0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kourakpe στις Ιουλίου 15, 2013, 11:01:59 pmΆρα η οργανική δεν εξασφαλίζει κανέναν;΄΄.....διενεργείται με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου΄΄. Αυτό σημαίνει ότι στο παιχνίδι της αξιολόγησης για διαθεσιμότητα θα μπουν και αυτοί με οργανική θέση.
Άρα η οργανική δεν εξασφαλίζει κανέναν;
Με τον Μάρκο έχω διαφωνήσει σε αρκετά θέματα,αλλά γι αυτό υπάρχει ο συνάνθρωπος,για να μας θυμίζει πως σ αυτόν τον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας!Δυστυχώς την τακτική να επιτίθενται συνάδελφοι σε όσους διαφωνούν,την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές.Η παραπάνω τακτική πάντα συνοδεύεται και με την απαράδεκτη αμφισβήτηση των προθέσεων εκείνου που λέει κάτι αντίθετο απο αυτό που θέλουμε.Η 'αποψη μου είναι πως η πράξη αυτή είναι αντιδημοκρατική και βαθύτατα αντιεκπαιδευτική.
Τώρα για την ουσία του θέματος:με την συνεχή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συμφωνώ απόλυτα,γιατί αυτή είναι η φύση της εκπαίδευσης,να δίνουν εξετάσεις καθημέρινα μαθητές-καθηγητές.Αυτό είναι εκπαίδευση συνάδελφοι και αυτό λένε όλοι οι μεγάλοι παιδαγωγοί. Αν λοιπόν πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί για την θέση του στην εκπαίδευση,είναι αυτός που αντιτίθεται στην αξιολόγηση!
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά νομίζω ότι οι επόμενες διαθεσιμότητες θα ανακοινωθούν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου και δε θα περιμένουν το Σεπτέμβρη. Η ικανότητα αιφνιδιασμού του Υπουργείου είναι πλέον δεδομένη.
Παράθεση από: typos72 στις Ιουλίου 15, 2013, 10:55:28 pmΜε τον Μάρκο έχω διαφωνήσει σε αρκετά θέματα,αλλά γι αυτό υπάρχει ο συνάνθρωπος,για να μας θυμίζει πως σ αυτόν τον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας!Δυστυχώς την τακτική να επιτίθενται συνάδελφοι σε όσους διαφωνούν,την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές.Η παραπάνω τακτική πάντα συνοδεύεται και με την απαράδεκτη αμφισβήτηση των προθέσεων εκείνου που λέει κάτι αντίθετο απο αυτό που θέλουμε.Η 'αποψη μου είναι πως η πράξη αυτή είναι αντιδημοκρατική και βαθύτατα αντιεκπαιδευτική.Φίλε μου σε προκαλώ να μου υποδείξεις ποια ακριβώς είναι η επίθεση στην οποία αναφέρεσαι! Τίθεται σοβαρό θέμα υποτίμησης της νοημοσήνης όλων μας το να δηλώνει κάποιος (οποιοσδήποτε) ότι οι εκπαιδευτικοί δεν αξιολογούνται σε καθημερινή βάση (!) και να αφήνει να εννοηθεί ότι το πιστεύει αυτό ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε τάξη. Αξιολογούνται εκ των πραγμάτων, γι αυτό και αρκετοί αποφεύγουν την τάξη σαν το διάολο το λιβάνι και προτιμούν να βρεθούν οπουδήποτε αλλού... Υπάρχουν νούμερα που το αποδεικνύουν! Να δείτε όμως, που αυτοί ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε θα απολυθούν ποτέ...Παράθεση από: typos72 στις Ιουλίου 15, 2013, 10:55:28 pmΤώρα για την ουσία του θέματος:με την συνεχή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συμφωνώ απόλυτα,γιατί αυτή είναι η φύση της εκπαίδευσης,να δίνουν εξετάσεις καθημέρινα μαθητές-καθηγητές.Αυτό είναι εκπαίδευση συνάδελφοι και αυτό λένε όλοι οι μεγάλοι παιδαγωγοί. Αν λοιπόν πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί για την θέση του στην εκπαίδευση,είναι αυτός που αντιτίθεται στην αξιολόγηση!Εαν έχεις έστω και την παραμικρή σχέση με την εκπαίδευση, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υπόκειται σε πολύ συγκεκριμένα μετρήσιμα κριτήρια (υπάρχει διεθνής βιβλιογραφία) και προϋποθέτει μια σωρεία πραγμάτων που αφορούν την υποστήριξή του από το εκπαιδευτικό σύστημα (διευθυντή, σύμβουλο, δομές εκπαιδευσης, υπουργείο)!! Κάτι μου λέει ότι η όποια "αξιολογηση" γίνει θα είναι απλώς μια κλωτσιά κι έξω απ την πόρτα και δεν θα περιλαμβάνει σοβαρά κριτήρια... πολύ απλά γιατί αν οι άνθρωποι ήταν σοβαροί, πρώτοι θα έπρεπε να φύγουν οι ίδιοι και οι αυλοκόλακές τους... Για να το πω απλούστερα αξιολόγηση νοείται από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει τους πάντες, διότι όλοι έχουν ευθύνες...Σε καμιά περίπτωση ο μαχόμενος εκπαιδευτικός δεν νοείται να στήνεται στον τοίχο μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!