0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
23 Σεπ. 2013, 11:50«Δρομολογήθηκε» η πρόσληψη 3.970 αναπληρωτών στην Ειδική Εκπαίδευση...................................
συγγνωμη που ρωταω αν και νομιζω οτι εχει ξαναγραφτει για το ΖΕΠ χρειαζεται στην αιτηση σου να συμπληρώσεις καποιο κουτακι? ευχαριστω πολυ
Λοιπόν!! Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου!!! Τη σχολική χρονιά 2011-2012 με καλούν για ΖΕΠ Νοεμβρη μήνα στην Αχαϊα.. Σε σχολείο πιο κεντρικό πεθαίνεις μιλάμε... Με τη διευθύντρια επειδή είναι και κοντοχωριανή μου ερχόμαστε πολύ κοντά και μου ξεφουρνίζει πως όλοι οι δάσκαλοι (μόνιμοι 40χρονών plus, όπως ανέφερα το σχολείο ήταν κέντρο Πάτρα) είχαν σαμποτάρει το όλο εγχείρημα για τη δημιουργία τμήματος ΖΕΠ γιατί θα περιλάμβανε μαθητές ρομα του σχολείου. Οι μόνιμοι φοβήθηκαν την υποβάθμιση του σχολείου γιατί και καλά θα έρχονταν και άλλα ρομά παιδάκια μόλις μάθαιναν οτι ήρθε δασκάλα αποκλειστηκά γι'αυτά. Όλη τη διαδικασία την έτρεξε η διευθυντριά μου με το να πιάνει ένα ενα γονιό στο σπίτι του να υπογράψει πως συμφωνεί να μπει το παιδί του σε τμήμα ΖΕΠ. Οπότε είναι που είναι στραβό το κλήμα μιας και πολλοί το θεωρούν επιπρόσθετη σκοτούρα, το φαγε και ο γάιδαρος μιας και οι μόνιμοι είναι παράξενοι μερικές φορές... Καταλαβαίνετε...[/quoteΚαλησπέρα σε όλους,Είχα και εγώ την τύχη να δουλέψω στα ΖΕΠ.θεωρώ ότι και φέτος θα τρέξει κάτι παρόμοιο,γιατί είναι χρήματα μέσω ΕΣΠΑ και πρέπει να διατεθούν γι'αυτό το σκοπό.Η διαδικασία είναι λίγο γραφειοκρατική και κουραστική γι'αυτό πιθανόν κάποιοι διευθυντές να μην δήλωσαν το σχολείο τους ως ΖΕΠ.Για φέτος λόγω της μεγάλης έλλειψης δασκάλων (ελάχιστες αποσπάσεις,λίγες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων κ.λ.π.)τα σχολεία περιμένουν πώς και πώς δάσκαλο να καλύψουν τρύπες(ασθένειες,άδειες,συμπλήρωση ωραρίου, ολοήμεροκ.λ.π.).Αν κάποιος διευθυντής είναι λίγο έξυπνος μόνο κέρδος μπορεί να έχει από αυτή την υπόθεση.Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν και θα λειτουργήσουν προς όφελος του σχολείου,των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικότερα.Ύστερα και από το φετινό μπάχαλο είναι μια ελπίδα για τους χιλιάδες άνεργους δασκάλους που περιμένουν στη σειρά(περίπου 9.000 ο αριθμός).Θα μου πείτε βέβαια ποιός νοιάζεται για τους αναπληρωτές και μάλιστα δασκάλους (ευνοημένους κατά τα προηγούμενα χρόνια).Μάλιστα κάποιοι τρίβουν και χεράκια και το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι αρκετά με σας, που δουλεύατε τόσα χρόνια και μάλιστα από τα 23.Τώρα καλά να πάθετε...
Καλησπέρα σε όλους.Ρίχνοντας μια ματιά στο θέμα των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, έπεσα πάνω σε αυτό το link:http://karamanosth.blogspot.gr/2013/09/6000.htmlΤην πληροφορία αυτή την είχε βγάλει πρώτα το esos:http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/afxanetai-6000-arithmos-anaplhroton-proslhfthoyn-eiiki-agogiΘεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο (εάν επαληθευτούν οι αριθμοί) θα δουλέψουν και αρκετοί δάσκαλοι γενικής αγωγής. Θυμίζω το κουτάκι όχι μόνο για τις δομές παράλληλης στήριξης, αλλά και για Σ.Μ.Ε.Α.Ε.