0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να λέμε την αλήθεια, οι ειδικότητες που είναι υπό κατάργηση - πλην της ισπανικής και ιταλικής φιλολογίας - δεν θα είχαν θέση σε ένα ενιαίο 12τάξιο σχολείο. Περισσότερο ταιριάζουν σε σχολές ΟΑΕΔ ή/και ΙΕΚ. Αλλά οι αλλαγές και καταργήσεις που προωθούν, δεν είναι στα πλαίσια της βελτίωσης της παιδείας, ή μήπως όχι;Υ.Γ. Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να βρουν δουλειά ιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές κλπ, ε; Φρόντισαν 3 χρόνια τώρα να βελτιώσουν τον υπέροχο ιδιωτικό τομέα της χώρας...Υ.Γ.2 Κουιζάκι:
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 15, 2013, 04:50:14 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιουλίου 15, 2013, 04:40:19 pmΓια να λέμε την αλήθεια, οι ειδικότητες που είναι υπό κατάργηση - πλην της ισπανικής και ιταλικής φιλολογίας - δεν θα είχαν θέση σε ένα ενιαίο 12τάξιο σχολείο. Περισσότερο ταιριάζουν σε σχολές ΟΑΕΔ ή/και ΙΕΚ. Αλλά οι αλλαγές και καταργήσεις που προωθούν, δεν είναι στα πλαίσια της βελτίωσης της παιδείας, ή μήπως όχι;Παρόλα αυτά τα τεχνικά λύκεια των περισσότερων ευρωπαικών κρατών έχουν τομέα Υγείας και Πρόνοιας.Ίσως, δε γνωρίζω. Απλά έχω ένα άλλο σύστημα στο μυαλό μου, όπου οι περισσότερες από αυτές τις ειδικότητες θα υπήρχαν σε ειδικές τεχνικές σχολές (τύπου ΟΑΕΔ ή ΙΕΚ εδώ) και όχι ως "τεχνικά λύκεια" κλπ. Επίσης, θα ήθελα να υπήρχαν γιατροί/οδοντρίατροι και ψυχολόγοι σε κάθε σχολείο (όχι ως διδάσκοντες, αλλά ως επαγγελματίες), όπως σε αρκετές χώρες. Και κάποιες τεχνικές ειδικότητες να υπήρχαν στα γενικά λύκεια με ειδικά εργαστήρια για όλους (όχι μόνο θεωρία όπως τώρα). Αλλά τι λέμε τώρα
Παράθεση από: Landau στις Ιουλίου 15, 2013, 04:40:19 pmΓια να λέμε την αλήθεια, οι ειδικότητες που είναι υπό κατάργηση - πλην της ισπανικής και ιταλικής φιλολογίας - δεν θα είχαν θέση σε ένα ενιαίο 12τάξιο σχολείο. Περισσότερο ταιριάζουν σε σχολές ΟΑΕΔ ή/και ΙΕΚ. Αλλά οι αλλαγές και καταργήσεις που προωθούν, δεν είναι στα πλαίσια της βελτίωσης της παιδείας, ή μήπως όχι;Παρόλα αυτά τα τεχνικά λύκεια των περισσότερων ευρωπαικών κρατών έχουν τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
Για να λέμε την αλήθεια, οι ειδικότητες που είναι υπό κατάργηση - πλην της ισπανικής και ιταλικής φιλολογίας - δεν θα είχαν θέση σε ένα ενιαίο 12τάξιο σχολείο. Περισσότερο ταιριάζουν σε σχολές ΟΑΕΔ ή/και ΙΕΚ. Αλλά οι αλλαγές και καταργήσεις που προωθούν, δεν είναι στα πλαίσια της βελτίωσης της παιδείας, ή μήπως όχι;