0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
πληροφορία δεύτερη - που κυκλοφορούσε πολύ στην Περιφέρεια σήμερα : το υπουργείο προτίθεται να δώσει δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια ΙΕΚ κατ'ευθείαν με το απολυτήριο Γυμνασίου ( ναι, γυμνασίου, παρακάμπτοντας το Λϋκειο)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (συγχωρέστε μου τα ίσως σκληρά μου λόγια αλλά η σημερινή συναισθηματική φόρτιση ειναι μεγάλη - μιλάμε για ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει πλάι πλάι, είναι φίλοι μου, είναι δικοί μου άνθρωποι).
(συγχωρέστε μου τα ίσως σκληρά μου λόγια αλλά η σημερινή συναισθηματική φόρτιση ειναι μεγάλη - μιλάμε για ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει πλάι πλάι, είναι φίλοι μου, είναι δικοί μου άνθρωποι).
βρε παιδιά, τι να σας πω! Μακάρι να βγω ψεύτρα! Αυτά έλεγαν σημερα στην Περιφέρεια, αυτά σας μεταφέρω. Αν ισχυουν ή όχι δεν το ξέρω, αλλά με όσα γίνονται δεν το αποκλείω κιόλας! Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι έρχονται δύσκολες μερες - πρέπει ΟΛΟΙ να αφήσουμε τις ξαπλώστρες και να βγούμε στους δρόμους! δεν βάλλονται οι τεχνικές ειδικότητες, βάλλεται συλλήβδην το δημόσιο σχολειο !!! τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε;;;;;;;;;;;;;;
Δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λέτε. Εδώ από μέρα σε μέρα ετοιμάζεται το υπουργείο να ανακοινώσει το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο πως είναι δυνατόν από την άλλη να το σαμποτάρει στέλνοντας τα παιδιά στα ΙΕΚ όπου σημειωτέο φοιτούν παιδιά άνω των 18 ετών. Δεν νομίζω να μπορεί να συνυπάρχει ο έφηβος 15άρης με έναν 20άρη στο ίδιο τμήμα. Γνώμη μου πάντα.
Καλά και αν βγούμε στο δρόμο τι θα γίνει; Δεν αλλάζει τίποτα. Εδώ 1000000 κόσμος είχε μαζευτεί τότε στο Σύνταγμα, δεν είδα να άλλαξε κάτι. Να μην τους ψηφίζατε. Καλά να πάθουμε, τόσο μυαλό έχουμε. Κορόιδο Έλληνα.
αν Μπορεί - θεωρητικά πάντα - να το κανει για τους κλάδους που καταργήθηκαν. Σου λέει αν θες κλάδο υγείας πήγαινε στο ΙΕΚ. Μπορει αν θέλει να κάνει και τμήμα ενηλίκων και τμήμα ανηλίκων... μια χαρά μπορούν όλα να γίνουν αν ισχύσει τελικά.... εδώ έχουν γίνει άλλα κι άλλα που λέγαμε δε θα γίνουν ποτέ!! όσο για το αν θα γίνει κάτι αν βγούμε στους δρόμους..... δεν είμαι σίγουρη οτι δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση... Τα βάζουν μ Υγεία και Παιδεία !! Όσοι τα έβαλαν ως τώρα αφανίστηκαν. Αν το καταλάβουμε αυτό και σταθούμε ενωμένοι και όχι πεκαπ/σκατάπ/τεχνικοί/φιλολογοι και ό,τι του φανεί όλα μα όλα ειναι αναστρεψιμα! Το πιστεύω ακράδαντα! όχι όμως να πάμε σαν όχλος ( όπως το 1000000 τότε.... ) Να πάμε οργανωμένα και συντεταγμένα. Εδώ ήδη ενημερώνουν τηλεφωνικά ένα ένα τα παιδιά των ΕΠΑΛ οι καθηγητές τους ότι απο Σεπτέμβρη το σχολείο τους δε θα υπάρχει. Το απόγευμα θα βγουν στην πλατεία καθηγητές, γονείς και μαθητές να ενημερώσουν τον κόσμο. Ο κόσμος δεν ξέρει.... και ΠΡΕΠΕΙ να μάθει!! και όπως φωνάζαμε σήμερα στην Περιφέρεια : σήμερα το μάθημα αρχίζει απο Α : αντίσταση, αγώνας, αξιοπρέπεια!!!
το βρήκα:http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgeio-paideias-mythoi-pragmatikothta-diauesimothta...Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, λειτουργεί 91 Δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παρέχουν τις ανάλογες καταργούμενες ειδικότητες επαγγελμάτων, αλλά και με τη δρομολογούμενη αναβάθμισή τους θα μπορούν να τις παρέχουν και σε αποφοίτους Γυμνασίου...