Σύνολο ψηφοφόρων: 432
0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
20 ευρώ για ιδιαίτερο στην Αθήνα[/b] έχω ακούσει μόνο όταν πήγα εγώ σε αλυσίδα φροντιστήριο για ιδιαίτερο μάθημα Ιταλικών (αρχάριο επίπεδο) και μου είπανε "minimum θα κάνεις 3 ώρες την εβδομάδα". Εγώ φυσικά δεν είχα να τα δώσω και το όνειρο τελείωσε εκεί.
Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στην εποχή μας labros..
Το ατομικό μάθημα στο φροντιστήριο είναι πιο ακριβό από το ιδιαίτερο. Αν το φροντιστήριο παίρνει 20 ευρώ/ώρα, το ιδιαίτερο θα πρέπει να πάρει 7-12 ευρώ. Βασικά 20 ευρώ για ατομικό μάθημα σε φροντιστήριο είναι μια πολύ καλή τιμή (όχι ακριβή).
* συμφωνώ με dpa2006πώς εξηγείται αυτό; (νόμιζα θα ηταν φθηνότερο!) Και κάτι άλλο: τις ώρες και τις μέρες για το ατομικό μαθημα σε φροντιστηριο τις καθορίζει ο ενδιαφερόμενος;
Εξηγείται ως εξής: όταν πληρώνεις για ιδιαίτερο στο σπίτι πληρώνεις μόνο τον καθηγητή (συνήθως μαύρα). Όταν κάνεις ατομικό μάθημα στο φροντιστήριο, ο καθηγητής θα πληρωθεί ΙΚΑ, δώρα, επιδόματα, το φροντιστήριο θα πληρώσει ρεύμα (για ηλεκτρικό, κλιματισμό, φωτοτυπίες), νερό, τηλέφωνο, αναλώσιμα, και ίσως απασχολήσεις και δεύτερο άτομο (π.χ. γραμματεία) για να κάνεις μάθημα σε ώρες που το φροντιστήριο δεν είναι συνήθως ανοιχτό. Επιπλέον πρέπει να βγάλει και ένα μικρό κέρδος το φροντιστήριο, αλλιώς με ποιο σκεπτικό να σου κάνει το μάθημα? Αν τα βάλεις κάτω, θα δεις ότι για να πάρει ο καθηγητής 10 ευρώ στο χέρι (που θα έδινες π.χ. στο ιδιαίτερο) θα πρέπει να πληρώσεις 17 ευρώ μόνο και μόνο για να καλύψεις το κόστος του καθηγητή (καθαρά συν ΙΚΑ).Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να αξίζει τον κόπο να αναλάβει ένα φροντιστήριο ατομικό μάθημα πρέπει ή να σε χρεώσει πάνω από 26-28 ευρώ την ώρα ή να κάνει το μάθημα ο ιδιοκτήτης. Ειδικά όταν παίρνεις και το ρίσκο ο μαθητής να σταματήσει μια τυχαία στιγμή μέσα στο χρόνο και να μείνεις χωρίς εισόδημα, ενώ θα μπορούσες την ίδια ώρα να έχεις βάλει ένα τμήμα ή γκρουπάκι. Και επιπλέον να έχεις και έναν δυσαρεστημένο καθηγητή που του βγήκε από το πουθενά ένα δίωρο κενό στη μέση του ωραρίου του.Τις μέρες και τις ώρες του μαθήματος δεν μπορεί να τις κανονίσει ο ενδιαφερόμενος για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι πως ο νόμος δεν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο εργοδότης δηλώνει στο ΙΚΑ συγκεκριμένες ώρες εργασίας για τον κάθε εργαζόμενο και δεν μπορείς να αλλάζεις το ωράριο των καθηγητών όποτε βολεύει. Πρέπει δηλαδή οι ώρες που θα συμφωνήσεις να είναι φιξ, δεν έχεις ευελιξία. Δεν στο επιτρέπει ο νόμος, τόσο απλά (ναι, ζούμε σε μια μπανανία, αλλά τι να κάνουμε, αυτά είναι τα δεδομένα μας).Στην αρχή της χρονιάς μπορείς φυσικά να επιλέξεις ώρες αλλά μόνο από τις διαθέσιμες, όπως κάνεις όταν γράφεσαι σε φροντιστηριακό τμήμα ή όταν κανονίζεις ιδιαίτερο. Αν ο καθηγητής (ή το φροντιστήριο) έχουν ώρες που σε εξυπηρετούν έχει καλώς, αλλιώς πας σε άλλο.Λόγοι που ένας μαθητής επιλέγει το ατομικό μάθημα σε φροντιστήριο:- Θέλει κάποιον συγκεκριμένο καθηγητή ο οποίος είναι διαθέσιμος μόνο στο φροντιστήριο- Δεν θέλει να κάνει μάθημα στο σπίτι του- Θέλει την εγγύηση ότι ο καθηγητής δεν θα τον αφήσει ξαφνικά για κάποιον λόγο- Θέλει τα αβαντάζ του φροντιστηρίου (διαδραστικό υλικό, πρόσβαση σε native speakers, εμπειρία εξετάσεων κλπ)- Θέλει σταθερό πρόγραμμα, χωρίς αλλαγές επειδή ο καθηγητής είναι άρρωστος ή έχει κανονίσει να λείψει για τριήμερο- Εμπιστεύεται το "όνομα" του φροντιστηρίου- Για λόγους κοινωνικοποίησης
Σε φροντιστήριο μπορεί να γράφει και διαγωνίσματα (εκτός ωρών διδασκαλίας), ενώ στο σπίτι δεν είναι πρακτικά εύκολο αυτό. Επίσης, υπάρχει και η διαφορά της ύπαρξης (και χρήσης) διαφόρων εποπτικών και βοηθητικών μέσων διδασκαλίας. Ο καθένας υπολογίζει τι συμφέρει.
Το ίδιο και σε ιδιαίτερα αν θες να τα κρατήσεις. Και όλα γίνονται ανάλογα στον καθηγητή.