0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσο ταΐζεις το θηρίο τόσο αυτό πεινάει και θέλει κι άλλο αίμα.Κουράγιο στους απολυμένους και ας ελπίσουμε να αποκατασταθούν μετά την φυγή των ξένων από την διακυβέρνηση της χώρας.
Πάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.
Παράθεση από: vadi στις Ιουλίου 26, 2013, 07:10:30 pmΠάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.Συνάδελφοι..για να μην παρανοήσουμε...είτε το θέλουμε είτε όχι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε ένα κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν λειτουργεί σωστά...εκτός και αν λειτουργεί..οπότε η ανάλυση που κάνω είναι περιττή..Αν όμως θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί ΣΩΣΤΑ να ξέρετε τα εξής:Οι "απέξω" (σ.σ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι) μας θεωρούν προνομιούχους του...Συστήματος και θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας προστατεύει προσπαθώντας να κάνει τις λιγότερες δυνατές απολύσεις...Όταν εμείς τα βάζουμε με το πολιτικό σύστημα που οι απέξω θεωρούν ότι μας προστατεύει..να ξέρετε το εξής: Αν το πολιτικό σύστημα αλλάξει όπως πολλοί θέλετε(ουμε) από ότι καταλαβαίνω να ξέρετε ότι αυτό θα αλλάξει προς το χειρότερο για μας του Συστήματος...Φανταστείτε π.χ να κατέβει ένα κόμμα που θα λέει...θα απολύσω τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους και το 30% των εκπαιδευτικών και θα βάλω το υπόλοιπο 70% να δουλεύει παραπάνω αξιολογώντας το...αυτό το κόμμα νομίζετε ότι θα πάρει λίγο ή μεγάλο ποσοστό από τους "απέξω"? Θέλω να πω ότι στην δική μου θεώρηση των πραγμάτων αυτό που κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι ότι προσπαθεί να μας προστατέψει όσο γίνεται βέβαια και όχι να μας εξοβελίσει...Απλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν μας προστατεύει αρκετά (αφού δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με κάτι χειρότερο) το βρίζουμε και από πάνω...Γιαυτό θεωρώ ότι είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι από πάνω κάτι που θα συμπαρασύρει και τους από κάτω δηλ εμάς!
Παράθεση από: Garcia4 στις Ιουλίου 26, 2013, 07:35:37 pmΠαράθεση από: vadi στις Ιουλίου 26, 2013, 07:10:30 pmΠάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.Συνάδελφοι..για να μην παρανοήσουμε...είτε το θέλουμε είτε όχι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε ένα κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν λειτουργεί σωστά...εκτός και αν λειτουργεί..οπότε η ανάλυση που κάνω είναι περιττή..Αν όμως θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί ΣΩΣΤΑ να ξέρετε τα εξής:Οι "απέξω" (σ.σ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι) μας θεωρούν προνομιούχους του...Συστήματος και θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας προστατεύει προσπαθώντας να κάνει τις λιγότερες δυνατές απολύσεις...Όταν εμείς τα βάζουμε με το πολιτικό σύστημα που οι απέξω θεωρούν ότι μας προστατεύει..να ξέρετε το εξής: Αν το πολιτικό σύστημα αλλάξει όπως πολλοί θέλετε(ουμε) από ότι καταλαβαίνω να ξέρετε ότι αυτό θα αλλάξει προς το χειρότερο για μας του Συστήματος...Φανταστείτε π.χ να κατέβει ένα κόμμα που θα λέει...θα απολύσω τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους και το 30% των εκπαιδευτικών και θα βάλω το υπόλοιπο 70% να δουλεύει παραπάνω αξιολογώντας το...αυτό το κόμμα νομίζετε ότι θα πάρει λίγο ή μεγάλο ποσοστό από τους "απέξω"? Θέλω να πω ότι στην δική μου θεώρηση των πραγμάτων αυτό που κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι ότι προσπαθεί να μας προστατέψει όσο γίνεται βέβαια και όχι να μας εξοβελίσει...Απλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν μας προστατεύει αρκετά (αφού δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με κάτι χειρότερο) το βρίζουμε και από πάνω...Γιαυτό θεωρώ ότι είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι από πάνω κάτι που θα συμπαρασύρει και τους από κάτω δηλ εμάς!Το ερώτημα είναι ποιους Δ.Υ. προσπαθεί να προστατέψει το κατεστημένο; Όλους, πολλούς, λίγους, μερικούς; Και με ποια κριτήρια;
kopan ok, εγώ πρώτος θέλω να φύγουν.Garcia4, για εμάς τους εκπαιδευτικούς στο απυρόβλητο δεν είναι ο εκπαιδευτικός, το κατεστημένο προστατεύει ως τώρα τα ειδικά μισθολόγια, και τις Δεκο παντί τρόπο, και όλους εκείνους που προσέλαβαν επί σειρά ετών με αδιαφανείς διαδικασίες.Για τους απ'έξω εκτός δημοσίου που είναι δικαίως οργισμένοι ''τρώνε '' (οι περισσότεροι) ότι τους δίνουν τα ΜΜΕ, τα οποία δεν είναι με το μέρος μας αφού εκτελούν αποστολήΥ.Γ Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο εκπαιδευτικό σύστημα
Για την ακρίβεια επειδή είναι σωστά όσα επισημαίνεις, ο τελευταίος κρίκος της συστημικής αλυσίδας.