0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση ήταν μία ειδική αφού υπήρχε μία αλληλοτροφοδοσία ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες η οποία δε νομίζω ότι συναντάται σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου. Ο ΑΣΕΠίτης χρησιμοποιούσε την προϋπηρεσία του για να ανέβει θέσεις στον πίνακα διοριστέων και ο αναπληρωτής την επιτυχία στον ΑΣΕΠ για να γράψει προϋπηρεσία και να διοριστεί από τον πίνακα του 40% ή το 24μηνο. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για καθαρό ΑΣΕΠ, ούτε για απλή μονιμοποίηση συμβασιούχων με τον τρόπο που συναντάμε σε άλλους κλάδους. Για το λόγο αυτό δε μπορεί να αποτελέσει και κριτήριο διαθεσιμότητας, ότι και αν ακούγεται ή γράφεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους που ψάχνουν πελατεία, κλπ. Τα δημοσιεύματα λογικά αφορούν γενικά το δημόσιο και όχι την εκπαίδευση της οποίας το σύστημα διορισμών καθοριζόταν από ειδικότερους νόμους και διατάξεις οι οποίοι υπερισχύουν των γενικών.Όσο για το ηθικό του ζητήματος έχει καταντήσει φαιδρό να συζητάμε τα ίδια πράγματα εδώ και τόσα χρόνια. Κανένας δε δικαιούται να το παίζει αδικημένος τη στιγμή που οι κανόνες ήταν δεδομένοι και γνωστοί. Άντεχες το διάβασμα, το άγχος, τα ξενύχτια και ήθελες να επιταχύνεις το διορισμό σου; Έγραφες ΑΣΕΠ. Άντεχες την τουρνέ στην επαρχεία; ήσουν άνθρωπος της υπομονής και προτιμούσες να μαζεύεις σπυρί-σπυρί την προϋπηρεσία; Επέλεγες να διοριστείς από τον πίνακα. Πολλές φορές το κυνηγούσες με όλους τους τρόπους και το ποιος τελικά θα κάτσει ήταν απλά θέμα τύχης.
Όσο για το ηθικό του ζητήματος έχει καταντήσει φαιδρό να συζητάμε τα ίδια πράγματα εδώ και τόσα χρόνια. Κανένας δε δικαιούται να το παίζει αδικημένος τη στιγμή που οι κανόνες ήταν δεδομένοι και γνωστοί. Άντεχες το διάβασμα, το άγχος, τα ξενύχτια και ήθελες να επιταχύνεις το διορισμό σου; Έγραφες ΑΣΕΠ. Άντεχες την τουρνέ στην επαρχεία; ήσουν άνθρωπος της υπομονής και προτιμούσες να μαζεύεις σπυρί-σπυρί την προϋπηρεσία; Επέλεγες να διοριστείς από τον πίνακα. Πολλές φορές το κυνηγούσες με όλους τους τρόπους και το ποιος τελικά θα κάτσει ήταν απλά θέμα τύχης.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι αν είμαστε...Δε μπορούν να μας ρίξουν στο καναβάτσο, διότι είμαστε και πολλοί και κρατάμε σχολεία στα χέρια μας...!!!
Στις παρατυπίες που πρέπει να ξαναθυμηθούμε να αναφέρουμε και κάτι επιτυχόντες αλλά μη διοριστέους ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν εκ των υστέρων και ήταν αλλού για αλλού στον πίνακα, αλλά κάνανε αίτηση και τους πήραν, ενώ οι από πάνω στη λίστα δεν πήρανε χαμπάρι ότι πρέπει να κάνουν άιτηση και δε διορίστηκαν (ήταν γνωστή μου άμεσα ενδιαφερόμενη, και μου τα είχε πει τότε, δεν τα θυμάμαι λεπτομερώς, νομίζω επί Γιαννάκου, όποιο μέλος του φόρουμ τα θυμάται, ας τα πει αναλυτικότερα). Αυτοί οι ΑΣΕΠίτες δικαιούνται ηθικά τα 30 μόρια;; θα το λέει κανένας από αυτούς στο σχολείο, ή θα πουλάνε μούρη ότι είναι με ΑΣΕΠ;Παράθεση από: kopan στις Αυγούστου 04, 2013, 08:45:25 amΕνωμένοι και αποφασισμένοι αν είμαστε...Δε μπορούν να μας ρίξουν στο καναβάτσο, διότι είμαστε και πολλοί και κρατάμε σχολεία στα χέρια μας...!!!+++++++
Παράθεση από: anemoni στις Αυγούστου 04, 2013, 08:53:34 amΣτις παρατυπίες που πρέπει να ξαναθυμηθούμε να αναφέρουμε και κάτι επιτυχόντες αλλά μη διοριστέους ΑΣΕΠίτες που διορίστηκαν εκ των υστέρων και ήταν αλλού για αλλού στον πίνακα, αλλά κάνανε αίτηση και τους πήραν, ενώ οι από πάνω στη λίστα δεν πήρανε χαμπάρι ότι πρέπει να κάνουν άιτηση και δε διορίστηκαν (ήταν γνωστή μου άμεσα ενδιαφερόμενη, και μου τα είχε πει τότε, δεν τα θυμάμαι λεπτομερώς, νομίζω επί Γιαννάκου, όποιο μέλος του φόρουμ τα θυμάται, ας τα πει αναλυτικότερα). Αυτοί οι ΑΣΕΠίτες δικαιούνται ηθικά τα 30 μόρια;; θα το λέει κανένας από αυτούς στο σχολείο, ή θα πουλάνε μούρη ότι είναι με ΑΣΕΠ;Παράθεση από: kopan στις Αυγούστου 04, 2013, 08:45:25 amΕνωμένοι και αποφασισμένοι αν είμαστε...Δε μπορούν να μας ρίξουν στο καναβάτσο, διότι είμαστε και πολλοί και κρατάμε σχολεία στα χέρια μας...!!!+++++++Ενωμένοι εννοείτε εσείς της επετηρίδας μονάχα, για να μη σας απολύσουν; Γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι αυτό έχουν στο μυαλό τους, ανεξάρτητα από το τρόπο διορισμό τους. Πιστέψτε με ότι αν αποφασίσουμε να αντισταθούμε σε αυτά που γίνονται θα υπάρχουν και θυσίες. Είτε αυτές μπορεί να είναι 10 μισθοί ( απεργία διαρκείας ), είτε εσωτερική μάχη με συναδέλφους ( παλιούς και νέους, διορισμένους με επετηρίδα και χωρίς) που θα κοιτάνε μόνο τη πάρτη τους, είτε χάσιμο προσωπικού και οικογενειακού χρόνου. Αλλαγή από το καναπέ και τη μειοψηφία δε γίνεται, φίλτατοι.
Παράθεση από: kopan στις Αυγούστου 04, 2013, 08:45:25 amΕνωμένοι και αποφασισμένοι αν είμαστε...Δε μπορούν να μας ρίξουν στο καναβάτσο, διότι είμαστε και πολλοί και κρατάμε σχολεία στα χέρια μας...!!!Ενωμένοι εννοείτε εσείς της επετηρίδας μονάχα, για να μη σας απολύσουν;
Χα χα χα...καλό...!!!Διαβάζεις και το μυαλό μας συνάδελφε...;;;Να γίνεις μέντιουμ να τα κονομήσεις...!!! Σε κάθε σχολείο αυτοί που πραγματικά δε θιγονται ό,τι και να γίνει είναι λίγοι...Και αν ακόμη αυτοί δε γουστάρουν ξεβόλεμα...ΔΕ φτάνουν για να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά...ΕΝ ανάγκη θα τους κάνουμε να ακολουθήσουν και από ντροπή...!!!