Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά μπορείτε να με βοηθήσετε; είμαι νηπιαγωγός και μένω Χανιά τώρα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω να διαβάζω παιδάκια Α' και Β' Δημοτικού. Δεν έχω ξανακάνει κατι παρόμοιο και δεν ξέρω πόσα χρήματα είναι λογικό να ζητήσω από τους γονείς. Είναι και επαρχία...
Διαβάζοντας τη συζήτησή σας θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τα ιδιαίτερα και το θέμα της διαχείρισης της τιμής τους....Νεότερη αντιμετώπιζα τα ίδια ακριβώς προβλήματα και προβληματισμούς με εσάς.Σε εκείνη τη φάση έκανα μεταπτυχιακό και σε μια συζήτηση με τον 50άρη καθηγητή μου-επίσης φιλόλογο-του εξέθεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζα κυρίως στο θέμα της τιμής και της "κοστολόγησης" του πτυχίου και της δουλειάς μου.Τότε εκείνος μου διηγήθηκε τη δική του πορεία και εμπειρία στο χώρο:νέος και εκείνος με μεταπτυχιακό στη Γαλλία επέστρεψε στην πατρίδα και έκανε ιδιαίτερα.Ζητούσε φυσικά ποσό που θεωρούσε αντάξιο της δουλείας και των σπουδών του.Τον παίρνει λοιπόν τηλ μια μαμά και όταν της είπε την τιμή εκείνη εξαγριώθηκε και του είπε:"Και ποιος νομίζετε ότι είστε κύριε Τάδε μου και ζητάτε τόσα λεφτά για μια ώρα μάθημα;"Την απάντησή του δεν θα την ξεχάσω ποτε : "Κυρία μου-της είπε- στο μπαρ το βράδυ που βγαίνετε μπορείτε να πιείτε ουίσκι με 7ευρώ(το μέταφέρω σε ευρώ, γιατί το επεισόδιο έλαβε χώρα επί δραχμών) αλλά και με 20.Τη διαφορά μεταξύ τους τη γνωρίζετε και η επιλογή είναι δικια σας!"Αυτή η ατάκα μπορεί να είναι κυνική είναι όμως ουσιαστική.Από τη στιγμή που μου την είπε την υιοθέτησα σε ανάλογες περιπτώσεις γιατί αποφάσισα να σέβομαι τον εαυτό μου,τις σπουδές μου και τη δουλειά μου.(Η μαμά τελικά τον επέλεξε...)