0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την καλημέρα μου σε όλους. Εχω επιλεγεί από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και έχω υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση. Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:1) Έστω ότι ενώ δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, αποφασίζω να μην συνεχίσω με τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, αυτό θεωρείται παραίτηση ή η παραίτηση λογίζεται από την στιγμή που θα υπογράψω στο απουσιολόγιο (ή την σύμβαση);2) Διακοπή του επιδόματος ΟΑΕΔ από πότε εφαρμόζεται; από την ημέρα υπογραφής της δήλωσης ή της πρώτης μέρας διδασκαλίας;3) και τελικά τι εξυπηρετούσε η υπεύθυνη δήλωση που υπογράψαμε τόσο νωρίς, αφού τα μαθήματα είχαν σκοπό να αργήσουν να ξεκινήσουν;
Φίλε Lasid κάποιοι συνάδελφοι έχουν μετατρέψει το φόρουμ σε παιδική χαρά με γελοίες ερωτήσεις τύπου πως θα είναι η σύμβαση και κυρίως πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα 2,3,4,7 η 10 Οκτωβρίου... λες και αυτά είναι τα προβλήματα που έχουμε σαν ωρομίσθιοι ΟΑΕΔ! Ρε σεις αναθεμα τα πτυχία που πήρατε έχετε καταλάβει ότι με το Ν/Σ που δημοσιευτηκε 9 Σεπτεμβρη για την εκπαιδευση οι σχολες ΕΠΑΣ μαθητειας ΟΑΕΔ έγιναν Σ.Ε.Κ και οπως ανεφερα στο θεμα που εβαλα στο φορουμ μετατροπη ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε ΣΕΚ, ειδικότητες όπως εμείς οι οικονομολόγοι και οι πληροφορικάριοι θα έμεναν εκτος σήμερα με επιβεβαίωσε η γενικη γραμματεία δια βιου μαθησης που έβγαλε τις ειδικότηες ΣΕΚ για φέτος... Επίσης γνωρίζετε ότι με βάση το νεο Ν/Σ για να διδαξετε σε ΣΕΚ, ΙΕΚ πρέπει να έχετε πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ πρώην ΕΚΕΠΙΣ χωρίς όμως αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΠΕΠ να δέχεται νέες αιτήσεις; Γνωρίζετε ότι όσοι εργαστήκαμε στις ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ για αρκετά χρονια η προυπηρεσία μας αν και είναι στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαιδευση δε μετράει στους πίνακες του υπουργείου παιδείας και άρα μας πετάνε στο δρόμο; Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε και όχι αν ανοίξουν οι ΕΠΑΣ σήμερα ή μεθαύριο.
Παρακαλώ peris_PE19.Δεν γίνεται να υπογράψουμε σύμβαση με ημερομηνία 15 μέρες πριν. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Πάντα η μέρα της σύμβασης ήταν η πρώτη μέρα που μπαίναμε για μάθημα. Εξάλλου αν υπογράφαμε με ημερομηνία 15 ημερών νωρίτερα, θα είμασταν εκτεθειμένοι και εκπρόθεσμοι στο να ειδοποιήσουμε ότι δεν είμαστε πλέον άνεργοι...ώστε να διακόψουμε την κάρτα ανεργίας ή το επίδομα ανεργίας! Για αυτούς τους λόγους το αποκλείω να γράψουν στη σύμβαση την ημερομηνία της Υπεύθυνης Δήλωσης.Ευχαριστώ πολύ...αν και οι πιθανότητες να εισαχθώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι ούτε 25%.
συναδελφοι αντι για το κυνηγι του χαμενου θησαυρο προτεινω το κυνηγι της αποφασης για ν αρχισουμε εργασια......αλλα ολα εχουν μια αιτια σατανικη αλλα η μονη που βρισκω (λιακοπουλος εχω γινει). Ακουστε λοιπον ...περυσι αρχισαμε 1η οκτωβρη. Φετος ηδη εχει παει 10 ο μηνας. Εχω 20 ωρες την εβδομαδα. Εστω 4 ωρες καθημερινα. 11,5 ευρωπουλα που ειναι καθαρα την ωρα?? Και με βαση οτι δεν θα υπαρξει παραταση του σχολικου ετους.........ΝΑ Η ΣΥΜ