0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
να εστιάζουμε στην προνόηση της οργάνωσης των μεταθέσεων κ αποσπάσεων από νωρίς, αντί να εμμένουμε σε νόμους που μπορεί συχνά λύνοντας ένα πρόβλημα να προκαλούν ένα άλλο.
αντί να εμμένουμε σε νόμους που μπορεί συχνά λύνοντας ένα πρόβλημα να προκαλούν ένα άλλο
Προς troll...Τίποτα στην ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο.. Μακάρι όλοι οι συνάδελφοι να βόλευαν και την υπηρεσία και τους εαυτούς τους ταυτόχρονα. Επειδή αρκετοί καπηλεύονται την ευελιξία όσον αφορά στις μετακινήσεις μας δεν σημαίνει πως όλοι αυτό αποζητούν.. Δώσε λίγο χώρο και για ανθρώπους που έχουν ανάγκες, πραγματικές.Εξάλλου, το να αποσπασθεί κάποιος από ένα σχολείο σε ένα άλλο, όπου θα παράγει ακριβώς το ίδιο έργο και θα είναι το ίδιο χρήσιμος και αναγκαίος, προκαλεί λύπη και προβλήματα στο σχολειο που αφήνει αλλά δίνει χαρά και συνεισφέρει στο σχολείο που πάει. Εφόσον και τα δύο σχολεία ειναι κενά, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να κλωνοποιηθεί ο άνθρωπος, τι να κανουμε δηλαδη. Θα πρέπει επομένως να εστιάζουμε στην προνόηση της οργάνωσης των μεταθέσεων κ αποσπάσεων από νωρίς, αντί να εμμένουμε σε νόμους που μπορεί συχνά λύνοντας ένα πρόβλημα να προκαλούν ένα άλλο.
Ποιος / ποια είμαι εγώ για να "δώσω χώρο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη πραγματικά;Για να ολοκληρώνουμε: Τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει ένας που να μην έχει οικονομικό πρόβλημα.Από εκεί και πέρα, διαφωνώ με την άποψή σας: Παράθεση να εστιάζουμε στην προνόηση της οργάνωσης των μεταθέσεων κ αποσπάσεων από νωρίς, αντί να εμμένουμε σε νόμους που μπορεί συχνά λύνοντας ένα πρόβλημα να προκαλούν ένα άλλο.Ως προς το πρώτο σκέλος της.. δεν κατέχουμε θώκους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως να διαβάζουμε επαρκώς τις εγκυκλίους και να μην τρέχουμε να καταθέτουμε αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά και να έχουμε ενώπιον μας τον / την υπάλληλο να μας εξηγεί τα αυτονόητα.Ως προς το δεύτερο σκέλος: Παράθεση αντί να εμμένουμε σε νόμους που μπορεί συχνά λύνοντας ένα πρόβλημα να προκαλούν ένα άλλο Εάν εμμέναμε τόσα χρόνια στους Νόμους δεν θα είχαμε όλο αυτό το χάλι που επικρατεί στην εκπαίδευση. Στην καθημερινότητά μας οφείλουμε να δίνουμε αγώνα για την υπεράσπισή τους και όχι για την καταστρατήγησή τους.. Και αν καταστρατηγούνται τώρα από τις ίδιες τις κυβερνήσεις είναι επειδή η μη εφαρμογή ή παραβίασή τους οδήγησε σε χάος που μόνο με Οριζόντια απαράδεκτα μέτρα - υπαγορευμένα από την Τρόικα νομίζουν κάποιοι ότι θα μπει τάξη στο χάος..Αλλά τάξη στο χάος θα μπει μόνο εάν ο καθένας από εμάς κάνει εκείνο που πρέπει να κάνει στην δική του σχολική γειτονιά.
Eγώ αυτό που είπα ήταν ότι ενώ βγήκε η απόσπασή μου και τοποθετήθηκα σε Λύκειο που μου έδωσαν εν τη απουσία μου μαθήματα κατεύθυνσης και ενώ δεν παρακάλεσα κανέναν και περίμενα τον αντικαταστάτη μου για τρεις μήνες(και τυχερή ήμουν που ήρθε), στη συνέχεια ο σχολικός σύμβουλος του ΠΥΣΔΕ που αποσπάστηκα με καλούσε να απολογηθώ που έμεινα πίσω στην κατεύθυνση και να τρέξω την ύλη εις βάρος των μαθητών μου αδιαφορώντας που ήμουν νομοταγής και ευσυνείδητος εκπαιδευτικός στις εγκυκλίους του υπουργείου.
Το θέμα είναι απλό. Θα έπρεπε το υπουργείο να προνοεί ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων του ως αρχές Ιουλίου, ώστε να κληθούν εγκαίρως και οι αντικαταστάτες και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη και να μη μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος είναι δίκαιος, ευσυνείδητος ή άδικος και βολεμένος!