0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ δεν άκουσα το Μητσοτάκη να λέει το προαναφερθέν. Το μόνο που έχει πει είναι ότι για καθεμιά απόλυση, θα υπάρχει μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.Νομίζω το είπε στον Παπαχελά.
Παράθεση από: pv στις Ιουλίου 07, 2013, 09:46:01 pmΕκτός από επετηρίδα ή εξετασεις ΑΣΕΠ , με ποιον αλλο τροπο μπορούσε καποιος εκπαιδευτικος να διοριστει ? Αυτοι οι δυο τροποι ηταν απολυτα διαφανείς και δεν επιδέχονταν κομματικές παρεμβασεις. Δεν γνωρίζω αλλους τροπους. Οσο αφορα , ομως , αλλες υπηρεσίες και αλλα υπουργεία , εκει γινοταν ο κακος χαμος. Αγριο στριμωξίδι στις πορτες των βουλευτικων γραφειων. Ειμαι σιγουρος οτι ο Μητσοτακης , οταν αναφέρεται σε "διορισμούς χωρις ΑΣΕΠ απο το 1994" δεν αναφερεται σε εκπαιδευτικούς. Εγω , παντως ειμαι ετοιμος .... βυσμα δεν εχω , οποτε , την πατησα ...Οι εκπαιδευτικοί από το '98 και μετά διορίζονται σε ποσοστό 40% και με βάση την προυπηρεσία τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εδώ λοιπόν έχουν παιχτεί και κομπίνες με χαριστικές προσλήψεις σε ΠΔΣ, ειδική αγωγή, Σιβιτανίδειο, ωρομισθίες, εκκλησιαστικά λύκεια, αθλητικά σχολεία κλπ. Συν του ότι με τα έκτακτα 30μηνα που έβγαιναν κατά καιρούς (διορισμός όσων είχαν πάνω από 30 μήνες προυπηρεσία), το 40% των διορισμών εκτός ΑΣΕΠ έφτανε να είναι πολύ περισσότερο.
Εκτός από επετηρίδα ή εξετασεις ΑΣΕΠ , με ποιον αλλο τροπο μπορούσε καποιος εκπαιδευτικος να διοριστει ? Αυτοι οι δυο τροποι ηταν απολυτα διαφανείς και δεν επιδέχονταν κομματικές παρεμβασεις. Δεν γνωρίζω αλλους τροπους. Οσο αφορα , ομως , αλλες υπηρεσίες και αλλα υπουργεία , εκει γινοταν ο κακος χαμος. Αγριο στριμωξίδι στις πορτες των βουλευτικων γραφειων. Ειμαι σιγουρος οτι ο Μητσοτακης , οταν αναφέρεται σε "διορισμούς χωρις ΑΣΕΠ απο το 1994" δεν αναφερεται σε εκπαιδευτικούς. Εγω , παντως ειμαι ετοιμος .... βυσμα δεν εχω , οποτε , την πατησα ...
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 07, 2013, 09:50:04 pmΠαράθεση από: pv στις Ιουλίου 07, 2013, 09:46:01 pmΕγώ δεν άκουσα το Μητσοτάκη να λέει το προαναφερθέν. Το μόνο που έχει πει είναι ότι για καθεμιά απόλυση, θα υπάρχει μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Νομίζω το είπε στον Παπαχελά.Μπορει να ειπε αυτο, αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι.Ο "μπουσουλας" ειναι το αναθεωρημενο μνημονιο το Μαιο 2013, στο οποιο αναφερονται χοντρικα και επιγραμματικα τα εξης:-Σε διαθεσιμοτητα εως τελους 2013 25,000 ατομα- Απολυσεις 4000 μεχρι τελους 2013-Απολυσεις αθροιστικα 15,000 μεχρι τελους του 2014 (δηλ 11,000 το 2014)-Μειωση αρ. ΔΥ κατα 150,000 (κατ ελαχιστον) εως το 2015, μεσω προωρων συνταξιοδοτησεων και απολυσεων-Προσληψη για καθε εναν που φευγει με αλλο (μεσω ασεπ αποκλειστικα) -Επειδη σε καποιες υπηρεσιες θα γινουν οπωσδηποτε προσληψεις εξειδικευμενου προσωπικου (!) , πρεπει να γινουν μαζικες απολυσεις ωστε να δημιουργηθει το απαραιτητο δημοσιονομικο κενο για προσληψη αυτων που χρειαζονται σε αυτες τις θεσεις. (μαλλον για ΣΔΟΕ πιθανολογω).-Μετα 12μηνο , αν δε βρεθει θεση για οσους ειναι σε κινητικοτητα θα επερχεται απολυση.Αυτα ολα αναφερονται σε λινκ που εχει ηδη παρατεθει απο την αρχηhttp://ec.europa.eu/economy_finance/publications/occasional_paper/2013/pdf/ocp148_en.pdfΠροσωπικα παντως πιστευω τα εξης:-Διαθεσιμοτητα ειναι ο προθαλαμος της απολυσης.-Οι απολυσεις θα γινουν κατα κυριο λογο απο τη διαθεσιμοτητα-Η εστιαση στους εκπαιδευτικους ως προς την αντληση προσωπικου για διαθεσιμοτητα, καταδεικνυει απο ποιους θα γινουν οι επερχομενες απολυσεις-Δεν πιστευω οτι θα γινουν οι προσληψεις που λεει το μνημονιο (1:1 για αυτους που αποχωρουν), αλλα θα ειναι σημαντικα λιγωτερες. Το προβλημα ειναι να απολυσουν , μετα ποιος νοιαζεται ...
Παράθεση από: pv στις Ιουλίου 07, 2013, 09:46:01 pmΕγώ δεν άκουσα το Μητσοτάκη να λέει το προαναφερθέν. Το μόνο που έχει πει είναι ότι για καθεμιά απόλυση, θα υπάρχει μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Νομίζω το είπε στον Παπαχελά.
(...) Το προβλημα ειναι να απολυσουν , μετα ποιος νοιαζεται ...**Τα παραπανω ειναι τα ελαχιστα υποχρεωτικα απο το μνημονιο. Πιθανον να απαιτηθουν και εκτακτα με ή χωρις αναθεωρηση του μνημονιου.
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 07, 2013, 10:08:28 pmΟι εκπαιδευτικοί από το '98 και μετά διορίζονται σε ποσοστό 40% και με βάση την προυπηρεσία τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εδώ λοιπόν έχουν παιχτεί και κομπίνες με χαριστικές προσλήψεις σε ΠΔΣ, ειδική αγωγή, Σιβιτανίδειο, ωρομισθίες, εκκλησιαστικά λύκεια, αθλητικά σχολεία κλπ. Συν του ότι με τα έκτακτα 30μηνα που έβγαιναν κατά καιρούς (διορισμός όσων είχαν πάνω από 30 μήνες προυπηρεσία), το 40% των διορισμών εκτός ΑΣΕΠ έφτανε να είναι πολύ περισσότερο.Στο σχολειο μου είναι μόνιμη συναδελφος με προϋπηρεσία μόνο στην Σιβιτανίδειο και επιτυχια ΑΣΕΠ. Που την κατατασεις;
Οι εκπαιδευτικοί από το '98 και μετά διορίζονται σε ποσοστό 40% και με βάση την προυπηρεσία τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εδώ λοιπόν έχουν παιχτεί και κομπίνες με χαριστικές προσλήψεις σε ΠΔΣ, ειδική αγωγή, Σιβιτανίδειο, ωρομισθίες, εκκλησιαστικά λύκεια, αθλητικά σχολεία κλπ. Συν του ότι με τα έκτακτα 30μηνα που έβγαιναν κατά καιρούς (διορισμός όσων είχαν πάνω από 30 μήνες προυπηρεσία), το 40% των διορισμών εκτός ΑΣΕΠ έφτανε να είναι πολύ περισσότερο.
γιατί εξ όσων γνωρίζω στο ΥΠΕΠΘ εξακολουθούμε να διατηρούμε το δικαίωμα τουλάχιστον να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ΠΕ...αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...
Στο σχολειο μου είναι μόνιμη συναδελφος με προϋπηρεσία μόνο στην Σιβιτανίδειο και επιτυχια ΑΣΕΠ. Που την κατατασεις;
3 σφηνάκια για καληνύχτα1) Οι του ΑΣΕΠ θεωρείτε τους υπόλοιπους 40% ως παρείσακτους; Δεν μου λέτε παίδες γιατί τόσο καιρό πηγαίνατε και δουλεύατε ως αναπληρωτές κάποιοι στην ίδια λίστα με τους παρείσακτους; Και τα δικα μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου; Η δεν μου αρέσει κάτι και δεν το υποστηρίζω ή το δεχομαι2) Οι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν διορίζονταν με διαδικασίες ελεγχόμενες από ΑΣΕΠ; Τουλάχιστον έτσι λένε για την πλειοψηφία από αυτούς. Αν ισχύει τότε πως βγαίνουν σε διαθεσιμότητα; Η΄ άλλος ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών και άλλος των Δημ. Αστυνόμων;3) Με τα σενάρια έχουμε ξεπεράσει και τον Κωνσταντινίδη. Τελικά είμαστε ικανοί με τις λίστες να καλύψουμε και τους 25.000 διαθεσίτες και τους 15.000 απολυμένους...Η πλάκα είναι ότι και κάποιος να ξέρει κάτι (εγώ δεν ξέρω τίποτα) και να μας πει τι πρόκειται να γίνει στο τέλος δεν θα τον πιστέψουμε...λοιπόν εγώ ξέρω κάτι...ότι και να πούμε εδώ δεν θα αλλάξει κάτι...αν σκάσει κάτι θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε...το λέω γιατί πιο πολύ μας χαλάνε τα σενάρια και στο τέλος ότι γίνει θα μας φανεί και ως φυσιολογικό. Ως τότε δεν σταματάμε να αυτοαπολυόμαστε και να αυτοαπολύουμε;