μεταταχθούν στην υπηρεσία απόσπασης. Πέρυσι είπαν: "κάντε αιτήσεις", μετά είπαν εμμέσως πλην σαφώς "δεν αφορά εκπαιδευτικούς". Ας βγει επιτέλους μια ξεκάθαρη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος να γίνουν αιτήσεις να τελειώνουμε.Έχουμε έναν αριθμό που πραγματικά περισσεύει γιατί είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ούτε διδάσκουν ούτε προσφέρουν ως διοικητικοί ("αδυνατούντες"). Αυτοί πόσοι είναι; Μήπως είναι αυτοί οι 2000; Και γιατί να είναι μόνο από τη Δευτεροβάθμια (οι 2000 σε διαθεσιμότητα εννοώ), από που προκύπτει αυτό; Μεταξύ μας γνωρίζουμε ότι οι "αδυνατούντες" είναι πάνω από 2.000 (και στις δύο βαθμίδες).Με μία λογική σειρά στις διαδικασίες όλα θα γίνουν:1. Αυτός που θέλει να είναι στην Α/θμια θα πάει στην Α/θμια2. Αυτός που θέλει διοικητική θέση θα πάει σε διοικητική θέση3. Ο "δεν μπορώ να κάνω τίποτα" θα πάει σπίτι του.Όλα αυτά βέβαια δεν θα λάβουν υπόψη ότι το 80% των εκπαιδευτικών θέλει να είναι στον τόπο συμφερόντων (το οποίο δεν το καταλαβαίνω προσωπικά για όσους δεν έχουν παιδιά), δηλαδή σε 5 πόλεις στην Ελλάδα.Υπομονή και καλή δύναμη.