0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 24, 2013, 10:26:25 pmΗ χώρα μια χαρά αντέχεται. Οι άνθρωποι δεν αντέχονται. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κυβερνώντες. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τώρα υπάρχει ένα τεράστιο νούμερο ανθρώπων που δεν εννοεί να πάψει να ζει εις βάρος των υπολοίπων. Μιλάμε για αμετανόητα παράσιτα. Είδε κανείς σήμερα ειδήσεις; Ο ΣΔΟΕ έκανε απροειδοποίητο έλεγχο σε καταστηματάρχες σε διάφορους νομούς. Στην Εύβοια, λέει, η παραβατικότητα 100%, αλλού 85%, 80%! 9 στους 10 μαγαζάτορες δεν κόβουν αποδείξεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροκλέβουν κάργα! Δεν υπάρχει σωτηρία, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να τιμωρηθούν τα λαμόγια και οι κλέφτες, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να φάνε σουτ τα βύσματα και οι βολεμένοι. Λέμε πολλοί για τον Τσίπρα και γελάμε, κάποτε μάλιστα γέλαγα κι εγώ, αλλά βλέποντας τα έργα και τις ημέρες των τωρινών και των προηγούμενων, δε βλέπω πως μπορεί να είναι χειρότερος. Ας του δώσουμε, σε τελική ανάλυση, μια ευκαιρία του ανθρώπου. Εδώ δώσαμε σε... μόγγολα και μόγγολα, μη λέω ονόματα και με φάει η μαρμάγκα του διαχειριστού. Ας δώσουμε και σ' αυτόν! Αν δε βγει πάλι τίποτα, τότε, παιδιά, σοβαρά, πρέπει ν' αρχίσουμε να... δέρνουμε όλους αυτούς που μια ζωή τους κουβαλάμε στην καμπούρα μας! Δεν κάνω πλάκα! Σταματάω εδώ μη σας σοκάρω περισσότερο.Ναι, αλλά όλα αυτά τα σωστά που αναφέρεις, δομήθηκαν πάνω στον ενθουσιασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.Αν δεν καταλάβει αυτή η πλειοψηφία τι έκανε, δεν νομίζω ότι θα θελήσει ποτέ να το αλλάξει.Εύχομαι ολόψυχα, να γίνουν κατανοητά αυτά (ή έστω ένα μέρος τους) από μία δυναμική πλειοψηφία.Τα σχετικά με τον Τσίπρα, δεν με βρίσκουν αρνητικό ( υπό την έννοια της αέναης προσπάθειας αλλαγής-βελτίωσης) αλλά οι ενδείξεις δεν είναι θετικές.Εκείνο που βλέπω, είναι τι αντίθετο από αυτό που πιστεύω:
Η χώρα μια χαρά αντέχεται. Οι άνθρωποι δεν αντέχονται. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κυβερνώντες. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τώρα υπάρχει ένα τεράστιο νούμερο ανθρώπων που δεν εννοεί να πάψει να ζει εις βάρος των υπολοίπων. Μιλάμε για αμετανόητα παράσιτα. Είδε κανείς σήμερα ειδήσεις; Ο ΣΔΟΕ έκανε απροειδοποίητο έλεγχο σε καταστηματάρχες σε διάφορους νομούς. Στην Εύβοια, λέει, η παραβατικότητα 100%, αλλού 85%, 80%! 9 στους 10 μαγαζάτορες δεν κόβουν αποδείξεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροκλέβουν κάργα! Δεν υπάρχει σωτηρία, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να τιμωρηθούν τα λαμόγια και οι κλέφτες, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να φάνε σουτ τα βύσματα και οι βολεμένοι. Λέμε πολλοί για τον Τσίπρα και γελάμε, κάποτε μάλιστα γέλαγα κι εγώ, αλλά βλέποντας τα έργα και τις ημέρες των τωρινών και των προηγούμενων, δε βλέπω πως μπορεί να είναι χειρότερος. Ας του δώσουμε, σε τελική ανάλυση, μια ευκαιρία του ανθρώπου. Εδώ δώσαμε σε... μόγγολα και μόγγολα, μη λέω ονόματα και με φάει η μαρμάγκα του διαχειριστού. Ας δώσουμε και σ' αυτόν! Αν δε βγει πάλι τίποτα, τότε, παιδιά, σοβαρά, πρέπει ν' αρχίσουμε να... δέρνουμε όλους αυτούς που μια ζωή τους κουβαλάμε στην καμπούρα μας! Δεν κάνω πλάκα! Σταματάω εδώ μη σας σοκάρω περισσότερο.
Μάκη, όπως έχουμε ήδη συζητήσει, δυστυχώς θεωρώ οτι αφορά τον ίδιο τον εκπαιδευτικό το 12.000. Μακάρι να κάνω λάθος.
Ένα σχόλιο περί εξαιρέσεων. Πρώτα από όλα να πω πως κανείς δεν πρέπει να απολυθεί, γιατί κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει.Όλοι ξέρουμε πως στις συγκεκριμένες ειδικότητες που καταργήθηκαν, υπήρχαν ελλείψεις προσωπικού και η ζήτηση των παιδιών για τις συγκεκριμένες ειδικότητες ήταν μεγάλη.Ωστόσο όλες οι οι ρυθμίσεις και οι εξαιρέσεις καταρρίπτουν από μόνες τους όλους τους ισχυρισμούς περί μεταρρυθμίσεων και αναβάθμισης του δημοσίου. Τι σόι αναβάθμιση είναι να μην μετατάσσεις σε διοικητική θέση τους συναδέλφους με μεταπτυχιακά και να μετατάσσεις τους πολύτεκνους ή όσους είναι άτομα με αναπηρία; Δηλαδή αν μια συνάδελφος ειδικότητας κομμωτικής είναι πολύτεκνη αναβαθμίζεται η διοίκηση με τη μετάταξη της σε ΔΔΕ και όχι με τη μετάταξη ενός συναδέλφου με μεταπτυχιακό;Προσέξτε δεν το λέω για να απολυθούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, εγώ υπερασπίζομαι την επιστροφή των συναδέλφων στο σχολείο, απλά το αναφέρω ως ενδεικτικό στοιχείο για την υποκρισία των κυβερνόντων.
Με αυτό κατά νου, εκτιμώ ότι θα αναγκαστούν από τους ξένους να πειράξουν τα ρουσφέτια τους.Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν οι ξένοι θα τους αναγκάσουν να πειράξουν μόνον από τα ρουσφέτια τους, ή θα τους αφήσουν και κάποια περιθώρια "να κάνουν παιχνίδι" οι ίδιοι.Δεν ξέρω.Εκείνο που κρατάω, είναι η πρόθεση της ελίτ και της πλειοψηφίας που εκπροσωπεί, να προσπαθήσει να διασώσει τα ρουσφέτια.Αυτό, θα το θυμάμαι ως πολίτης, και σας προτρέπω να το θυμάστε κι εσείς.
Συνάδελφοι μην το κουράζουμε το θέμα: ευτυχώς ή δυστυχώς, θα γίνει αυτό που θα πει ο ξένος παράγοντας.Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η ντόπια ελίτ ( η οποία εκφράζει ακόμα την πλειοψηφία των Ελλήνων - και ας βρίζουν όσο θέλουν οι "Ελλαναράδες" ) δεν έχει επιθυμίες και επιδιώξεις.Η ντόπια ελίτ ( με την υποστήριξη της πλειοψηφίας), επιδιώκει την κατά το δυνατόν διάσωση των ρουσφετιών της.Αυτό, φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού εδώ και χρόνια.Από εκεί και πέρα, θα γίνει αυτό που θέλει ο ξένος τελικά.Στον βαθμό που μπορούμε να σταθμίσουμε δεδομένα, εκτιμώ ότι οι ξένοι θέλουν να εξευτελίσουν την ντόπια ελίτ στα μάτια των ψηφοφόρων της ( οι απολύσεις στο Δημόσιο έχουν συμβολικό και όχι Δημοσιονομικό χαρακτήρα, και γι' αυτό αφορά μικρούς ΣΧΕΤΙΚΑ αριθμούς), και γι' αυτό την βάζει να πειράξει τα ρουσφέτια της.Με αυτό κατά νου, εκτιμώ ότι θα αναγκαστούν από τους ξένους να πειράξουν τα ρουσφέτια τους.Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν οι ξένοι θα τους αναγκάσουν να πειράξουν μόνον από τα ρουσφέτια τους, ή θα τους αφήσουν και κάποια περιθώρια "να κάνουν παιχνίδι" οι ίδιοι.Δεν ξέρω.Εκείνο που κρατάω, είναι η πρόθεση της ελίτ και της πλειοψηφίας που εκπροσωπεί, να προσπαθήσει να διασώσει τα ρουσφέτια.Αυτό, θα το θυμάμαι ως πολίτης, και σας προτρέπω να το θυμάστε κι εσείς.