Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Αύγουστος 18, 2009, 06:14:24 μμΌλοι αναγκαζόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα, αλλά κάποιους σαν εσένα, με το υφάκι που έχεις, ευχαρίστως θα κάρφωνα (τώρα που διορίστηκες κιόλας) αυτό θα πει συναδελφική αλληλεγγυη!!
Όλοι αναγκαζόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα, αλλά κάποιους σαν εσένα, με το υφάκι που έχεις, ευχαρίστως θα κάρφωνα (τώρα που διορίστηκες κιόλας)
καποιοι εχουν ξεφυγει νομιζω....αν κανετε μαθημα σε πολυ πλουσιο,ας του τα παρετε,αλλα οσοι ζητανε 30 ευρω την ωρα απο μια απλη οικογενεια,να πανε να δουν πως βγαινει το μεροκαματο στις υπολοιπες δουλειες(σερβιτοροι,σεκιουριτι,οικοδομη που σε ξεσκιζουν για 8 ωρες πανω κατω σαν το Βεγγο για 30 ευρω),να καταλαβουν την αξια του μεροκαματου, κ μετα να το ζητανε!Οσο τελειο κ να ειναι το μαθημα,κ ο Αινσταιν να εισαι,δεν μπορεις για 1 ωρα μαθημα να τρως ολοκληρο το μεροκαματο κ τον ιδρωτα μιας ημερας του πατερα του παιδιου.ημαρτον....
Τώρα, όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και θεωρούν ότι το να πληρώνονται ψίχουλα είναι κάποιου είδους λειτούργημα, θα τους παρακαλούσα δύο πράγματα: πρώτον, αν τους ενοχλεί που οι άλλοι ζητούν πολλά, ας ζητήσουν και αυτοί - ελεύθερη οικονομία το λένε... Και κατά δεύτερον, στην περίπτωση που ούτε αυτό προτίθενται να κάνουν, ας μην προβάλλουν ψευδείς δικαιολογίες. Δεν είναι το θέμα το αν θα σου τα δώσουν, το όλο παιγνίδι είναι αν πιστεύεις ότι τα αξίζεις. Δεν νομίζω αν σου τα προσέφεραν να αρνιόσουν ευγενικά υπερασπιζόμενη το λειτούργημα... Σωστά?
Μέρες τώρα προσπαθώ να αποφύγω να μιλήσω, αλλά τελικά δεν άντεξα! Καλώς ή κακώς, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, τα ιδιαίτερα είναι παράνομα και κατά τη γνώμη μου, πολλές φορές και ανήθικα. Δυστυχώς, είναι ένα αναγκαίο κακό, τόσο λόγω της ανεπάρκειας του σχολείου να καλύψει τα κενά τα οποία το ίδιο δημιουργεί όσο και εξαιτίας της ανεργίας που μαστίζει τους κλάδους των εκπαιδευτικών. Εκ των πραγμάτων, αρκετοί από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να τραβήξουμε αυτό το δρόμο και είναι τόσο δεδομένο πλέον που το κάνουμε και χωρίς αιδώ... Και καλά κάνουμε με τις δεδομένες συνθήκες και καλό είναι να κοστολογούμε τη δουλειά μας όσο αξίζει.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερβάλλουμε. Ειδικά τα ιδιαίτερα των μονίμων και ειδικά όσων αναλαμβάνουν μαθητές τους από το σχολείο είναι ένα τεράστιο αγκάθι. Εγώ έχω δύο περιστατικά να αναφέρω, τα οποία, ομολογώ, μου γύρισαν το μυαλό ανάποδα. Στο σχολείο που ήμουνα πέρσι (κολλέγιο το αποκαλούν στην πόλη), κάποιοι μαθητές της Γ' λυκείου διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως στο διευθυντή για τις διακρίσεις που κάνει ένας συγκεκριμένος ιδιαιτεράς στους μαθητές που έχει στα ιδιαίτερα, κυρίως όσον αφορά θέματα πειθαρχίας. Έγινε φυσικά μια επίπληξη, αλλά ο εν λόγω καθηγητής (των 50 euro την ώρα) το πήρε και στην πλάκα "Σιγά μωρε, τι θα μου κάνουν πια;". Δεύτερο περιστατικό: εξηγώ σε μια μητέρα μαθητή της Α' λυκείου ότι το καμάρι της έχει πολλά κενά στα αρχαία, αλλά εφόσον θα πάει τεχνολογική και δεν τον ενδιαφέρουν τα αρχαία, ας πάει στην ΠΔΣ το απόγευμα, να καλύψει ότι μπορεί έτσι ώστε να περάσει την τάξη και να μην έχει πρόβλημα. Και πετάγεται η ιδιαιτερατζού "συνάδελφος" και λέει: Έλα τώρα, τι να προλάβει να κάνει η πρόσθετη; Άμα δεν κάνει μαθήματα έξω, θα δυσκολευτεί να περάσει την τάξη. Είμαι πολύ περήφανη που κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν την έδειρα επί τόπου... να προσπαθούμε να ενισχύσουμε την πρόσθετη, για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να παίρνουν προϋπηρεσία οι συνάδελφοι και να έχεις τους "συναδέλφους" ιδιαιτεράδες να σκάβουν το λάκκο των υπολοίπων, για να πάρουν αυτοί τα ιδιαίτερα... Δεν λέω, όλοι τα έχουμε ανάγκη τα χρήματα, ο μισθός μας δεν είναι και ο καλύτερος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμίσουμε τη δουλειά που κάνουμε στο σχολείο, ε; Στην τελική, η μαγκιά είναι να κάνεις σοβαρή δουλειά στο σχολείο, με όλα τα εμπόδια που υπάρχουν. [/quo Πόσο δίκιο έχεις...!! Και χαίρομαι που το λέει κάποιος που ήδη δουλεύει σε σχολείο...!Η κατάσταση με τα ιδιαίτερα των μόνιμών έχει γίνει οικτρή! Το χω αναφέρει και σ'άλλο topic το περιστατικό...επειδή εκανα φέτος ΠΔΣ στο σχολείο που αποφοίτησα και τους καθηγητές τους ξέρω...πολλοί είχαν κι εμένα ως μαθήτρια (και μετά λέμε γιατί δεν διοριζόμαστε...200 ετων είναι όλοι!!) μια μέρα τα παιδιά μου είπαν πως ο τάδε καθηγητής που έχει ξεσκιστεί στα ιδιαίτερα κι αυτός κι η γυναίκα του χρόνια τώρα (μόνιμοι κι οι 2) και μάλιστα με μια απόδοση στο σχολείο οικτρή γιατί κουραζόταν ο καημένος απ'τα ιδιαίτερα....τους είπε πως είναι κομμουνιστής και τους ανέλυε και την κομμουνιστική θεωρία (στα πλαίσια του μαθήματος) Δεν ήξερα πως να αντιδράσω...να γελάσω...; να χτυπηθώ στον τοίχο; Απλά κρατήθηκα γιατί δεν έπρεπε μπροστά στα παιδιά... Ασ κάνουν τουμπεκί τουλάχιστον μερικοί....!! Έλεος!!