0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ σε αυτά. Απλώς δεν θέλω να γίνω περισσότερο προκλητικός.
Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα να δούμε και τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για την επιλογή των εκπαιδευτικών. Ας πούμε στις φυσικές επιστήμες υπάρχει η "οριζόντια" ανάθεση που υπάρχει στην Ελλάδα; ποιοι διδάσκουν φιλοσοφίσ, ιστορία και διάφορα μαθήματα, για τα οποία υπήτξε έντονη αντιπαράθεση στην Ελλάδα;
Μια δύσκολη προσπάθεια για την Νότια Κορέα, που θεωρείται κορυφή μαζί με την φινλανδία.Πολύ πίεση, απάνθρωπη ψυχολογικά, μαθητές ρομπότ.1η -6η τάξη δημοτικό 7-9 γυμνάσιο10-12 λύκειοΕδώ το πρόγραμμα για όλα Στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου κάνουν εξειδίκευση. Ακόμα δυσκολεύομαι να τα ξεμπερδέψω γιατί και αυτοί είναι όλο αλλαγές τελευταία. Ελπίζω να βοηθήσετε και εσείς.Μόνο στο Λύκειο το πρόγραμμα είναι ως εξής http://english.mest.go.kr/web/1696/site/contents/en/en_0206.jspΔεν θα επιχειρήσω να το αναλύσω ακόμα. Ωστόσο η τελευταία στήλη advanced subjects, είναι τα επιλεγόμενα στην
Στο τέλος του 4 χρόνου όλοι οι μαθητές δίνουν εξετάσεις στα Ολλανδικά, Μαθηματικά και
Μακάρι να είχε γίνει μια εκτενής συγκριτική μελέτη και από κάποιο ερευνητικό κέντρο, πανεπιστήμιο ή το υπουργείο πάνω σε αυτο το θέμα... Μια μικρή παρατήρηση. Τα εκπαιδευτικά συστήματα των σύγχρονων και ανεπτυγμένων κρατών είναι πολύ διαφορετικά τελικά από το δικό μας. Παράδειγμα:
Όσον αφορά την
δεν ξέρω ακόμη ποιο σχολείο ταιριάζει περισσότερο στη δεκάχρονη μεγάλη κόρη μου. Υπάρχουν δημόσια σχολεία διαφορετικού τύπου με διαφορετικές παιδαγωγικές/διδακτικές προσεγγίσεις, όπως και σχολεία ίδιου τύπου που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις ξένες γλώσσες, στα σπορ, στην μουσική ή στις φυσικές επιστήμες.
Μπράβο παιδιά, πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνετε... Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται με τις ειδικότητες στο εξωτερικό. Υπάρχει μια αυστηρή εξειδίκευση μεταξύ των ειδικοτήτων ή υπάρχει ευελιξία? Και το ρωτάω αυτό γιατί σε κάποιο πρόγραμμα comenius που συμμετείχα θυμάμαι οτι κάποιοι εκπαιδευτικοί στη Γερμανία είχαν δύο ειδικότητες, χωρίς η 2η να είναι σε επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά εξειδίκευσης, επιμόρφωσης κλπ. Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο?