*

Αποστολέας Θέμα: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  (Αναγνώστηκε 58419 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 310
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 05:48:47 μμ »
Σταματήστε τα ψέματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!

Όλο αυτό το διάστημα γινόμαστε θιασώτες μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας. Οι καθηγητές Πληροφορικής έχουν στοχοποιηθεί ως συντεχνία, ως οι κακοί παρασκηνιακοί, οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους ή ως ο ευνοημένος κλάδος. Για να καταλάβει η κοινή γνώμη τι ακριβώς συμβαίνει, παραθέτουμε παρακάτω μερικές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν το νέο σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και την θέση (; ) της Πληροφορικής στο νέο λύκειο.

1)   Σε ποια μαθήματα θα κληθεί να εξεταστεί ο μαθητής της Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το νέο σύστημα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας;


Στην Γ’ λυκείου, ο μαθητής θα κληθεί να επιλέξει ένα από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης (Ε.Π.Ε) και θα διαγωνιστεί σε τέσσερα μαθήματα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Είναι εμφανής η άνιση κατανομή του αριθμού των σχολών ανά ομάδα προσανατολισμού, αφού στην 2η ομάδα υπάγονται 200 σχολές, στην 1η και στην 4η περίπου 90, στην 3η 56 και στην τελευταία μόλις 19. Εμφανής είναι επίσης και η απουσία πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος Πληροφορικής.
 

2)   Ποια είναι θέση της Πληροφορικής στο τρέχον σύστημα εισαγωγής;

Οι μαθητές της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζονται στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (A.Ε.Π.Π). Το μάθημα αυτό διδάσκεται εδώ και 14 χρόνια (από το 1999) και βοηθάει αποδεδειγμένα τα παιδιά να καταλάβουν το αντικείμενο της Πληροφορικής και συνάμα ωθεί πολλούς νέους στην επιλογή κάποιας Πολυτεχνικής ή Πανεπιστημιακής σχολής της Πληροφορικής. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι επιλέγουν αυτή τη κατεύθυνση.

3)   Ποια είναι η θέση της Πληροφορικής στο καινούριο σύστημα εισαγωγής που προωθεί το Υπουργείο;

Καμία. Το Υπουργείο Παιδείας δεν περιελάμβανε  ούτε στο προσχέδιο ούτε στο κατατεθέν νομοσχέδιο αντίστοιχα εξεταζόμενο μάθημα, ούτε καν για τα τμήματα Πληροφορικής. Πρόκειται για το μοναδικό γνωστικό αντικείμενο το οποίο καταργείται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

4)   Ποιες επιστήμες εξετάζονται στο νέο σύστημα;

Όλες οι βασικές επιστήμες εξετάζονται πανελλαδικά στο νέο σύστημα, εκτός από την Πληροφορική. Φιλολογικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Οικονομία, Διοίκηση, Πολιτική, Κοινωνιολογία και Ιστορία. Η μόνη επιστήμη που εξαφανίζεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι η Πληροφορική, ενώ υπενθυμίζεται ότι εξεταζόταν κανονικά και με επιτυχία από το 2000.

5)    Μήπως οι σχολές που απευθύνεται η Πληροφορική είναι λίγες και δεν απαιτείται πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα;

Οι σχολές που απαιτούν υψηλού επιπέδου διδασκαλία επιστήμης υπολογιστών αγγίζουν τουλάχιστον τις 90 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις σχολές Πληροφορικής, Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών, Αυτοματισμού και Μαθηματικών. Αυτές οι σχολές έχουν προφανώς άμεση σχέση με την Πληροφορική και ο αριθμός τους προκύπτει από το μηχανογραφικό δελτίο του 2013. Μια απλή ματιά μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. (Βλέπε Υπόμνημα)


6)   Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται τώρα τα παιδιά για να εισαχθούν σε σχολές που απαιτούν γνώσεις Πληροφορικής υψηλού επιπέδου;

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, οι σχολές αυτές θα υπάγονται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (E.Π.Ε), το οποίο περιλαμβάνει τις Θετικές και τις Τεχνολογικές Επιστήμες. Όσοι διαλέγουν αυτό το πεδίο θα εξετάζονται στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Εξ αυτών των αντικειμένων, τα Μαθηματικά είναι απαραίτητα, η Φυσική είναι βασικό αντικείμενο στα Πολυτεχνικά Τμήματα και σε πολλά ΤΕΙ, αλλά η Χημεία δεν σχετίζεται καθόλου με τις συναφείς με την Πληροφορική σχολές. Τουλάχιστον όχι στον 21ο αιώνα.

7)   Δηλαδή, οι καθηγητές Πληροφορικής ζητάνε να φύγει η Χημεία από την 2η Ε.Π.Ε;

Ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, εμείς ζητάμε ανάλογα με τη σχολή που επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος, να διαλέγει μεταξύ Πληροφορικής και Χημείας. Για παράδειγμα, αν κάποιος επιθυμεί την εισαγωγή του σε μία σχολή όπως το Χημικό, το Γεωπονικό , τους Χημικούς Μηχανικούς, κτλ. να εξετάζεται στη Χημεία, ενώ αν επιθυμεί τμήματα Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών να εξετάζεται στην Πληροφορική. Ουδέποτε τέθηκε θέματα εξοστρακισμού της Χημείας, αντίθετα με όσα προσπαθούν να διαδώσουν διάφοροι και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη! Οι σκοπιμότητές τους είναι τόσο εμφανείς!

8)    Θα μπορούσε να υπάρξει πεδίο που να αφορά μόνο τις τεχνολογικές σχολές;

Οι σχολές που απαιτούν προχωρημένες γνώσεις Πληροφορικής αγγίζουν τις 90, όπως αναφέρθηκε. Συνεπώς, η δημιουργία ενός τέτοιου πεδίου με εξεταζόμενο μάθημα την Πληροφορική κρίνεται ως λογική. Το αχανές πεδίο των θετικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει ανόμοιες ομάδες σχολών και η εξέταση στην Χημεία για όλες δημιουργεί αναντιστοιχία γνωστικού αντικειμένου και σχολής.


9)   Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα υπάρχουν μαθήματα Πληροφορικής σε κάθε τάξη του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Άρα, σε τι χρειάζονται και στο Λύκειο;

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η διαφορά της ικανότητας χρήσης υπολογιστή (που θα διδάσκεται στα Δημοτικά και Γυμνάσια) με την Πληροφορική σαν επιστήμη. Η χρήση υπολογιστή είναι μια ικανότητα που μπορεί ο καθένας να αποκτήσει, όπως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Η Πληροφορική, αντίθετα, θεωρείται εδώ και δεκαετίες μια ξεχωριστή επιστήμη, με την δική της σημαντική θέση ανάμεσα στις θετικές επιστήμες, που ασχολείται με διάφορους τομείς της σύγχρονης τεχνολογικής επανάστασης. Ιδιαίτερα, το μάθημα του Προγραμματισμού βοηθά εξαιρετικά στην αναλυτική και συνθετική ικανότητα ενός ατόμου, ώστε να μπορεί να σκέφτεται σωστά και να επιλύει προβλήματα. Το αντικείμενο της Πληροφορικής επηρεάζει πάρα πολλούς τομείς της καθημερινής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την απλή ικανότητα χρήσης υπολογιστή.
Οι εξελίξεις στις Επιστήμες δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτές;


10)   Τι γίνεται στο διεθνή χώρο όσον αφορά την διδασκαλία της Πληροφορικής;

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντάξει στα προγράμματα σπουδών τους μαθήματα Πληροφορικής και κυρίως Προγραμματισμού και Δικτύων.
Οι στόχοι των προγραμμάτων σπουδών όπως φαίνονται και σε έρευνα της Ε.Ε. είναι, να διδάσκονται οι μαθητές την χρήση του Η/Υ, το πώς να ανακαλύπτουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιούν για καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων τους, πώς να επικοινωνούν μέσω δικτύων και πώς να αποκτήσουν προγραμματιστικές ικανότητες.
Ειδικότερα, σε χώρες όπως η Βρετανία, το νέο πρόγραμμα σπουδών για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση επανασχεδιάστηκε, έτσι ώστε οι μαθητές όχι απλά να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κάποιες υπαρκτές εφαρμογές, αλλά να αποκτούν γνώσεις προγραμματισμού σε βαθμό που να μπορούν να δημιουργούν νέες δικές τους εφαρμογές, προτού φτάσουν στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με παρόμοιο τρόπο τόσο σε Σκανδιναβικές χώρες όσο και σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, χωρίς να υποβαθμίζουν την αξία των ΤΠΕ, προωθείται η εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη της αναλυτικής σκέψης και δεξιοτήτων προγραμματισμού.

Δυστυχώς, η μόνη χώρα που φαίνεται να απομακρύνεται από την τάση για ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων στους μαθητές, είναι η Ελλάδα.

11)   Το Υπουργείο έβαλε όμως μάθημα Πληροφορικής στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ Λυκείου.

Παραβλέποντας προτάσεις όλων των επιστημονικών ενώσεων της Πληροφορικής αλλά και των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μετατρέψει το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον σε μάθημα Γενικής Παιδείας. Η κίνηση αυτή αποτελεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στα μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά εστιάζουν την προσοχή τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

12)   Τι ζητάνε οι καθηγητές Πληροφορικής;

To αυτονόητο, δηλαδή οι υποψήφιοι των θετικών/τεχνολογικών σχολών που έχουν άμεσο ή έμμεσο συσχετισμό με την Επιστήμη της Πληροφορικής / Υπολογιστών, να εξετάζονται σε σχετικό μάθημα.  Αυτό εξάλλου σχεδιάζει το Υπουργείο να γίνεται αντίστοιχα και για τους υποψήφιους των Οικονομικών Σχολών, των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των Ιατρικών Σχολών κ.ο.κ., οι οποίοι και θα εξετάζονται σε συναφή αντικείμενα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η αλλαγή είναι απλή και εύκολα εφικτή. Καταργείται το μάθημα Πληροφορικής Γενικής Παιδείας 2 ωρών και μετατρέπεται σε μάθημα Κατεύθυνσης 6 ωρών. Το σύνολο ωρών παραμένει το ίδιο. Προστίθεται ένα "ή" ανάμεσα στην Χημεία και την Πληροφορική και είτε η Πληροφορική θα οδηγεί σε ξεχωριστό πεδίο τεχνολογικών επιστημών, είτε και οι 2 επιστήμες θα οδηγούν σε όλες τις σχολές του προτεινόμενου πεδίου και θα επιλέγει ο μαθητής μια επιστήμη ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του.


13)   Οι καθηγητές Πληροφορικής είναι συντεχνία;

Από την πρώτη στιγμή, οι καθηγητές Πληροφορικής προτάξανε την Επιστημονική και Εκπαιδευτική διάσταση του ζητήματος και δε μπήκαν σε συζήτηση για ώρες και θέσεις. Αυτό τους πιστώθηκε από όλες του αρμόδιους φορείς που ήρθαν σε επαφή.
Για το λόγο αυτό βλέπουμε την ένταση με την οποία στηρίζουν το αίτημα  για πανελλαδική εξέταση της Πληροφορικής όλα τα Τριτοβάθμια Τμήματα και διακεκριμένοι Επιστήμονες από όλον τον κόσμο. Από τον προηγμένο εκπαιδευτικά κόσμο που δε χωράνε συντεχνιακά συμφέροντα.

Με την σειρά μας, ρωτάμε το Υπουργείο Παιδείας:

1.   Βάσει ποιων μελετών και ποιων προτάσεων δημιουργήθηκε το Νέο Λύκειο;
2.   Ποια επιτροπή και με ποια κριτήρια αποφάσισε ότι η Πληροφορική δεν πρέπει να εξετάζεται πανελλαδικά; Γιατί πρέπει να έχει εξεταστεί στο μάθημα της Χημείας ένας φοιτητής που θέλει να σπουδάσει την Επιστήμη της Πληροφορικής ή άλλα συναφή αντικείμενα;
3.   Η δημόσια διαβούλευση έγινε για τα μάτια του κόσμου;
4.   Γιατί, ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου δήλωσε στις 21 Αυγούστου σε πρωινή εκπομπή ξεκάθαρα ότι η Πληροφορική θα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, τελικά αυτό δεν τηρήθηκε; Μήπως δέχτηκε πιέσεις και αν ναι, από ποιους;
5.   Γιατί δεν λαμβάνετε υπόψη τις παρεμβάσεις κορυφαίων ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α.) , τουλάχιστον 200 Ελλήνων ακαδημαϊκών της Πληροφορικής καθώς και Διεθνών Ενώσεων και Επιστημόνων Διεθνούς κύρους που σας τονίζουν το αυτονόητο;

Ομάδα Καθηγητών Πληροφορικής
 
Υπόμνημα:  Ενδεικτικές σχολές που έχουν άμεση σχέση με την Πληροφορική και όχι τη Χημεία
1   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου  ΠΑΝΕΠ Τρίπολη
2   Πληροφορικής Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
3   Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
4   Μηχανολόγων Μηχανικών Δυτ. Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Κοζάνη
5   Μηχανολόγων Μηχανικών  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
6   Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ΠΑΝΕΠ Πάτρα
7   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
8   Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
9   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
10   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
11   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Βόλος
12   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
13   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θράκης  ΠΑΝΕΠ Ξάνθη
14   Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχ/κών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
15   Ψηφιακών Συστημάτων  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
16   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
17   Ηλεκτρονικών Μηχ/κών & Μηχ/κών Η/Υ Πολυτ. Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Χανιά
18   Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Βόλος
19   Πληροφορικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
20   Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
21   Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
22   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
23   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
24   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
25   Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστ. Αιγαίου  ΠΑΝΕΠ Σάμος
26   Πληροφορικής Ιονίου  ΠΑΝΕΠ Κέρκυρα
27   Διαχείρ. Πολιτισμικού Περιβ/ντος & Νέων Τεχν/γιών Πατρών  ΠΑΝΕΠ Αγρίνιο
28   Πληροφορικής με Εφαρμ. στη Βιοϊατρική Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
29   Μηχανικών Πληρ/κής & Τηλ/νιών Δυτ. Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Κοζάνη
30   Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαροκόπειου Παν/μίου ΠΑΝΕΠ Αθήνα
31   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
32   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Πάτρα
33   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
34   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχ/κών Τεχ/γίας Πετρελαίου & Φυσ. Αερίου ΤΕ & Μηχ/γων Μηχ/κών ΤΕ)  ΤΕΙ Καβάλα
35   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών & Βιομ.Σχεδιασμού ΤΕ)  ΤΕΙ Κοζάνη
36   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Σέρρες
37   Εκπαιδευτικών Μηχανολογίας Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.  ΤΕΙ Αθήνα
38   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
39   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
40   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Πάτρα
41   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
42   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
43   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
44   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Κοζάνη
45   Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Εκπ/κών Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής)  ΤΕΙ Αθήνα   46   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
47   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
48   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
49   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
50   Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Εκπ/κών Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής)  ΤΕΙ Αθήνα
51   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Αθήνα
52   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Σέρρες
53   Ναυπηγών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
54   Μηχανολόγων Οχημάτων ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
55   Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Γραφιστικής)  ΤΕΙ Αθήνα
56   Γραφιστικής / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Γραφιστικής)  ΤΕΙ Αθήνα
57   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Πελοποννήσου  ΤΕΙ Σπάρτη
58   Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών & Βιομ.Σχεδιασμού ΤΕ)  ΤΕΙ Κοζάνη
59   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
60   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Χανιά
61   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ηπείρου  ΤΕΙ Αρτα
62   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
63   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
64   Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολ. Συστημάτων ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
65   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
66   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
67   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
68   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
69   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
70   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
71   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Σέρρες
72   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Καστοριά
73   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Ναύπακτος
74   Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
75   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
76   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
77   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
78   Εφαρμοσμένων Μαθημ. & Φυσ. Επιστημών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
79   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
80   Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
81   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
82   Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
83   Μαθηματικών Αιγαίου / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
84   Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρημ/κών Μαθ/κών Αιγαίου / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
85   Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
86   Στατιστικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 13, 2014, 01:40:16 μμ από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος greedo

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 3580
 • Φύλο: Άντρας
 • Han shot first...
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:04:15 μμ »
 Συμφωνώ με την τοποθέτηση, θα εκθέσω όμως και μία σκέψη μου: μήπως το τοπίο των μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπ/ση ξεκαθάριζε καλύτερα αν αποδεσμευόταν το Λύκειο από αυτή τη διαδικασία και αποφάσιζαν τα ίδια τα Πανεπιστήμια σε ποιά μαθήματα θα  διαγωνίζονται οι υποψήφιοί τους;
  

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 310
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:13:29 μμ »
Προφανώς και έχεις δίκιο. Απλά επειδή έχουμε απέναντι μας τα απόλυτα αναχρονιστικά μυαλά, προς το παρόν απλά αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας!

Αποσυνδεδεμένος petzi

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 149
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:42:06 μμ »
Προφανώς και έχεις δίκιο. Απλά επειδή έχουμε απέναντι μας τα απόλυτα αναχρονιστικά μυαλά, προς το παρόν απλά αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας!
δεν είναι θέμα επιβίωσης που κλάδου ( όχι μόνο )  , το κύριο θέμα είναι ότι η  παιδεία γυρίζει πίσω 30 χρόνια ..και τα παιδιά μας για να μπορέσουν να μπουν σε σχολές με πληροφορική θα πρέπει οι γονείς για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη :'( . δεν μπορώ να κατανοήσω ( χωρις να έχω θέμα με οποιαδήποτε ειδικότητα )  πως κρατάνε στο λύκειο 2 ώρες θρησκευτικά υποχρεωτικά και όχι επιλογή και μειώνουν πληροφορική , φυσική αγωγή .... 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 310
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:43:56 μμ »
Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί κάποιος να μην πείθεται από τα παραπάνω κείμενο
Μόνο αν δεν θέλει να πειστεί

Αποσυνδεδεμένος dem

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 58
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 07:25:44 μμ »
Ορθότατη τοποθέτηση από το Α ως το Ω

Αποσυνδεδεμένος george_pe19

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 52
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 01, 2013, 08:01:14 μμ »
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

Αποσυνδεδεμένος villie

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 106
 • ΠΕ 06
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2013, 10:32:42 μμ »
Σήμερα είχαμε "κόντρα" με συνάδελφο ΠΕ04, που υποστήριζε ότι το να εξετάζονται  οι υποψήφιοι για όλες τις σχολές του ΕΜΠ στη χημεία είναι απολύτως σωστό. 'Οταν τη ρώτησα "μα για τις σχολές της πληροφορικής δεν θα πρέπει να εξετάζονται στην πληροφορική" μου απάντησε: "έλα μωρέ, την πληροφορική θα την μάθουν μέσα στη σχολή". Οπότε την ρώτησα αν μπερδεύει την χρήση ΗΥ με τον προγραμματισμό και την αλγοριθμική. Η απάντηση ήταν "το ίδιο πράγμα είναι". Και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πίστευαν το ίδιο. Προσωπική μου άποψη συνάδελφοι της πληροφορικής είναι ότι έχετε απόλυτο δίκιο, όμως όταν δεν γνωρίζουμε εμείς οι υπόλοιπες ειδικότητες τί ακριβώς συμβαίνει, αυτό το δίκιο κάπου χάνεται.

Αποσυνδεδεμένος mariacurie

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 151
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2013, 10:57:20 μμ »
 Σε μια χώρα πολιτισμένη η οποία ενδιαφέρεται για την παιδεία της είναι υποχρεωσή της να κάνει σωστές μελέτες και να γνωρίζει τη διαφορά χρήσης , από προγραμματισμό. Σιγά μην κάθεται ο κάθε επιστήμονας να εξηγεί στον άλλο τι ειναι η επιστήμη του. Δεν είναι δουλεία μου να καταλάβω την αξία για παράδειγμα της βιολογίας. Αυτό είναι δουλεία του Υπουργείου. Άλλα όταν οι παρατρεχάμενοι του κάθε υπουργού είναι κομμάτικά στελέχη των πολιτικών τους γραφείων τι περιμένεις.

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 310
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 16, 2013, 01:57:41 πμ »
Η μεθοδευμένη κατάργηση της Πληροφορικής από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

http://www.youtube.com/watch?v=rDmPBlDlPJA

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 16, 2013, 02:29:52 πμ από petrosp_13 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 3202
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 10:12:27 μμ »
Ελπίζω μια μέρα να ανοίξουν τα μάτια τους οι συνάδελφοι, και να απαλλαχθούμε από τις συντεχνίες.
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=533954
(Θα έχει πλάκα να δω πως θα το πάρουν οι δύο πλευρές)

Αποσυνδεδεμένος eordaikos

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 12
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:11:38 μμ »
υπαρχει   καποια   χωρα   στην  οποια   για  την   εισγωγη  στο  πολυτεχνειο    οι  μαθητες  να  εξεταζονται
στην  πληροφορικη?

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 3202
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:19:16 μμ »
υπαρχει   καποια   χωρα   στην  οποια   για  την   εισγωγη  στο  πολυτεχνειο    οι  μαθητες  να  εξεταζονται
στην  πληροφορικη?
Ωραίο επιχείρημα το τι κάνουν στις άλλες χώρες. Οταν το χρησιμοποίησα για να υποστηρίξω κάτι άλλο εναντίον των συντεχνιών, μου είπαν εμείς εδώ τα κάνουμε μια χαρά όπως θέλουμε και τέλος.

Αποσυνδεδεμένος greedo

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 3580
 • Φύλο: Άντρας
 • Han shot first...
  • Προφίλ
Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:29:11 μμ »
 Χωρίς να έχω σχέση με την πληροφορική, θεωρώ λυπηρό το γεγονός να υποβαθμίζεται το μάθημα και άλλο τόσο λυπηρό το να συνεχίζονται αυτές οι κόντρες! Μάλλον από κάπου υποκινούνται.........   ::)
  

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
 • Σύνολο μελών: 32407
 • Τελευταία: annika82
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1166363
 • Σύνολο θεμάτων: 19272
 • Σε σύνδεση σήμερα: 612
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
 • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 33
Επισκέπτες: 507
Σύνολο: 540

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.077 δευτερόλεπτα. 33 ερωτήματα.