0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο σχολείο μου φέτος δυο καθηγητές κρατούσαν μαθητές μετά το πέρας του ωραρίου με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων για να τους βοηθήσουν δωρεάν. Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι απασχολούνται εκτός ωραρίου αφιλοκερδώς για την υπηρεσία; για την πατρίδα; Οι αξίες μας διέρχονται κρίση, όπως και εμείς.
Αλλά και όσα αξιέπαινα γίνονται όπως τα κοινωνικά φροντιστήρια δεν τα προβάλουν τα ΜΜΕ.Στο σχολείο μου φέτος δυο καθηγητές κρατούσαν μαθητές μετά το πέρας του ωραρίου με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων για να τους βοηθήσουν δωρεάν. Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι απασχολούνται εκτός ωραρίου αφιλοκερδώς για την υπηρεσία; για την πατρίδα; Οι αξίες μας διέρχονται κρίση, όπως και εμείς.
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 26, 2013, 07:39:39 pmΠαράθεση από: Garcia4 στις Ιουλίου 26, 2013, 07:35:37 pmΠαράθεση από: vadi στις Ιουλίου 26, 2013, 07:10:30 pmΠάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.Συνάδελφοι..για να μην παρανοήσουμε...είτε το θέλουμε είτε όχι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε ένα κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν λειτουργεί σωστά...εκτός και αν λειτουργεί..οπότε η ανάλυση που κάνω είναι περιττή..Αν όμως θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί ΣΩΣΤΑ να ξέρετε τα εξής:Οι "απέξω" (σ.σ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι) μας θεωρούν προνομιούχους του...Συστήματος και θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας προστατεύει προσπαθώντας να κάνει τις λιγότερες δυνατές απολύσεις...Όταν εμείς τα βάζουμε με το πολιτικό σύστημα που οι απέξω θεωρούν ότι μας προστατεύει..να ξέρετε το εξής: Αν το πολιτικό σύστημα αλλάξει όπως πολλοί θέλετε(ουμε) από ότι καταλαβαίνω να ξέρετε ότι αυτό θα αλλάξει προς το χειρότερο για μας του Συστήματος...Φανταστείτε π.χ να κατέβει ένα κόμμα που θα λέει...θα απολύσω τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους και το 30% των εκπαιδευτικών και θα βάλω το υπόλοιπο 70% να δουλεύει παραπάνω αξιολογώντας το...αυτό το κόμμα νομίζετε ότι θα πάρει λίγο ή μεγάλο ποσοστό από τους "απέξω"? Θέλω να πω ότι στην δική μου θεώρηση των πραγμάτων αυτό που κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι ότι προσπαθεί να μας προστατέψει όσο γίνεται βέβαια και όχι να μας εξοβελίσει...Απλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν μας προστατεύει αρκετά (αφού δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με κάτι χειρότερο) το βρίζουμε και από πάνω...Γιαυτό θεωρώ ότι είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι από πάνω κάτι που θα συμπαρασύρει και τους από κάτω δηλ εμάς!Το ερώτημα είναι ποιους Δ.Υ. προσπαθεί να προστατέψει το κατεστημένο; Όλους, πολλούς, λίγους, μερικούς; Και με ποια κριτήρια;Τεσπα νομίζω ότι ήμουν σαφής..μεγάλα παιδιά είμαστε και μάλιστα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης...με αυξημένη κριτική ικανότητα...τα κόμματα του κατεστημένου (πασοκ νδ συριζα δημαρ) της μεταπολίτευσης δημιούργησαν το κράτος που έχουμε...και ξέρετε κάτι? Μέρους αυτού του κράτους είμαστε και εμείς...ως εκπαιδευτικοί έχουμε αυξημένη ενσυναίσθηση...μπείτε λοιπόν στη θέση κάποιου εκτός συστήματος δημοσίου...και σκεφτείτε πώς θα ψήφιζε εαν εμφανιζόταν ένα κόμμα που θα έλεγε αυτά που προείπα..κύριε θα πληρώνεις τους μισούς φόρους και τα χαράτσια γιατί θα απολύσω τους μισούς δημ.υπαλλήλους (σχηματικά και για την οικονομία της συζήτησης)...Αν λοιπόν εμφανιζόταν αυτό το κόμμα στις επόμενες εκλογές...θα ψηφίζατε(με) όλοι με τον τρόπο που ψηφίσαμε πάνω κάτω και στις τελευταίες...Για να μην παρανοήσουμε τελείως συνάδελφοι..είμαστε εντός συστήματος και όχι εκτός όπως πολλοί φαντάζονται/φαντασιώνονται...
Παράθεση από: Garcia4 στις Ιουλίου 26, 2013, 07:35:37 pmΠαράθεση από: vadi στις Ιουλίου 26, 2013, 07:10:30 pmΠάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.Συνάδελφοι..για να μην παρανοήσουμε...είτε το θέλουμε είτε όχι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε ένα κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν λειτουργεί σωστά...εκτός και αν λειτουργεί..οπότε η ανάλυση που κάνω είναι περιττή..Αν όμως θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί ΣΩΣΤΑ να ξέρετε τα εξής:Οι "απέξω" (σ.σ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι) μας θεωρούν προνομιούχους του...Συστήματος και θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας προστατεύει προσπαθώντας να κάνει τις λιγότερες δυνατές απολύσεις...Όταν εμείς τα βάζουμε με το πολιτικό σύστημα που οι απέξω θεωρούν ότι μας προστατεύει..να ξέρετε το εξής: Αν το πολιτικό σύστημα αλλάξει όπως πολλοί θέλετε(ουμε) από ότι καταλαβαίνω να ξέρετε ότι αυτό θα αλλάξει προς το χειρότερο για μας του Συστήματος...Φανταστείτε π.χ να κατέβει ένα κόμμα που θα λέει...θα απολύσω τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους και το 30% των εκπαιδευτικών και θα βάλω το υπόλοιπο 70% να δουλεύει παραπάνω αξιολογώντας το...αυτό το κόμμα νομίζετε ότι θα πάρει λίγο ή μεγάλο ποσοστό από τους "απέξω"? Θέλω να πω ότι στην δική μου θεώρηση των πραγμάτων αυτό που κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι ότι προσπαθεί να μας προστατέψει όσο γίνεται βέβαια και όχι να μας εξοβελίσει...Απλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν μας προστατεύει αρκετά (αφού δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με κάτι χειρότερο) το βρίζουμε και από πάνω...Γιαυτό θεωρώ ότι είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι από πάνω κάτι που θα συμπαρασύρει και τους από κάτω δηλ εμάς!Το ερώτημα είναι ποιους Δ.Υ. προσπαθεί να προστατέψει το κατεστημένο; Όλους, πολλούς, λίγους, μερικούς; Και με ποια κριτήρια;
Παράθεση από: vadi στις Ιουλίου 26, 2013, 07:10:30 pmΠάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.Συνάδελφοι..για να μην παρανοήσουμε...είτε το θέλουμε είτε όχι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε ένα κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν λειτουργεί σωστά...εκτός και αν λειτουργεί..οπότε η ανάλυση που κάνω είναι περιττή..Αν όμως θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ λειτουργεί ΣΩΣΤΑ να ξέρετε τα εξής:Οι "απέξω" (σ.σ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι) μας θεωρούν προνομιούχους του...Συστήματος και θεωρούν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας προστατεύει προσπαθώντας να κάνει τις λιγότερες δυνατές απολύσεις...Όταν εμείς τα βάζουμε με το πολιτικό σύστημα που οι απέξω θεωρούν ότι μας προστατεύει..να ξέρετε το εξής: Αν το πολιτικό σύστημα αλλάξει όπως πολλοί θέλετε(ουμε) από ότι καταλαβαίνω να ξέρετε ότι αυτό θα αλλάξει προς το χειρότερο για μας του Συστήματος...Φανταστείτε π.χ να κατέβει ένα κόμμα που θα λέει...θα απολύσω τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους και το 30% των εκπαιδευτικών και θα βάλω το υπόλοιπο 70% να δουλεύει παραπάνω αξιολογώντας το...αυτό το κόμμα νομίζετε ότι θα πάρει λίγο ή μεγάλο ποσοστό από τους "απέξω"? Θέλω να πω ότι στην δική μου θεώρηση των πραγμάτων αυτό που κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι ότι προσπαθεί να μας προστατέψει όσο γίνεται βέβαια και όχι να μας εξοβελίσει...Απλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν μας προστατεύει αρκετά (αφού δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με κάτι χειρότερο) το βρίζουμε και από πάνω...Γιαυτό θεωρώ ότι είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι από πάνω κάτι που θα συμπαρασύρει και τους από κάτω δηλ εμάς!
Πάντως αν ξέρετε κάποιον πολιτικό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο πείτε και σε μένα. Δεν βάζουμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ιστορία γράφει , και το μοιραίο είναι πώς δεν βάζουμε και εμείς το χέρι μας για να γράψουμε ιστορία.
να πω κι εγωαν ενδιαφερεται καποιος να προχωρησει τις ΓΝΩΣΕΙΣ του διαβαζει βιβλια. μπαινει στο διαδυκτιο και μαθαινει οτι τον ενδιαφερει.μεταπτυχιακο παιρνει καποιος1ον για να προσπερασει τους αλλους και να γινει δντης-υπευθ. γρασεπ ,περιβαλ. εκπ. κλπ κλπ για να μην μπαινει στην ταξη.2ον γιατι ειχε αποτυχημενους γονεις που του λενε να το κανει για να γινει καποιος.3ον γιατι ειναι φυτουλας.4ον γιατι ειναι ψωνιο.
Παράθεση από: CROKO στις Ιουλίου 26, 2013, 01:39:28 pmνα πω κι εγωαν ενδιαφερεται καποιος να προχωρησει τις ΓΝΩΣΕΙΣ του διαβαζει βιβλια. μπαινει στο διαδυκτιο και μαθαινει οτι τον ενδιαφερει.μεταπτυχιακο παιρνει καποιος1ον για να προσπερασει τους αλλους και να γινει δντης-υπευθ. γρασεπ ,περιβαλ. εκπ. κλπ κλπ για να μην μπαινει στην ταξη.2ον γιατι ειχε αποτυχημενους γονεις που του λενε να το κανει για να γινει καποιος.3ον γιατι ειναι φυτουλας.4ον γιατι ειναι ψωνιο.Πραγματικό στολίδι αυτό το post εκπαιδευτικού προς άλλους εκπαιδευτικούς που τόλμησαν (!) να έχουν μεταπτυχιακό. Μπαίνω στο pde για να ενημερωθώ και στο τέλος μου σηκώνεται η τρίχα από αυτά που διαβάζω (στο τέλος δεν θα μου έχει μείνει καμία). Πραγματικά, δεν ντρέπεσαι συνάδελφε;
μεταπτυχιακο παιρνει καποιος1ον για να προσπερασει τους αλλους και να γινει δντης-υπευθ. γρασεπ ,περιβαλ. εκπ. κλπ κλπ για να μην μπαινει στην ταξη.2ον γιατι ειχε αποτυχημενους γονεις που του λενε να το κανει για να γινει καποιος.3ον γιατι ειναι φυτουλας.4ον γιατι ειναι ψωνιο.
Παράθεση από: lzdg στις Ιουλίου 26, 2013, 05:07:06 pmΠαράθεση από: CROKO στις Ιουλίου 26, 2013, 01:39:28 pmνα πω κι εγωαν ενδιαφερεται καποιος να προχωρησει τις ΓΝΩΣΕΙΣ του διαβαζει βιβλια. μπαινει στο διαδυκτιο και μαθαινει οτι τον ενδιαφερει.μεταπτυχιακο παιρνει καποιος1ον για να προσπερασει τους αλλους και να γινει δντης-υπευθ. γρασεπ ,περιβαλ. εκπ. κλπ κλπ για να μην μπαινει στην ταξη.2ον γιατι ειχε αποτυχημενους γονεις που του λενε να το κανει για να γινει καποιος.3ον γιατι ειναι φυτουλας.4ον γιατι ειναι ψωνιο.Πραγματικό στολίδι αυτό το post εκπαιδευτικού προς άλλους εκπαιδευτικούς που τόλμησαν (!) να έχουν μεταπτυχιακό. Μπαίνω στο pde για να ενημερωθώ και στο τέλος μου σηκώνεται η τρίχα από αυτά που διαβάζω (στο τέλος δεν θα μου έχει μείνει καμία). Πραγματικά, δεν ντρέπεσαι συνάδελφε;καθολου δεν ντρεπομαι και ξαναρχιζω:1ον 23 χρονια εκπαιδευτικος εχω δει πολλους στουρνους με μεταπτυχιακο2ον στουρνοι με μεταπτυχιακα μας χρεοκοπησαν3ον μακαρι να ψαξουν ολα τα μεταπτυχιακα και θα πεσει πολυ γελιο4ον μπραβο σε οσους εχουν μεταπτυχιακο κι εχουν υπηρετησει εστω ενα χρονο στους λειψους, κουφονησια κλπ5ον μηπως κρυβεσαι πισω απ αυτο να μην απολυθεις και δειχνεις αυτους που δεν εχουν;
Από όλους τους 614.000 ΔΥ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι περισσεύουμε 2500 εκπαιδευτικοί . Γιατί εμείς;