0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχει δίκιο ο συνάδελφος...Λίγη προσοχή στο πως εκφραζόμαστε (εκπαιδευτικοί-παιδαγωγοί!) δεν βλάπτει!!
Ευχαριστώ!! Γιατί βρήκα άτομα (που τελείωσαν φέτος,θέση πάνω από 6500) στον πίνακας γενικής δασκάλων και ταυτόχρονα στον Α πίνακα ειδικής και προσλήφθηκαν και για μια στιγμή "κόλλησα"......
Καλησπέρα παιδιά. Είναι εξαιρετικά κακό και ανάλγητο να χαρακτηρίζονται συνάδελφοι ανάπηροι επειδή ανήκουν στον πίνακα Α΄, 'οπως τους αποκάλεσε συνάδελφος πριν. Σίγουρα κανείς από εμάς δε θα ήθελε να τον αποκαλέσουν έτσι...σας παρακαλώ να προσέχουμε τα λόγια μας...
Ο σύζυγός μου είναι ανάπηρος (έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης) και είναι στο χώρο του πανελληνίου συνδέσμου τυφλών και μου έχει πει ότι όσοι ανήκουν σ' αυτό το χώρο είναι και θέλουν να αναγνωρίζονται ως ανάπηροι. Όπως λένε και οι ίδιοι: "με τον εξωραϊσμό των εκφράσεων δεν πετυχαίνουμε τίποτα, πιο πολύ για κοροϊδία μοιάζει". Τέλος, όπως λέει ο άντρας μου: " Επίσημα εδώ και δύο χρόνια, η νοητική καθυστέρηση παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως νοητική αναπηρία και τα ΑμεΑ λέγονται άτομα με αναπηρία". Συγγνώμη αν προσέλαβα κάποιον αλλά έχω πολύ στενή επαφή με αυτά τα άτομα και ξέρω τι θέλουν...
Μπορεί να είναι η άποψη του αντρός σου αλλα η προσωπική μου άποψη έχοντας κι εγώ άτομο ΑΜΕΑ στο οικογενειακό μου περιβάλλον, είναι διαφορετική. Και μπορώ να σου πω ότι ο χαρακτηρισμός "ανάπηρος" εξαρτάται από την ασθένεια που πλήττει τον καθένα. Άλλοι το κρύβουν (πχ στον πίνακα Α βρίσκονται και άτομα με καρκίνο, τους χαρακτηρίζεις ως ανάπηρους;) και άλλοι το δείχνουν για τον δικό τους προσωπικό τους λόγο.
Οκ Έλενα_89, σταματάμε την κουβέντα εδώ γιατί το θέμα ειναι διαφορετικό απο αυτό που συζητάμε τώρα..Ήδη ο συντονιστής μας μαλώνει.
καληνύχτα σε όλους τους συναδέλφους που με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα της βθμιας. Ας ελπίσουμε πως σύντομα κι εμείς θα έχουμε εξελίξεις. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα μάθουμε που θα εξελιχθεί η ζωή μας για ενα ακομη ακαδημαϊκό έτος.