0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αχ, τι θυμήθηκα τώρα με έναν νόμο του κ.Πεπονή, αφήγηση φίλης μου, αλλά γνωρίζω και το πρόσωπο κλειδί που αναφέρω:κάποτε ήταν 4 φίλες από το σχολείο. Οι 3 μπήκαν πανεπιστήμιο, η 4η όχι. Όταν οι άλλες 3 σπουδάζαν, η 4η θεωρήθηκε ασθνής (με κάποιο νόμο του κ.Πεπονή) και διοριστηκε. Ντρεπόταν να κοιτάξει τις άλλες 3, που ξέρανε πόσο ασθενούσε... Η πλάκα είναι ότι οι άλλες 3 χάρηκαν που βρήκε τόσο καλή δουλειά. Τα χρόνια πέρασαν, οι άλλες 3, με πτυχίο, πήρανε τον ....δρόμο. Μετά 25ετίας διορίστηκε και η μία εξ'αυτών στην εκ/ση. Και άκουσε με τα ίδια της τα αυτιά από την 4η, το ότι δεν μπήκε με ΑΣΕΠ ήταν αναξιοκρατικό και ότι σιγά, τι δουλειά κάνει; που κάθεται 3 μήνες το χρόνο, και δουλεύει 4 ώρες την ημέρα και όπως είπαν και οι "προλαλήσαντες", σε ποιες οργανικές θα διορίζονται όλοι αυτοί που θα μπουν σε διαθεσιμότητα; Απλά θα καταλήξουμε ωρομίσθιοι στις δουλειές μας. Όλοι μας. Και τείνω να συμπεράνω: καλά να πάθουμε, τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας κάνουν. Αρχίζω και καταλαβαίνω κάτι αγανακτισμένους χαρακτηρισμούς από άλλα μέλη, που διάβασα σε πολλες σελίδες πριν.καληνύχτα μας
Νικήτα ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση , και σίγουρα είμαστε μαζί με τους συναδέλφους όπου απολύονται και εμείς από όπου μπορούμε θα συμπαρασταθούμε , αλλά θα σε παρακαλούσα να μην λες ανακρίβειες για να δημιουργείς εντυπώσεις. Παραθέτω και το link της ραδιοφωνικής εκπομπής που επικαλήσαι γιατί δεν μου αρέσει να καταπίνω αμάσητα ότι μου προσφέρουν.http://www.skai.gr/player/Radio/?mmid=241525 στο 59:21'
Παρατηρώ ότι το νέο προεδρείο της ΟΛΜΕ (μόλις δύο μήνες) δέχεται επικρίσεις, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει κοσμοϊστορικές (χωρίς υπερβολή) αλλαγές στο χώρο της παιδείας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι επικρίσεις αυτές γίνονται λόγω της πολιτικής τοποθέτησης του προεδρείου. Προσωπικά δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν προπαθώ να τους προστατέψω, απλά αναρωτιέμαι αν είμασταν το ίδιο επικριτικοί και με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ή μήπως θεωρούσαμε ότι οι προηγούμενοι έχουν την "δύναμη" και δεν τους αγγίζαμε; Τους λαϊκισμούς του στυλ "όλοι οι συνδικαλιστές είναι 'ιδιοι" τους ακούω βερεσέ. Γνωστές τακτικές. Έχω γνωρίσει έντιμους συνδικαλιστές. Αν εσείς όχι, ψάξτε καλύτερα και θα τους βρείτε...