0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οταν η κυβερνηση για να χρυσώσει το χάπι λεει οτι για καθε απόλυση και μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δεν ειναι εντελώς γελοίο να απολύσει επιτυχόντες ΑΣΕΠ? δε μπορει βεβαια να πει οτι κρατάει έναν υπεραριθμο πχ Θεολόγο με ΑΣΕΠ και απολύσει στη θέση του ενα μαθηματικό χωρις ΑΣΕΠ. Παντως δε νομιζω να απολυθεί κάποιος δ.υ. απο ΑΣΕΠ και να μην ξανα προσληφθεί με δικαστική απόφαση. Προϋποθέτει βεβαια οτι υπαρχει συναφή οργανικη
Παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα αυτό. Μήπως αντί να ψάχνουμε ποιοι θα απολυθούν να ψάξουμε τι θα κάνουμε αν απολυθεί κάποιος;Αντιγράφω γιατί μου άρεσε: «Ένας απολυμένος» θα σημάνει σύντομα «Όλοι προς απόλυση».Την ΠΔΣ πολλοί εμίσησαν τα μόριά της ουδείς, από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκημήπως όλοι που γράφουμε εδώ να ανοιξουμε καινούργιο θέμα πχ "τρόποι αντιμετώπισης κινητικότητας";αν πιέσουμε οι ίδιοι τους συνδικαλιστές μας; να βρούμε τα τηλέφωνά τους και να τους τρελάνουμε;
Στο δημόσιο, μετά το 1994, έχουν διοριστεί χιλιάδες επί χιλιάδων από τα παράθυρα, μπορεί και τριπλάσιοι ή τετραπλάσιοι από τον αριθμό των 25.000. Αν ο ΑΣΕΠ χρησιμοποιείτο ως κριτήριο για να αξιολογηθούν ΟΛΟΙ αυτοί και οι λιγότερο ικανοί και προσοντούχοι ν' απολυθούν, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν ένα δίκαιο μέτρο. Το να χρησιμοποιείται όμως ο ΑΣΕΠ ως κριτήριο για να οδηγηθούν στην απόλυση κάποια από τα 25.000 'κορόιδα', τα οποία βγαίνουν στη σέντρα όπως... κάτσει, κατόπιν παρασκηνιακών 'μαγειρεμάτων' της τελευταίας στιγμής, έτσι για να συμπληρωθεί ένα ρημάδι νούμερο, εγώ το αποκαλώ επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δημαγωγικό κολπάκι για να προσδώσουμε στις προγραφές ένα μανδύα, και καλά, νομιμότητας.
Στο δημόσιο, μετά το 1994, έχουν διοριστεί χιλιάδες επί χιλιάδων από τα παράθυρα, μπορεί και τριπλάσιοι ή τετραπλάσιοι από των αριθμό των 25.000. Αν ο ΑΣΕΠ χρησιμοποιείτο ως κριτήριο για να αξιολογηθούν ΟΛΟΙ αυτοί και οι λιγότερο ικανοί και προσοντούχοι ν' απολυθούν, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν ένα δίκαιο μέτρο. Το να χρησιμοποιείται όμως ο ΑΣΕΠ ως κριτήριο για να οδηγηθούν στην απόλυση κάποια από τα 25.000 'κορόιδα', τα οποία βγαίνουν στη σέντρα όπως... κάτσει, κατόπιν παρασκηνιακών 'μαγειρεμάτων' της τελευταίας στιγμής, έτσι για να συμπληρωθεί ένα ρημάδι νούμερο, εγώ το αποκαλώ επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δημαγωγικό κολπάκι για να προσδώσουμε στις προγραφές ένα μανδύα, και καλά, νομιμότητας.
Παρακαλουθώ την κουβέντα και θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια:Τι θα πει ότι δεν θα πειράξει αυτούς πο διορίστηκαν με ΑΣΕΠ? δηλαδή οι άλλοι διορίστηκαν παράνομα? δηλαδή το έτος κτήσης και ο βαθμός πτυχίου είναι παράνομο? αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην δικαιοσύνη. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάθενας εδώ προσπαθεί να επιβάλλει το σενάριο που τον συμφέρει, ασεπ, εκτός ασεπ, παλιοί, νέοι κλπ.όποιον και να απολύσουν από την στιγμή που δεν έχουν κάνει αξιολόγηση και είναι μόνιμος θα πάει στα δικαστήρια και θα τους πάρει και τα σώβρακα. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί πο μπήκαν με ΑΣΕΠ διάβασαν και κουράστηκαν περισσότερο από αυτούς που μπήκαν με πίνακα αλλα αυτό δεν κάνει τους μεν νόμιμους και τους δε παράνομους.Αν θυμάστε ο μανιτάκης είχε αναφέρει: ασεπ ή οποιοδηποτε αντικειμενικό σύστημα μορίων, και η επετηρίδα.προυπηρεσία είναι κάτι τέτοιο.Όπως και να έχει αν βάλουμε κάτω τη λογική ο μόνος τρόπος να φύγουν 2000 είναι με αξιολόγηση εξπρές και αυτή μπορεί μέσα στον Ιούλιο να γίνει μόνο μέσα από το survey.Άλλος τρόπος είναι να καταργηθεί ένας ολόκληρος κλάδος. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, τόσο απλά.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 07, 2013, 08:42:51 pmΣτο δημόσιο, μετά το 1994, έχουν διοριστεί χιλιάδες επί χιλιάδων από τα παράθυρα, μπορεί και τριπλάσιοι ή τετραπλάσιοι από των αριθμό των 25.000. Αν ο ΑΣΕΠ χρησιμοποιείτο ως κριτήριο για να αξιολογηθούν ΟΛΟΙ αυτοί και οι λιγότερο ικανοί και προσοντούχοι ν' απολυθούν, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν ένα δίκαιο μέτρο. Το να χρησιμοποιείται όμως ο ΑΣΕΠ ως κριτήριο για να οδηγηθούν στην απόλυση κάποια από τα 25.000 'κορόιδα', τα οποία βγαίνουν στη σέντρα όπως... κάτσει, κατόπιν παρασκηνιακών 'μαγειρεμάτων' της τελευταίας στιγμής, έτσι για να συμπληρωθεί ένα ρημάδι νούμερο, εγώ το αποκαλώ επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δημαγωγικό κολπάκι για να προσδώσουμε στις προγραφές ένα μανδύα, και καλά, νομιμότητας.Η δήλωση αυτή του Μητσοτάκη έγινε τον Οκτώβριο του 2011 όταν ήταν απλά βουλευτής...ποιοί την ανακίνησαν άραγε τώρα? έχω κάποιους στο μυαλό μου αλλά δεν είμαι και σίγουρος....