0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτά αφορούν τους διοικητικούς νομίζω για κάθε υπουργείο μια και λέει πως μ αυτά τα κριτήρια θα συμπληρωθεί ο αρθμός μαζί μ τους εκπαιδευτικούς, σχολικους φύλακες κ δημοτικούς αστυνομικούς
Παράθεση από: Massimoap στις Ιουλίου 29, 2013, 09:45:57 pmΑυτά αφορούν τους διοικητικούς νομίζω για κάθε υπουργείο μια και λέει πως μ αυτά τα κριτήρια θα συμπληρωθεί ο αρθμός μαζί μ τους εκπαιδευτικούς, σχολικους φύλακες κ δημοτικούς αστυνομικούςδε νομίζω, διάβασε το σχετικό άρθρο 90 του νόμου 4172/13αφορούν το Δημόσιο γενικά (στο σχετικό άρθρο του νόμου που ψηφίστηκε γίνεται σχετική αναφορά για το πως θα επιλέγονται όσοι θα μπαίνουν σε κινητικότητα σε περίπτωση κατάργησης θέσεων ή κλάδων και ειδικοτήτων σε όλα τα υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ)μη μένουμε μόνο στον οριζόντιο αποκεφαλισμό των συναδέλφων μας που εξοστρακίστηκαν βίαια από την εκπαίδευση προς χάριν της...υποδόσης της ..τελευταίας δόσης
Αυτό που διαβάζουμε φαίνεται να είναι ένας γενικότερος μπούσουλας σύμφωνα με τον οποίον κάποιος θα τίθεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι, φυσικά, ν' αρχίσουν οι εξαιρέσεις. 'Όχι οι τάδε ή οι δείνα, είναι χρήσιμοι, επιτελούν έργο κτλ. κτλ. κτλ.". Στην περίπτωση του υπουργείου παιδείας όμως, αφού, όπως δήλωσε ο υπουργός μας, άλλοι εκπαιδευτικοί δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα (μη μου πει κανείς ότι δεν τον πιστεύει), προφανώς αφορά μη-εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το μοντέλο αυτό δεν είναι εφικτό στην περίπτωση μας. Θεωρητικά αξιολογειται όλος ο κλάδος λαι έχουμε σειρά. Από την άλλη κατργούνται θέσεις του κλάδου σε όλη την ελλάδα. Πως ξανατοποθετεις τους ελπαιδευτικούς;; Ξανα διαλέγουν οργανικές οανελλαδικά;;; Αδύνατον. Και άντε όσοι ειναι ψηλά στον καταλογο κ δν έχουν κατάργηση οργανικής. Σε κάποιο σχολείο κάποιοι διαθέσιμοι δεν βγήκαν πλεονάζοντες τι γίνεται τότε ποιοι από τον πίνακα θα πάνε εκεί;; Το μπέρδεμα είμαι τόσο μεγάλο π δεν θα βγει άκρη. Το να ξανα μοιράσεις 150000 άτομα σε όλη την ελλάδα είναι τεραστιο εγχείρημα. Ακόμα δν εξυπηρέτησαν τος 900 μεταταξεις της περσινής χρονιάς ή τις 5000 θέσεις στν α βαθμια... Κ ξεκινουν τη δήλωση ενδιαφέροντος για αποσπάσεις. Τι θα πουν μετά... Άκυρη η απόσπαση σας κ κάντε οι υπόλοιποι ξανά;;;
Παράθεση από: silkcut στις Ιουλίου 29, 2013, 08:42:04 pmέχω ξαναγράψει ότι (κατά τη γνώμη μου) ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας.Συμφωνώ. Ομως θα πω και το αλλο: τον εαυτο μας συχνα, ακριβως επειδη δεν είμαστε ολοι "δυνατοί", οι καταστασεις τον αλλάζουν. Στη δική μου βιοθεωρια εχω ως αρχη το ουδεις εκων κακος. Στη συμπεριφοριστική μεθοδο, που την ασπάζομαι ως ενα βαθμο, το περιβαλλον διαμορφωνει το ατομο. π.χ. Πριν τις απολύσεις μιλουσαμε για διορισμους απο το παραθυρο, επειδη ειμασταν βολεμένοι, δεν αντιδρουσαμε τοσο. Σημερα, μπροστα στις απολυσεις τρωμε σάρκες και προβαλλουμε εαυτον ως τον ιδανικο εκπαιδευτικο και μαλιστα διορισμενο με νομιμο τρόπο και με ειδικοτητα βασική και με θεση σε γενικο λυκειο και δεν ξερω γω τι αλλο. Ετσι, στρεφομαστε κατα συναδελφων, λες και η δουλεια ειναι για λίγους...Θα κλεισω με ενα και μόνο: Η ισχυς εν τη ενωσει (= η δύναμη στην ενότητα)
έχω ξαναγράψει ότι (κατά τη γνώμη μου) ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας.
Συνάδελφοι είστε πεπεισμένοι ότι το 1500 θα αφορά διοικητικούς ΑΕΙ-ΤΕΙ;