0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: vadi στις Αυγούστου 01, 2013, 02:57:32 pmPA,Ναι, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να γράψουμε ιστορία, αλλιώς η ιστορία θα καταγράψει αρνητικά την γενιά μας (και όχι μόνο) και μάλιστα με μαύρα γράμματα.nikitas, είναι πολύ σωστά αυτά που επισημαίνεις. Είναι θέμα πώς έχουμε ιεραρχήσει τις αξίες. Θα φέρω ένα παράδειγμα, έγινε μια έρευνα ανάμεσα σε Έλληνες και Φιλανδούς με βάση ένα περιστατικό. Τροχαίο ατύχημα όπου ο οδηγός ήταν φίλος των ερωτηθέντων και εγκατέλειψε το θύμα. Όταν ρώτησαν τους Έλληνες το 77% είπε ότι δεν θα πήγαινε στην αστυνομία να το καταγγείλει, ενώ το 83% των Φιλανδών θα πήγαινε το φίλο τους στην αστυνομία.Πόρισμα οι Έλληνες έχουμε τη φιλία πιο πάνω, ενώ οι Φιλανδοί θεωρούν υπέρτατη αξία την ακεραιότητα.Μια που ανέφερε ο vadi τους Φινλανδούς, ξέρω κι εγώ μια ιστοριούλα. Κάποτε σε κάποιους Ελληνάρες που καυχιόντουσαν πόσο επιδέξια κλέβανε το κράτος και δεν πληρώνανε φόρους, δίχως να τους πάρει κανείς χαμπάρι, ο Φινλανδός, με το σαγόνι πεσμένο από την έκπληξη τους είπε με ύφος θλιμμένο:"Δε σας καταλαβαίνω εσάς τους Έλληνες. Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε πως όποιος κλέβει το κράτος, στην ουσία κλέβει από την ίδια του την τσέπη;"
PA,Ναι, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να γράψουμε ιστορία, αλλιώς η ιστορία θα καταγράψει αρνητικά την γενιά μας (και όχι μόνο) και μάλιστα με μαύρα γράμματα.nikitas, είναι πολύ σωστά αυτά που επισημαίνεις. Είναι θέμα πώς έχουμε ιεραρχήσει τις αξίες. Θα φέρω ένα παράδειγμα, έγινε μια έρευνα ανάμεσα σε Έλληνες και Φιλανδούς με βάση ένα περιστατικό. Τροχαίο ατύχημα όπου ο οδηγός ήταν φίλος των ερωτηθέντων και εγκατέλειψε το θύμα. Όταν ρώτησαν τους Έλληνες το 77% είπε ότι δεν θα πήγαινε στην αστυνομία να το καταγγείλει, ενώ το 83% των Φιλανδών θα πήγαινε το φίλο τους στην αστυνομία.Πόρισμα οι Έλληνες έχουμε τη φιλία πιο πάνω, ενώ οι Φιλανδοί θεωρούν υπέρτατη αξία την ακεραιότητα.
Σήμερα είχα υπηρεσία σε ΕΠΑΛΧτυπησε το τηλέφωνο από τη Δ/νση το σήκωσε η Δ/ντρια και της είπαν ακριβώς :ήρθε έγγραφο που θέτει σε διαθεσιμότητα όσους είναι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ,μένει κόκκαλο όπως κι εγω ,καναμε το σταυρό μας κι έφυγε τρέχοντας να δει αν είναι αλήθεια...
Παράθεση από: pame στις Αυγούστου 01, 2013, 03:35:05 pmΣήμερα είχα υπηρεσία σε ΕΠΑΛΧτυπησε το τηλέφωνο από τη Δ/νση το σήκωσε η Δ/ντρια και της είπαν ακριβώς :ήρθε έγγραφο που θέτει σε διαθεσιμότητα όσους είναι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ,μένει κόκκαλο όπως κι εγω ,καναμε το σταυρό μας κι έφυγε τρέχοντας να δει αν είναι αλήθεια...Παιδιά, θα μας κάνετε όλους καρδιακούς. Ποιος ακριβώς το είπε αυτό;
Παράθεση από: npb στις Αυγούστου 01, 2013, 03:47:41 pmΠαράθεση από: pame στις Αυγούστου 01, 2013, 03:35:05 pmΣήμερα είχα υπηρεσία σε ΕΠΑΛΧτυπησε το τηλέφωνο από τη Δ/νση το σήκωσε η Δ/ντρια και της είπαν ακριβώς :ήρθε έγγραφο που θέτει σε διαθεσιμότητα όσους είναι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ,μένει κόκκαλο όπως κι εγω ,καναμε το σταυρό μας κι έφυγε τρέχοντας να δει αν είναι αλήθεια...Παιδιά, θα μας κάνετε όλους καρδιακούς. Ποιος ακριβώς το είπε αυτό;Παιδια μην τρελαθουμε κιολας δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να συμβει κατι τετοιο.
Πολυτεχνικές κλπ σχολές: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία
Παράθεση από: giokspy στις Αυγούστου 01, 2013, 03:57:17 pmΠαράθεση από: npb στις Αυγούστου 01, 2013, 03:47:41 pmΠαράθεση από: pame στις Αυγούστου 01, 2013, 03:35:05 pmΣήμερα είχα υπηρεσία σε ΕΠΑΛΧτυπησε το τηλέφωνο από τη Δ/νση το σήκωσε η Δ/ντρια και της είπαν ακριβώς :ήρθε έγγραφο που θέτει σε διαθεσιμότητα όσους είναι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ,μένει κόκκαλο όπως κι εγω ,καναμε το σταυρό μας κι έφυγε τρέχοντας να δει αν είναι αλήθεια...Παιδιά, θα μας κάνετε όλους καρδιακούς. Ποιος ακριβώς το είπε αυτό;Παιδια μην τρελαθουμε κιολας δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να συμβει κατι τετοιο.Συμφωνω...