0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σαν να ξέφυγε κάπως η συζήτηση με τα μάστερ κλπ, αλλά μιας που αναφέρθηκε, έχω την εντύπωση οτι σε χώρες όπως Αγγλία, ΗΠΑ κλπ, όποιος έχει διδακτορικά και μάστερ δεν γίνεται εκπαιδευτικός, αλλά βρίσκει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με πολύ καλές προοπτικές! Αν κάνω λάθος διορθώστε με, αλλά αυτή την αίσθηση έχω....
anemoniΠαράθεσηΜην ξεχνάμε και την Αγγλία, όπου με 4 χρόνια σπουδών, μας έχουν επιστρέψει και με μάστερ , όπου βέβαια εκεί ήταν θέμα καθαρα ευκατάστατου μπαμπάΑν είχατε την παραμικρή ιδέα για το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας (3 έτη- bachelor, 4 έτη –master) δεν θα είχατε κάνει αυτό το σχόλιο.
Μην ξεχνάμε και την Αγγλία, όπου με 4 χρόνια σπουδών, μας έχουν επιστρέψει και με μάστερ , όπου βέβαια εκεί ήταν θέμα καθαρα ευκατάστατου μπαμπά
Το ότι έχει κάποιος διδακτορικό, τι σχέση έχει με το αν είναι καλός δάσκαλος ή όχι...;Ξέρω συναδέλφους "διδάκτορες", που είναι στο μάθημα πραγματικά για γέλια και παιδιά και γονείς τους δουλεύουν και παραπονιούνται και άλλους που είναι χωρίς "τίτλους" και "φαμφάρες" και είναι πραγματικά δάσκαλοι...!!!Το "εκπαιδευτιλίκι" παιδιά, είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό...η "προσωπικότητα" και η ικανότητα μετάδοσης...!!!
Αν δηλαδή σας πρότεινα να επισκεφτείτε γιατρό χωρίς πτυχίο, με εξαιρετική όμως εμπειρία που «τα βρίσκει όλα» θα πηγαίνατε; Οκ, τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο, αλλά μια εκπαιδευτική διαδικασία κάτι μας αφήνει στο τέλος...ΠαράθεσηΣυνάδελφε...Διάβασε καλύτερα τι γράφω...!!!Εγώ δε λέω για δάσκαλο χωρίς πτυχίο...!!!Αγορασμένος, χωρίς κόπο τίτλος ...τίποτε δεν αφήνει...!!!
Συνάδελφε...Διάβασε καλύτερα τι γράφω...!!!Εγώ δε λέω για δάσκαλο χωρίς πτυχίο...!!!Αγορασμένος, χωρίς κόπο τίτλος ...τίποτε δεν αφήνει...!!!
Παράθεση από: tosodula στις Ιουλίου 26, 2013, 01:11:45 pmanemoniΠαράθεσηΜην ξεχνάμε και την Αγγλία, όπου με 4 χρόνια σπουδών, μας έχουν επιστρέψει και με μάστερ , όπου βέβαια εκεί ήταν θέμα καθαρα ευκατάστατου μπαμπάΑν είχατε την παραμικρή ιδέα για το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας (3 έτη- bachelor, 4 έτη –master) δεν θα είχατε κάνει αυτό το σχόλιο.Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανοιχτή σε αντίθετη γνώμη καθότι δεν έκανα μαστερ στην Αγγλιά (το είχα κοιτάξει όμως δεν είχαν λεφτα οι γονείς μου), αλλά επιτρέψτε μου να έχω άποψη (όχι αποκρυσταλλωμένη βέβαια) από τους ΠΟΛΛΟΥΣ φίλους που πήγαν μετά το ελληνικό πτυχίο για μάστερ εκεί, όπως επίσης έχω συνεργαστεί με συναδέλφους με πτυχίο+μάστερ από Λονδίνο. ΚΑΜΙΑ σχέση οι του εξωτερικού. Δέχομαι ότι μπορεί να έτυχε, αλλά συνδυάζοντας και τις εμπειρίες των φίλων, μάλλον δεν ήταν τυχαίο. Α!! Θυμήθηκα και 2 παλιούς μαθητές μου στα ιδιαίτερα, που δεν μπορούσαν να περάσουν την τάξη (η μάνα τους χρησιμοποίησε κάθε τρόπο για να πάρουν απολυτήριο) και γύρισαν με μάστερ από Αγγλία! και οι 2!!Άλλωστε, ένας μαθητής που δεν μπορεί να μπει στο πιο χαμηλόβαθμο ΤΕΙ της 1ης δέσμης, πως επιστρέφει με μεταπτυχιακό; (μιλάω για μέσους όρους, προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις αδιάφορων μαθητών που στρώθηκαν μετά)Τέλος, έχω διαφοροποιήσει τη θέση μου όσον αφορά τα διδακτορικά. Μάστερ της πλάκας μυριάδες, διδακτορικά της πλάκας κανένα (τουλάχιστον κανένα σεν έχει πέσει στην αντίληψή μου)
Αφήστε τα μεταπτυχιακά και τα λοιπά. Δεν θα σας σώσουν.Μόνο η συμμετοχή σε απεργιακούς αγώνες και η αποπομπή τους θα μας γλυτώσει.Ξυπνήστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανοιχτή σε αντίθετη γνώμη καθότι δεν έκανα μαστερ στην Αγγλιά (το είχα κοιτάξει όμως δεν είχαν λεφτα οι γονείς μου), αλλά επιτρέψτε μου να έχω άποψη (όχι αποκρυσταλλωμένη βέβαια) από τους ΠΟΛΛΟΥΣ φίλους που πήγαν μετά το ελληνικό πτυχίο για μάστερ εκεί, όπως επίσης έχω συνεργαστεί με συναδέλφους με πτυχίο+μάστερ από Λονδίνο. ΚΑΜΙΑ σχέση οι του εξωτερικού. Δέχομαι ότι μπορεί να έτυχε, αλλά συνδυάζοντας και τις εμπειρίες των φίλων, μάλλον δεν ήταν τυχαίο. Α!! Θυμήθηκα και 2 παλιούς μαθητές μου στα ιδιαίτερα, που δεν μπορούσαν να περάσουν την τάξη (η μάνα τους χρησιμοποίησε κάθε τρόπο για να πάρουν απολυτήριο) και γύρισαν με μάστερ από Αγγλία! και οι 2!!Άλλωστε, ένας μαθητής που δεν μπορεί να μπει στο πιο χαμηλόβαθμο ΤΕΙ της 1ης δέσμης, πως επιστρέφει με μεταπτυχιακό; (μιλάω για μέσους όρους, προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις αδιάφορων μαθητών που στρώθηκαν μετά)Τέλος, έχω διαφοροποιήσει τη θέση μου όσον αφορά τα διδακτορικά. Μάστερ της πλάκας μυριάδες, διδακτορικά της πλάκας κανένα (τουλάχιστον κανένα σεν έχει πέσει στην αντίληψή μου)
Παράθεση από: LITHIUM στις Ιουλίου 26, 2013, 01:56:13 pmΑφήστε τα μεταπτυχιακά και τα λοιπά. Δεν θα σας σώσουν.Μόνο η συμμετοχή σε απεργιακούς αγώνες και η αποπομπή τους θα μας γλυτώσει.ΞυπνήστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεΑκριβώς! Όταν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση, μετά όλα θα είναι καλά. Θα έρθουν οι "άλλοι" που τάζουν μαζικές προσλήψεις και επαναφορά μισθών στα επίπεδα του 2009...