0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο που λες δεν είναι δυνατόν να ισχύει με βάση το νόμο για τους εξής λόγους: οταν γίνεται μια διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών και ορίζονται κάποια κριτήρια εξ αρχής, δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στη συνέχεια επειδή απλώς έτσι βολεύει κάποιους. Αυτό είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και βυσματικό. Και πραγματικά, δεν ξέρω για εσας, αλλά εγώ δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Λυπάμαι για τους συναδέλφους που ενδεχομένως να ακυρωθεί η απόσπασή τους ως παράνομη αλλά εκείνοι δεν λυπήθηκαν εμένα. Οπότε... θα κάνω ό,τι είναι νόμιμο με κάθε μέσο (ακόμα και διοικητικό δικαστήριο, έτσι για το γ@@@@το!).
Φρονώ (πάντα μ' άρεσε αυτό το ρήμα) ότι πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να πράττουμε παρακινημένοι από τις ιδεοληψίες μιας εποχής που φαίνεται να μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τι εννοώ; Πάρα πολλοί συνάδελφοι έσπευσαν φέτος, όπως κάθε άλλη χρονιά, να κάνουν αιτήσεις για απόσπαση. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, φέτος δεν είναι όπως κάθε άλλη χρονιά. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά, όλη η εκπαίδευση αλλάζει δραματικά και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, έκανε κάποιος αίτηση για απόσπαση και η μόνη έγνοια του ήταν αν η αίτησή του θα γινόταν δεκτή ή όχι. Από δω και στο εξής, θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το ενδεχόμενο, ακόμα και αν καταφέρει ν' αποσπαστεί, μην τυχόν βρεθεί να πλεονάζει. Κανονικά, η αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου, αλλά είπαμε: ζούμε στο Ελλαδιστάν.
Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να θεωρηθεί ιδεοληψία το καθ' όλα νόμιμο και θεσμοθετημένο δικαίωμα της απόσπασης με μοριοδότηση! Πραγματικά, δεν είμαι σε θέση να αντιληφθώ πως εν μία νυκτί μεταστρέφονται απόψεις εκπαιδευτικών σχετικά με νόμιμες διαδικασίες.Αιδώς Αργείοι! Και μάλιστα στο σπίτι του κρεμασμένου....
Το σχόλιό μου είχε γενικό χαρακτήρα. Ιδεοληψία δεν είναι το νόμιμο δικαίωμα απόσπασης. Ιδεοληψία είναι όμως να θεωρούμε ότι θα διαιωνίζεται ένα σύστημα στρεβλό, σε μεγάλο βαθμό, και κοστοβόρο. Τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν χιλιάδες αποσπάσεις και τα κενά που αφήνονταν πίσω καλύπτονταν από αναπληρωτές. Στην παρούσα φάση, που γίνεται προσπάθεια σε δημοσιονομικό επίπεδο να βγει από τη μύγα ξύγκι, ήταν οφθαλμοφανές ότι κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε.
Πάρα πολλοί συνάδελφοι έσπευσαν φέτος, όπως κάθε άλλη χρονιά, να κάνουν αιτήσεις για απόσπαση. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, φέτος δεν είναι όπως κάθε άλλη χρονιά. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά, όλη η εκπαίδευση αλλάζει δραματικά και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.
Δες τις αποσπάσεις που έχουν δώσει σε Μητροπόλεις, ΓΑΚ,
Δηλαδή, το γεγονός ότι ο αριθμός των αποσπάσεων φέτος περιορίστηκε τόσο δραματικά δεν είναι ένδειξη αλλαγής; Μια κατάσταση δεν κρίνεται από ένα μέρος της μόνο, αλλά από το σύνολό της.
Τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά, όλη η εκπαίδευση αλλάζει δραματικά και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.