0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν ισχύει αυτό που λέει η vadi και παρακολουθεί τη συζήτηση κανένας από την ΟΛΜΕ, παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα από το site της ΟΛΜΕ αλλιώς είστε μεγάλοι ξεφτίλες μόνο αυτό έχω να πω.
Α, να μην ξεχάσω: να κλείσουμε και τα μισά νοσοκομεία -που προτίθεται να το κάνει ο Άδωνις. Σοβαρεύτηκα αρκετά;
Εγώ θέλω να βάλω και άλλη μια διάσταση στο θέμα της διαθεσιμότητας. Έχει άραγε ξεκαθαριστεί αν αυτοί που μετακινηθούν σε άλλα υπουργεία θα αμοίβονται με τον παλιό τους μισθό σύμφωνα με τον βαθμό και την προυπηρεσία που είχε πριν την διαθεσιμότητα ή θα μπαίνουν ως νεοδιόριστοι με βαθμό και μισθό ΣΤ?
Παράθεση από: vadi στις Ιουλίου 09, 2013, 04:09:16 pmΜόλις πληροφορήθηκα ότι η ΟΛΜΕ έχει τις λίστες με τα ονόματα ρε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα του συνδικαλιστάν..
Μόλις πληροφορήθηκα ότι η ΟΛΜΕ έχει τις λίστες με τα ονόματα
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Άλλο τα ατομικά δάνεια και άλλο τα κρατικά.Όσο τα κρατικά δάνεια ήταν τραπεζικά, υπήρχε λύση. Η κήρυξη χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεις το χρέος. Έχεις όμως τη δυνατότητα να αλλάξεις τον τρόπο αποπληρωμής του: π.χ να παγώσεις για κάποιον καιρό την πληρωμή, να παρατείνεις την αποπληρωμή και άρα να μειώσεις το ποσό των δόσεων, να κουρέψεις μέρος του χρέους.Αυτό βέβαια συμφέρει το κράτος οφειλέτη και είναι σε βάρος των δανειστών.Η άλλη λύση, που επιλέχθηκε στα καθ' ημάς, ήταν η χρεοκοπία να γίνει ελεγχόμενα προς το συμφέρον των δανειστών, δηλ. μετά την υπογραφή συμφωνιών που μετέτρεπαν τα δάνεια σε διακρατικά και το δίκαιο προστασίας τους σε αγγλικό, και σίγουρα αφού οι δανειστές είχαν ξεφορτωθεί τα "τοξικά" γι' αυτούς ομόλογα.
Παράθεση από: apri στις Ιουλίου 09, 2013, 04:13:18 pmΔεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Άλλο τα ατομικά δάνεια και άλλο τα κρατικά.Όσο τα κρατικά δάνεια ήταν τραπεζικά, υπήρχε λύση. Η κήρυξη χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεις το χρέος. Έχεις όμως τη δυνατότητα να αλλάξεις τον τρόπο αποπληρωμής του: π.χ να παγώσεις για κάποιον καιρό την πληρωμή, να παρατείνεις την αποπληρωμή και άρα να μειώσεις το ποσό των δόσεων, να κουρέψεις μέρος του χρέους.Αυτό βέβαια συμφέρει το κράτος οφειλέτη και είναι σε βάρος των δανειστών.Η άλλη λύση, που επιλέχθηκε στα καθ' ημάς, ήταν η χρεοκοπία να γίνει ελεγχόμενα προς το συμφέρον των δανειστών, δηλ. μετά την υπογραφή συμφωνιών που μετέτρεπαν τα δάνεια σε διακρατικά και το δίκαιο προστασίας τους σε αγγλικό, και σίγουρα αφού οι δανειστές είχαν ξεφορτωθεί τα "τοξικά" γι' αυτούς ομόλογα. Ετσι οπως τα λες ειναι. Μπορουσε να ειχε γινει κρατικοποιηση των τραπεζων και διαφορα άλλα. Αλλά κανεις δεν ακουγε τοτε οσους προτιμουσαμε την πρωτη λυση. Απο τη στιγμη λοιπον που επιλεχθηκε η 2η λυση, τωρα πρεπει να την ακολουθησουμε ως τελους, αναδιοργανωντας παραλληλα τη χωρα ωστε να ξαναεχουμε αναπτυξη. Αλλιως η σωτηρια θα ειναι προσωρινη, σαν ασπιρινη κι οχι σαν αντιβιοτικο.