0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λύστε μου μια απορία.Τελικά επετηρίδα τι είναι;Αυτοί που διορίζονταν πριν τον ΑΣΕΠ με τη σειρά κτήσης του πτυχίου;Αυτοί που διορίζονται από τον ενιαίο πίνακα;Αυτοί που έχουν 24μηνο, 30μηνο;Όλα αυτά μαζί;
Ο τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση ήταν μία ειδική αφού υπήρχε μία αλληλοτροφοδοσία ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες η οποία δε νομίζω ότι συναντάται σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου. Ο ΑΣΕΠίτης χρησιμοποιούσε την προϋπηρεσία του για να ανέβει θέσεις στον πίνακα διοριστέων και ο αναπληρωτής την επιτυχία στον ΑΣΕΠ για να γράψει προϋπηρεσία και να διοριστεί από τον πίνακα του 40% ή το 24μηνο. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για καθαρό ΑΣΕΠ, ούτε για απλή μονιμοποίηση συμβασιούχων με τον τρόπο που συναντάμε σε άλλους κλάδους. Για το λόγο αυτό δε μπορεί να αποτελέσει και κριτήριο διαθεσιμότητας, ότι και αν ακούγεται ή γράφεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους που ψάχνουν πελατεία, κλπ. Τα δημοσιεύματα λογικά αφορούν γενικά το δημόσιο και όχι την εκπαίδευση της οποίας το σύστημα διορισμών καθοριζόταν από ειδικότερους νόμους και διατάξεις οι οποίοι υπερισχύουν των γενικών.Όσο για το ηθικό του ζητήματος έχει καταντήσει φαιδρό να συζητάμε τα ίδια πράγματα εδώ και τόσα χρόνια. Κανένας δε δικαιούται να το παίζει αδικημένος τη στιγμή που οι κανόνες ήταν δεδομένοι και γνωστοί. Άντεχες το διάβασμα, το άγχος, τα ξενύχτια και ήθελες να επιταχύνεις το διορισμό σου; Έγραφες ΑΣΕΠ. Άντεχες την τουρνέ στην επαρχεία; ήσουν άνθρωπος της υπομονής και προτιμούσες να μαζεύεις σπυρί-σπυρί την προϋπηρεσία; Επέλεγες να διοριστείς από τον πίνακα. Πολλές φορές το κυνηγούσες με όλους τους τρόπους και το ποιος τελικά θα κάτσει ήταν απλά θέμα τύχης.
Ο τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση ήταν μία ειδική αφού υπήρχε μία αλληλοτροφοδοσία ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες η οποία δε νομίζω ότι συναντάται σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου. Ο ΑΣΕΠίτης χρησιμοποιούσε την προϋπηρεσία του για να ανέβει θέσεις στον πίνακα διοριστέων και ο αναπληρωτής την επιτυχία στον ΑΣΕΠ για να γράψει προϋπηρεσία και να διοριστεί από τον πίνακα του 40% ή το 24μηνο. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για καθαρό ΑΣΕΠ, ούτε για απλή μονιμοποίηση συμβασιούχων με τον τρόπο που συναντάμε σε άλλους κλάδους. Για το λόγο αυτό δε μπορεί να αποτελέσει και κριτήριο διαθεσιμότητας, ότι και αν ακούγεται ή γράφεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους που ψάχνουν πελατεία, κλπ. Τα δημοσιεύματα λογικά αφορούν γενικά το δημόσιο και όχι την εκπαίδευση της οποίας το σύστημα διορισμών καθοριζόταν από ειδικότερους νόμους και διατάξεις οι οποίοι υπερισχύουν των γενικών.
Μεγάλο ποσοστό των ΑΣΕΠιτών δεν είχε ούτε 1 ώρα προϋπηρεσία.Μην γενικεύετε με βάση την προσωπική σας πείρα.edit: Δεν το γράφω ως άποψη του ποιος είναι καλύτερος, ούτε ως γνώμη για τη μοριοδότηση του τρόπου διορισμού, απλά να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Η παραπάνω άποψη ΔΕΝ ισχύει για αρκετό κόσμο.
Παράθεση από: svouras στις Αυγούστου 03, 2013, 06:19:56 pmΟ τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση ήταν μία ειδική αφού υπήρχε μία αλληλοτροφοδοσία ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες η οποία δε νομίζω ότι συναντάται σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου. Ο ΑΣΕΠίτης χρησιμοποιούσε την προϋπηρεσία του για να ανέβει θέσεις στον πίνακα διοριστέων και ο αναπληρωτής την επιτυχία στον ΑΣΕΠ για να γράψει προϋπηρεσία και να διοριστεί από τον πίνακα του 40% ή το 24μηνο. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για καθαρό ΑΣΕΠ, ούτε για απλή μονιμοποίηση συμβασιούχων με τον τρόπο που συναντάμε σε άλλους κλάδους. Για το λόγο αυτό δε μπορεί να αποτελέσει και κριτήριο διαθεσιμότητας, ότι και αν ακούγεται ή γράφεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους που ψάχνουν πελατεία, κλπ. Τα δημοσιεύματα λογικά αφορούν γενικά το δημόσιο και όχι την εκπαίδευση της οποίας το σύστημα διορισμών καθοριζόταν από ειδικότερους νόμους και διατάξεις οι οποίοι υπερισχύουν των γενικών.Σε αυτο εχεις απόλυτο δίκιο γι αυτο και οταν (και αν, ελπίζω οχι) θα τεθεί θεμα διαθεσιμότητας και κατάργηση κάποιων θεσεων ανα κλαδο θα θεσπισθουν κριτηρια ακριβως προσαρμοσμένα πανω στα εκπαιδευτικά δεδομενα. Αλλωστε υπαρχουν πολλα επιπλέον να μοριοδοτηθουν οπως ΤΠΕ ασπαιτε και αρκετά αλλα . Τωρα αυτα τα κριτηρια για να καταλάβουμε ειναι κριτηρια που αφορούν 25.000 ανθρώπους που διαγωνίζονται για κάποιες θεσεις και εφοσον οι θεσεις δεν ειναι στην εκπαιδευση λογικό να απαιτούν τα κριτηρια της συγκεκριμένης θέσης (οπως μεταπτυχιακο σε συναφές αντικειμενο. Αναρωτιωμουν βεβαια το μεταπτυχιακο στη πατερικη θεολογία του δημοτικού αστυνομικού θα μετρήσει για τη μετάταξη στην ΕΛΑΣ?). Αρα εφοσον η διαθεσιμότητα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικούς γι αυτο υπαρχει και η επετηρηδα. Το σίγουρο ειναι οτι απο τους εκπαιδευτικούς της διαθεσιμότητας θα μοριοδοτηθουν μονο οι διοριστεοι ΑΣΕΠ με 30 μορια και οι της επετηρηδας με 5 μορια και ολοι οι υπόλοιποι με μηδέν μορια. Τωρα για το αν θα τεθεί θεμα μοριοδοτησης του 24μηνου έναντι άλλων κλάδων αυτο μαλλον εξαρτάται απο την πίεση (σε νομικο επιπεδο) που θα ασκήθει απο τους 24μηνητες με δεδομένο οτι διέπονται με ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο αφου επρεπε να μονιμοποιηθούν εφοσον υπήρχαν ανάγκες στην υπηρεσία. Αυτο φαίνεται και απο το οτι οι συγκεκριμένες κατηγορίες συνέχιζαν να διορίζονται ενω ο ενιαίος ειχε σταματήσει.κατι αντίστοιχο ισχυει με τους ΙΔΑΧ αν δεν κανω λάθος οι οποίοι ομως τσιμπήσαν τα 25 μορια