0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφε/σα σε πληροφορώ ότι έχουμε αναλογιστεί και την συμπεριφορά μας και τις υποχρεώσεις απέναντι στο Υπουργείο και στην κοινωνία.(μήπως σε ξένισε το ούστ...μήπως δέν το θεωρείς sic;) Το Υπουργείο είναι αυτό που δέ σέβεται την συμπεριφορά του απέναντι σε έναν εργαζόμενο .Οταν μου λέει πρέπει να υπηρετείς μακρυά απο τα παιδιά σου και ας έχει κενά στην περιοχή που ζητάς αποσπαση..Οταν μου λέει άν θέλεις να σώσεις το τομάρι σου κάνε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις και γίνε γραμματέας..Οταν εγώ σπούδασα αυτό που σπούδασα απο αγάπη και μεράκι και μόνο....να μου λέει έλα μωρε και τί εγινε...δουλειά θα εχεις και στο γραφείο..Οταν έχουν απολυθεί συνάδελφοί μου....Οταν εχω χάσει αγαπημένους φίλους στο βωμό της ασφάλτου στο δρόμο για την οργανική τους(τροχαίο ατύχημα Σέρρες 2011) Ε τότε λοιπόν ας μη μένουμε στα προσχήματα αλλα ας κοιτάξουμε την ουσία...Και η ουσία είναι μία είναι ανάλγητοι και τα μέτρα τους μοιάζουν περισσότερο τιμωρητικά παρά δημοσιονομικά......
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά πραγματικά περιμένεις να σου πουν ότι η απόλυση σου έχει πολιτικό κόστος ενώ η εξώθηση σου σε παραίτηση είναι ευλογία για τα δημοσιονομικά της χώρας; Η' πραγματικά περιμένεις όταν θα αναλάβουν άλλοι να αποκαταστήσουν τις αδικίες του παρελθόντος; Αναλογίσου μόνο ότι κάποιοι που είναι τώρα ακόμα και Δ/ντες Εκπαίδευσης κάποτε ήταν συνδικαλιστές των τοπικών ΕΛΜΕ και θα είχε ενδιαφέρον να βρείτε τι είχαν δηλώσει ως αντιπολίτευση....Με λίγα λόγια οι ίδιοι βγάζουμε τα ματάκια μας χρόνια τώρα...
Παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Σε σημερινό ενημερωτικό: http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10293 της ΔΟΕ αναφέρεται ότι θα ζητηθεί η ικανοποίηση των αποσπάσεων σε περιοχές που υπάρχουν κενά.Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Ότι θα εξεταστούν μόνο οι αιτήσεις των συναδέλφων που έχουν κάνει αίτηση επανεξέτασης ή όλες οι αιτήσεις των συναδέλφων που δεν πήραν απόσπαση; Για
Δεν πηρα ποτε θεση υπερ των συνδικαλιστών ...μακρυα απο μένα ...Αλλα επειδή παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα εχω αποψη για τρόπο που λειτούργησε το Υπουργείο Παιδείας(εξ ου και το μαθητευόμενοι μάγοι). Αν θυμάστε καλά όταν μπήκε το θεμα της κινητικότητας απο την τροικα επι τάπητος ο Σαμαράς κάλεσε σε σύσκεψη τους υπουργούς και ζήτησε αριθμό υπαλλήλων με τον οποίο θα "συνεισφέρουν''στον ''εθνικό σκοπό".Υπήρξαν υπουργοί που δήλωσαν κατηγορηματικά ΟΧΙ (π.χ Παναγιωτόπουλος τότε εθν.αμυνας)Και καλοθελητές όπως ο Αρβανιτόπουλος που απο ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο δήλωσε οτι διαθετει πολλες χιλιάδες Ιφιγένειες...Τυχαίο ; δεν νομίζω .Γιατί η δημόσια παιδεία έπρεπε να διαλυθεί όπερ και εγένετο....Νόμιζε όμως ότι δεν θα άνοιγε μύτη και όλα θα ήταν καλά....Δεν γνώριζε όμως τον δαιδαλωδη κόσμο της εκπαίδευσης και το ένα λάθος διαδέχονταν νέο λάθος που δημιουργούσε και άλλο λάθος (εθελοντικές μετατάξεις,υποχεωτικές μετατάξεις,μετατάξεις νόμου 1824,μετατάξεις νόμου 4097,διαθέσεις στην πρωτοβάθμια υποχρεωτικές αποσπάσειεις κλπ κλπ)Και εγένετο μπάχαλο....Και αυτό το μπάχαλο αυτό το πληρωνουμε τώρα εμείς.....Αν ηθελαν πραγματική επαιδευτική μεταρρύθμιση θα το εκαναν σε βάθος τριετίας και με διάλογο. Τα υπόλοιπα ειναι για φτηνή κατανάλωση...Το στημένο παιχνίδι για την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρά το "συστημα'' μόνο δεν τους βγήκε και εχουν εκτεθεί.
Η ανακοίνωση του Μπράτη αναφέρει ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι η εξέταση των ενστάσεων επί των των αποσπάσεων α΄φάσης και παραιτήσεις. Στη συνέχεια του εγγράφου του ζητά την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των ειδικοτήτων.
Δηλαδή, συνάδελφε Alfakapa, ο Αρβανιτόπουλος προσφέρθηκε εθελοντικά να θυσιάσει μερικές χιλιάδες καθηγητές στο βωμό της κινητικότητας/ διαθεσιμότητας, επειδή νόμιζε ότι δε θα άνοιγε ρουθούνι; Για να πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο, θα πρέπει να 'ναι αυτοκαταστροφικά αφελής και ηλίθιος. Όσον αφορά το πως οι εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν στην κινητικότητα/ διαθεσιμότητα, καλό είναι γενικά να κρατάμε μικρό καλάθι σε ό,τι λέμε, καθώς την αλήθεια δεν την ξέρουμε και μπορεί να μην τη μάθουμε και ποτέ. Ας μείνουμε στα δεδομένα της υπόθεσής μας. Ποια είναι αυτά;α) Το επιτελείο του υπουργού αποτελείται από ερασιτέχνες, στην καλύτερη περίπτωση, ή από καρα...άσχετους, στη χειρότερη (προφανώς ισχύει το 2ο), οι οποίοι τα έχουν κάνει μαντάρα με την άγνοια, την ασχετοσύνη και την αφέλειά τους.β) Ο γνώμονας που κατευθύνει κάθε κίνηση κι επιλογή του υπουργείου ακούει στη φράση 'δημοσιονομικό όφελος'. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι μηδενικοί διορισμοί, η δραστική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, η αύξηση ωραρίου και το συνεπακόλουθο κόψιμο των αποσπάσεων (όλα αυτά πάνε πακετάκι, δε μπορείς να εξετάσεις το ένα δίχως το άλλο).