*

Αποστολέας Θέμα: Διαμαρτυρία φιλολόγων για την ανάθεση της Ιστορίας  (Αναγνώστηκε 79159 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrysa26

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06 Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διαμαρτυρία φιλολόγων για την ανάθεση της Ιστορίας
« Απάντηση #196 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 04:54:51 pm »
Δυστυχώς διορισμούς θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε. Και πως να δούμε δηλαδή αν είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες; Κενά υπάρχουν, αυτό το αποδεικνύουν και οι αναπληρωτές που πήραν στις δικές σας ειδικότητες έστω και λίγοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 04:56:34 pm »
το φόρουμ αυτό υπάρχει από το 2005.
το παρόν θέμα ανοιχτηκε 13 Ιουνίου 2013.
Η β ανάθεση της Ιστορίας σε ξενόγλωσσους ανατρέχει τουλάχιστον απο τον 1985.

η έλλειψη πιστώσεων ουδεμία σχέση έχει με την διαμαρτυρία.... είναι πασιφανές αρκεί κανείς να συσχετίσει τα ανωτέρω!  :o :o
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 04:58:33 pm »
Μα στις καλές εποχές, που υπήρχαν πιστώσεις να φαν κι οι κότες, κανένας δεν έκανε φασαρία, γιατί σου λέει "έχω δουλειά, τι με νοιάζει το ποιος διδάσκει τι;". Τώρα άλλαξαν τα πράγματα...   ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:00:47 pm »
αυτό λέω και γω Landau .... δεν ετέθη ποτέ στις καλές εποχές θέμα ασχετοσύνης, σχετικότητας κτλ....

τώρα που σφίξαν οι you know what θυμηθήκαμε ξαφνικά την Επιστήμη  και κόβουμε φλέβα....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:03:22 pm »
Άντε μην ανοίξω το στόμα μου για κάτι χημικούς που διδάσκουν φυσική και μας τρώνε το ψωμάκι! (οι φυσικοί είναι οι σχετικά πιο ευνοημένοι από τους ΠΕ04 βέβαια  :P :P)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:09:02 pm »
να φτιάξω πρώτα καφέ, να ανάψω και τσιγάρο και μετά χώσε αβέρτα!!

πέραν της πλάκας πάντως, θα προτιμήσω και θα σεβαστώ μια τοποθέτηση τύπου " ναι, στράβωσα με την β ανάθεση γιατί πια δεν έχω δουλειά" -που το θεωρώ ειλικρινές και στην τελική θεμιτό να διαμαρτυρηθείς για κάτι τέτοιο -- παρά "διαμαρτυρίες για το καλό της ανθρωπότητας, του πλανήτη, του γαλαξία άντε και λίγο απο σύμπαν σε τιμή ευκαιρίας...."

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:12:54 pm »
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης είναι τεκμηριωμένο τουλάχιστον για τη Θεσσαλονίκη που γνωρίζω, ότι πέρα από την αύξηση ωραρίου που δημιούργησε πρόβλημα σε όλες τις ειδικότητες, στους φιλολόγους η β΄ανάθεση της ιστορίας λειτούργησε καταστροφικά φέτος. Τα πλεονάσματα φιλολόγων που αυτή τη στιγμή υφίστανται ακόμα σε πολλές διδε οφείλονται στο ότι έγιναν  στην αρχή της χρονιάς αποσπάσεις φιλολόγων με βάση την άρση της β΄ανάθεσης που αποφασίστηκε και τα φιλολογικά κενά που υπήρχαν και 3 μέρες μετά που υπήρξε άρση της άρσης οι φιλόλογοι βρέθηκαν να περισσεύουν γιατί χάθηκαν οι ώρες της ιστορίας! Γι' αυτό ακόμα τέτοια εποχή που έβγαζε κενά η κ. Μακεδονία, τώρα δεν έχει ούτε για τους μόνιμους, πόσο μάλλον για αναπληρωτές! Η πληροφόρησή μου είναι από διδε της Θεσσαλονίκης και με την κοινή λογική μου αποκλείω την τοπική μόνο εμβέλεια του φαινομένου...

ΥΓ: κάποιοι από εδώ αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τη β΄ανάθεση της ιστορίας πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο τόπικ και πριν φανεί η έκταση του προβλήματος...έπρεπε να μπούμε στα σχολεία και να το διαπιστώσουμε για να ασχοληθούμε! Τώρα δε θα απολογηθούμε για την απραξία των προηγούμενων από εμάς... δεν αντιλέγω ότι στις καλές εποχές υπήρχε αδράνεια για τις στρεβλώσεις, κακώς και κάκιστα! Τελικά όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:15:23 pm »
Eννοείται blitch.. ότι χτυπιόμαστε επειδή έχουμε μείνει χωρίς εργασία.. εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι δεν μπορώ να διδάξω αγγλικα, γαλλικά, θρησκευτικά, κοινωνιολογία.. αντίθετα.. υπάρχει φιλόλογος που μπορεί να διδάξει καλύτερα  αγγλικά από μία συνάδελφο αγγλικών.. αλλά τι σημαίνει αυτό... θα κυριαρχήσει ο νόμος της ζούγκλας.. ήδη κυριάρχησε... εγώ θα πρότεινα.. οι άλλες ειδικότητες Θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, ξενόγλωσσοι να φροντίσουν να δυναμώσουν τα μαθήματα τους στο δημόσιο σχολείο.. και οι φιλόλογοι να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους... γιατί κάποια πράγματα με το πέρασμα του χρόνου θεωρούνται αυτονόητα.. και είναι κρίμα...

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:16:05 pm »
Τα προηγούμενα χρόνια όμως οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες, τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλη κλίμακα. Χαρακτηριστικό και μάλλον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: πριν 3 χρόνια που ήμουν αναπληρωτής σε Γυμνάσιο η καθηγήτρια Γαλλικών έκανε 12 ώρες μάθημα και τις υπόλοιπες γραμματειακή υποστήριξη. Της ζητήθηκε να πάει να συμπληρώσει σε κοντινό Δημοτικό - το απέρριψε - αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα να διδάξει Ιστορία.
Πέρυσι, που ήμουν πάλι σε Γυμνάσιο 30 ώρες Ιστορίας είχαν ανατεθεί ΟΛΕΣ σε ξενόγλωσσους, και εγώ έγινα λάστιχο σε τρία σχολεία, το οποίο βέβαια είναι αμελητέο σε σχέση με το ότι χάθηκε 1,5 θέση αναπληρωτή χωρίς λόγο.
Αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι διαφορετικό ας το καταθέσει...
ΥΓ. Πόση επιστημονικότητα να υπερασπιστεί κάποιος που δεν έχει δουλειά...;
ΥΓ2. Μην εξισώνουμε 1-2 μαθήματα Ιστορίας σχετικά με Γαλλική Επανάσταση και Διαφωτισμό που διδάχτηκαν κάποιοι στο Πανεπιστήμιο με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ... 

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:18:14 pm »
Ακριβώς tonik.
Θα επιχειρίσω να σχολιάσω και τις λίγο προηγούμενες τοποθετήσεις
Δι -και - ο- λο-γί-ες
Δεν θα ζητήσω ευθύνες από το συνάδελφο που μόλις πριν 2-3 χρόνια  μπήκε στο κουρμπέτι, για πράγματα που έγιναν προ και επι δεκαετίες.
ΚΑι παρόλο που LAndau και bitch τόσο καιρό εδώ έμαθα για το κύρος και το ήθος σας, προσέξτε μήπως θεωρηθεί ότι από θέση ισχύως χλευάζετε ανέργους που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε (αν και δεν νομίζω ότι έχετε τέτοια διάθεση)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:20:42 pm από gvasilis »

Αποσυνδεδεμένος eri02

• Ιστορικό μέλος
  • χαμογελά η ζωή σε όποιον έχει πίστη και αντοχή....
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:20:12 pm »
Τα προηγούμενα χρόνια όμως οι περιπτώσεις ήταν μεμονωμένες, τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλη κλίμακα. Χαρακτηριστικό και μάλλον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: πριν 3 χρόνια που ήμουν αναπληρωτής σε Γυμνάσιο η καθηγήτρια Γαλλικών έκανε 12 ώρες μάθημα και τις υπόλοιπες γραμματειακή υποστήριξη. Της ζητήθηκε να πάει να συμπληρώσει σε κοντινό Δημοτικό - το απέρριψε - αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα να διδάξει Ιστορία.
Πέρυσι, που ήμουν πάλι σε Γυμνάσιο 30 ώρες Ιστορίας είχαν ανατεθεί ΟΛΕΣ σε ξενόγλωσσους, και εγώ έγινα λάστιχο σε τρία σχολεία, το οποίο βέβαια είναι αμελητέο σε σχέση με το ότι χάθηκε 1,5 θέση αναπληρωτή χωρίς λόγο.
Αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι διαφορετικό ας το καταθέσει...
ΥΓ. Πόση επιστημονικότητα να υπερασπιστεί κάποιος που δεν έχει δουλειά...;
ΥΓ2. Μην εξισώνουμε 1-2 μαθήματα Ιστορίας σχετικά με Γαλλική Επανάσταση και Διαφωτισμό που διδάχτηκαν κάποιοι στο Πανεπιστήμιο με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:30:50 pm »
 κανείς δεν αμφισβητεί ότι η β ανάθεση ΚΑΙ η αύξηση ωραρίου έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο όταν πλέον το υπουργείο μπορεί να δει με ακρίβεια χειρουργείου ( μέσω survey  /  my school  ) ποιος κάνει τι και για πόσες ώρες. Παλαιότερα και ο φιλόλογος που έδινε την ιστορία με περισσή ευκολία είχε την "πολυτέλεια" να μην κάνει 20 ώρες αλλά 15 και να δηλώνει τις υπόλοιπες ως γ.υ. ( όπως και η γαλλικών που αναφέρατε παραπάνω). Τότε όλα αυτά πέρναγαν στο ντούκου γιατί όλοι κάπως βολεύοταν.

αυτό ακριβώς λέω : ότι επειδή όλοι βολεύονταν δεν ανοιξε ποτέ μύτη. Τώρα που όλοι ξεβολεύτηκαν τρέχει ο ένας να φάει τον άλλον και το φαγοπότι το στολίζει με μια ωραία έκθεση ιδεών περί Επιστημονικότητας και δε συμμαζεύεται....

αυτός που διαμαρτύρεται το χάνει το δικιο του όταν τα έργα και οι ημέρες του κατά το προηγούμενο διάστημα δεν συνάδουν με την τωρινή του στάση. Εξ ου και λέω πως ειναι απείρως προτιμότερο να πεί κανείς " ρε παιδιά το κάνω για να έχω δουλειά αλλιώς δε με πολυένοιζε"παρά να αναλώνεται στο .... "ποιος ειναι πιο άξιος".

Προφανώς δεν ευθύνονται οι άνεργοι και προφανώς δεν χλευάζουμε - είμαι σίγουρη και για τον Landau-  τους άνεργους για τίποτα. Απλά ζητάμε να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.  Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος... αλλού ειναι ο εχθρός!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:34:34 pm »
gvasilis προσωπικά χλευάζω την υποκρισία. Όσο για τους ανέργους, καταλαβαίνω με το παραπάνω το πρόβλημα, μιας και ο ίδιος ούτε διορισμένος μόνιμος είμαι, ούτε αναπληρωτής τώρα. Και καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιουργούνται από στρεβλώσεις τύπου β' ανάθεσης, γι' αυτό πάντα λέω ότι έκαστος στο είδος του (ακόμα και διάσπαση του κλάδου ΠΕ04 με εξαιρέσεις για απομακρυσμένα μέρη μονο, και του ΠΕ02 μην σου πω, όσον αφορά π.χ. Ιστορία κλπ). Αλλά τα προβλήματα αυτά συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες λόγω κάκιστης οργάνωσης σπουδών, προγραμμάτων και αναθέσεων. Τώρα θα λυθούν με τη μία; Κανείς από τους "υπεύθυνους" της πολιτικής ηγεσίας δεν νοιάζεται, αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά (που ούτε αυτά βγαίνουν δηλαδή).
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:55:13 pm »
gvasilis προσωπικά χλευάζω την υποκρισία. Όσο για τους ανέργους, καταλαβαίνω με το παραπάνω το πρόβλημα, μιας και ο ίδιος ούτε διορισμένος μόνιμος είμαι, ούτε αναπληρωτής τώρα. Και καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιουργούνται από στρεβλώσεις τύπου β' ανάθεσης, γι' αυτό πάντα λέω ότι έκαστος στο είδος του (ακόμα και διάσπαση του κλάδου ΠΕ04 με εξαιρέσεις για απομακρυσμένα μέρη μονο, και του ΠΕ02 μην σου πω, όσον αφορά π.χ. Ιστορία κλπ). Αλλά τα προβλήματα αυτά συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες λόγω κάκιστης οργάνωσης σπουδών, προγραμμάτων και αναθέσεων. Τώρα θα λυθούν με τη μία; Κανείς από τους "υπεύθυνους" της πολιτικής ηγεσίας δεν νοιάζεται, αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά (που ούτε αυτά βγαίνουν δηλαδή).
Ολά τα επιβεβαιώνω και συμφωνώ. Για το τελευταίο μόνο θα πω, ότι για μένα είναι σπουδαίο που νοιάζεσαι εσύ. Γιατί υπάρχουν πολλοί ακόμα, απλοί εκπαιδευτικοί, που εξακολουθούν να μην νοιάζονται. Ποιός θα πιέσει την εξουσία ή θα συμμετέχει στην εξουσία για να γίνει κάτι καλύτερο, όταν δεν αναγνωρίζουμε καν το πρόβλημα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)