0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα προηγούμενα χρόνια όμως οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες, τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλη κλίμακα. Χαρακτηριστικό και μάλλον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: πριν 3 χρόνια που ήμουν αναπληρωτής σε Γυμνάσιο η καθηγήτρια Γαλλικών έκανε 12 ώρες μάθημα και τις υπόλοιπες γραμματειακή υποστήριξη. Της ζητήθηκε να πάει να συμπληρώσει σε κοντινό Δημοτικό - το απέρριψε - αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα να διδάξει Ιστορία. Πέρυσι, που ήμουν πάλι σε Γυμνάσιο 30 ώρες Ιστορίας είχαν ανατεθεί ΟΛΕΣ σε ξενόγλωσσους, και εγώ έγινα λάστιχο σε τρία σχολεία, το οποίο βέβαια είναι αμελητέο σε σχέση με το ότι χάθηκε 1,5 θέση αναπληρωτή χωρίς λόγο. Αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι διαφορετικό ας το καταθέσει...ΥΓ. Πόση επιστημονικότητα να υπερασπιστεί κάποιος που δεν έχει δουλειά...;ΥΓ2. Μην εξισώνουμε 1-2 μαθήματα Ιστορίας σχετικά με Γαλλική Επανάσταση και Διαφωτισμό που διδάχτηκαν κάποιοι στο Πανεπιστήμιο με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ...
gvasilis προσωπικά χλευάζω την υποκρισία. Όσο για τους ανέργους, καταλαβαίνω με το παραπάνω το πρόβλημα, μιας και ο ίδιος ούτε διορισμένος μόνιμος είμαι, ούτε αναπληρωτής τώρα. Και καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιουργούνται από στρεβλώσεις τύπου β' ανάθεσης, γι' αυτό πάντα λέω ότι έκαστος στο είδος του (ακόμα και διάσπαση του κλάδου ΠΕ04 με εξαιρέσεις για απομακρυσμένα μέρη μονο, και του ΠΕ02 μην σου πω, όσον αφορά π.χ. Ιστορία κλπ). Αλλά τα προβλήματα αυτά συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες λόγω κάκιστης οργάνωσης σπουδών, προγραμμάτων και αναθέσεων. Τώρα θα λυθούν με τη μία; Κανείς από τους "υπεύθυνους" της πολιτικής ηγεσίας δεν νοιάζεται, αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά (που ούτε αυτά βγαίνουν δηλαδή).