0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια επισήμανση όσον αφορά τις μετατάξεις των 5.000 εκπαιδευτικών που μπορεί να είναι τελείως λάθος, γιατί βασίζεται σε εικασίες.Ποια είναι η κοινή συνισταμένη των τελευταίων δημοσιευμάτων; (από χτες τη νύχτα, μέχρι σήμερα το πρωί). Ότι η τρόικα αρνείται οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών να εκληφθούν ως κινητικότητα. Όταν κάποιος ακούσει κάτι τέτοιο, ποια είναι η επόμενη λογική σκέψη που κάνει; Αν είναι έτσι, οι 5.000 μπαίνουν στον ντορβά της κινητικότητας-διαθεσιμότητας. Ειπώθηκε όμως όντως κάτι τέτοιο; Ή μήπως είναι θέμα ερμηνείας ενός δημοσιογράφου; Να προσθέσω εδώ ότι, σε αντιδιαστολή με το χθεσινό, μεταμεσονύκτιο δημοσίευμα του tovima.gr, το οποίο αναπαράγουν και πολλά άλλα site, υπάρχουν και πολλά σημερινά δημοσιεύματα που λένε ότι οι 5.000 δεν πάνε για διαθεσιμότητα, αλλά ότι μετατάσσονται κανονικά και το κενό τους θα συμπληρωθεί από τους ΟΤΑ. Δε λέω ότι ισχύει, αλλά όσο μπορεί να ισχύει η εκδοχή του
Έχω την αίσθηση ότι ποτέ την τρόϊκα δεν την ενδιέφεραν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και σωστά για μένα δεν θέλει να τις συμπεριλάβει στις 12500.Η Εσωτερική τρόϊκα με το δικό μας τρικ προσπαθεί αφενός να πάρει χρόνο για να δει τι θα κάνει αφού δεν υπήρξε καμιά προεργασία και αφετέρου να κερδίσει χιλιάδες θέσεις κινητικότητας αφού επιθυμεί διακαώς να προστατεύσει ημετέρους (χωρίς να τα έχω με τους εργαζομένους) όπως σωστά είπε και ο guestteacher γι'αυτό έγινε και η αυτονόμηση του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.Πλέον δεν ξέρω αυτό το παιχνιδάκι αν θα μας ωφελήσει ή θα μας βάλουν στον καιάδα της διαθεσιμότητας μαζί με τη δημοτική αστυνομία.Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν έπρεπε να βρεθούμε σ'αυτή τη θέση, και για να δανειστώ τον όρο από το nikita η συγκυβέρνηση κάνει παγκόσμια πρώτη με το να θέλει να βγάλει ΠΕ στον τάκο.
@nikitasΜια επισήμανση και ελπίζω να διαψευστώ σε όλα τα μετα μεσονύκτια μηνύματα μέχρι σήμερα...Οταν έγινε το νέο μισθολόγιο τι λέγανε-με και ΕΔΩ μέσα;Επίσης αν κάποιος βγει τώρα σε διαθεσιμότητα (δεν λέω να το κάνει - προς Θεου - άσε που δεν θα ρωτήσουν κιόλας) υπάρχει μια ελπίδα να την γλιτώσει. Δες από μετατάξεις ΟΣΕ και Ολυμπιακής μέχρι το Νοέμβρη και τους 2000. Οποιος βγαίνει αργότερα...Εγώ επαναλαμβάνω οι 25.000+2000 απολύσεις που ζήτησε η Τρόικα πέρσι ΜΑΛΛΟΝ όπως φαίνεται θα της πάρει. Ακόμα και με άλλη Κυβέρνηση ώστε να σκάσει η "καυτή" πατάτα σους επόμενους...κλασική νεοελληνική πατέντα...κοινώς κάτω από το χαλάκι...Να το πω πιο απλά οι ΙΔΑΧ είναι εφεύρεση. Αντί να πουν την αλήθεια προτιμούν να ξεχειλώνουν το Σύνταγμα για το αυτονόητο...
Κάθετα αντίθετος στην πρόταση υπήρξε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτή τη διαδικασία, όσο και την ελληνική οικογένεια σε σοβαρή δοκιμασία, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο θα ξεκίναγε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ενώπιον της επιμονής της τρόικας η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων να συνοδεύεται από διαθεσιμότητα, επιλέχθηκε οι 5.000 υπάλληλοι να προκύψουν από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως δήλωσε πηγή του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης «όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές».http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=219637&catid=9