0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα κλειδώνεται.Θα διαγράφουν μηνύματα. Μάθετε να μένετε στο θέμα χωρις αντιπαραθέσεις. Μάθετε , ως εκπαιδευτικοι τουλάχιστον, να εκφράζεστε "σωστά" με τις αρχες ενός γόνιμου διαλόγου και με τους κανόνες σεβασμού προς τον συνομιλήτη/συνάδελφο.
Το ερώτημα είναι ΑΛΛΟ.Σε τί διαφέρει πια η ιστορία που διδάσκονται οι φοιτητές στη φιλοσοφική από εκείνη που διδάσκονται οι φοιτητές στις πολιτικές και κοινωνικές σπουδές;Εχουν αναρωτηθεί οι ίδιοι οι απόφοιτοι του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,που κομπάζουν ως οι πλέον αρμόδιοι για την ανάθεση του μαθήματος,στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον αριθμό των μαθημάτων που διδάχτηκαν;Εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά να προκύπτει ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες επιστημών ως προς τη θέαση της ιστορίας.Φαίνεται αυτό από τα όσα διαβάζω.Γιατί,ας πούμε,να μην τη διδάσκει την Ιστορία ένας απόφοιτος π.χ. της Παντείου,αφού δεχτεί και την κατάλληλη επιμόρφωση πάνω στην ειδική διδακτική του μαθήματος;Θα ήθελα μια απάντηση πάνω σε αυτό το ζήτημα δεδομένου και του αριθμού των ιστορικών μαθημάτων που διδάσκονται οι φοιτητές της Παντείου.
Η ερώτηση είναι μόνο ΜΙΑθα θέλατε έχοντας μόνο με την ιδιότητα του γονέα τα παιδιά σας να διδάσκονται ιστορία απο φιλόλογο ή απο κάποια άλλη ειδικότητα;Εννοείται οτι η προέχει το συμφέρον των παιδιών και μάλλον αυτό το ξεχνούν όλοι....
Παράθεση από: Dorea στις Ιουλίου 03, 2013, 03:42:01 pmΗ ερώτηση είναι μόνο ΜΙΑθα θέλατε έχοντας μόνο με την ιδιότητα του γονέα τα παιδιά σας να διδάσκονται ιστορία απο φιλόλογο ή απο κάποια άλλη ειδικότητα;Εννοείται οτι η προέχει το συμφέρον των παιδιών και μάλλον αυτό το ξεχνούν όλοι....Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα θα έλεγα ότι σαν γονέας θα ήθελα το παιδί μου να διδαχθεί ιστορία από κάποιον που την ξέρει. Από κάποιον που έκανε τον κόπο να το ψάξει λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο κεφάλαιο που θα κληθεί να διδάξει, που θα μπορεί να απαντήσει σε κάποια ερώτηση και δεν θα αποφύγει με απαντήσεις τύπου "Δεν χρειάζεται αυτό", "Κοίταξε να μάθεις τι λέει το βιβλίο και άσε τα υπόλοιπα" και άλλα τέτοια ωραία. Έχω βρεθεί σε τάξη με φιλόλογο, που δεν ήξερε ούτε τα βασικά, απλά κοίταζε από το βιβλίο, έκανε ανάγνωση και έλεγε κάθε τόσο "Το καταλάβατε;" και αν αποφάσιζες να τον ρωτήσεις κάτι που δεν το είχε μέσα συνέχιζε χωρίς να σου δώσει καν σημασία. Έχω δει, όμως, και άλλη ειδικότητα να κάνει την ιστορία και να μαθαίνουμε, γιατί δεν έμενε σε αυτό που έλεγε το βιβλίο, αλλά το έψαχνε. Μακάρι τα παιδιά μου να πέσουν σε ανθρώπους που το ψάχνουν είτε είναι φιλόλογοι είτε ξένων γλωσσών. Τα θεωρητικά θεωρώ κατά την δική μου προσωπική άποψη ότι μπορούν να διδαχθούν και από τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών, μιας που και σαν απόφοιτη ξενόγλωσσου τμήματος, έχουμε κάνει ιστορία, λογοτεχνία και έχουμε μπει στην διαδικασία να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Για τα θετικά από την άλλη, δεν θα τολμούσα να σκεφτώ κάποια άλλη ειδικότητα θεωρητικής κατεύθυνσης να κάνει μαθηματικά ή φυσική ή όποιο άλλο μάθημα. Να με συγχωρέσετε που σας κούρασα. Είναι κρίμα να σφαζόμαστε μεταξύ μας. Εξάλλου η ανάθεση της ιστορίας γίνεται σε άλλες ειδικότητες μόνο εφόσον αυτοί δεν έχουν ώρες να καλύψουν στην περιοχή που βρίσκονται. Δεν διορίζονται για την θέση αυτή.