Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 23 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακριβώς, ηθική κρίση ζούμε και όχι οικονομική! Βασικά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ο κάθε γονιός επειδή το παιδί του θέλει μάθημα και έχει κόμπλεξ με τα φροντιστήρια (που μπορεί εκεί το παιδί του να νιώθει μειωνεκτικά λόγω χαμηλής επίδοσης) έχει την απαίτηση να κάνουμε ιδιαίτερα με τιμές κάτω του κόστους (εννοώ έξοδα μετακίνησης και χρόνο μαζί)! Και αν δε δεχτούμε νευριάζει! Αν θέλει να μην πληρώσει πολλά τότε να τον πάει σε φροντιστήριο και να μην έχει πολλές απαιτήσεις! Ακούς εκεί να χτυπούν και την πόρτα! Ευελπιστώ να μη φτάσουμε να χτυπούν και μας τους ίδιους στο τέλος!
Ακριβώς Konstantinos30!Χθες είχαμε την ίδια συζήτηση με συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων στην επαρχιακή πόλη όπου διαμένουμε!!!!Γονείς που λόγω της κατάστασης επιδιώκουν μεν την πολυτέλεια του ιδιαίτερου αλλά απαιτούν τιμές πιο χαμηλές και από φροντιστήριο!!!Βέβαια, εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει φέτος!Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή....αλλά μόλις ακούν πάνω από 12 το κλείνουν.Έπιασα συζήτηση με μια μαμά που με βρήκε από αγγελία για τις 2 κόρες της από τις οποίες η μία είναι Γ' Λυκείου.Όταν φτάσαμε στο οικονομικό τη δυσαρέστησα, γιατί τόλμησα να της πω 15 (μένει 20 λεπτά εκτός πόλης) και με την προϋπόθεση ότι θα κάνω μάθημα με τη μία και αμέσως μετά με την άλλη για να γλιτώνω δρομολόγια....Ήδη απασχολεί μία φιλόλογο που απλά δεν κάνει όλα τα μαθήματα και έψαχνε για τα υπόλοιπα της κατεύθυνσης....Η συνάδελφος της παίρνει για προετοιμασία Γ' Λυκείου 10 την ώρα!!!!Πού πάω εγώ λοιπόν ξυπόλητη στ' αγκάθια;;;;;
Δε λέω να μη ρίξουμε τις τιμές αλλά όχι να υποβαθμίσουμε κι άλλο το ήδη υποβαθμισμένο πτυχίο μας! Να έχουμε και μία αξιοπρέπεια! Αν δε θέλουν να δώσουν κάποια παραπάνω χρήματα για ιδιαίτερα σε σχέση με το φροντιστήριο τότε να χτυπήσουν την πόρτα του φροντιστηρίου και όχι τη δική μας!
Χιλια δικια εχεις. Δεν ξερω ειλικρινα πως εφτασε το ιδιαιτερο να θεωρειται πιο φτηνο απ'το φροντιστηριο.Συναδελφος των θετικων μαθηματων μου ειπε οτι τα φροντιστηρια εχουν πολυ υψηλα διδακτρα και πολλες ωρες την εβδομαδα γι'αυτο οι γονεις τα αποφευγουν. Μου ειπε οτι στη β' και γ' λυκειου φτανουν τα 800 και 900 ευρω το μηνα. Οποτε αν μπορουν οι γονεις να βρουν καποιον με λιγοτερες ωρες και κυριως χρηματα τον προτιμουν.Ο συγκεκριμενος παιρνει απο 8-12 ευρω.
Ναι, με εκνεύρισε απίστευτα ο τρόπος που μου μίλησε και ο τόνος της φωνής της. Ένιωσα να προσβάλει τη δουλειά μου έτσι όπως μίλησε. Αν μου έλεγε: "Ξέρεις κοπέλα μου, έχουμε σοβαρό οικονομικο πρόβλημα, το παιδί έχει ανάγκη από βοήθεια, μήπως γίνεται να κάνεις κάτι καλύτερο" μπορεί και να κατέβαζα την τιμή αν και δεν παζαρευω τη δουλειά μου. Αλλά μόνο και μόνο ο τρόπος της..τί να πω. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι