0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση και από εμένα, αν κάποιος γνωρίζει...Στην προκήρυξη αναφέρει ότι για να αποδείξουμε επαγγελματική εμπειρία απαιτείται βεβαίωση εργοδότη.Η βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ (που παίρνουμε για χρήση ΑΣΕΠ) αναγράφει τους εργοδότες, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, τις ημέρες απασχόλησης και τα ένσημα.Δεν μπορώ με αυτή να αποδείξω την επαγγελματική εμπειρία μου;
Παράθεση από: glianna στις Ιουνίου 26, 2013, 04:36:25 pmΜια ερώτηση και από εμένα, αν κάποιος γνωρίζει...Στην προκήρυξη αναφέρει ότι για να αποδείξουμε επαγγελματική εμπειρία απαιτείται βεβαίωση εργοδότη.Η βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ (που παίρνουμε για χρήση ΑΣΕΠ) αναγράφει τους εργοδότες, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, τις ημέρες απασχόλησης και τα ένσημα.Δεν μπορώ με αυτή να αποδείξω την επαγγελματική εμπειρία μου;όχι δεν αρκεί, γιατί στην βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ δεν αναγράφεται ο κωδικός ειδικότητας. Εμένα πέρυσι δεν τα μέτρησαν εξαιτίας αυτού. Πρέπει να πας στην επιθεώρηση εργασίας για να πάρεις τον κωδικό
Στην προκύρηξη υπάρχουν δύο αδικίες:1. Για πρώτη φορά μετράνε προυπηρεσία μόνο από το 2007 και μετά. Δηλαδή αν κάποιος έχει 10 χρόνια προυπηρεσίας πριν το 2007 αλλά μετά έμεινε άνεργος ουσιαστικά θα έχει 0 μόρια προυπηρεσίας;Παλιά δεν υπήρχε αυτό. Τι σκοπό εξυπηρετεί; Ίσα ίσα που λόγω της κρίσης οι περισσότεροι είναι άνεργοι τα τελευταία χρόνια, και δεν έχουν προυπηρεσία. Όχι και να χάνουν και την προυπηρεσία που είχαν αποκτήσει παλιότερα.2. η απόδειξη τέκνου γίνεται μόνο με το Ε1 κάτι το οποίο δεν στέκει, και εξηγώ: καταρχήν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν προθεσμία μέχρι 30 Αυγούστου, οπότε είναι άστοχο να ζητάνε Ε1 φετινό. Είναι σαν να σου λένε θα κάνεις φορολογική δήλωση τώρα αν θες να παρεις τα 100 μόρια. Ναι αλλά εγώ δεν έχω πάρει ακόμα βεβαιώσεις από τους εργοδότες μου. Μετά σου λέει αν δεν έχεις το Ε1 του οικ. έτους 2013, να υποβάλεις το περσινο. Και αυτό δεν στέκει γιατί αν το τέκνο γεννήθηκε εντός του 2012, δεν φαίνεται στο Ε1 το περσινό (του οικ έτους 2012), αλλά θα φανεί μόνο στο φετινό (οικ. έτους 2013)!!!Καλά δεν τα σκέφτονται αυτά αυτοί που βγάζουν τις προκυρήξεις; Είναι τόσο δύσκολο να ζητάνε εναλλακτικά πιστοποιητικό οικ. κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης;θα ήθελα τις απόψεις σας για τα παραπάνω. Μόνο εγώ αδικούμαι;προτείνω να τους τρελάνουμε στα τηλέφωνα, ειδικά για το 2ο θέμα που έθεσα παραπάνω, μπας και κάνουν καμια τροποποίηση. Εγώ πήρα στο 2109989696 (περ/κή δ/νση Αττικής) και έθεσα τα ζητούμενα αυτά.
2. Πήγαινε σε ένα ΚΕΠ να σου βγάλουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο που ανήκεις (εφόσον από αυτό αποδεικνύεται αναμφίβολα η ύπαρξη ανήλικου τέκνου) και ας κάνουν ότι δεν το μετράνε... Μη μπλέκεις με τα Ε1 (γνώμη μου).
Ποια επιθεώρηση εργασίας βρε παιδιά;Στο ΙΚΑ (μητρώο) θα ζητήσεις να σου εκτυπώσουν το λογαριασμό ασφαλισμένου... Εκεί αναφέρονται μια χαρά οι κωδικοί ειδικότητας. Αυτό ζητάει η προκήρυξη. Ότι όντως είχες πάει σαν μηχανικός πχ και όχι σαν θυρωρός...Την εκτύπωση αυτή θα την καταθέσεις μαζί με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις των εταιριών που σου "κόλλησαν" τα ένσημα... Απλά τα πράγματα...
Πήγα κι εγώ στην επιθεώρηση εργασίας και δεν μπορούσαν να μου δώσουν κανένα κωδικό. Επρεπε να πάω στον κάθε εργοδότη λέει να μου δώσει τον πίνακα προσωπικού. Εκει αναγράφεται ο κωδικός ειδικότηταςΕίσαι σίγουρος ότι το πήρες τον κωδικό από την επιθεώρηση εργασίας?
Για να μην πω ότι όλοι αδικούμαστε από τον περιορισμό να κάνουμε αίτηση μόνο σε ένα νομό,εκτός από εκείνους που μένουν Αθήνα και έχουν να δηλώσουν πολλές ΕΠΑΣ σε όλη την Αττική!