0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ελπίζω να κάνετε χιούμορ συνάδερφε. Διαφορετικά δεν μπορώ να διανοηθώ πώς κάποιος και μάλιστα καθηγητής πιστεύει ότι η παιδεία δεν είναι κάτι που αφορά τους πάντες.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι λίγες. Φανταστείτε ένα νέο άνθρωπο σήμερα το 2013 με μοναδικό εφόδιο το απολυτήριο του Δημοτικού. Σκεφτείτε μόνο τον στιγματισμό, τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα είχε...
Παράθεση από: greedo στις Αυγούστου 07, 2013, 11:43:43 am Πολλοί μαθητές, κυρίως στα ΕΠΑΛ, παίρνουν απολυτήριο, ενώ είναι παντελώς άσχετοι σε πολλά μαθήματα και περισσότερο στα μαθηματικά! Οι μαθητές αυτοί ταλαιπωρούνται τζάμπα, γιατί δεν ενδιαφέρονται για μαθηματικά ή άλλα γενικά μαθήματα, αλλά κυρίως για την ειδικότητα (ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κλπ). Ας περιμένουμε να δούμε το νέο πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες (και για τα Τεχνικά λύκεια) και τότε θα διαπιστώσουμε αν κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ή αν πάμε για μία απ' τα ίδια...Υπάρχουν σχολές ΤΕΙ με απαιτητικά μαθηματικά στο πρόγραμμα σπουδών τους. Για παράδειγμα, οι σχολές πληροφορικής. Πολλοί φοιτητές των σχολών αυτών, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τα ΕΠΑΛ, ταλαιπωρούνται γιατί το γνωστικό τους επίπεδο στα μαθηματικά είναι χαμηλό. Έτσι, οι περισσότεροι από αυτούς δυσκολεύονται να περάσουν το μάθημα και αναγκάζονται να πληρώσουν φροντιστήριο για να τα καταφέρουν.
Πολλοί μαθητές, κυρίως στα ΕΠΑΛ, παίρνουν απολυτήριο, ενώ είναι παντελώς άσχετοι σε πολλά μαθήματα και περισσότερο στα μαθηματικά! Οι μαθητές αυτοί ταλαιπωρούνται τζάμπα, γιατί δεν ενδιαφέρονται για μαθηματικά ή άλλα γενικά μαθήματα, αλλά κυρίως για την ειδικότητα (ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κλπ). Ας περιμένουμε να δούμε το νέο πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες (και για τα Τεχνικά λύκεια) και τότε θα διαπιστώσουμε αν κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ή αν πάμε για μία απ' τα ίδια...
Ίσως επειδή δεν έχουν ιδέα από Μαθηματικά (κάποιοι) γιατροί κάνουν διαγνώσεις ότι να'ναι.Παράδειγμα: Σε μια πόλη, το 1% των κατοίκων πάσχει από μία νόσο. Η (μόνη διαθέσιμη) εξέταση για τη συγκεκριμένη νόσο στο νοσοκομείο της πόλης, έχει 99% ορθή διάγνωση.Δηλαδή αν το άτομο έχει τη νόσο, η εξέταση λέει κατά 99% ότι την έχει (και 1% κάνει λάθος διάγνωση), ενώ αν δεν έχει τη νόσο, πάλι κατά 99% λέει (σωστά) ότι δεν την έχει.Ένα άτομο πραγματοποίησε την εξέταση αυτή και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.Ερώτηση: Ποια η πιθανότητα το άτομο να έχει πράγματι τη νόσο;
Έχεις δίκιο. Μπέρδεψα τα διδασκόμενα μαθήματα με τα εξεταζόμενα, επειδή στη δική μου δέσμη ταυτίζονταν. Ωρολόγιο πρόγραμμα και διδακτέα ύλη) της Γ Λυκείου επί δεσμών
Για εμένα θα ήταν προτιμότερο να μην βρίσκονται τέτοιοι μαθητές στα γυμνάσια που ούτε οι ίδιοι το επιθυμούν αλλά τους αναγκάζουν, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το μάθημα για τους μαθητές που έχουν δυνατότητες .
- οχι οπως σημερα που τα μισα παιδια σου λενε "κυρια, δε θα δωσω το μαθημα Πανελλαδικως" κι εσυ λες "μην ανησυχειτε, δε θα ειμαι αυστηρη στη βαθμολογια").
Παράθεση από: biov στις Αυγούστου 07, 2013, 02:00:15 pm- οχι οπως σημερα που τα μισα παιδια σου λενε "κυρια, δε θα δωσω το μαθημα Πανελλαδικως" κι εσυ λες "μην ανησυχειτε, δε θα ειμαι αυστηρη στη βαθμολογια").Λέτε για τα παιδιά, .... καλοί είστε και σείς!!! 'Υστερα φταίει το σύστημα,.....
Παράθεση από: olgander στις Αυγούστου 07, 2013, 12:59:56 pmΟι περιπτώσεις αυτές είναι λίγες. Φανταστείτε ένα νέο άνθρωπο σήμερα το 2013 με μοναδικό εφόδιο το απολυτήριο του Δημοτικού. Σκεφτείτε μόνο τον στιγματισμό, τον κοινωνικό αντίκτυπο που θα είχε... Λίγες? Είναι άσχετο με το θέμα αν ανοίξουμε άλλο ζητώντας να μας πουν για το επίπεδο μαθητών που προάγονται θα αλλάξεις γνώμη. Μάθε παιδί μου γράμματα… για μια καλύτερη ζωή, ελληνική νοοτροπία που μας κατέστρεψε.Ενώ εμείς που σπουδάσαμε δεν στιγματιστήκαμε? ( οι τεμπέληδες που μας συντηρούν οι γονείς και περιμένουμε να διοριστούμε στο δημόσιο ή να μας κάνουν διευθυντές) θα πρέπει να αισθάνομαι ανώτερος από τους υπόλοιπους ή μήπως να τους ζηλεύω που δεν ξόδεψαν χρήματα και ώρες πάνω από ένα βιβλίο, και το 2013 βγάζουν αρκετά χρήματα από την τέχνη που έχουν μάθει μετά το δημοτικό ή το γυμνάσιο.
Γι'αυτο ειπα οτι οι πιθανοτητες κι η στατιστικη θα τους χρειαστουν! Αλλά τα υπολοιπα που ηταν στην υλη της 4ης δεσμης αποδειχθηκαν εντελως αχρηστα για εμας!
Ναι, ειχαμε λιωσει στα μαθηματικα! Και μαλιστα επειδη τα διδασκομασταν μαζι με τα παιδια της 4ης δεσμης που θα τα εδιναν μετα και στις Πανελληνιες, τα διαγωνισματα κι οι απολυτηριες εξετασεις ηταν παλουκια! (κανενας διαχωρισμος για οσους δε θα τα εδιναν μετα - οχι οπως σημερα που τα μισα παιδια σου λενε "κυρια, δε θα δωσω το μαθημα Πανελλαδικως" κι εσυ λες "μην ανησυχειτε, δε θα ειμαι αυστηρη στη βαθμολογια").