0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πιο ουσιαστικό άρθρο που έχω διαβάσει τελευταία σχετικά με τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση. Άσχετο: Λυπάμαι για τα συγκριτικά σχόλια κομμωτών και γιατρών για μια ακόμη φορά.Όταν θα έρθει και η δική σας η σειρά, δεν ξέρω ποιος θα σας υπερασπίσει στη σύγκριση.
@guestteacherΈχεις κάποια πληροφορία - έστω φήμη - ότι υπάρχει κάποια νέα εναλλακτική πρόταση για το Τεχνολογικό Λύκειο;
Παράθεση από: nikchem στις Ιουλίου 09, 2013, 08:40:35 pm@guestteacherΈχεις κάποια πληροφορία - έστω φήμη - ότι υπάρχει κάποια νέα εναλλακτική πρόταση για το Τεχνολογικό Λύκειο;Οχι φίλε μου και ξέρεις γιατί;Επαναλαμβάνω δεν ξέρω τι σκέφτονται για τις 2500 μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις. Δεν ξέρω και τι σκέφτονται για ΟΛΕ΅πλέον τις ειδικότητες που θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα από την αβθμια μέχρι την δβθμια.Αλλες οι σκέψεις και τα πλάνα του 2011 και άλλα τώρα.Μην ξεχνάμε ότι το 2011 δεν ξέρω αν υπήρχε καν η σκέψη για διαθεσιμότητες...
Αυτό το "Υποχρεωτική μετάταξη στην πρωτοβάθμια" τι είναι;Πως σε υποχρεώνει αφού υπάρχει Οργανική θέση και δεν μπορεί να την καταργήσει "ακόμα";
Παράθεση από: giokspy στις Ιουλίου 09, 2013, 08:35:21 pmΕνα μεγάλο μέρος μαθητών κυρίως κοριτσιών πήγαινε σε επαλ για τον τομέα υγείας και ταυτόχρονα να παρει απολυτήριο λυκείου. Στο επαλ που ήμουνα πολλοί μαθητες απο τον τομέα υγείας είχαν περάσει σε ΤΕΙ, ηταν πραγματικά απο τους καλύτερους τομείς των επαλ. Το μεγάλο πλήγμα θα ειναι για τους μαθητες!! Στην εποχή του μνημονίου που οι θεωρητικοί κλάδοι δείχνουν να άχρηστευονται ο πρακτικούς τομέας θα έπρεπε να ενισχυθεί. Παρα πολλα παιδια επιλέγουν το επαλ, αλλα βεβαια προέρχονται απο λαικοτερα στρώματα οπότε γι αυτους δεν ισχύει το πρώτα ο μαθητής. Τι να πω, απαράδεκτη απόφαση! Για να τη γλυτώσουν και παλι οι ρουσφετολογικα διορισμένοι στο δημοσιο. Ως ποτε θα τους ανεχόμαστε?Αυτό που λες είναι σωστό, οι ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η Κομμωτική/Αισθητική ήταν οι πρώτες στη ζήτηση από τους μαθητές.
Ενα μεγάλο μέρος μαθητών κυρίως κοριτσιών πήγαινε σε επαλ για τον τομέα υγείας και ταυτόχρονα να παρει απολυτήριο λυκείου. Στο επαλ που ήμουνα πολλοί μαθητες απο τον τομέα υγείας είχαν περάσει σε ΤΕΙ, ηταν πραγματικά απο τους καλύτερους τομείς των επαλ. Το μεγάλο πλήγμα θα ειναι για τους μαθητες!! Στην εποχή του μνημονίου που οι θεωρητικοί κλάδοι δείχνουν να άχρηστευονται ο πρακτικούς τομέας θα έπρεπε να ενισχυθεί. Παρα πολλα παιδια επιλέγουν το επαλ, αλλα βεβαια προέρχονται απο λαικοτερα στρώματα οπότε γι αυτους δεν ισχύει το πρώτα ο μαθητής. Τι να πω, απαράδεκτη απόφαση! Για να τη γλυτώσουν και παλι οι ρουσφετολογικα διορισμένοι στο δημοσιο. Ως ποτε θα τους ανεχόμαστε?
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 09, 2013, 08:41:21 pmΑυτό που λες είναι σωστό, οι ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η Κομμωτική/Αισθητική ήταν οι πρώτες στη ζήτηση από τους μαθητές. Στα κορίτσια. Κυρίως όμως στα ΕΠΑΛ πηγαίνουν αγόρια-άντρες(εσπερινά) όπου κυρίαρχες ειδικότητες είναι οι μηχανολόγοι και οι ηλεκτρολόγοι.Η απόφαση αυτή σημαίνει πως τα ΕΠΑΛ πλέον είναι καθαρά αντρική υπόθεση.
Αυτό που λες είναι σωστό, οι ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η Κομμωτική/Αισθητική ήταν οι πρώτες στη ζήτηση από τους μαθητές.
Παράθεση από: MHXMHX στις Ιουλίου 09, 2013, 08:51:06 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουλίου 09, 2013, 08:41:21 pmΑυτό που λες είναι σωστό, οι ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η Κομμωτική/Αισθητική ήταν οι πρώτες στη ζήτηση από τους μαθητές. Στα κορίτσια. Κυρίως όμως στα ΕΠΑΛ πηγαίνουν αγόρια-άντρες(εσπερινά) όπου κυρίαρχες ειδικότητες είναι οι μηχανολόγοι και οι ηλεκτρολόγοι.Η απόφαση αυτή σημαίνει πως τα ΕΠΑΛ πλέον είναι καθαρά αντρική υπόθεση.Εγώ σε όσα ΕΠΑΛ πήγα 50/50 ήταν τα αγόρια και τα κορίτσια.
Αυτό που λες είναι σωστό, οι ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και η Κομμωτική/Αισθητική ήταν οι πρώτες στη ζήτηση από τους μαθητές. Παρόλα αυτά, όλες αυτές οι ειδικότητες είναι σε επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών, όχι παραγωγικά. Είναι άραγε αυτή η κατεύθυνση που θα έπρεπε να έχει η επαγγελματική εκπαίδευση σε μία χώρα που θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με το φάσμα της πείνας λόγω κατακόρυφης υποβάθμισης της παραγωγικής της δραστηριότητας τις τελευταίες δεκαετίες; Μήπως οι έλληνες μαθητές που επέλεγαν την παροχή υπηρεσιών ήταν δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τις ανάγκες της χώρας;
Υπήρχαν και κατι ειδικοτητες οπως τουριστικά και οικονομικά καθώς και γραφιστες που προσελκύουν κορίτσια. Για τις επας φοβάμαι οτι ηταν αναμενόμενο ετσι θα ενωποιηθουν και μαλλον θα απασχοληθούν στις επας του ΟΑΕΔ.