0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marvac στις Ιουλίου 22, 2013, 12:57:17 pmΠαράθεση από: Massimoap στις Ιουλίου 22, 2013, 11:30:34 am"Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.Είναι όμως άλλο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και άλλο η έγκριση ενός διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Έτσι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν με μια θέση στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό, όμως όχι μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μέσω διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από κάποιον φορέα."αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω...Διαφωνώ για το μαλακό ΑΣΕΠ. Προκήρυξη που γίνεται με συγκεκριμένα μόρια και τα στέλνεις στον ΑΣΕΠ είναι σκληρό ΑΣΕΠ. Αν τα χαρτιά σου τα στέλνεις στον αντίστοιχο φορέα με κριτήρια που έθεσε ο φορέας είναι μαλακό ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, στα ΚΕΠ, όταν η προκήρυξη έδινε επιπλέον μοριοδότηση στην προϋπηρεσία, όταν αυτή προερχόταν από τα ΚΕΠ, τόσο δεν υπήρχε ισοτιμία. Ο ΑΣΕΠ είχε συγκεκριμένη μοριοδότηση για την προϋπηρεσία, την οποία πολλοί φορείς άλλαζαν, για να πάρουν συγκεκριμένα άτομα. Αυτό κάνει τον ΑΣΕΠ μαλακό.Με απλά λόγια μαλακός ασεπ = διαγωνισμός μεν (όταν για 3 θέσεις στέλνουν τα χαρτιά τους 100 άτομα και επιλέγονται οι πρώτοι τρεις σε μόρια είναι διαγωνισμός) αλλά όχι γραπτός.
Παράθεση από: Massimoap στις Ιουλίου 22, 2013, 11:30:34 am"Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.Είναι όμως άλλο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και άλλο η έγκριση ενός διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Έτσι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν με μια θέση στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό, όμως όχι μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μέσω διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από κάποιον φορέα."αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω...Διαφωνώ για το μαλακό ΑΣΕΠ. Προκήρυξη που γίνεται με συγκεκριμένα μόρια και τα στέλνεις στον ΑΣΕΠ είναι σκληρό ΑΣΕΠ. Αν τα χαρτιά σου τα στέλνεις στον αντίστοιχο φορέα με κριτήρια που έθεσε ο φορέας είναι μαλακό ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, στα ΚΕΠ, όταν η προκήρυξη έδινε επιπλέον μοριοδότηση στην προϋπηρεσία, όταν αυτή προερχόταν από τα ΚΕΠ, τόσο δεν υπήρχε ισοτιμία. Ο ΑΣΕΠ είχε συγκεκριμένη μοριοδότηση για την προϋπηρεσία, την οποία πολλοί φορείς άλλαζαν, για να πάρουν συγκεκριμένα άτομα. Αυτό κάνει τον ΑΣΕΠ μαλακό.
"Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.Είναι όμως άλλο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και άλλο η έγκριση ενός διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Έτσι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν με μια θέση στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό, όμως όχι μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μέσω διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από κάποιον φορέα."αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω...
Πάντως, εφημερίδες και κανάλια παίζουν καλά το παιχνίδι της κυβέρνησης και της τρόϊκας και έχουν καταφέρει να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Δείτε εδώ το κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου κυριακάτικης εφημερίδας:http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=523234
http://www.esos.gr/uploads/dthmia/egyklios-diathesimothta.docΕγώ μία λέξη έχω να πω: ΑΙΣΧΟΣ
Παράθεση από: marvac στις Ιουλίου 22, 2013, 01:51:03 pmhttp://www.esos.gr/uploads/dthmia/egyklios-diathesimothta.docΕγώ μία λέξη έχω να πω: ΑΙΣΧΟΣπροσέξατε την απουσία αριθμού πρωτοκόλλου στο έγγραφο αυτό?Αλήθεια όταν συντάχθηκε αυτό το έγγραφο το ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο είχε πάρει αριθμό ΦΕΚ ωστε να έχει ισχύ νόμου?
Ποιες δημοσκοπήσεις, ποιο "σκληρό" και "μαλακό ΑΣΕΠ" και δε ξέρω εγώ τι άλλο, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα αν δουλεύεις και αξίζεις δε χάνεις με τέτοιο τρόπο (κριτήρια?) τη δουλειά σου :Αποχαιρετά τις σχολικές αίθουσες μετά από 20 χρόνια υπηρεσίαςΠριν από τρία χρόνια, η τότε Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρέδιδε Αριστείο στην καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Αγγελική Καμπούρη, για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση. Ένα τρισδιάστατο, ποπ-απ βιβλίο για το οποίο συνεργάστηκαν καθηγητές και μαθητές δύο τομέων του 1ου ΕΠΑΛ, του τομέα ηλεκτρονικών και του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών, ανέδειξε την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στο σχολείο.Τρία χρόνια μετά, η ίδια -βραβευμένη- εκπαιδευτικός, είδε το όνομά της στη λίστα των 48 προς απόλυση καθηγητών από τη Μαγνησία, μετά την κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Σήμερα, η Αγγελική Καμπούρη, είναι επί της ουσίας άνεργη. Είδε την επαγγελματική της ζωή να καταρρέει από τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς να δικαιούται καμιάς αποζημίωσης και χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για το μέλλον. http://ipaideia.gr/pro-trietias-vraveumeni-simera-apolimeni.50a1e2c634752f838773debdd0ad1f95.html