0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας μη στεκόμαστε μόνο στις μαθηματικές γνώσεις που θα είναι χρήσιμες στους μαθητές στην ανώτατη εκπαίδευση. Το σημαντικό είναι ότι η Γεωμετρία συμβάλλει στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μαθητών και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο απ' ότι η Άλγεβρα.
Και μια και το θεωρείτε δεδομένο ότι τα μαθήματα προετοιμάζουν τους υποψηφίους για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους δίνουν τα απαραίτητα εφόδια, θα ήθελα να μου πείτε τι εφόδια θα πάρουν οι υποψήφιοι αυτών των σχολών:-Πληροφορικής-Μηχανικών Πληροφορικής-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Ηλεκτρονικών-ΑυτοματισμούΑυτές είναι γύρω στις 50 και αν το συνεχίσω, θα φτάσουμε πάνω από 80
................................................Άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο Λύκειο, που έχουν να κάνουν με τη διδακτική................................................
δηλαδή με το δικό σου σκεπτικό θα πρέπει κάθε σχολή να έχει ένα εξειδικευμένο μάθημα στο λύκειο ώστε τα παιδιά να ανακαλύπτουν το ταλέντο τους. Άρα με το σκεπτικό αυτο πάντα θα έπρεπε:1) οι μαθητές να κάνουν ανατομία, χειρουργική ή δεν ξέρω ποιο άλλο μάθημα ιατρικής για να δουν αν έχουν ταλέντο στην ιατρική2) να κάνουν Στοιχεία Μηχανών για να δουν αν έχουν ταλέντο στη Μηχανολογία3) να κάνουν Ηλεκτρολογία-Ηλεκτρονική για να δουν αν θα γίνουν καλοί Ηλεκτρολόγοι/Ηλεκτρονικοί4) να κάνουν μαθήματα γεωπονικής για να δουν αν η γεωπονική τους ταιριάζει5) Αλήθεια αν δεν κάνουν και ένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα ψυχολογίας πως θα ξέρουν αν έχουν ταλέντο στην ψυχολογία?........επίσης τι σημαίνει ότι είμαι ΠΕ20? ότι πρέπει να σκέφτομαι συντεχνιακά εις βάρος των παιδιών? Να τους βάζουμε δηλαδή να δίνουν παραπάνω μαθήματα για να επιβιώσουμε εμείς? Με το σκεπτικό αυτό κάθε ειδικότητα θα ήθελε να έχει και ένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα (δε λέω τους λόγους ας τους σκεφτούν αυτοί που μας γράφουν)ΥΓ. Επίσης ας πάψει αυτή η καραμέλα με την αλγοριθμική. Πια αλγοριθμική? Προγραμματισμό κάνουμε και μάλιστα στη χειρότερη μορφή του.