0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά...κατανοητά όλα αυτά,όλοι έχουμε κάνει κόπους και περιμένουμε ανταπόδοσή τους, αλλά ας μην λέμε και υπερβολές εδώ μέσα....Ευτελισμός του ανθρώπου είναι να δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα και να παίρνεις 300 ευρώ, όπως αυτοί στα sprider που πρόσφατα απολύθηκαν κιόλας και όπως και πολλοί νέοι πλέον και να ανέχεσαι και τον κάθε βλάκα για αφεντικό...και σαφώς ευτελισμός δεν είναι να δουλεύεις 3 ώρες τη μέρα για 650-700 ευρώ!!Εξάλλου τα συν 200 ευρω των ΑΚΩ πηγαίνουν συνήθως στο ενοίκιο που δίνουν για να είναι μακριά απ'το σπίτι τους και να δουλεύουν...άρα δεν βλέπω εγώ κανέναν ευτελισμό, οικονομικά τουλάχιστον...όσο γι αυτούς που πήγαν μακριά για ΑΜΩ...καθαρά δική τους επιλογή! Ας αφήσουμε λοιπόν άλλους ανθρώπους να μιλήσουν για ευτελισμό και ταλαιπωρία καλύτερα....Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ...ούτε πως έχετε άδικο ως προς τα κενά και πως θα μπορούσαν να πάρουν ΑΚΩ...συμφωνώ 100%, αλλά ας μη γινόμαστε και προκλητικοί τη στιγμή που ο κόσμος βογκάει με 300 ευρώ το μήνα ή με ταμείο ανεργίας και έχοντας οικογένειες να θρέψουν μ'αυτά τα λεφτά...!!
. Συμπληρώνω επίσης ότι το χρηματικό ποσό που ανέφερες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πλέον. Δεν έιναι τόσα τα χρήματα. Τώρα, αν επιμένεις να συγκρίνεις ποιος ευτελισμός και ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη, σπουδαιότερη και δεν ξέρω και γω τι άλλο, δεν θα μπω σε αυτό. Συγγνώμη που δεν μπορώ να νιώσω ικανοποίηση με το ξεροκόμματο.
Λώρα μην το θέτεις μονοδιάστατα τον όρο ευτελισμό και ταλαιπωρία: δεν είναι μόνο οικονομική η προσέγγιση. Αλλά επιτρεψέ μου να εξακολουθώ να επικαλούμαι τον όρο ευτελισμό, όταν μετά από χρόνια επένδυσης στο συγκεκριμμένο επάγγελμα, κάποιοι "λάθος" χειρισμοί, σκόπιμοι, οδηγούν ανθρώπους να δουλεύουν πλέον με το καθεστώς της ωρομισθίας, διότι περί ωρομισθίας πρόκειται. Συμπληρώνω επίσης ότι το χρηματικό ποσό που ανέφερες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πλέον. Δεν έιναι τόσα τα χρήματα. Τώρα, αν επιμένεις να συγκρίνεις ποιος ευτελισμός και ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη, σπουδαιότερη και δεν ξέρω και γω τι άλλο, δεν θα μπω σε αυτό. Συγγνώμη που δεν μπορώ να νιώσω ικανοποίηση με το ξεροκόμματο.
Πολύ σωστή τοποθέτηση Λωρα, βέβαια ο προβληματισμός της συναδέλφου έχει μια βάση..εγώ κατάλαβα ότι αναρωτιέται μήπως δηλαδή αντί για 4 μειωμένου μπορούσαν να προσλάβουν 2 πλήρους ( ή 1 πλήρους και έναν μειωμένου )! Με ποιο σκεπτικό ( και φυσικά ποιες αντίστοιχες κείμενες διατάξεις ) εφόσον υπάρχουν ώρες στην ίδια διεύθυνση, προέκυψαν 4 αμώ και όχι 2 ακω; Και το γενικεύω, κάποια στιγμή θα αρχίσουν να καλούν ωρομίσθιους ή αμώ για ενισχυτικές. Πως θα καθορίζεται ο διαμοιρασμός των ωρών, πόσες θα παίρνει ο πρώτος της κατάταξης, πόσες ο δεύτερος και κατά συνέπεια μέχρι ποιό νούμερο θα φτάσουν να καλούν...
Έχεις δίκιο συνάδελφε! Αυτό είναι σοβαρό. Οι ΑΜΩ παίρνουν το πολύ εως 15 ωρες . Πώς γίνεται να υπογράφουν συμβάσεις μειωμένου με 22 ωρες! Εγώ δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι στο νόμο!! Ή πρόκειται για λάθος ή για μαγείρεμα. Αν είναι ως ΑΜΩ να παίρνουμε 22 ωρες τότε να δηλώνουμε ΑΜΩ σε όλη την Ελλάδα!!
Για ποια περιοχή μιλάς? Γιατί απ'ότι ξέρω στη