Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τυπική Εκπαίδευση => Σχολικά μαθήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 05:48:47 μμ

Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 05:48:47 μμ
Σταματήστε τα ψέματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!

Όλο αυτό το διάστημα γινόμαστε θιασώτες μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας. Οι καθηγητές Πληροφορικής έχουν στοχοποιηθεί ως συντεχνία, ως οι κακοί παρασκηνιακοί, οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους ή ως ο ευνοημένος κλάδος. Για να καταλάβει η κοινή γνώμη τι ακριβώς συμβαίνει, παραθέτουμε παρακάτω μερικές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν το νέο σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και την θέση (; ) της Πληροφορικής στο νέο λύκειο.

1)   Σε ποια μαθήματα θα κληθεί να εξεταστεί ο μαθητής της Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το νέο σύστημα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας;


Στην Γ’ λυκείου, ο μαθητής θα κληθεί να επιλέξει ένα από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης (Ε.Π.Ε) και θα διαγωνιστεί σε τέσσερα μαθήματα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Είναι εμφανής η άνιση κατανομή του αριθμού των σχολών ανά ομάδα προσανατολισμού, αφού στην 2η ομάδα υπάγονται 200 σχολές, στην 1η και στην 4η περίπου 90, στην 3η 56 και στην τελευταία μόλις 19. Εμφανής είναι επίσης και η απουσία πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος Πληροφορικής.
 

2)   Ποια είναι θέση της Πληροφορικής στο τρέχον σύστημα εισαγωγής;

Οι μαθητές της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζονται στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (A.Ε.Π.Π). Το μάθημα αυτό διδάσκεται εδώ και 14 χρόνια (από το 1999) και βοηθάει αποδεδειγμένα τα παιδιά να καταλάβουν το αντικείμενο της Πληροφορικής και συνάμα ωθεί πολλούς νέους στην επιλογή κάποιας Πολυτεχνικής ή Πανεπιστημιακής σχολής της Πληροφορικής. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι επιλέγουν αυτή τη κατεύθυνση.

3)   Ποια είναι η θέση της Πληροφορικής στο καινούριο σύστημα εισαγωγής που προωθεί το Υπουργείο;

Καμία. Το Υπουργείο Παιδείας δεν περιελάμβανε  ούτε στο προσχέδιο ούτε στο κατατεθέν νομοσχέδιο αντίστοιχα εξεταζόμενο μάθημα, ούτε καν για τα τμήματα Πληροφορικής. Πρόκειται για το μοναδικό γνωστικό αντικείμενο το οποίο καταργείται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

4)   Ποιες επιστήμες εξετάζονται στο νέο σύστημα;

Όλες οι βασικές επιστήμες εξετάζονται πανελλαδικά στο νέο σύστημα, εκτός από την Πληροφορική. Φιλολογικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Οικονομία, Διοίκηση, Πολιτική, Κοινωνιολογία και Ιστορία. Η μόνη επιστήμη που εξαφανίζεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι η Πληροφορική, ενώ υπενθυμίζεται ότι εξεταζόταν κανονικά και με επιτυχία από το 2000.

5)    Μήπως οι σχολές που απευθύνεται η Πληροφορική είναι λίγες και δεν απαιτείται πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα;

Οι σχολές που απαιτούν υψηλού επιπέδου διδασκαλία επιστήμης υπολογιστών αγγίζουν τουλάχιστον τις 90 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις σχολές Πληροφορικής, Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών, Αυτοματισμού και Μαθηματικών. Αυτές οι σχολές έχουν προφανώς άμεση σχέση με την Πληροφορική και ο αριθμός τους προκύπτει από το μηχανογραφικό δελτίο του 2013. Μια απλή ματιά μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. (Βλέπε Υπόμνημα)


6)   Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται τώρα τα παιδιά για να εισαχθούν σε σχολές που απαιτούν γνώσεις Πληροφορικής υψηλού επιπέδου;

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, οι σχολές αυτές θα υπάγονται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (E.Π.Ε), το οποίο περιλαμβάνει τις Θετικές και τις Τεχνολογικές Επιστήμες. Όσοι διαλέγουν αυτό το πεδίο θα εξετάζονται στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Εξ αυτών των αντικειμένων, τα Μαθηματικά είναι απαραίτητα, η Φυσική είναι βασικό αντικείμενο στα Πολυτεχνικά Τμήματα και σε πολλά ΤΕΙ, αλλά η Χημεία δεν σχετίζεται καθόλου με τις συναφείς με την Πληροφορική σχολές. Τουλάχιστον όχι στον 21ο αιώνα.

7)   Δηλαδή, οι καθηγητές Πληροφορικής ζητάνε να φύγει η Χημεία από την 2η Ε.Π.Ε;

Ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, εμείς ζητάμε ανάλογα με τη σχολή που επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος, να διαλέγει μεταξύ Πληροφορικής και Χημείας. Για παράδειγμα, αν κάποιος επιθυμεί την εισαγωγή του σε μία σχολή όπως το Χημικό, το Γεωπονικό , τους Χημικούς Μηχανικούς, κτλ. να εξετάζεται στη Χημεία, ενώ αν επιθυμεί τμήματα Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών να εξετάζεται στην Πληροφορική. Ουδέποτε τέθηκε θέματα εξοστρακισμού της Χημείας, αντίθετα με όσα προσπαθούν να διαδώσουν διάφοροι και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη! Οι σκοπιμότητές τους είναι τόσο εμφανείς!

8)    Θα μπορούσε να υπάρξει πεδίο που να αφορά μόνο τις τεχνολογικές σχολές;

Οι σχολές που απαιτούν προχωρημένες γνώσεις Πληροφορικής αγγίζουν τις 90, όπως αναφέρθηκε. Συνεπώς, η δημιουργία ενός τέτοιου πεδίου με εξεταζόμενο μάθημα την Πληροφορική κρίνεται ως λογική. Το αχανές πεδίο των θετικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει ανόμοιες ομάδες σχολών και η εξέταση στην Χημεία για όλες δημιουργεί αναντιστοιχία γνωστικού αντικειμένου και σχολής.


9)   Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα υπάρχουν μαθήματα Πληροφορικής σε κάθε τάξη του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Άρα, σε τι χρειάζονται και στο Λύκειο;

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η διαφορά της ικανότητας χρήσης υπολογιστή (που θα διδάσκεται στα Δημοτικά και Γυμνάσια) με την Πληροφορική σαν επιστήμη. Η χρήση υπολογιστή είναι μια ικανότητα που μπορεί ο καθένας να αποκτήσει, όπως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Η Πληροφορική, αντίθετα, θεωρείται εδώ και δεκαετίες μια ξεχωριστή επιστήμη, με την δική της σημαντική θέση ανάμεσα στις θετικές επιστήμες, που ασχολείται με διάφορους τομείς της σύγχρονης τεχνολογικής επανάστασης. Ιδιαίτερα, το μάθημα του Προγραμματισμού βοηθά εξαιρετικά στην αναλυτική και συνθετική ικανότητα ενός ατόμου, ώστε να μπορεί να σκέφτεται σωστά και να επιλύει προβλήματα. Το αντικείμενο της Πληροφορικής επηρεάζει πάρα πολλούς τομείς της καθημερινής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την απλή ικανότητα χρήσης υπολογιστή.
Οι εξελίξεις στις Επιστήμες δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτές;


10)   Τι γίνεται στο διεθνή χώρο όσον αφορά την διδασκαλία της Πληροφορικής;

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντάξει στα προγράμματα σπουδών τους μαθήματα Πληροφορικής και κυρίως Προγραμματισμού και Δικτύων.
Οι στόχοι των προγραμμάτων σπουδών όπως φαίνονται και σε έρευνα της Ε.Ε. είναι, να διδάσκονται οι μαθητές την χρήση του Η/Υ, το πώς να ανακαλύπτουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιούν για καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων τους, πώς να επικοινωνούν μέσω δικτύων και πώς να αποκτήσουν προγραμματιστικές ικανότητες.
Ειδικότερα, σε χώρες όπως η Βρετανία, το νέο πρόγραμμα σπουδών για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση επανασχεδιάστηκε, έτσι ώστε οι μαθητές όχι απλά να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κάποιες υπαρκτές εφαρμογές, αλλά να αποκτούν γνώσεις προγραμματισμού σε βαθμό που να μπορούν να δημιουργούν νέες δικές τους εφαρμογές, προτού φτάσουν στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με παρόμοιο τρόπο τόσο σε Σκανδιναβικές χώρες όσο και σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, χωρίς να υποβαθμίζουν την αξία των ΤΠΕ, προωθείται η εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη της αναλυτικής σκέψης και δεξιοτήτων προγραμματισμού.

Δυστυχώς, η μόνη χώρα που φαίνεται να απομακρύνεται από την τάση για ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων στους μαθητές, είναι η Ελλάδα.

11)   Το Υπουργείο έβαλε όμως μάθημα Πληροφορικής στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ Λυκείου.

Παραβλέποντας προτάσεις όλων των επιστημονικών ενώσεων της Πληροφορικής αλλά και των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μετατρέψει το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον σε μάθημα Γενικής Παιδείας. Η κίνηση αυτή αποτελεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στα μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά εστιάζουν την προσοχή τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

12)   Τι ζητάνε οι καθηγητές Πληροφορικής;

To αυτονόητο, δηλαδή οι υποψήφιοι των θετικών/τεχνολογικών σχολών που έχουν άμεσο ή έμμεσο συσχετισμό με την Επιστήμη της Πληροφορικής / Υπολογιστών, να εξετάζονται σε σχετικό μάθημα.  Αυτό εξάλλου σχεδιάζει το Υπουργείο να γίνεται αντίστοιχα και για τους υποψήφιους των Οικονομικών Σχολών, των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των Ιατρικών Σχολών κ.ο.κ., οι οποίοι και θα εξετάζονται σε συναφή αντικείμενα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η αλλαγή είναι απλή και εύκολα εφικτή. Καταργείται το μάθημα Πληροφορικής Γενικής Παιδείας 2 ωρών και μετατρέπεται σε μάθημα Κατεύθυνσης 6 ωρών. Το σύνολο ωρών παραμένει το ίδιο. Προστίθεται ένα "ή" ανάμεσα στην Χημεία και την Πληροφορική και είτε η Πληροφορική θα οδηγεί σε ξεχωριστό πεδίο τεχνολογικών επιστημών, είτε και οι 2 επιστήμες θα οδηγούν σε όλες τις σχολές του προτεινόμενου πεδίου και θα επιλέγει ο μαθητής μια επιστήμη ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του.


13)   Οι καθηγητές Πληροφορικής είναι συντεχνία;

Από την πρώτη στιγμή, οι καθηγητές Πληροφορικής προτάξανε την Επιστημονική και Εκπαιδευτική διάσταση του ζητήματος και δε μπήκαν σε συζήτηση για ώρες και θέσεις. Αυτό τους πιστώθηκε από όλες του αρμόδιους φορείς που ήρθαν σε επαφή.
Για το λόγο αυτό βλέπουμε την ένταση με την οποία στηρίζουν το αίτημα  για πανελλαδική εξέταση της Πληροφορικής όλα τα Τριτοβάθμια Τμήματα και διακεκριμένοι Επιστήμονες από όλον τον κόσμο. Από τον προηγμένο εκπαιδευτικά κόσμο που δε χωράνε συντεχνιακά συμφέροντα.

Με την σειρά μας, ρωτάμε το Υπουργείο Παιδείας:

1.   Βάσει ποιων μελετών και ποιων προτάσεων δημιουργήθηκε το Νέο Λύκειο;
2.   Ποια επιτροπή και με ποια κριτήρια αποφάσισε ότι η Πληροφορική δεν πρέπει να εξετάζεται πανελλαδικά; Γιατί πρέπει να έχει εξεταστεί στο μάθημα της Χημείας ένας φοιτητής που θέλει να σπουδάσει την Επιστήμη της Πληροφορικής ή άλλα συναφή αντικείμενα;
3.   Η δημόσια διαβούλευση έγινε για τα μάτια του κόσμου;
4.   Γιατί, ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου δήλωσε στις 21 Αυγούστου σε πρωινή εκπομπή ξεκάθαρα ότι η Πληροφορική θα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, τελικά αυτό δεν τηρήθηκε; Μήπως δέχτηκε πιέσεις και αν ναι, από ποιους;
5.   Γιατί δεν λαμβάνετε υπόψη τις παρεμβάσεις κορυφαίων ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α.) , τουλάχιστον 200 Ελλήνων ακαδημαϊκών της Πληροφορικής καθώς και Διεθνών Ενώσεων και Επιστημόνων Διεθνούς κύρους που σας τονίζουν το αυτονόητο;

Ομάδα Καθηγητών Πληροφορικής
 
Υπόμνημα:  Ενδεικτικές σχολές που έχουν άμεση σχέση με την Πληροφορική και όχι τη Χημεία
1   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου  ΠΑΝΕΠ Τρίπολη
2   Πληροφορικής Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
3   Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
4   Μηχανολόγων Μηχανικών Δυτ. Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Κοζάνη
5   Μηχανολόγων Μηχανικών  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
6   Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ΠΑΝΕΠ Πάτρα
7   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
8   Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
9   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
10   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
11   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Βόλος
12   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
13   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θράκης  ΠΑΝΕΠ Ξάνθη
14   Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχ/κών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
15   Ψηφιακών Συστημάτων  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
16   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
17   Ηλεκτρονικών Μηχ/κών & Μηχ/κών Η/Υ Πολυτ. Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Χανιά
18   Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Βόλος
19   Πληροφορικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
20   Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
21   Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
22   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
23   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
24   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
25   Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστ. Αιγαίου  ΠΑΝΕΠ Σάμος
26   Πληροφορικής Ιονίου  ΠΑΝΕΠ Κέρκυρα
27   Διαχείρ. Πολιτισμικού Περιβ/ντος & Νέων Τεχν/γιών Πατρών  ΠΑΝΕΠ Αγρίνιο
28   Πληροφορικής με Εφαρμ. στη Βιοϊατρική Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
29   Μηχανικών Πληρ/κής & Τηλ/νιών Δυτ. Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Κοζάνη
30   Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαροκόπειου Παν/μίου ΠΑΝΕΠ Αθήνα
31   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
32   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Πάτρα
33   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
34   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχ/κών Τεχ/γίας Πετρελαίου & Φυσ. Αερίου ΤΕ & Μηχ/γων Μηχ/κών ΤΕ)  ΤΕΙ Καβάλα
35   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών & Βιομ.Σχεδιασμού ΤΕ)  ΤΕΙ Κοζάνη
36   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Σέρρες
37   Εκπαιδευτικών Μηχανολογίας Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.  ΤΕΙ Αθήνα
38   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
39   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
40   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Πάτρα
41   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
42   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
43   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
44   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Κοζάνη
45   Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Εκπ/κών Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής)  ΤΕΙ Αθήνα   46   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
47   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
48   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
49   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
50   Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Εκπ/κών Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής)  ΤΕΙ Αθήνα
51   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Αθήνα
52   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Σέρρες
53   Ναυπηγών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
54   Μηχανολόγων Οχημάτων ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
55   Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Γραφιστικής)  ΤΕΙ Αθήνα
56   Γραφιστικής / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Γραφιστικής)  ΤΕΙ Αθήνα
57   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Πελοποννήσου  ΤΕΙ Σπάρτη
58   Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών & Βιομ.Σχεδιασμού ΤΕ)  ΤΕΙ Κοζάνη
59   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
60   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Χανιά
61   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ηπείρου  ΤΕΙ Αρτα
62   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
63   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
64   Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολ. Συστημάτων ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
65   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
66   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
67   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
68   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
69   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
70   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
71   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Σέρρες
72   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Καστοριά
73   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Ναύπακτος
74   Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
75   Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
76   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
77   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
78   Εφαρμοσμένων Μαθημ. & Φυσ. Επιστημών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
79   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
80   Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
81   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
82   Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
83   Μαθηματικών Αιγαίου / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
84   Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρημ/κών Μαθ/κών Αιγαίου / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
85   Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
86   Στατιστικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα

Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:04:15 μμ
 Συμφωνώ με την τοποθέτηση, θα εκθέσω όμως και μία σκέψη μου: μήπως το τοπίο των μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπ/ση ξεκαθάριζε καλύτερα αν αποδεσμευόταν το Λύκειο από αυτή τη διαδικασία και αποφάσιζαν τα ίδια τα Πανεπιστήμια σε ποιά μαθήματα θα  διαγωνίζονται οι υποψήφιοί τους;
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:13:29 μμ
Προφανώς και έχεις δίκιο. Απλά επειδή έχουμε απέναντι μας τα απόλυτα αναχρονιστικά μυαλά, προς το παρόν απλά αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας!
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petzi στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:42:06 μμ
Προφανώς και έχεις δίκιο. Απλά επειδή έχουμε απέναντι μας τα απόλυτα αναχρονιστικά μυαλά, προς το παρόν απλά αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας!
δεν είναι θέμα επιβίωσης που κλάδου ( όχι μόνο )  , το κύριο θέμα είναι ότι η  παιδεία γυρίζει πίσω 30 χρόνια ..και τα παιδιά μας για να μπορέσουν να μπουν σε σχολές με πληροφορική θα πρέπει οι γονείς για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη :'( . δεν μπορώ να κατανοήσω ( χωρις να έχω θέμα με οποιαδήποτε ειδικότητα )  πως κρατάνε στο λύκειο 2 ώρες θρησκευτικά υποχρεωτικά και όχι επιλογή και μειώνουν πληροφορική , φυσική αγωγή .... 
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:43:56 μμ
Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί κάποιος να μην πείθεται από τα παραπάνω κείμενο
Μόνο αν δεν θέλει να πειστεί
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: dem στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 07:25:44 μμ
Ορθότατη τοποθέτηση από το Α ως το Ω
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: george_pe19 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 08:01:14 μμ
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: villie στις Σεπτέμβριος 10, 2013, 10:32:42 μμ
Σήμερα είχαμε "κόντρα" με συνάδελφο ΠΕ04, που υποστήριζε ότι το να εξετάζονται  οι υποψήφιοι για όλες τις σχολές του ΕΜΠ στη χημεία είναι απολύτως σωστό. 'Οταν τη ρώτησα "μα για τις σχολές της πληροφορικής δεν θα πρέπει να εξετάζονται στην πληροφορική" μου απάντησε: "έλα μωρέ, την πληροφορική θα την μάθουν μέσα στη σχολή". Οπότε την ρώτησα αν μπερδεύει την χρήση ΗΥ με τον προγραμματισμό και την αλγοριθμική. Η απάντηση ήταν "το ίδιο πράγμα είναι". Και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πίστευαν το ίδιο. Προσωπική μου άποψη συνάδελφοι της πληροφορικής είναι ότι έχετε απόλυτο δίκιο, όμως όταν δεν γνωρίζουμε εμείς οι υπόλοιπες ειδικότητες τί ακριβώς συμβαίνει, αυτό το δίκιο κάπου χάνεται.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: mariacurie στις Σεπτέμβριος 10, 2013, 10:57:20 μμ
 Σε μια χώρα πολιτισμένη η οποία ενδιαφέρεται για την παιδεία της είναι υποχρεωσή της να κάνει σωστές μελέτες και να γνωρίζει τη διαφορά χρήσης , από προγραμματισμό. Σιγά μην κάθεται ο κάθε επιστήμονας να εξηγεί στον άλλο τι ειναι η επιστήμη του. Δεν είναι δουλεία μου να καταλάβω την αξία για παράδειγμα της βιολογίας. Αυτό είναι δουλεία του Υπουργείου. Άλλα όταν οι παρατρεχάμενοι του κάθε υπουργού είναι κομμάτικά στελέχη των πολιτικών τους γραφείων τι περιμένεις.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 16, 2013, 01:57:41 πμ
Η μεθοδευμένη κατάργηση της Πληροφορικής από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

http://www.youtube.com/watch?v=rDmPBlDlPJA

Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 13, 2013, 10:12:27 μμ
Ελπίζω μια μέρα να ανοίξουν τα μάτια τους οι συνάδελφοι, και να απαλλαχθούμε από τις συντεχνίες.
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=533954 (http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=533954)
(Θα έχει πλάκα να δω πως θα το πάρουν οι δύο πλευρές)
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: eordaikos στις Οκτώβριος 13, 2013, 11:11:38 μμ
υπαρχει   καποια   χωρα   στην  οποια   για  την   εισγωγη  στο  πολυτεχνειο    οι  μαθητες  να  εξεταζονται
στην  πληροφορικη?
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 13, 2013, 11:19:16 μμ
υπαρχει   καποια   χωρα   στην  οποια   για  την   εισγωγη  στο  πολυτεχνειο    οι  μαθητες  να  εξεταζονται
στην  πληροφορικη?
Ωραίο επιχείρημα το τι κάνουν στις άλλες χώρες. Οταν το χρησιμοποίησα για να υποστηρίξω κάτι άλλο εναντίον των συντεχνιών, μου είπαν εμείς εδώ τα κάνουμε μια χαρά όπως θέλουμε και τέλος.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: greedo στις Οκτώβριος 13, 2013, 11:29:11 μμ
 Χωρίς να έχω σχέση με την πληροφορική, θεωρώ λυπηρό το γεγονός να υποβαθμίζεται το μάθημα και άλλο τόσο λυπηρό το να συνεχίζονται αυτές οι κόντρες! Μάλλον από κάπου υποκινούνται.........   ::)
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: zzz στις Οκτώβριος 14, 2013, 09:00:14 πμ
Ωραίο επιχείρημα το τι κάνουν στις άλλες χώρες. Οταν το χρησιμοποίησα για να υποστηρίξω κάτι άλλο εναντίον των συντεχνιών, μου είπαν εμείς εδώ τα κάνουμε μια χαρά όπως θέλουμε και τέλος.

Τελικά όμως η άποψη σου γι αυτό ποια είναι; Έχει σημασία το τι γίνεται αλλού ή ότι μας βολεύει και όταν :P
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: zzz στις Οκτώβριος 14, 2013, 09:17:01 πμ
υπαρχει   καποια   χωρα   στην  οποια   για  την   εισγωγη  στο  πολυτεχνειο    οι  μαθητες  να  εξεταζονται
στην  πληροφορικη?

Προφανώς, σε επίπεδο επιχειρημάτων δε βγαίνει άκρη. Ο καθένας χρησιμοποιεί το επιχείρημα από την ανάποδη απλά και μόνο επειδή τον συμφέρει! Εδώ είναι Ελλάδα, τι μας νοιάζει αν στις άλλες χώρες η πληροφορική διδάσκεται διαθεματικά με τα άλλα μαθήματα! Έχουμε ανοίξει 8.000 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ (που το υπουργείο θα τις κλείσει εκτός από 1-2, είναι δεδομένο τελεία) και πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει όλη αυτή η μπίζνα. Οπότε το μάθημα πρέπει να μπει στα 4 εξεταζόμενα. Ναι, βιολογία πολλή πολλή δε χρειάζεται στα 4 εξεταζόμενα ούτε και πολλή πολλή χημεία. Το βασικό μάθημα είναι πώς σερφάρουμε και κάνουμε chatting. Από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ λυκείου το βασικότερο μάθημα είναι αυτό (το οποίο αντικατέστησε το φραπέ και το κους κους στα σχολεία) :P
Αυτό είναι και το νόημα της όλης επιχειρηματολογίας.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 14, 2013, 06:54:53 μμ
Τελικά όμως η άποψη σου γι αυτό ποια είναι; Έχει σημασία το τι γίνεται αλλού ή ότι μας βολεύει και όταν :P
Η Ελλάδα είναι πίσω επιστημονικά και τεχνολογικά. Εχει σημασία τι γίνεται στον πλανήτη αν θέλουμε να είμαστε μέσα στην πανανθρώπινη κοινωνία.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 14, 2013, 07:09:13 μμ
Το βασικό μάθημα είναι πώς σερφάρουμε και κάνουμε chatting. Από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ λυκείου το βασικότερο μάθημα είναι αυτό (το οποίο αντικατέστησε το φραπέ και το κους κους στα σχολεία) :P

και ύστερα από την πίεση της συντεχνίας παρέμεινε αυτό. Η αλγοριθμική εξαφανίστηκε αν δεν κάνω λάθος.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: zzz στις Οκτώβριος 14, 2013, 09:43:32 μμ
και ύστερα από την πίεση της συντεχνίας παρέμεινε αυτό. Η αλγοριθμική εξαφανίστηκε αν δεν κάνω λάθος.

Δεν σε είδα να τους προτείνεις να μειώσουν τις ώρες τους στη χρήση η/υ (βλέπε πληρωνόμενο σερφάρισμα από τα φορολογούμενα κορόϊδα)!! Δεν ήταν επόμενο από τη στιγμή που επέλεξαν οι ίδιοι (οι πληροφορικοί) να αυξήσουν με προκλητικό τρόπο τις ώρες σε γυμνάσιο να χάσουν από το λύκειο; Τι πίστευαν δηλ. ότι δεν θα επέλθει ισορροπία αλλά αφού μετέτρεψαν τα γυμνάσια σε κέντρα ecdl θα μετατρέψουν και τα ΓΕΛ σε επαλ πληροφορικής; Υπάρχουν κι άλλα μαθήματα ξέρεις, λιγότερο πιασάρικα ίσως, πολύ σημαντικά όμως!

Δεν σε είδα να χτυπιέσαι πχ που βγάλανε από τα 4 εξεταζόμενα τη βιολογία γ.π. στις πανελλαδικές χωρίς να αυξήσουν καθόλου τις ώρες στο γυμνάσιο (αλλά τις σπάσανε), το αντίθετο τις αυξήσανε σε β και γ λυκείου για να τις διδάσκουν φυσικοί! Χώρια που βάλανε τόσες ώρες στην κατεύθυνση για τα μάτια του κόσμου, ώρες που απευθύνονται σε ελάχιστα άτομα και θα δούμε αν και πότε θα διδαχθούν... δεν κατάλαβα επίσης το μένος εναντίον της χημείας :P Ανήκεις στους βιολόγους (ελάχιστους αλλά υπάρχουν δυστυχώς) που δεν διδάχθηκαν χημεία γι αυτό ζορίζεσαι; Το ΑΠΘ έχει ελάχιστες χημείες στο τωρινό οδηγό σπουδών του ;) Θλιβερό γιατί δείχνει ως ένα βαθμό το πώς βόλεψαν οι καθηγητές υμετέρους σε διάφορες θέσεις να διδάσκουν τα πιο απίθανα αντικείμενα  :P 

Να τελειωνει αυτή η ιστορία ότι οι πληροφορικοί είναι δήθεν ριγμένοι  :P Ακόμη και ο τίτλος του θέματος είναι προσβλητικός για τον κοινό νου  >:(
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: zzz στις Οκτώβριος 14, 2013, 09:46:24 μμ
Η Ελλάδα είναι πίσω επιστημονικά και τεχνολογικά. Εχει σημασία τι γίνεται στον πλανήτη αν θέλουμε να είμαστε μέσα στην πανανθρώπινη κοινωνία.

Και τι γίνεται στον πλανήτη δηλαδή; Εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στο πολυτεχνείο στην αλγοριθμική; Πού, ποιος, πότε, πού;  ;D
Αχαχα Έλεος!

Πες τα πιο απλά: υποστηρίζεις μια άλλη συντεχνία που προσπαθεί να διασωθεί όπως όπως. Με εξαιρετικά άκομψο τρόπο :P
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 15, 2013, 03:36:15 μμ
Δεν έκανα έρευνα για την πληροφορική, (όπως θυμάσαι έκανα έρευνα για την Βιολογία, και απέδειξα ότι στην Ελλάδα υπάρχει στρεβλότητα στο χώρο των φυσικών επιστημών).
Δεν έχω κίνητρο να κάνω έρευνα και για την πληροφορική.
Αλλά στο νούμερο 8 στην πίσω σελίδα υπάρχει κάτι που απαντά στο ερώτημά σου.
Θέλω να μου παραθέσεις στοιχεία που να αποδεικνύουν τι γίνεται με την πληροφορική στις αναπτυγμένες χώρες. Όχι μόνο εντυπώσεις.
Επίσης εμένα δεν με νοιάζει προσωπικά μόνο  η πανελλαδική εξέταση, αλλά θέλω να μαθαίνουν τα παιδιά που θέλουν και προγραμματισμό στο σχολείο. και όχι να μείνουμε στο facebook.

Όντως κάποιες συντεχνίες προσπαθούν να διασωθούν με άκομψο τρόπο. Ξέρω τους αριθμούς, και δεν τους βγάζω για να μην φέρω σε δύσκολη θέση τους πρώην συναδέλφους.
Δεν καταλαβαίνω με ποιανού το μέρος είσαι και γιατί.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gvasilis στις Οκτώβριος 15, 2013, 03:59:09 μμ
Ποιό μένος εναντίον της χημείας;  ;D
Υποστήριξα πολλές φορές ότι η χημεία πρέπει να είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο (μαζί με την βιολογία)
ΝΑ μπει στη θετική κατεύθυνση της Β λυκείου (μαζί με την βιολογία)
Να αποκτήσουν Φυσική, Χημεία, Βιολογία ίσες ώρες στο γυμνάσιο  (Άρα από 5 τώρα πια  ;) ) (Παρόλο που στα γυμνάσια του κόσμου όπως απέδειξα για τις ανεπτυγμένες χώρες η βιολογία είναι πρώτη) (και να ξαναεμφανιστεί η Γεωλογία). 
Και επιπλέον σε όλα αυτά λέω να υπάρχει προγραμματισμός στα ελληνικά σχολεία.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: zzz στις Οκτώβριος 16, 2013, 10:13:25 πμ
Δεν έχω κίνητρο να κάνω έρευνα και για την πληροφορική.

Αφού δεν έχεις κίνητρο (δεν σε αφορά προσωπικά) τότε δεν αντιλαμβάνομαι τις πλάτες που κάνεις στους πληροφορικούς που έχουν κατακλύσει με απίστευτα πολλές ώρες τα σχολεία και θέλουν να βάλουν πανελλαδικά εξεταζόμενο τον προγραμματισμό για να μη χάσουν τα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα.  Ενημερώσου πρώτα για το τι γίνεται διεθνώς και στη συνέχεια αποφάσισε αν πρέπει να τους υποστηρίζεις τόσο θερμά... Εκτός κι αν είναι και μόνο θέμα συντεχνιακό οπότε δε χρειάζεται να ενημερωθείς, αποφασίζεις να υποστηρίξεις αυτή τη συντεχνία τελεία και παύλα. Σε αυτή τη περίπτωση να αφήσουμε τα επιχειρήματα για την τεχνολογικό αλφαβητισμό και τον μαθητή που υστερεί σε σχέση με το εξωτερικό διότι πουθενά στον κόσμο δεν έχουν τόσες ώρες μάθημα για να μάθουν χρήση η/υ δηλ. ουσιαστικά (όπως έχω ξαναπεί) σερφάρισμα πληρωνόμενο από τις τσέπες του φορολογούμενου πολίτη. Επιπλέον, γέμισαν με πληροφορικούς τα γυμνάσια, δεν είναι ανάγκη να κατακλύσουν και το λύκειο. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να κλείσουν τα τει Ανω ραχούλας, τα υπόλοιπα στις μεγάλες πόλεις επίσης να κλείσουν εκτός αν αναβαθμιστούν. Γεμίσαμε πληροφορικούς πια.


Θέλω να μου παραθέσεις στοιχεία που να αποδεικνύουν τι γίνεται με την πληροφορική στις αναπτυγμένες χώρες. Όχι μόνο εντυπώσεις.
Στοιχεία να ψάξεις να βρεις μόνος φίλε μου. Φαίνεται πως έχεις άφθονο χρόνο. Θα σου πω και μόνο ότι στις ΗΠΑ (δεν την λες και υποανάπτυκτη) η εκπάιδευση μειώνει διαρκώς τις ώρες του προγραμματισμού στα σχολεία, παρότι αυξάνουν διαρκώς από χρόνο σε χρόνο οι ανάγκες για προγραμματιστές στην αγορά! Όπως θέλει ο καθείς θα το ερμηνεύσει. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή είναι μια δουλειά για λίγους (καλοπληρωμένους) και πολλούς (κακοπληρωμένους). Στους 2ους ανήκουν οι Ινδοί που είναι διεθνώς οι καλύτεροι προγραμματιστές. Αναλαμβάνουν δουλειές τις εκτελούν άψογα, με ελάχιστα χρήματα. Γιατί να προσλάβουν τον Αμερικανό με ένα σκασμό λεφτά και για μέτριο αποτέλεσμα; Ψάχτο αν σε ενδιαφέρει.


Επίσης εμένα δεν με νοιάζει προσωπικά μόνο  η πανελλαδική εξέταση, αλλά θέλω να μαθαίνουν τα παιδιά που θέλουν και προγραμματισμό στο σχολείο. και όχι να μείνουμε στο facebook.
Εγώ θα λεγα πρώτα να φύγουμε απ το Fcb, να βγάλουμε τις 500 ώρες από το γυμνάσιο (και το δημοτικό, έλεος πια, να βρούνε άλλο τρόπο να απορροφήσουνε το ΕΣΠΑ) και στη συνέχεια (αν γίνει πρώτα αυτό) να στείλουμε αυτούς που τα ξ@νουν στα γυμνάσια να διδάξουν προγραμματισμό στα λύκεια! Πόσοι προτίθενται να το κάνουν αυτό (από τους πληροφορικούς); Πόσοι έχουν βολευτεί με το fcb και το φραπέ; Πόσοι ΜΠΟΡΟΥΝ να διδάξουν προγραμματισμό; Πόσοι το παίζουν πληροφορικοί και δε γνωρίζουν μια γραμμή κώδικα; Και δε μιλάω για καμια σοβαρή γλώσσα, ούτε visual basic δεν ξερουν οι περισσότεροι!!!

Όντως κάποιες συντεχνίες προσπαθούν να διασωθούν με άκομψο τρόπο. Ξέρω τους αριθμούς, και δεν τους βγάζω για να μην φέρω σε δύσκολη θέση τους πρώην συναδέλφους.
Δεν καταλαβαίνω με ποιανού το μέρος είσαι και γιατί.
Μιλάμε για τους πληροφορικούς εδώ! Σαφέστατα και δεν είμαι με το μέρος τους. Το γιατί το εξήγησα
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούλιος 12, 2014, 10:04:59 μμ
http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/h-plhroforikh-vs-mauhma-ejetazomeno-stis-panellhnies-ejetaseis#respond
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούλιος 13, 2014, 09:32:57 μμ
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=el&js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.lemonde.fr%2Fsociete%2Farticle%2F2014%2F07%2F13%2Fl-apprentissage-du-code-informatique-sera-propose-au-primaire-en-septembre_4456197_3224.html&edit-text=

O Προγραμματισμός στα δημοτικά της Γαλλίας
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούλιος 17, 2014, 12:51:50 πμ
Αξιότιμε κε Υπουργέ
Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,
στην επίσης Ιστοσελίδα του  International Baccalaureate - Group 4: Sciences (http://www.ibo.org/diploma/curriculum/group4)...
computer science (http://www.ibo.org/diploma/curriculum/group5/ComputerScience.cfm)
Βλέπουμε την βαρύτητα που αποδίδεται στην Επιστήμη των Υπολογιστών: pseudo-code, problem-solving, modelling and simulation, databases, higher-level skills applicable to virtually all fields of study.
Στα εκπαιδευτικά προηγμένα κράτη η επιστήμη αυτή είναι ισοδύναμη των άλλων θετικών επιστημών. Στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα συνέβαινε αυτό μέχρι πέρσι το καλοκαίρι.
Σας παρακαλούμε, για το καλό των παιδιών μας, να επανεξετάσετε την αποκατάσταση της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Λύκειο, με 2ωρο μάθημα στη Β λυκείου και μάθημα Προσανατολισμού στη Γ λυκείου, ακριβώς όπως η Φυσική, η Βιολογία και τέλος η Χημεία.
Μέχρι την Α λυκείου, το σχετικά μάθημα δεν είναι αμιγώς μάθημα της Επιστήμης, διότι ο στόχος του Προγράμματος Σπουδών είναι η ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων από την πλευρά των μαθητών σχετικά με την παραγωγική αξιοποίηση των Η/Υ και του πληροφορικού-ψηφιακού γραμματισμού.
Μην επιτρέψετε στο χτες να κρατήσει και τη χώρα εκεί.
Με τιμή, Παναγιώτης Τσιωτάκης
Καθηγητής Πληροφορικής

http://www.esos.gr/arthra/mhnyma-ston-ypoyrgo/mhn-epitrecete-sto-xtes-na-krathsei-kai-th-xvra-ekei
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: gauskeh στις Ιούλιος 17, 2014, 12:31:32 μμ
Θέσεις για τους ΕΜΠ και τους λοιπούς υπάρχουν πολλές στα λύκεια αλλά είναι κατειλλημένες από το 40%. Με το πρόσφατο σκεπτικό του ΣτΕ για τους ασεπίτες κι αυτό το 40% θα κριθεί αντισυνταγματικό. Μια γρήγορη λύση θα ήταν να έδιναν διαφορετικές αναθέσεις σε ΠΕ19 και ΠΕ20, αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αυτοί που τους έβαλαν.
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούλιος 22, 2014, 07:43:26 μμ
https://www.youtube.com/watch?v=P99l9-MFmhY
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: petrosp_13 στις Αύγουστος 06, 2014, 06:58:23 μμ
Συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα

Απάντηση: Επαναφορά του μαθήματος της Πληροφορικής ως εξεταζόμενου για την εισαγωγή σε συναφείς σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8495907.pdf

1   Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
2   Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
3   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
4   Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
5   Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαροκόπειου Παν/μίου ΠΑΝΕΠ Αθήνα
6   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
7   Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου  ΠΑΝΕΠ Τρίπολη
8   Πληροφορικής Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
9   Πληροφορικής Ιονίου  ΠΑΝΕΠ Κέρκυρα
10   Πληροφορικής με Εφαρμ. στη Βιοϊατρική Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Λαμία
11   Πληροφορικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
12   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
13   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
14   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
15   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Ναύπακτος
16   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Καστοριά
17   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ηπείρου  ΤΕΙ Αρτα
18   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
19   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Σέρρες
20   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
21   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Πελοποννήσου  ΤΕΙ Σπάρτη
22   Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
23   Μηχανικών Πληρ/κής & Τηλ/νιών Δυτ. Μακεδονίας  ΠΑΝΕΠ Κοζάνη
24   Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστ. Αιγαίου  ΠΑΝΕΠ Σάμος
25   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
26   Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
27   Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολ. Συστημάτων ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
28   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
29   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
30   Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
31   Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
32   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Αθήνα
33   Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ Κεντρ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Πολ. Μηχ/κών ΤΕ & Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληρ/ικής ΤΕ)  ΤΕΙ Σέρρες
34   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
35   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
36   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θεσσαλίας  ΠΑΝΕΠ Βόλος
37   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Θράκης  ΠΑΝΕΠ Ξάνθη
38   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
39   Ηλεκτρονικών Μηχ/κών & Μηχ/κών Η/Υ Πολυτ. Κρήτης  ΠΑΝΕΠ Χανιά
40   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
41   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  ΤΕΙ Καβάλα
42   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Ελλάδας  ΤΕΙ Πάτρα
43   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας  ΤΕΙ Κοζάνη
44   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλίας  ΤΕΙ Λάρισα
45   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Ηράκλειο
46   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Χαλκίδα
47   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Αθήνα
48   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Θεσσαλονίκη
49   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ  ΤΕΙ Πειραιάς
50   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Κρήτης  ΤΕΙ Χανιά
51   Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ Στερεάς Ελλάδας  ΤΕΙ Λαμία
52   Ψηφιακών Συστημάτων  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
53   Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
54   Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ Δυτ. Μακεδονίας / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών & Βιομ.Σχεδιασμού ΤΕ)  ΤΕΙ Κοζάνη
55   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
56   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Θεσσαλονίκη
57   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Ιωάννινα
58   Μαθηματικών  ΠΑΝΕΠ Πάτρα
59   Μαθηματικών Αιγαίου / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
60   Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
61   Εφαρμοσμένων Μαθημ. & Φυσ. Επιστημών ΕΜΠ  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
62   Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης / Εισαγωγική Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Ηράκλειο
63   Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρημ/κών Μαθ/κών Αιγαίου / Εισ. Κατεύθυνση (Τμ. Μαθηματικών)  ΠΑΝΕΠ Σάμος
64   Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης  ΠΑΝΕΠ Πειραιάς
65   Στατιστικής Οικονομικού Παν. Αθήνας  ΠΑΝΕΠ Αθήνα
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: steven_seagal στις Αύγουστος 12, 2014, 03:37:32 μμ
Δεν μπαίνει στα μαθήματα των Πανελλαδικών η πληροφορική

http://www.ipaideia.gr/den-mpainei-sta-mathimata-ton-paneladikon-i-pliroforiki.html
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 12, 2014, 04:59:30 μμ
Όλες οι προηγούμενες συζητήσεις έχουν το ενδιαφέρον τους ΑΛΛΑ κανένας δεν έχει απαντήσει στο απλό και λογικό ερώτημα: Γιατί οι υποψήφιοι πχ για το μαθηματικό, για τα τμήματα πληροφορικής για τους τοπογράφους μηχανικούς κτλ πρέπει να εξετάζονται στη χημεία και όχι στην πληροφορική;

Στο Νέο Λύκειο τα παιδιά στην Γ λυκείου διδάσκονται και εξετάζονται σε μαθήματα που είναι ΣΧΕΤΙΚΑ με την σχολή που θέλουν να περάσουν. Για παράδειγμα όποιος θέλει να περάσει οικονομικές σχολές και σχολές διοικήσης επιχειρήσεων δεν θα εξεταστεί στα λατινικά και στη χημεία αλλα θα εξεταστεί στο μάθημα της οικονομίας και αυτοί που θέλουν να περάσουν νομική δε θα εξετάζονται στη φυσική και στα μαθηματικά αλλά θα εξετάζονται στο μάθημα "στοιχειά των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών"
Στο πεδίο των τεχνολογικών σχολών όμως  υπάρχει ένας παραλογισμός! Υπάρχουν δεκάδες σχολές οι οποίες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την χημεία αλλά πολύ μεγάλη σχέση με την πληροφορική και τα παιδιά είναι αναγκασμένα να διδάσκονται και να εξετάζονται στη χημεία και όχι στην πληροφορική. Αυτό έχει δυο αρνητικά. Πρώτον τα παιδιά θα διαβάζουν σε υψηλότατο επίπεδο μια επιστήμη που δεν θα την χρειαστούν ποτέ και δεύτερον δε θα διδάσκονται μια επιστήμη που είναι βασική για τη σχολή τους.

Μετά απο 15 χρόνια που οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν την επιστήμη των υπολογιστών στην Γ λυκείου και να την δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, το υπουργείο καταργεί το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα αναγκάζοντας με το ζόρι τους μαθητές να εξετάζονται στη χημεία για την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το μαθηματικό και το πληροφορικής!! 

Όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που η διδασκαλία της επιστήμης των υπολογιστών μπαίνει όλο και περισσότερο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ακόμα και τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία βάζουν το computer sciense στο πρόγραμμα σπουδών του international baccalaureate (Εκπαιδευτήρια Δουκα, Ελληνοαμερικανικο, Κωστεα Γειτονα κτλ)

Πότε θα διορθωθεί αυτός ο παραλογισμός;;
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: Stelios στις Αύγουστος 13, 2014, 09:10:44 πμ
Το παρόν θέμα αφορά την Πληροφορική στο Λύκειο. Τίποτα άλλο!
Ούτε αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από άλλο ή άλλα μαθήματα ούτε οτιδήποτε άλλο.

Μείνετε στο θέμα.

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στο Λύκειο
Αποστολή από: petrosp_13 στις Αύγουστος 13, 2014, 09:50:30 πμ
Θα προτιμούσα να ονομάζεται "Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις"
Τίτλος: Απ: Σταματήστε τα ψέμματα για την Πληροφορική στο Λύκειο!
Αποστολή από: guestteacher στις Αύγουστος 13, 2014, 10:46:58 πμ
Όλες οι προηγούμενες συζητήσεις έχουν το ενδιαφέρον τους ΑΛΛΑ κανένας δεν έχει απαντήσει στο απλό και λογικό ερώτημα: Γιατί οι υποψήφιοι πχ για το μαθηματικό, για τα τμήματα πληροφορικής για τους τοπογράφους μηχανικούς κτλ πρέπει να εξετάζονται στη χημεία και όχι στην πληροφορική;

Στο Νέο Λύκειο τα παιδιά στην Γ λυκείου διδάσκονται και εξετάζονται σε μαθήματα που είναι ΣΧΕΤΙΚΑ με την σχολή που θέλουν να περάσουν. Για παράδειγμα όποιος θέλει να περάσει οικονομικές σχολές και σχολές διοικήσης επιχειρήσεων δεν θα εξεταστεί στα λατινικά και στη χημεία αλλα θα εξεταστεί στο μάθημα της οικονομίας και αυτοί που θέλουν να περάσουν νομική δε θα εξετάζονται στη φυσική και στα μαθηματικά αλλά θα εξετάζονται στο μάθημα "στοιχειά των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών"
Στο πεδίο των τεχνολογικών σχολών όμως  υπάρχει ένας παραλογισμός! Υπάρχουν δεκάδες σχολές οι οποίες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την χημεία αλλά πολύ μεγάλη σχέση με την πληροφορική και τα παιδιά είναι αναγκασμένα να διδάσκονται και να εξετάζονται στη χημεία και όχι στην πληροφορική. Αυτό έχει δυο αρνητικά. Πρώτον τα παιδιά θα διαβάζουν σε υψηλότατο επίπεδο μια επιστήμη που δεν θα την χρειαστούν ποτέ και δεύτερον δε θα διδάσκονται μια επιστήμη που είναι βασική για τη σχολή τους.

Μετά απο 15 χρόνια που οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν την επιστήμη των υπολογιστών στην Γ λυκείου και να την δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, το υπουργείο καταργεί το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα αναγκάζοντας με το ζόρι τους μαθητές να εξετάζονται στη χημεία για την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το μαθηματικό και το πληροφορικής!! 

Όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που η διδασκαλία της επιστήμης των υπολογιστών μπαίνει όλο και περισσότερο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ακόμα και τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία βάζουν το computer sciense στο πρόγραμμα σπουδών του international baccalaureate (Εκπαιδευτήρια Δουκα, Ελληνοαμερικανικο, Κωστεα Γειτονα κτλ)

Πότε θα διορθωθεί αυτός ο παραλογισμός;;

Ίσως μόνο όταν φύγουν οι Πανελλήνιες από τα σχολεία και κάθε ΑΕΙ (δύσκολο και επικίνδυνο για θέματα αξιοπιστίας) ή ομάδα ΑΕΙ (πιο εύκολο από πριν) διοργανώνει τις δικές του εξετάσεις εισαγωγής με τα μαθήματα βαρύτητας που κρίνονται αναγκαία. Κάτι σαν κατατακτήριες... Βέβαια τότε θα άνοιγε ίσως μια μεγάλη συζήτηση κατά πόσο οι μαθητές έχουν προτοιμαστεί κατάλληλα σε για αυτές τις τύπου κατατακτήριες ειδικά στην περίπτωση που η θεματολογία των εξετάσεων απαιτεί κρίση και όχι τυφλοσούρτη...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στο Λύκειο
Αποστολή από: petrosp_13 στις Αύγουστος 13, 2014, 12:21:19 μμ
Παράθεση
http://Όσον αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για κάθε Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, έχουν καθοριστεί από το άρθρο 4 του Ν.4186/2013 (Α 193) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».  Τα παραπάνω ανέφερε σε απάντηση του για την εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η διδασκαλία της Πληροφορικής παρουσιάζει σε επίπεδο διάθεσης ωρών μια προϊούσα αύξηση την τελευταία δεκαετία. Ειδικότερα εισήχθη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διδάσκεται συνολικά δέκα (10 )ώρες ( μια ώρα την εβδομάδα στις Α και Β τάξεις και δύο ώρες την εβδομάδα στις τάξεις Γ,Δ,Ε,Στ σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΕΑΕΠ). Κατόπιν στο Γυμνάσιο διδάσκεται τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως ( μια ώρα σε κάθε τάξη).

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει στην απάντηση του αναφέροντας ότι εκτός από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, το μάθημα της Πληροφορικής αναβαθμίστηκε τόσο στο Γενικό όσο και στο Επαγγελματικό Λύκειο. Ειδικότερα, στο Γενικό Λύκειο το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται στην Α τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, ως μάθημα επιλογής, δύο ώρες (2), στη  Β Λυκείου διδάσκεται ως μάθημα γενικής παιδείας μία (1) ώρα και στη Γ Λυκείου διδάσκεται ως μάθημα Γενικής Παιδείας δύο ώρες. Επίσης στα ΕΠΑΛ διδάσκεται ως μάθημα σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού στην Α Λυκείου και αποτελεί βασικό μάθημα σε όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ, ενώ καθιερώνεται τομέας Πληροφορικής με τρεις επιμέρους ειδικότητες (1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, 2. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, 3. Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού).

Τέλος
Θρίαμβος των βασικών επιστημών
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 13, 2014, 02:32:07 μμ
Θρίαμβος είναι λόγω των συντεχνιακων πιέσεων που ασκούνται.

Κανένας δεν έχει απαντήσει με επιστημονικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα γιατί οι υποψήφιοι για το Μαθηματικό (και πολλές άλλες σχολές)  πρέπει να εξετάζονται στην χημεία και όχι στην πληροφορική!
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: elenidaskala στις Αύγουστος 13, 2014, 06:29:38 μμ
Είναι αδιανόητο να μείνει εκτός η Πληροφορική (ΑΕΠΠ) από την Γ' Λυκείου. Ακόμα και για εμένα του Παιδαγωγικού, που πέρασα από τεχνολογική κατεύθυνση, μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο στα 5 μαθήματα Πληροφορικής που παρακολούθησα στο τμήμα μου. Αν περάσει έτσι μια τέτοια απόφαση, αδυνατώ να προβλέψω τί άλλο μπορούν να κάνουν στο μέλλον.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Teko στις Αύγουστος 14, 2014, 03:29:55 μμ
http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/entolh-a-loberdoy-na-epanejetastei-h-epanafora-ths-plhroforikhs

Νομιζω οτι η λογικη τελικα θα υπερνικησει τις συντεχνιακες πιεσεις.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Αύγουστος 14, 2014, 03:34:38 μμ
Μακάρι.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 03:37:23 μμ
Ας κρατάμε μικρο καλάθι όμως γιατί  η Ένωση Συντεχνιτων Ελλάδας είναι πανίσχυρη.. με κρατικές διασυνδέσεις.. και ασκεί πολλαπλές πιέσεις όπως απέδειξε όλο τον προηγούμενο χρόνο..

Ας ελπίσουμε όμως να επικρατήσει η λογική...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 10:37:34 μμ
Είναι αδιανόητο να μείνει εκτός η Πληροφορική (ΑΕΠΠ) από την Γ' Λυκείου. Ακόμα και για εμένα του Παιδαγωγικού, που πέρασα από τεχνολογική κατεύθυνση, μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο στα 5 μαθήματα Πληροφορικής που παρακολούθησα στο τμήμα μου. Αν περάσει έτσι μια τέτοια απόφαση, αδυνατώ να προβλέψω τί άλλο μπορούν να κάνουν στο μέλλον.

Μη λες πολλά γιατί έτσι όπως πάνε θα βάλουν τη χημεία εξεταζόμενη για εισαγωγή και στο Παιδαγωγικό!! Χημεία παντού..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 10:45:38 μμ
enas pou paei sto mathimatiko giati eksetazetai sti fysikh? giati stin nea ellinikh glwssa? pou tha tou xrisimefsei sto panepisthmio?
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 10:53:46 μμ
enas pou paei sto mathimatiko giati eksetazetai sti fysikh? giati stin nea ellinikh glwssa? pou tha tou xrisimefsei sto panepisthmio?

Στη Γλωσσά πρέπει να εξετάζεται για να μάθει να γράφει ελληνικά και όχι greeklish!!

Τα μαθήματα είναι 4 λέει το υπουργείο. Αν ήταν 3 θα είχαμε άλλη συζήτηση, όπως και αν ήταν 5. Στο υπάρχων σύστημα με τα 4 μαθήματα πες μου ποια πρέπει να είναι τα μαθήματα που πρέπει να δίνει ένας υποψήφιος για να μπει στο μαθηματικό.

Εγώ δεδομένης της κατάστασης με τα 4 μαθήματα προτείνω, Γλωσσά, Μαθηματικά, Φυσική και Προγραμματισμο. Εσύ;

Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 10:57:57 μμ
Δηλαδή περιμένουν να μάθουν να γράφουν ελληνικά και να εκφράζονται στην Γ λυκείου ; Σοβαρά μιλάς ; Δεν μου απάντησες γιατί ο μαθηματικός πρέπει να δίνει φυσική ;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:05:13 μμ
Γιατί να δίνει φυσική ε;;

Νομίζω απάντησα. Το σύστημα λέει 4 μαθήματα. Δε συμφωνώ γιατί πιστεύω ότι πρέπει να τα καθορίζουν οι σχολες αυτά, αλλα αφού τώρα αυτό το δεδομένο εχουμε προχωράμε τη σκέψη μας σε αυτή τη βάση. Ποια πρέπει να είναι αυτά τα 4; Γλωσσά, Μαθηματικά, Φυσική και Προγραμματισμος. Γιατί Φυσική;; Γιατί δε μπορώ να βρω κάποιο άλλο μάθημα - επιστήμη από τα υπάρχοντα που να έχει μεγαλύτερη σχέση με το Μαθηματικό.

Υ.Γ επειδή η ερώτηση σου μάλλον είναι " γιατί Προγραμματισμος;" σου εξηγώ..

Το μαθηματικό έχει πολλά μαθήματα επιστήμης υπολογιστών. Επίσης το 1 από τα 3 μαθήματα που δίνουν στις κατατακτηριες στα περισσότερα Μαθηματικά είναι προγραμματισμος. Σχετίζονται άμεσα οι δυο επιστημες
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:09:26 μμ
Μια ερώτηση και από έμενα τώρα, για να καταλάβεις καλύτερα τι ρωτάς. Αν  σύμφωνα με το νόμο ήταν 8 τα μαθήματα που έπρεπε να δίνουν οι μαθητές ποια θα πρότεινες για το Μαθηματικό και γιατί;;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 11:10:21 μμ
Εσύ μου απάντας για την πληροφορική και εγς σε ρώτησα για την φυσική και τη Νεα Ελληνική γλώσσα για καποιον που θέλει να μπει στο μαθηματικό..Αν τα μαθήματα ήταν 7 να έδινε και αρχαία και γυμναστική ίσως ; Αγγλικά ; Γερμανικά ; Κινέζικα; Τα τελευταία θα ήταν πολυ πιο χρήσιμα από την νέα ελληνική γλώσσα και την φυσική μάλλον...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 11:15:40 μμ
Ο μαθηματικός χρειάζεται μόνο μαθηματικά και πληροφορική... τίποτε άλλο.. Το ερώτημα μου είναι απλό ... Αφού χάσατε τα φροντιστήρια της πληρορικής γιατί μας ζαλίζεται ότι ενδιαφέρεστε για τους μαθητές ; Δηλαδή αν είχαν βγάλει τη πληροφορική και άφηναν την φυσική και τα μαθηματικά και την Γλώσσα δεν θα φώναζες ; Αυτό ρωτάω.. Δέν θα έλεγες γιατί να υπάρχει η φυσική ;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:15:57 μμ
Εσύ μου απάντας για την πληροφορική και εγς σε ρώτησα για την φυσική και τη Νεα Ελληνική γλώσσα για καποιον που θέλει να μπει στο μαθηματικό..Αν τα μαθήματα ήταν 7 να έδινε και αρχαία και γυμναστική ίσως ; Αγγλικά ; Γερμανικά ; Κινέζικα; Τα τελευταία θα ήταν πολυ πιο χρήσιμα από την νέα ελληνική γλώσσα και την φυσική μάλλον...

Υποθέτω γενικά ο τρόπος σκέψης είναι ο εξης. Αν ήταν ένα το εξεταζόμενο μάθημα θα έπρεπε αυτό το μάθημα να είναι το πιο σχετικό με τη σχολή.  Όσο αυξάνουμε τα μαθήματα προχωράμε προσθέτοντας λιγότερο σχετικά, τα οποία όμως είναι σχετικότερα από τα υπόλοιπα. Όσο αυξάνονται τα μαθήματα αναγκάζεσαι να δίνεις όλο και λιγότερο σχετικά, όπως πχ Κινέζικα που είπες.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 11:20:27 μμ
Το θέμα φίλε μου δεν είναι τα παιδιά.. Το θέμα είναι να κάνουμε φροντιστήρια... Πέστο καθαρά και άσε ότι ξαφνικά μας έπιασε ο πόνος για τα παιδιά και το τι πρέπει να δίνουν... Η πληροφορική πρέπει να δίνεται πανελλαδικά σε όλες τις θετικές σχολές.. Να βγεί λοιπόν η Γλώσσα και να μπεί η πληροφορική...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:21:08 μμ
Ναι, αν ήταν δυο τα μαθήματα και εγώ αυτά τα πρότεινα για το μαθηματικό, δε διαφωνούμε. Για τη Γλωσσα δε μπορώ να απαντήσω, το έχω σκεφτεί πολλές φορές και δεν έχω καταλήξει.

Το ερώτημα μου είναι απλό ... Αφού χάσατε τα φροντιστήρια της πληρορικής γιατί μας ζαλίζεται ότι ενδιαφέρεστε για τους μαθητές ; Δηλαδή αν είχαν βγάλει τη πληροφορική και άφηναν την φυσική και τα μαθηματικά και την Γλώσσα δεν θα φώναζες ; Αυτό ρωτάω.. Δέν θα έλεγες γιατί να υπάρχει η φυσική ;

Δε κατάλαβα τι εννοείς.. Αλήθεια..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 11:25:33 μμ
Αν έχεις τελειώσει πληροφορική και δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ άστα να πάνε..Αναφέρομαι στο υποθετικό σενάριο να μην υπήρχε η πληροφορική αλλάούτε και η χημεία και να ήταν μόνο 3 τα μαθήματα.. ΦΥΣΙΚΉ , ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ .. Δεν θα φώναζες τότε για τα 2 πρώτα ;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:27:06 μμ
Το θέμα φίλε μου δεν είναι τα παιδιά.. Το θέμα είναι να κάνουμε φροντιστήρια... Πέστο καθαρά και άσε ότι ξαφνικά μας έπιασε ο πόνος για τα παιδιά και το τι πρέπει να δίνουν... Η πληροφορική πρέπει να δίνεται πανελλαδικά σε όλες τις θετικές σχολές.. Να βγεί λοιπόν η Γλώσσα και να μπεί η πληροφορική...

Η συζήτηση περί φροντιστηριωνμ ιδιαίτερων κτλ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Σίγουρα κάποιοι θα εκμεταλευτουν την κατάσταση είτε χημικοί είτε πληροφορικοί. Αν δίνουν χημεία για το μαθηματικό, θα υπάρξει ένας αριθμός χημικών που θα κερδίσει από αυτό. Ο αντίστοιχος αριθμός θα υπάρχει και στους πληροφορικους αν δίνουν οι μαθητές προγραμματισμο. Δεν έχει να κάνει σχέση με το μάθημα. Η μοναδική διαφορά που εμείς λέμε είναι ότι στο μαθηματικό χρειάζεται ο προγραμματισμος και όχι η χημεία.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 14, 2014, 11:29:21 μμ
Αν έχεις τελειώσει πληροφορική και δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ άστα να πάνε..Αναφέρομαι στο υποθετικό σενάριο να μην υπήρχε η πληροφορική αλλάούτε και η χημεία και να ήταν μόνο 3 τα μαθήματα.. ΦΥΣΙΚΉ , ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ .. Δεν θα φώναζες τότε για τα 2 πρώτα ;

Στο Γλώσσα Φυσική Μαθηματικά θα φώναζα για τη Φυσική...

Στο υποθετικό σενάριο να ήταν 2, Μαθηματικά και Γλωσσά, εκεί δε ξέρω..αλήθεια,, για τη Γλωσσά.. Δε ξέρω τι θα έκανα..

Δεν είχα πρόβλημα κατανόησης..απλά τα έγραψες λίγο μπερδεμένα..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Αύγουστος 14, 2014, 11:33:43 μμ
Άν εβγαζαν την φυσική στο υπάρχον σύστημα και έβαζαν την πληροφορική θα είχες αντίρηση ; Θα φώναζες; Η απάντηση είναι προφανής... Άρα λοιπόν το τομάρι μας κοιτάμε όλοι... Το δίκαιο είναι να μπεί και η πληροφορική σε όλες τις θετικές σχολές και να γίνουν 5 τα μαθήματα και άν θέλουν να τα κάνουν 4 να βγαλουν την Γλώσσα που είναι για τις άλλες κατευθύνσεις χρήσιμη και όχι για κάποιον των θετικών σπουδών που έμαθε να γράφει και να εκφράζεται 10 χρόνια μέσα στα σχολεία ...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: greedo στις Αύγουστος 15, 2014, 06:03:17 πμ
Ναι, αν ήταν δυο τα μαθήματα και εγώ αυτά τα πρότεινα για το μαθηματικό, δε διαφωνούμε. Για τη Γλωσσα δε μπορώ να απαντήσω, το έχω σκεφτεί πολλές φορές και δεν έχω καταλήξει.

Η γλώσσα καλώς υπάρχει και υπήρχε και σε παλιότερα συστήματα ως "Έκθεση", γιατί είναι βασικότατο στοιχείο. Το μόνο "μειονέκτημα" που βλέπω στο σύστημα είναι οτι θα έπρεπε, τουλάχιστον για τους υποψηφίους των θετικών σχολών, το θέμα της έκθεσης και γενικότερα τα αντικείμενα στα οποία εξετάζεται ο υποψήφιος να είναι απαλλαγμένα από λογοτεχνικές προεκτάσεις και εμβαθύνσεις και να εστιάζουν καθαρά στη γλώσσα ως γλώσσα, σε επίπεδο και θεματολογία κατάλληλα για υποψηφίους θετικών σχολών!
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Αύγουστος 17, 2014, 02:25:43 πμ
το θέμα της έκθεσης και γενικότερα τα αντικείμενα στα οποία εξετάζεται ο υποψήφιος να είναι απαλλαγμένα από λογοτεχνικές προεκτάσεις και εμβαθύνσεις και να εστιάζουν καθαρά στη γλώσσα ως γλώσσα, σε επίπεδο και θεματολογία κατάλληλα για υποψηφίους θετικών σχολών!

Σωστή παρατήρηση! Δε ξέρω πάντως αν η Γλωσσά υπάρχει σε όλα τα πεδία εθιμοτυπικά ή αν όντως πρέπει για επιστημονικους παιδαγωγικους λογούς να δίνεται από όλους τους υποψηφίους. Αυτό είναι ο λόγος που έγραψα ότι δεν έχω άποψη για το θέμα παρόλο που το έχω σκεφτεί αρκετές φορές...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: DM στις Αύγουστος 17, 2014, 07:28:32 πμ
enas pou paei sto mathimatiko giati eksetazetai sti fysikh? giati stin nea ellinikh glwssa? pou tha tou xrisimefsei sto panepisthmio?
Η Φυσική περιλαμβάνεται στα υποχρεωτικά μαθήματα των προπτυχιακών σπουδών σε όλες τις μαθηματικές σχολές των ελληνικών ΑΕΙ.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: guestteacher στις Αύγουστος 17, 2014, 12:29:35 μμ
Η διδασκαλία των μαθημάτων στα πρώτα χρόνια στα Ελληνικά ΑΕΙ δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής των Καθηγητών ΑΕΙ?
Αυτό δεν εξηγεί γιατί στην Ελλάδα έχουμε 4 ή 5 χρόνια για σχολές που έξω είναι 3?
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί όλοι μας οφείλουμε να πούμε τι Λύκειο θέλουμε.
Τι επίπεδο μαθητών θέλουμε να βγάζουμε και όλοι να αποκτούν κάποια συγκεκριμένα εφόδια για την βαθμίδα που ανήκουν.
Ενα Λύκειο δεν πρέπει να είναι γέφυρα κανενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Αν κάποιος θέλει να περάσει σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  να κάτσει να διαβάσει μόνος τους και να πάει να δώσει εκεί ή να μπαίνει σε ένα προπαρασκευαστικό έτος στο ΑΕΙ που θέλει και ανάλογα να αποφασίζει το ΑΕΙ ή ΤΕΙ αν θα τον κρατήσει βάσει επίδοσης.

ΥΓ. Όσο για το αν πρέπει στο τωρινό σύστημα να δίνετε η Γλώσσα θα συμφωνήσω με ένα συνάδελφο παραπάνω που είπε ναι στην Γλώσσα ως εργαλείο σκέψης, κριτικής και κυρίς εκφρασης. Διότι πολύ απλά δεν νοείται Επιστήμονας να μην ξέρει να μιλήσει ή να γράφει Διατριβή και να μην καταλαβαίνει ο άλλος τι θέλει να πει. Οσοκαλός Επιστήμονας και να είναι στον τομέα του αν δεν μπορεί να εκφραστεί τότε περιορίζονται αυτόματα οι προοπτικές του μιας και πλέον δεν υπάρχει Καθαρή Επιστήμη για την Επιστήμη αλλά απαιτείται συνδυασμός Επιστημονικών Τομέων για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων όπου οι Επιστήμονες διαφορετικών Κλάδων πρέπει να συνεργάζονται και να δημοσιεύουν τις εργασίες τους στο ευρύ κοινό.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Dr_Michael στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 05:43:11 μμ
Θα αναβαθμίσει την Πληροφορική ο Λοβέρδος σύμφωνα με δήλωσή του στη βουλή:

http://www.pde.gr/index.php?page=7662
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: DIMIS3 στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 08:58:28 μμ
Ισχύει ότι ο Λοβ ξαναβάζει την πληροφορική στις Πανελλαδικές εξετάσεις?
http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/h-plhroforikh-stis-panelladikes-anakoinvse-o-yp-paideias
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Dr_Michael στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 09:15:08 μμ
Ισχύει ότι ο Λοβ ξαναβάζει την πληροφορική στις Πανελλαδικές εξετάσεις?

Ποια είναι η ερώτησή σου; Αν όντως το είπε ο Λοβέρδος στη Βουλή ή αν όντως θα το κάνει;
Για το πρώτο, δες το μήνυμά μου παραπάνω. Για το δεύτερο, περίμενε και θα δεις αν θα το κάνει.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: DIMIS3 στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 10:07:36 μμ
Αν θα το κανει. Γιατι πολλα λεει αλλα πραξεις ...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: kukuruku1 στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 11:07:33 μμ
Λοβ: Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα, κυρία Ρεπούση, να μην αλλάξουμε το ν.4009 όπως τροποποιήθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ούτε το «Νέο Λύκειο», παρ’ ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε το αναλυτικό του πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου -γιατί είμαι και εγώ εκπαιδευτικός- έχει προβλήματα. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ είναι η αναβάθμιση της πληροφορικής, την οποία θα προσθέσουμε για αυτούς που δίνουν τις σχετικές εξετάσεις ως εξεταζόμενο μάθημα. Και θα το κάνουμε τώρα, για να προλάβουμε την επόμενη εξεταστική περίοδο.
Θα το κάνει πριν λίγες μέρες είχε και συνάντηση με φορείς (πρυτάνεις σχολών πληρ/κης) και θέλει να προλάβει την επόμενη σχολική χρονιά απλά οι μαθητές θα επιλέγουν χημεία ή ανάπτυξη εφαρμογών ανάλογα σε ποιά σχολή θέλουν να μπούν (έστω και αργά ένα παράλογο πράγμα διορθώνεται)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:25:42 πμ
Να και κάτι ευχάριστο.  :)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 05, 2014, 09:19:26 μμ
Πάλι τα ίδια με παρεμβάσεις και πικρόχολα σχόλια των κυρίων ΠΕ04.02 χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή αναφορά στην Χημεία ούτε από Λοβέρδο ούτε από Πληροφορικούς...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 10, 2014, 10:24:44 μμ
http://www.eex.gr/Lists/List6/ItemView.aspx?ID=2518

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών του κλάδου των Μηχανικών ΠΕ12 (ΠΕ12.08) σε οργανικά κενά της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου των Φυσικών ΠΕ04 (ΠΕ04.02)
Πέμπτη, 04-09-2014

...
·                 Η πρακτική αυτή δημιουργεί πρόβλημα και σε επίπεδο υποστήριξης του μαθήματος της Χημείας και ελέγχου της ποιότητας διδασκαλίας του, αφού για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ12.08, αρμόδιοι είναι σχολικοί σύμβουλοι ΠΕ12.04 (μηχανολόγοι μηχανικοί) ή ΠΕ12.08 (Χημικοί Μηχανικοί και Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί) με τους πρώτους να υπερτερούν αριθμητικά. Από το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ διαπιστώνεται ότι οι μηχανολόγοι μηχανικοί δεν διδάσκονται καθόλου το μάθημα της Χημείας! και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η υποστήριξη και ο έλεγχος της διδασκαλίας του μαθήματος της Χημείας
....

 ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Teko στις Σεπτέμβριος 10, 2014, 11:17:21 μμ
Πλάκα έχουν αυτοι ρε!!
Τελικά έχει σχέση η χήμεια με τους μηχανολόγους ναι ή όχι ;; Τι υποστηριζει η ΕΕΧ;
Αλλα τι ρωτάω;; Οποτε μας συμφέρει ετσι (εχεί να δίνουν τα παιδιά Χημεία πανελλαδικώς για το συγκεκριμενο τμήμα) .... όποτε δεν μας συμφέρει γιουβέτσι (οι απόφοιτοι του συγκεκριμενου τμηματος ΔΕΝ εχουν διδαχθεί καθόλου Χημεία και άρα δε μπορουν να διδάσκουν Χημεία).
Κρίμα που κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, τους παίρνουν και σοβαρά!!
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 11, 2014, 08:31:38 πμ
Το θέμα είναι οτι τώρα που μπηκε στις πανελλαδικές θα φύγουν τα μονοωρα-δυωρα της πληροφορικής που μπήκαν σε όλες τις τάξεις ενιαίου και ΕΠΑΛ (επειδή οι πληροφορικοι είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν για την  καταργηση της αν.εφαρμογών απο τις πανελλαδικες); Και αν θυμόμαστε στα Επαλ μπήκαν σε βαρος της φυσικής και των μαθηματικων.
Τώρα για τις σχολές που αναφέρθηκαν, οι παραπανω είναι μηχανικοί. Ουδεμία σχέση έχουν με τη διδασκαλία της γενικής χημείας παρα με εφαρμοσμένη χημεία.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Teko στις Σεπτέμβριος 11, 2014, 09:06:34 πμ
Μάλιστα... το πρόβλημα είναι τώρα να φύγει η πληροφορική απο το λύκειο στην Α λυκείου (που είναι επιλογής κιόλας) και το μονοώρο της β λυκείου για να μη χαθούν ώρες φυσικής κ μαθήματικών!!!
1ον) Συγνώμη αλλα απο στο νέο λύκειο οι ωρες ειδικα των ΠΕ04 είναι τόσες πολλές που θα χρειαστεί extra διορισμούς, θέλετε και το μονοώρο της Β λυκειου δηλαδή; Γιατί στο 2ωρο επιλογής της Α έχετε μερίδιο ισόποσο με την πληροφορική.
2ον) Μετα από τόσα post γιατί δε καταλαβαίνεται πως και η πληροφορική ειναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ και για να δίνεται ως μάθημα πανελληνίων πρεπει και αυτή να 'χτιζεται' στις προηγούμενες τάξεις όπως και οι υπόλοιπες επιστήμες (φυσική μαθηματικά χημεία βιολογία κ.α.). Και ουσιαστικα χτίζεται μόνο απο εκείνο το μονοωρο την ίδια ώρα που οι ΠΕ04 έχετε περισσοτερες ωρες για χτίσετε τα δικά σας μαθήματα.
3ον) Μη μιλήσεις για το δημοτικό που σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ δημοτικα γίνεται πληροφορική γιατι το χουμε εξαντλήσει το θέμα...εκει μιλάμε για ΤΠΕ κ όχι για προγραμματισμό!

Λυπάμαι που μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης γιατί θεωρώ τις επιστήμες του ΠΕ04 πολύ βασικές ... αλλά αυτός ο πόλεμος που γίνεται ειδικά στους καθηγητές πληροφορικής δεν έχει προηγούμενο...
Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 11, 2014, 09:47:11 πμ
Αν θυμαστε περσι εσεις ειχατε διαμαρτυρηθει με τη συμβιβαστικη λυση του μονοωρου γενικης παιδειας και μαλιστα διαφωνουσατε και στο να ειναι γενικης παιδειας ιδιαιτερα αυτα τα μονοωρα που ελαχιστα πραγματα προσφερουν( αναφερομαι κυριως στα επαλ που εγινε μονοωρη η φυσικη και τα μαθηματικα για να μπει η πληροφορικη). Οποτε σαν γενικη παιδεια ειται αναπτυξη εφαρμογων θα διδασκεται που δεν ειναι γενικη παιδεια ειτε εφαρμοσμενα θεματα(;) υπολογιστων. Αληθεια τι θα διδασκεται στη Β και Γ λυκειου? Η αλγοριθμικη παντως σε καμμια περιπτωση δε θα πρεπει να ειναι γενικης παιδειας.
Δεν τιθεται θεμα συγκρισης, αναφερθηκα στις συζητησεις που γινοταν περσυ. Προσωπικα ειμαι υποστηρικτης της πληροφορικης, αλλωστε εχω αφιερωσει χιλιαδες ωρες μελετωντας θεματα προγραμματισμου απο χομπυ, αλλα απο την αρχη η θεση μου ηταν οτι η πληροφορικη δεν ειναι γενικη παιδεια αλλα εξειδικευμενη.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Teko στις Σεπτέμβριος 11, 2014, 10:19:54 πμ
Η χημεία για παραδειγμα στο νεο λύκειο είναι 2ωρη γενικης παιδείας στη Β και μετά 6ωρη κατευθυνσης στη Γ Λυκειου. Αυτο πως γινεται και η αλγοριθμική όχι;

Καλό θα ήταν για μένα να ήταν στις κατευθυνσείς στη Β αυτά τα δύο μαθήματα, δηλαδη θετική μαθηματικα φυσικη χημεια και τεχνολογικη μαθηματικα φυσικη αλγοριθμικη αλλα στο υπουργειο εχουν άλλο σκεπτικό και θέλουν μια ενιαια ΕΠΕ με μόνο τα 2 πρώτα μαθηματα.

Το μονοωρο συμφωνώ και επαυξάνω οτι ειναι λάθος να υπάρχει αλλα αυτο έγινε εντελως 'στο γονατο' χωρις κανένα σχεδιασμό επειδή αν θυμασαι το προηγουμενο καλοκαίρι ειχαν εκδόσει το προσχεδιο του νέου λυκείου χωρις καθολου πληροφορικη (μονο εκεινο το επιλογής στην Α λυκειου υπηρχε) και τι έκαναν;; 1 ωρα προτζεκτ 1 ωρα πληροφορική. Ούτε το ένα θα γίνεται ούτε το άλλο... Και το αποτέλεσμα αύτο δε νομίζω οτι ηταν το προσδοκόμενο απο τον κλάδο μας, ενα τυράκι πεταξαν για να το 'βουλώσουμε'.  Εξάλλου συναδελφε δε ξέρω για τα μονοωρα στα ΕΠΑΛ, αλλα το μονοώρο το χουμε ζήσει στην πληροφορική οι καθηγητές αρκετά με το γυμνάσιο. Μια ώρα σε κάθε τάξη του γυμνασίου αρκετές 10ετιες τωρα και ξερουμε πόσο ψυχοφθόρο είναι...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 02:59:17 μμ
Η αλγοριθμικη παντως σε καμμια περιπτωση δε θα πρεπει να ειναι γενικης παιδειας..... Προσωπικα ειμαι υποστηρικτης της πληροφορικης, αλλωστε εχω αφιερωσει χιλιαδες ωρες μελετωντας θεματα προγραμματισμου απο χομπυ, αλλα απο την αρχη η θεση μου ηταν οτι η πληροφορικη δεν ειναι γενικη παιδεια αλλα εξειδικευμενη.

Αυτή μπορεί να είναι η άποψη σου αλλά είναι λάθος. Η πληροφορική (αλγοριθμική) είναι πλέον ένα αντικείμενο το οποίο πρέπει να το γνωρίζουν όλοι ανεξάρτητα από το τι θέλουν να σπουδάσουν.

Αυτό δεν το λέω εγώ άλλα η επιστημονική αφρόκρεμα όπως καθηγητές πρυτάνεις και κοσμήτορες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Harvard, το Stanford, και το MIT

https://code.org/quotes

http://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc

Ακόμα και ένα από τα μεγαλύτερα εν ζωή μυαλά ο Stephen Hawking (της ειδικότητας σου αν δεν κάνω λάθος) δηλώνει ότι:

"Whether you want to uncover the secrets of the universe, or you just want to pursue a career in the 21st century, basic computer programming is an essential skill to learn."

Χωρίς καμία διάθεση προσβολής θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι η δίκη τους άποψη έχει μεγαλύτερη επιστημονική βαρύτητα..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Μαριος ΠΕ19 στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 03:07:01 μμ
Ακόμα και ο ίδιος ο Barack Obama ζητησε από όλους τους νέους των ΗΠΑ να μαθαίνουν αλγοριθμικη στα σχολειά.

http://www.youtube.com/watch?v=6XvmhE1J9PY

Τελος η Επιστήμη των Υπολογιστών είναι τόσο σημαντικό αντικείμενο πλέον που τα μεγαλύτερα εξεταστικά συστήματα του κόσμου την έχουν μέσα στις βασικές επιστήμες μαζί με τη φυσική τη χημεία και τη βιολογία.

1) Ιnternational Βaccalaureate (ΙΒ) Καταξιωμένο σύστημα πανευρωπαϊκά με υψηλότατο κύρος
Σχετικός σύνδεσμος:
http://www.ibo.org/diploma/curriculum/group5/ComputerScience.cfm

2) General Certificate of Secondary Education (GCSE) Μεγάλη Βρετανία
Σχετικός σύνδεσμος
http://www.ocr.org.uk/qualifications/gcse-computing-j275-from-2012/

3) College Entrance Examination Board ( CEEB )Α, που στις ΗΠΑ είναι το κεντρικό συμβούλιο εξετάσεων για εισαγωγή στα Κολέγια
Σχετικός σύνδεσμος
https://apstudent.collegeboard.org/apcourse/ap-computer-science-a/course-details
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 03:46:25 μμ
Ερώτηση προς τους διδάσκοντες πληροφορικούς: είστε ικανοποιημένοι από τα βιβλία, το πρόγραμμα σπουδών και τη δομή του μαθήματος; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, τι βελτιώσεις απαιτούνται;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 05:48:54 μμ
Ερώτηση προς τους διδάσκοντες πληροφορικούς: είστε ικανοποιημένοι από τα βιβλία, το πρόγραμμα σπουδών και τη δομή του μαθήματος; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, τι βελτιώσεις απαιτούνται;

Η ερώτηση αφορά τα μαθήματα του Λυκείου μόνο ή όλους τους τύπους σχολείου;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 08:47:03 μμ
Ας περιοριστούμε στο γενικό λύκειο αρχικά.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: guestteacher στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 08:58:55 μμ
Ερώτηση προς τους διδάσκοντες πληροφορικούς: είστε ικανοποιημένοι από τα βιβλία, το πρόγραμμα σπουδών και τη δομή του μαθήματος; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, τι βελτιώσεις απαιτούνται;

Από φέτος αλλάζει το βιβλίο στην Α Λυκείου και εισάγεται νέο στην Β Λυκείου.
Οσο για την Γ Λυκείου απομένουν να γίνουν πιθανές αλλαγές από του χρόνου.

ΥΓ. Κρίνω σαν Πληροφορικός και όχι ως Πληροφορικός. Οπως θα έκρινα και σαν άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικός που εισάγεται κάτι νέο στην ειδικότητα του.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: jtsop στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 09:28:47 μμ
http://free-informatics.blogspot.gr/2014/09/blog-post_13.html

Οι μαχόμενοι Χημικοί και οι Πληροφορικοί της Εκπαίδευσης είναι συνάδελφοι και όχι εχθροί.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 14, 2014, 09:44:23 μμ
Ας περιοριστούμε στο γενικό λύκειο αρχικά.

Οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 10:50:29 πμ
Παράθεση
Στον αέρα τινάζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου με κατάληξη στη Γ΄ Λυκείου του 2015-2016-, προχωρώντας σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4186/13. Πρόκειται για τη δέκατη μερική ή ριζική αλλαγή που γίνεται στο σύστημα εισαγωγής τα τελευταία 30 χρόνια, υποβάλλοντας για άλλη μία φορά σε πειραματισμούς τους μαθητές του Λυκείου. Την ίδια στιγμή, με τις αποφάσεις του ο κ. Λοβέρδος πλήττει ευθέως τους αριστούχους Λυκείου που επιλέγουν θετικές επιστήμες. Και αυτό, διότι με τις αλλαγές Λοβέρδου ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 19.000 μονάδες θα πρέπει να επιλέξει ή τις υψηλόβαθμες σχολές υγείας ή τις περιζήτητες σχολές πληροφορικής. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το περιζήτητο «δίδυμο» της Ιατρικής Αθηνών και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ – τα δύο τμήματα περιλαμβάνονται στην παλέτα των επιλογών όλων των αριστούχων θετικών επιστημών την τελευταία εικοσαετία.

Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.

• Στη Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε σχολές πέντε επιστημονικών πεδίων. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», στο αναλυτικό πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου αλλάζουν τα ακόλουθα:

• Αφαιρείται το δίωρο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι μάθημα γενικής παιδείας και διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.

• Οι ώρες της Γυμναστικής (εύλογα για όλους τους μαθητές) από μία γίνονται δύο.

• Προστίθεται ως μάθημα επιλογής το Σχέδιο και τα Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά για όσους επιλέξουν να εισαχθούν σε τμήματα που απαιτούν την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων.

• Σημαντική αλλαγή που ανατρέπει τις ισορροπίες είναι η εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής για τους μαθητές που θα επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού των θετικών επιστημών. Το μάθημα θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι μαθητές το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία (επίσης έχει 6 ώρες). Την Πληροφορική θα πρέπει να επιλέγουν όσοι υποψήφιοι θέλουν να διεκδικήσουν εισαγωγή σε τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής και τη Χημεία εκείνοι που θέλουν να εισαχθούν σε τμήμα με βασικό μάθημα τη Χημεία.

Ο κ. Λοβέρδος αλλάζει τις τεχνικές ισορροπίες του συστήματος, καθώς επί της ουσίας, με την εισαγωγή της Πληροφορικής, δημιουργεί ένα έκτο επιστημονικό πεδίο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων τον κατηγορούν ότι λειτουργεί με συντεχνιακά κριτήρια αφού στα Λύκεια υπάρχουν πλεονάζοντες καθηγητές Γυμναστικής και Πληροφορικής. Από την άλλη, η επανεισαγωγή της Πληροφορικής στερεί από τους υποψηφίους επιλογές σπουδών καθώς τους βάζει διλήμματα μεταξύ περιζήτητων σχολών (π.χ., όπως αναφέρθηκε, μεταξύ Ιατρικής και τμημάτων Η/Υ, και μεταξύ Χημικών Μηχανικών και τμημάτων Η/Υ), ενώ απροσδιόριστο είναι το βασικό μάθημα για σχολές όπως των Πολιτικών Μηχανικών.

Τέλος, υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ έχουν ολιγωρήσει να ξεκαθαρίσουν σημαντικά ζητήματα για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, όπως σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε καθένα.

Χημικοί «κατά» καθηγητών Πληροφορικής

Η κόντρα μεταξύ καθηγητών Πληροφορικής και Χημείας, που είχε ξεσπάσει πέρυσι όταν ενόψει της ψήφισης του νόμου 4186/13 η Χημεία ήταν μεταξύ των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων αλλά όχι η Πληροφορική, αναζωπυρώθηκε τώρα με την απόφαση Λοβέρδου για εισαγωγή της Πληροφορικής.

Ενδεικτικά, μετά την πληροφορία για τον τελικό σχεδιασμό του υπ. Παιδείας, η Ενωση Ελλήνων Χημικών συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των αντιπροσώπων της από όλη τη χώρα, για αύριο, με θέμα τον καθορισμό της στάσης του κλάδου. Οι χημικοί υποστηρίζουν ότι με τις αλλαγές θα υποβαθμιστεί η διδασκαλία της Χημείας στη Γ΄ Λυκείου, καθώς οι περισσότεροι μαθητές θα επιλέγουν την Πληροφορική, που θεωρείται ευκολότερο μάθημα της Χημείας. Οι ενώσεις καθηγητών Πληροφορικής θεωρούν απαραίτητη την εξέταση της Πληροφορικής για την εισαγωγή στα 33 τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι χημικοί αντιτείνουν ότι υπάρχουν περί τα 100 τμήματα σχετικά με τη Χημεία. Πίσω από τη διελκυστίνδα κρύβεται ο φόβος των καθηγητών κάθε ειδικότητας μήπως δημιουργηθεί πλεόνασμα προσωπικού στα σχολεία, αλλά και μήπως μειωθεί η ζήτηση στην αγορά των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων. Το βασικό ερώτημα, πάντως, είναι εάν οι αλλαγές γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια ή μήπως επικρατούν συντεχνιακές λογικές και συμφέροντα...

Σημερινό άρθρο του "κυρίου" Λακασά στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής (!)

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς

- Το ότι το σύστημα τινάζεται στον αέρα λόγω εισαγωγής της Πληροφορικής;
- Το ότι αναφέρει την εισαγωγή σαν εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όταν το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης ψηφίστηκε πέρσι;
- ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΠΕΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ; ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
- Το ότι οι ισορροπίες θα χαλάσουν με ένα 6ο επιστημονικό πεδίο, όταν υπάρχουν 4 πεδία με 20-60 σχολές και ένα πεδίο με 200;
- Το ότι εισάγει την Πληροφορική το 2014 για να εξυπηρετήσει συντεχνίες;
- Το ότι το άρθρο αναφέρεται (υποτίθεται) στην εισαγωγή της Πληροφορικής αλλά μας πληροφορεί για όλες τις κινήσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών;
- Το ότι θα επιλέγουν όλοι οι μαθητές την ευκολότερη Πληροφορική, όταν οι φετινοί αριστούχοι στην ΑΕΠΠ ήταν στο 7%;
- Το ότι η Πληροφορική αντιστοιχεί μόνο σε 33 σχολές (αυτές είναι οι σχολές Πληροφορικής μόνο, υπάρχουν άλλες τόσες Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών, Αυτοματιστών και Μαθηματικών), ενώ η Χημεία σε πάνω από 100; Ας δούμε έναν κατάλογο των σχολών Χημείας επιτέλους!!!

Αμερόληπτη δημοσιογραφία
Εμετική προπαγάνδα...
Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:05:36 μμ
Οι απόψεις διίστανται για την αντικειμενικότητα αν και οσο και να μεροληπει περιέχει και αλήθειες. Το θεμα τωρα ειναι να μπει ενα μαθημα πληροφορικής του επιπέδου των μαθηματικών κατεύθυνσης εφοσον η αλγοριθμικη ειναι μαθηματικό κομμάτι. Όσοι περνάνε σε σχολές πληροφορικής να εχουν ενα υψηλό επίπεδο και απο μαθηματικα και απο αλγοριθμικη-αρχές πληροφορικής. Να μην ειναι ενα μαθημα της πλάκας που θα επιλέγεται λογω της ευκολίας του. Αυτο θα εξαρτηθεί και απο τους πανεπιστημιακούς που θα εμπλακούν με τις πανελλήνιες και θα πρεπει αν όντως θέλουν αναβάθμιση της πληροφορικής πρεπει το μαθημα να ειναι ανάλογου επιπεδου
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:10:36 μμ
Πολύ σωστά!
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:15:32 μμ
Τα υπάρχοντα θέματα δεν είναι της πλάκας
Το μάθημα χρειάζεται πολλές διορθώσεις και εκσυγχρονισμό, συμφωνούμε
Και καλό θα είναι να επεκταθεί από τα όρια του Προγραμματισμού
Για Επιστήμη Υπολογιστών να μιλάμε
Να υπάρχει και θεωρητικό κομμάτι, στο υπάρχον δεν υφίσταται σχεδόν θεωρία και αυτή που υπάρχει είναι σχεδόν άχρηστη και κακογραμμένη
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: BILL231 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:20:27 μμ
ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..
ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΑ..
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ..
ΟΤΑΝ ΘΙΧΤΗΚΑΤΕ ΟΜΩΣ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:24:42 μμ
Ας πούμε πάλι τα χιλιοειπωμένα

Η Φυσική έχει σχέση με τις περισσότερες σχολές του πεδίου, η Χημεία όχι
Συνεπώς, η διάζευξη θα μπει με το μάθημα που έχει την μικρότερη αντιστοιχία σε σχολές

Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να μπει η διάζευξη και με την Φυσική, αλλά εκεί οι αντιδράσεις θα είναι πολύ περισσότερες και περισσότερο δικαιολογημένες γιατί η Φυσική είναι βασικότερη επιστήμη από την Χημεία και με πολύ περισσότερες εφαρμογές

Δεύτερον

Τόσα χρόνια αγαπητέ συνάδελφε, περνούσαν παιδιά στις σχολές Πληροφορικής χωρίς προγραμματισμό από την Θετική και την Τεχνολογική Ι
Δεν σε είδα επίσης να σε πιάνει εκεί ο πόνος

Και ο ορισμός της υποκρισίας είναι να συγκρίνεις το προηγούμενο σύστημα όπου η Χημεία υπήρχε σε 2 από τις 4 κατευθύνσεις, με το υπάρχον όπου η Πληροφορική δεν υπάρχει σε ΚΑΜΙΑ!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: anixia στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:45:26 μμ
Αχ βρε παιδιά....όλα θέμα πολιτικής είναι ,''ένταξη'' των εν δυνάμει ψηφοφόρων σε αντίστοιχους πολιτικούς χώρους ,οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά ομάδες ευνοούνται.................

Έτσι  απλά ,μη σκοτώνεστε άδικα ,το τι είναι χρήσιμο ,που και πότε μπορεί να το απαντήσει και ένας μαθητής!
Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 12:59:30 μμ
Το θεμα ειναι να εχουμε για μια φορά αναβάθμιση και οχι ανακύκλωση η ακομα χειρότερα υποβάθμιση εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτο θα συνέβαινε αν ο ρόλος του ΙΕΠ ηταν ουσιαστικός και εκσυγχρονιστικος, αν και η  ποιότητα της στελέχωσης του και μονο αντιβαίνει το τελευταίο. Τωρα οι μεταξύ μας συμφωνίες η διαφωνίες επι της ουσία ειναι απλώς αμπελοφιλοφοφικες συζητήσεις
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: lakeros33 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 02:08:15 μμ
η μεγάλη πλάκα είναι ότι πολλά παιδιά παιρνάνε με το ισχύον σύστημα σε πχ πολυτεχνικές σχολές χωρίς χημεία και δίνουν αοδε 8)όντως υπάρχει τεχνολογική I όπου δεν πηγαίνανε τα παιδια πχ πολλα σχολεία λέγανε στους μαθητές οτι δεν την ανοίγουν την κατεύθυνση αλλά και πολλοι μαθητές παιρνάγανε σε σχολές χημείας χωρίς χημεία...επίσης ο υπουργός μίλησε για μεγάλη αδικία σε βαρος τς πληροφορικής αλλά δεν μας εξήγησε γιατί πέρισυ το καλοκαίρι ψήφισε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο.τώρα θα μου πείτε ότι από σχολές πληροφορικής γίνονται σχολές τεχνολογικης :P κάτι σημαίνει και αυτό.....ελπίζω τελικά να πρυτανεύσει η λογική και να μην γίνουν πάλι τραγικα λάθοι πχ να παιρνανε οι μαθητές χημ μηχανικών ,μεταλλοιολόγοι ,ναυποιγοι χωρίς χημεία....μακάρι να βρεθεί μια σωστή λύση για όλους...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 02:30:36 μμ
Η σωστή λύση για όλους είναι εξεταζόμενο μάθημα συναφές με τις σχολές και απορώ γιατί το συζητάμε εδώ και ένα χρόνο...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: LITHIUM στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 02:36:12 μμ
Το πρόβλημα  είναι οι χιλιάδες πληροφορικάριοι που δεν έχουν ωράριο . Σε κάθε σχολείο 2-3 που δεν έχουν αντικείμενο και όχι η αλγοριθμική κλπ. Χιλιάδες υπεράριθμοι πληροφορικάριοι .
Η πληροφορική δεν είναι βασική επιστήμη όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε.
Το λύκειο είναι σχολείο γενικής παιδείας και χρειάζεται βασικές επιστήμες όπως φυσική-χημεία-βιολογία.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: lakeros33 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 02:40:22 μμ
το θέμα είναι ποιες είναι οι συναφές σχολές;;;;εκεί θα πέσει το μεγάλο γέλιο 8)όταν οριστούν...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 02:41:50 μμ
Η σωστη λύση απαιτει πολλά επιστήμονικα πεδία και τομεις , κάτι σαν το ΕΠΑΛ, αλλά λόγω κοστους αυτό είναι ανέφικτο. Η ακόμα σωστότερη λύση ηταν οι κατακτητικές εξετάσεις σε κάθε σχολή συν βαθμος προσβασης απο λύκειο.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 03:28:12 μμ
Το πρόβλημα  είναι οι χιλιάδες πληροφορικάριοι που δεν έχουν ωράριο . Σε κάθε σχολείο 2-3 που δεν έχουν αντικείμενο και όχι η αλγοριθμική κλπ. Χιλιάδες υπεράριθμοι πληροφορικάριοι .
Η πληροφορική δεν είναι βασική επιστήμη όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε.
Το λύκειο είναι σχολείο γενικής παιδείας και χρειάζεται βασικές επιστήμες όπως φυσική-χημεία-βιολογία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Science
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: thrileontas στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 03:33:05 μμ
τέοιο πρελούδιο υποκρισίας δεν ξαναείδαμε γραμμένο στο φόρουμ. ρε anixia τι να πεις ρε γαμότο. τους βάλανε πέρυσι μονόωρα να βολευτούν την τελευτάια στιγμή σε ένα μάθημα που παντού στο εξωτερικό για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ , είναι προαπάιτηση η γνώση της ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ πληροφορική. δεν αρκούσε βέβαια , χάλαγε η πιάτσα των ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ( γιατί αυτό είναι το θέμα και μόνο, άντε πια ). και τώρα βλέπω να αναλύουνε μέχρι και την συνάφεια του ενός και του άλλου και σε ποιά σχολή κλπ. ποιοι; ένας θεός ξέρει. έχει δίκιο ο lakeros33. θα πέσει πολύ γέλιο στις συναφείς σχολές. το σαν πέμπτο μάθημα εστω , που ( κακώς και αυτό κατά εμέ) πρότεινε η ένωση χημικών με την ύλη της γενικής παιδείας της τρίτης , γιατί τους χάλασε; εκεί αποκαλύφθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ  ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.και το πολύ γέλιο θα πέσει , όταν θα προσπαθήσουν να γεμίσουν 6 ώρες με ύλη πληροφορικής , εκτός της ύλης της γενκής που μπήκε από το παράθυρο τελευταία στιγμή πέρυσι στο αναλυτικό της τρίτης( και υπεραρκούσε για γνώση αυτής της δεξιότητας). άντε ρε παγαίνετε παρακάτω που λένε και στην γειτονιά μου. πόση ξεφτίλα θα ζήσουμε πια.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:04:29 μμ
Αποστομωτικά επιχειρήματα...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: thrileontas στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:07:50 μμ
την ειρωνεία στην επιστρέφω. και επειδή είναι αποστωμοτικά όντως , ήσουν και εσύ λαλίστατος βλέπω... αλλά και που μίλαγες μέσα στην τεκμηρίωση ήσουν και εσύ και άλλοι.δεν ξαναγράφω εννοείται , αηδίασα.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:13:56 μμ
Το πρόβλημα  είναι οι χιλιάδες πληροφορικάριοι που δεν έχουν ωράριο . Σε κάθε σχολείο 2-3 που δεν έχουν αντικείμενο και όχι η αλγοριθμική κλπ. Χιλιάδες υπεράριθμοι πληροφορικάριοι .
Η πληροφορική δεν είναι βασική επιστήμη όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε.
Το λύκειο είναι σχολείο γενικής παιδείας και χρειάζεται βασικές επιστήμες όπως φυσική-χημεία-βιολογία.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ πληροφορικός χωρίς ωράριο φέτος, αντίθετα υπάρχουν 300 κενά στην πρωτοβάθμια και άλλα 100 στη δευτεροβάθμια.. ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ πρέπει να παίρνουν απάντηση. Δηλαδή στα 3.000 περίπου σχολεία της δευτεροβάθμιας υπάρχουν 6-9 χιλιάδες πληροφορικοί χωρίς ωράριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Οπότε μαζί με τους άλλους 5,5 χιλιάδες που έχουν ωράριο θα πρέπει να είμαστε καμιά 15ρια χιλιάδες.   Όσο για το τι είναι βασική ή όχι επιστήμη και χρειάζεται στα σχολεία να τα πείτε στους κουτόφραγκους και τους Αμερικάνους, που έχουνε τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική, τον προγραμματισμό σε περισσότερες ώρες από "βασικά" μαθήματα και ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών μπορεί κάποιος μαθητής να ασχολείται πολλές ώρες εβδομαδιαίως με το θέατρο, τον αθλητισμό, τις υπόλοιπες τέχνες και να μην αποστηθίζει τύπους και εξισώσεις.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Mack77 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:15:07 μμ
Με τόσα πολλά πεδία οι μόνοι χαμένοι θα ειναι οι μαθητές . Θα διαλέγουν ένα πεδίο θα μπαίνουν λίγοι και οι άλλοι σπίτι τους . Μετά απο ένα με δυο χρόνια θα δουν ότι το σύστημα έτσι δεν τρέχει γιατί στην Τρίτη λυκειου θα πρεπει να φτιάχνεις τμήμα για αυτούς που θέλουν πληροφορική τμήμα για βιολογία τμήμα για το ένα τμήμα για το άλλο αλλά αίθουσες και καθηγητες απο που θα βρεις ; Μου θυμίζει τη βλακεία του συστήματος με τα 14 μαθήματα που δεν άντεξε !
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Teko στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:18:09 μμ
Το πρόβλημα  είναι οι χιλιάδες πληροφορικάριοι που δεν έχουν ωράριο . Σε κάθε σχολείο 2-3 που δεν έχουν αντικείμενο και όχι η αλγοριθμική κλπ. Χιλιάδες υπεράριθμοι πληροφορικάριοι .
Η πληροφορική δεν είναι βασική επιστήμη όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε.
Το λύκειο είναι σχολείο γενικής παιδείας και χρειάζεται βασικές επιστήμες όπως φυσική-χημεία-βιολογία.


Αλήθεια ... τις χιλιάδες υπεραριθμίες που τις είδες;;
Και οι 200+ αναπληρώτες που διορίστηκαν προχθές τι ακριβώς θα κάνουν;;

Οσο για τα περί γενικής παιδείας και βασικών επιστημών που λες... μόνο γέλιο προκαλούν και μόνο κανα μεσόκοπο φιλόλογο μπορούν να πείσουν... ούτε καν μεσόκοπο ΠΕ04 ...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:49:36 μμ
Ωραία, να κάνουν όλοι 6 ώρες απλή μέθοδο των τριών... και κουβάλημα ενός αγνώστου...

Συνάδελφοι πληροφορικοί, μην ακούτε τους Χημικάριους. Απλά δεν έχουν ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις, πιθανόν γιατί τότε που σπούδαζαν δεν υπήρχε πληροφορική.

Η Χημεία είναι σοβαρή επιστήμη. Οι Χημικάριοι που κορνάρουν έχουν καταντήσει ασόβαροι...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:50:33 μμ
Ωραία, να κάνουν όλοι 6 ώρες απλή μέθοδο των τριών... και κουβάλημα ενός αγνώστου...

Συνάδελφοι πληροφορικοί, μην ακούτε τους Χημικάριους. Απλά δεν έχουν ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις, πιθανόν γιατί τότε που σπούδαζαν δεν υπήρχε πληροφορική.

Η Χημεία είναι σοβαρή επιστήμη. Οι Χημικάριοι που κορνάρουν έχουν καταντήσει ασόβαροι...

 ;) ;) ;)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 04:58:16 μμ
τέοιο πρελούδιο υποκρισίας δεν ξαναείδαμε γραμμένο στο φόρουμ. ρε anixia τι να πεις ρε γαμότο. τους βάλανε πέρυσι μονόωρα να βολευτούν την τελευτάια στιγμή σε ένα μάθημα που παντού στο εξωτερικό για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ , είναι προαπάιτηση η γνώση της ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ πληροφορική. δεν αρκούσε βέβαια , χάλαγε η πιάτσα των ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ( γιατί αυτό είναι το θέμα και μόνο, άντε πια ). και τώρα βλέπω να αναλύουνε μέχρι και την συνάφεια του ενός και του άλλου και σε ποιά σχολή κλπ. ποιοι; ένας θεός ξέρει. έχει δίκιο ο lakeros33. θα πέσει πολύ γέλιο στις συναφείς σχολές. το σαν πέμπτο μάθημα εστω , που ( κακώς και αυτό κατά εμέ) πρότεινε η ένωση χημικών με την ύλη της γενικής παιδείας της τρίτης , γιατί τους χάλασε; εκεί αποκαλύφθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ  ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.και το πολύ γέλιο θα πέσει , όταν θα προσπαθήσουν να γεμίσουν 6 ώρες με ύλη πληροφορικής , εκτός της ύλης της γενκής που μπήκε από το παράθυρο τελευταία στιγμή πέρυσι στο αναλυτικό της τρίτης( και υπεραρκούσε για γνώση αυτής της δεξιότητας). άντε ρε παγαίνετε παρακάτω που λένε και στην γειτονιά μου. πόση ξεφτίλα θα ζήσουμε πια.

την ειρωνεία στην επιστρέφω. και επειδή είναι αποστωμοτικά όντως , ήσουν και εσύ λαλίστατος βλέπω... αλλά και που μίλαγες μέσα στην τεκμηρίωση ήσουν και εσύ και άλλοι.δεν ξαναγράφω εννοείται , αηδίασα.

Να σου απαντήσω, να δούμε τι θα καταλάβεις
-Το μάθημα ΓΠ που εισήχθη στην Γ, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Σε μια τάξη με 20 ώρες κατεύθυνση, τα παιδιά θα έχουν χρόνο και όρεξη να ασχοληθούν με την Πληροφορική ΓΠ.
-Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στο εξωτερικό. Μη με βάλεις να σου δώσω λινκ από συστήματα του εξωτερικού με Επιστήμη Υπολογιστών ως βασικό μάθημα
-Αναλύω εγώ σαν Πέτρος την συνάφεια με τις σχολές. Πρέπει να έχω κάποια εξειδίκευση; Βλέπω στο μηχανογραφικό 35 σχολές που έχουν την λέξη "Πληροφορική", "Υπολογιστές". Βλέπω άλλες 20 με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Ηλεκτρονικούς και Αυτοματιστές. Βλέπω άλλες 11 σχολές Μαθηματικών. Τι πρέπει να έχω ως γνώση για σένα ώστε να τις θεωρήσω συναφείς με την Πληροφορική δηλαδή;
-Το 5ο μάθημα γιατί μας χάλασε; Γιατί σε μια κατεύθυνση με 20 ώρες, ποιος θα θέλει ένα επιπλέον μάθημα για 33 σχολές; Να το αντιστρέψουμε. Εγώ θέλω να δίνουν οι υποψήφιοι των σχολών που προανέφερα ως 5ο μάθημα την Χημεία. Το δέχεσαι;
-Όσο για την ύλη του μαθήματος, επειδή προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο, άσε μας εμάς να ξέρουμε καλύτερα πώς θα γεμίσουμε 6 ώρες κατεύθυνσης. Λίγο πιο πέρα από την σχολή που τελείωσες, υπήρχε η σχολή Πληροφορικής. Αυτοί πώς γέμιζαν τις ώρες; Με Excel και Facebook;

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ
Για το τι θα βάλουμε στο μάθημα, σε ποια κατεύθυνση να μπει, να μπει 5ο μάθημα, σε ποιες σχολές θα αντιστοιχεί
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Και κακώς σου απάντησα
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: constans στις Σεπτέμβριος 20, 2014, 05:00:51 μμ
Πολύ σωστά Siobaras, όλες οι επιστήμες είναι σοβαρές και εξίσου χρήσιμες.

Καλό θα ήταν να κρατάμε χαμηλούς τόνους στη συζήτηση μας.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: thrileontas στις Σεπτέμβριος 21, 2014, 07:32:19 μμ
είχα παρακολουθήσει προσεκτικά όλη την διαβούλευση πέρυσι. με την γνωστή κατάληξη. και ξέρω τι γράφω και τι λέω. έχω αποδείξει απόλυτα σε όλους που πρέπει , πόσο <<ασόβαρος>> είμαι. στα 50 μας κοντά κάποιοι συνάδελφοι καθόμαστε και γράφουμε την γνώμη μας και ενημερώνουμε οικιοθελώς τους συναδέλφους ή συμβουλέυουμε ή βοηθάμε , για να τα ακούμε και από τα πιτσιρίκια. το θλιβερό είναι ότι έστω και με καυστικό καμιά φορά τρόπο, λέμε την αλήθεια χύμα και οι απαντήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από ρεσιτάλ υποκρισίας. δεν πειράζει. ευχαριστώ προσωπικά όλους τους συναδέλφους που επικοινώνησαν , που δεν απάντησαν σε αυτό το τόπικ. και εγώ δεν το βλέπω σαν απάντηση. ούτε σαν κόντρα. συμβουλευτικά και μόνο γράφω , γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η ντομπροσύνη στο τι λέμε. και τώρα μπορώ να πω ότι δεν θα ξαναγράψω.
ο ασόβαρος χημικάριος. τον λόγο τον έχετε οι σοβαροί επιστημονικάριοι.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 21, 2014, 08:29:55 μμ
είχα παρακολουθήσει προσεκτικά όλη την διαβούλευση πέρυσι. με την γνωστή κατάληξη. και ξέρω τι γράφω και τι λέω. έχω αποδείξει απόλυτα σε όλους που πρέπει , πόσο <<ασόβαρος>> είμαι. στα 50 μας κοντά κάποιοι συνάδελφοι καθόμαστε και γράφουμε την γνώμη μας και ενημερώνουμε οικιοθελώς τους συναδέλφους ή συμβουλέυουμε ή βοηθάμε , για να τα ακούμε και από τα πιτσιρίκια. το θλιβερό είναι ότι έστω και με καυστικό καμιά φορά τρόπο, λέμε την αλήθεια χύμα και οι απαντήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από ρεσιτάλ υποκρισίας. δεν πειράζει. ευχαριστώ προσωπικά όλους τους συναδέλφους που επικοινώνησαν , που δεν απάντησαν σε αυτό το τόπικ. και εγώ δεν το βλέπω σαν απάντηση. ούτε σαν κόντρα. συμβουλευτικά και μόνο γράφω , γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η ντομπροσύνη στο τι λέμε. και τώρα μπορώ να πω ότι δεν θα ξαναγράψω.
ο ασόβαρος χημικάριος. τον λόγο τον έχετε οι σοβαροί επιστημονικάριοι.

Για την ιστορία, δεν αναφέρθηκα προσωπικά ούτε σε σένα, ούτε σε κανέναν.
Αν θες να ταυτιστείς, είναι δικό σου θέμα.

Το "Χημικάριοι" πάει σε αυτούς που επιμένουν να αποκαλούν "Πληροφορικάριους" τους Πληροφορικούς.
Δεν είναι λεγεωνάριοι ("καταταγείτε μας έλεγαν!")...

Επίσης, ποιος διορισμένος νομίζεις ότι είναι πλέον "πιτσιρικάς";
Αλλά και πιτσιρικάς να είναι κάποιος (δηλαδή κοντά στα 40), γιατί να έχει δίκιο εξ'ορισμού κάποιος που του ρίχνει 10 χρόνια;

Από 50άρηδες ασόβαρους έχω χορτάσει στα σχολεία που έχω δουλέψει. Κι εγώ που στα μάτια σου είμαι ασόβαρος, κάποια στιγμή θα πάω 50 (εκτός απροόπτου). Μην ξαφνιάζεσαι...

Για τη συζήτηση, ένα πράγμα θα αρκούσε: 60+ τμήματα έχουν ως βάση την Πληροφορική. Και πολύ περισσότερα δεν έχουν πουθενά Χημεία. Άρα, καλώς να υπάρχει η επιλογή ανάλογα με το τμήμα. Αυτά.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: thrileontas στις Σεπτέμβριος 21, 2014, 08:50:35 μμ
στα μάτια μου δεν είσαι οτιδήποτε, δεν σε είπα ασόβαρο. εσύ αναφέρθηκες και θα προτιμούσα ονομαστικά και όχι καλλυμένα.μακάρι βεβαίως μια και το έθεσες να φτάσεις και να ξεπεράσεις κατά πολύ την ηιλκία μου :D. κανένας 50άρης δεν είναι εξ ορισμού σοβαρός , άρα δεν κατανοώ το σχόλιό σου. και τέλος για <<την συζήτηση>> στην μεν ουσία του το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και έχουμε γράψει άπειρα που δεν συμφωνούν με την υπεραπλούστευσή σου και επίσης η Ε.Ε.Χ. έκανε μία πρόταση , που η άρνησή της έδειξε κατά εμένα την πραγματικότητα. γιατί ήταν σωστή μεν , αλλά δεν <<εξυπηρετουσε>> δε. τι άλλο , καληνύχτα.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Siobaras στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:32:51 πμ
Ξέχασα, ο στόχος της αναμόρφωσης του Λυκείου (έπρεπε να) είναι να εξυπηρετήσουμε ΜΟΝΟ τους Χημικούς (άντε και κανέναν Κοινωνιολόγο, μην αρχίσω για τα χάλια της Παντείου τώρα...).
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 03:05:38 πμ
η Ε.Ε.Χ. έκανε μία πρόταση , που η άρνησή της έδειξε κατά εμένα την πραγματικότητα. γιατί ήταν σωστή μεν , αλλά δεν <<εξυπηρετουσε>> δε

Και με ποια νομιμοποίηση ο ΕΕΧ έκανε προτάσεις για το πώς θα εισαχθεί η Πληροφορική στις Πανελλαδικές;
Με τον θεσμοθετημένο σύμβουλο παιδείας του κράτους;
Σε θέματα Χημείας κύριοι
Και έχετε το θράσος να βγάζετε και ψήφισμα γιατί δεν σας δέχεται ο υπουργός
Να σας δεχτεί για να του υποδείξετε το πώς θα εισαχθεί η Πληροφορική;
Να δεχτεί τότε και την Ελληνική Μαθηματική εταιρεία, την ένωση των φιλολόγων
Κι αυτοί μπορεί να έχουν προτάσεις

Η πρόταση της ΕΕΧ έδειξε την πραγματικότητα, γιατί ήταν λάθος μεν, αλλά την "εξυπηρετούσε"
Η Πληροφορική δεν είναι οικονομικά, ώστε να είναι ένας κοινός στόχος για κάθε μαθητή
Η Πληροφορική είναι ισάξια θετική επιστήμη με τις άλλες
Δυστυχώς, αν πλησιάσατε ή περάσατε τα 50, δεν βιώσατε στην σχολή ΣΘΣ που τελειώσατε ένα διπλανό τμήμα Πληροφορικής, εντός της σχολής σας...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: pr0 στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 08:35:18 πμ
Νομίζω πως όλοι είναι χρήσιμοι να πουν μια γνώμη, εδώ ή στον υπουργό ή οπουδήποτε. Αυτό που δεν είναι χρήσιμο είναι να απαξιώνονται επιστήμες, που σπάσαμε τα κεφάλια μας για να τις σπουδάσουμε, πολλοί για να τις ασκήσουμε επαγγελματικά μετά. Μη μαλώνετε για χάρη του Δημοσίου, όλοι έχουμε την αξία μας κι ένα βιογραφικό πίσω μας.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Don Quixote στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 08:49:37 πμ
Από την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΧ (http://www.eex.gr/DocLib1/%CE%A8%CE%97%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%91%20%CE%A3%CE%A4%CE%91%2021-09-2014.pdf)

"αυξάνει το κόστος λειτουργίας των σχολείων, αυξάνοντας την απαίτηση σε αριθμό αιθουσών και αριθμό εκπαιδευτικών."

Ανατριχίλα. Μιλάει για κόστος η ΕΕΧ. Μιλάει για αύξηση στον αριθμό εκπαιδευτικών. Δηλαδή η ΕΕΧ επιθυμεί μείωση στον αριθμό εκπαιδευτικών;;;

Παντελονάτε και ντόμπρε θρυλέωντα, σε εκφράζει αυτή η επαίσχυντη ανακοίνωση; Το πρόβλημα της ΕΕΧ είναι η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών;;; Είναι μέλη του ΔΣ της, η Μέρκελ και ο Τόμσεν; Ούτε αυτοί δεν θα έλεγαν κάτι τόσο θλιβερό!

Ο καθένας πλέον πρέπει να πάρει θέση. Τέτοιες εμετικές ανακοινώσεις πρέπει να καταδικάζονται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Από την ίδια την ΟΛΜΕ.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

υγ. Πάντως μου αρέσει η πρώτη σειρά της ανακοίνωσης της ΕΕΧ. Εκπροσωπεί πλέον 15.000. Και αυτό αρκεί. Είμαστε 15.000. Δίκιο είναι το δίκιο των 15.000. Και μετά αναρωτιόμαστε τι έφταιξε...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 09:16:18 πμ
και χήμεια και πληροφορική μαζί σε όλες τις θετικές σχολές.. τα μαθήματα να γίνουν 5 και να τελειώνει εδώ αυτή η ανούσια κόντρα για δύο βασικές επιστήμες ... Ντροπή σε όλους μας για το κατάντημά μας...
Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 09:45:53 πμ
Ολα καλα μέχρι εδω , η μοναδική ένσταση που τελικα θα επιβεβαιωθεί ειναι οτι οι μαθητές θα επιλέγουν λογω ευκολίας του μαθήματος πεδίο πληροφορικής. Επίσης για να δουμε πως θα βγει η συνάφεια στις σχολές. Μήπως συνάφεια στη χημεία εχουν οι σχολές που αρχίζουν απο Χημ- ; Τα επιχειρήματα παντως της ΕΕΧ ειναι υπεράνω σχολιασμού....
Ολα στην Ελλάδα γίνονται για εξυπηρέτηση συν τεχνικών. Απλά ο ένας υπουργός και τα υψηλόβαθμα στελέχη εξυπηρέτησαν τη μια συντεχνία την πρώτη φορά και τωρα που άλλαξαν τα στελέχη άλλαξε και η εύνοια.( ας θυμηθούμε και λιγο το πως βγήκαν οι μεταθεσεις...)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: tolakis στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 09:50:08 πμ
ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..
ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΑ..
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ..
ΟΤΑΝ ΘΙΧΤΗΚΑΤΕ ΟΜΩΣ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ..
Συναδελφε..ποια χρονια ηταν αυτη που υποψηφιος εμπαινε στο χημικο χωρις χημεια...Επιτελους οχι λογια του αερα...Εδω και 40 χρονια που τα εξεταζομενα ηταν 4...Ειχαμε στη θετικη κατευθυνση Εκθεση-Μαθηματικα-Φυσικη-Χημεια..ΟΧΙ λογια για να δημιουργουμε εντυπωσεις...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: kakar στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:01:53 πμ
και χήμεια και πληροφορική μαζί σε όλες τις θετικές σχολές.. τα μαθήματα να γίνουν 5 και να τελειώνει εδώ αυτή η ανούσια κόντρα για δύο βασικές επιστήμες ... Ντροπή σε όλους μας για το κατάντημά μας...

Πραγματικά αηδιαστική κόντρα.Και χημεία και πληροφορική , κατά τη γνώμη μου και βιολογία, για ΟΛΕΣ τις θετικές σχολές.ΟΛΕΣ οι επιστήμες είναι απαραίτητες.Ας προσαρμόσουν κατάλληλα την ύλη και μπορούν να δίνουν και 6 μαθήματα.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: tolakis στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:05:31 πμ
Πραγματικά αηδιαστική κόντρα.Και χημεία και πληροφορική , κατά τη γνώμη μου και βιολογία, για ΟΛΕΣ τις θετικές σχολές.ΟΛΕΣ οι επιστήμες είναι απαραίτητες.Ας προσαρμόσουν κατάλληλα την ύλη και μπορούν να δίνουν και 6 μαθήματα.
Σωστα.....
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: kakar στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:11:02 πμ
Και θα μπορούσαν να βάλουν συντελεστή βαρύτητας, ανάλογα με τη σχολή που θέλουν να περάσουν.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: tolakis στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:14:54 πμ
Και θα μπορούσαν να βάλουν συντελεστή βαρύτητας, ανάλογα με τη σχολή που θέλουν να περάσουν.
Θελω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο για τον τροπο που  αντιλαμβανεσε και τοποθετησε πανω σε αυτα τα θεματα....μακαρι οι περισσοτεροι απο εμας.. και ιδιαιτερα οι υπευθυνοι του υπουργειου να ακολουθησουν την δικη σου λογικη
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:24:02 μμ
Για να δουμε ποσο ισότιμο θα δουν το μαθημα και ως προς το επίπεδο. Προσωπικά θέλω να δω Αλγοριθμική+εισαγωγή σε γλώσσες προγραμματισμού (τουλαχιστον basic, αν όχι pascal η C)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:32:56 μμ
Δεν έχει διαφορά ο προγραμματισμός φίλε μου, η Basic και η Pascal δεν αυξάνουν την δυσκολία
Τα ίδια πράγματα είναι σε Αγγλικά

Συμφωνούμε για τα 5 μαθήματα, από πέρσι τα λέμε
Έχουμε βγάλει και βίντεο που να παρουσιάζει πώς θα γίνει
Ουσιαστικά είναι η εφαρμογή του σχεδίου Διαμαντοπούλου

Η κατεύθυνση του σχεδίου είχε τις εξής ώρες

Μαθηματικά 7
Φυσική 5
Χημεία 4
Επιστήμη Υπολογιστών (για το ένα πεδίο) ή Βιολογία (για το άλλο) 4

Και τέλος
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: kakar στις Σεπτέμβριος 22, 2014, 12:49:05 μμ
Η εξέταση μαθημάτων με διαφορετικό περιεχόμενο και δυσκολία ( τον βαθμό της οποίας δεν μπορώ να καταλάβω πως να τον κρίνεις) για την εισαγωγή στις ίδιες ακριβώς σχολές είναι μια τεράστια αδικία. Ενα μάθημα θα κρίνεται δύσκολο όχι μόνο από τον όγκο ύλης αλλά και από τα θέματα που πέφτουν.Εδώ θα μπορούσε να υπάρχει πονηριά και μια πιθανή συντεχνία να βάζει εύκολα θέματα για να τραβάει το πλήθος των μαθητών. Γι αυτό... ΟΛΑ για ΟΛΕΣ.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εξετάσεις ΑΣΕΠ. Οταν οι ΠΕ04 ήταν ακόμα ενοποιημένος κλάδος, μια συγκεκριμένη χρονιά εξετάσεων έδινε ο κάθε ένας στο γνωστικό θέματα της ειδικότητάς του και μιας ακόμα.Η σύγκριση της δυσκολίας δεν είναι δυνατό να γίνει και θυμάμαι ότι είχαν ευνοηθεί συγκεκριμένες ειδικότητες στις προσλήψεις. Για αυτό, παντού ΟΛΑ με συντελεστή.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:08:31 πμ
Για να δουμε ποσο ισότιμο θα δουν το μαθημα και ως προς το επίπεδο. Προσωπικά θέλω να δω Αλγοριθμική+εισαγωγή σε γλώσσες προγραμματισμού (τουλαχιστον basic, αν όχι pascal η C)

Basic και Pascal θα έπρεπε να διδάσκονται (ως εφαρμογή της θεωρίας) από το δημοτικό κιόλας (στην εποχή μας τις μαθαίναμε μόνοι μας με βιβλία στο σπίτι, όταν ακόμα δεν υπήρχε καν το μάθημα στα σχολεία...), ενώ σε γυμνάσιο και λύκειο θα μπορούσε να γίνεται και μια εισαγωγή σε Fortran (από 95 και πάνω..) και ίσως C.
Τίτλος: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: giokspy στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:13:10 πμ
Αυτο έλεγα και γω αν και η γνώση τις φιλοσοφίας μιας γλώσσας προγραμματισμου δεν ειναι γενικη παιδεια και ειναι άχρηστη στον περισσότερο κόσμο που δε θα ασχοληθεί με προγραμματισμο
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 04:26:50 μμ
ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..
ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΑ..
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ..
ΟΤΑΝ ΘΙΧΤΗΚΑΤΕ ΟΜΩΣ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ..
Εξαρτάται από ποια Τμήματα Πληροφορικής εννοείς.
Στα Τμήματα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής είχαν μεγάλη σχέση με Οικονομικές Επιστήμες γιατί πρόερχεται από την ΑΒΣ(Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή).
Στα πληροφορικής των ΣΘΕ(Σχολών Θετικών Επιστημών) είχαν μεγαλύτερη σχέση με Φυσική γιατί οι καθηγητές προέρχονταν από τα τμήματα Φυσικής,Μαθηματικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Όσον αφορά την Χημεία από το 1983 που ισχύαν οι Δέσμες πάντοτε ως βασικό μάθημα για τα τμήματα Χημείας ήταν η Χημεία.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ενοποίηση της Α και Β Δέσμης,
Ελλατώνοντας μια Δέσμη-Κατεύθυνση όπως θες πες το,χάθηκαν μαθήματα Χημείας-Φυσικής και Μαθηματικών!
Υπήρχαν πολλοί παλαιότερα που φώναζαν ότι αδικούνται οι απόφοιτοι Β Δέσμης που δεν μπορούν να δηλώσουν θετικές-τεχνολογικές επιστήμες.
Το τμήμα βιολογίας του ΑΠΘ δεν διδάσκει καθόλου φυσική αλλά Φυσικοχημεία,παρόλο που υπάρχουν εξειδικευμένα βιβλία Φυσικής για Βιολογικές Επιστήμες από τη δεκαετία του 1980.
Ασκήσεις Φυσικής-Εφαρμογές στις βιολογικές επιστήμες (http://www.protoporia.gr/askiseis-fysikis-p-106237.html)
Φυσική με εφαρμογές στις βιολογικές επιστήμες (http://www.protoporia.gr/fysiki-me-efarmoges-stis-viologikes-epistimes-p-106291.html)

Εδώ τα μαθηματικά που διδάσκονται στην θετική και τεχνολογική έχουν ως βάση τα μαθηματικά της Β και Δ Δέσμης και πολύ λιγότερο της τότε Α Δέσμης.
 
 (http://www.mathematica.gr/forum/download/file.php?id=33871) (http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=6&t=27133)Μαθηματικά ΙΙ - 4η Δέσμη (http://ke-ntro.blogspot.gr/2014/05/1983_6278.html)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 05:09:00 μμ
 Ωχ! που τα θυμήθηκες αυτά τα βιβλία!  ;D ;D ;D 8) 8) 8)
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 05:23:55 μμ
Είδες...; 8)
Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου,όσο μεγαλώνεις η μνήμη σου οδεύει προς τα πίσω...! :)
Πάντως η ύλη έχει πέσει αρκετά σε όλα τα μαθήματα,οι φίλοι χημικοί έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται αλλά θα πρέπει να διαμαρτύρονται τόσο οι Μαθηματικοί,όσο και οι Φυσικοί.
Το πρόβλημα είναι το πλήθος των Δεσμών(Κατευθύνσεων όπως θέλετε πείτε το),οι τρεις κατευθύνσεις έχουν λιγότερες ώρες/μάθημα από τις 4-παρένθεση,το ενιαίο απολυτήρια είχε Τεχνολογική Ι&ΙΙ που η κατεύθυνση της τεχνολογίας-παραγωγής απαξιώθηκε σχεδόν αμέσως! :( γιατί άραγε...; ??? - και οι δύο κατευθύνσεις λιγότερες ώρες/μάθημα από τις τρεις κατευθύνσεις.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 07:25:05 μμ
Η ύλη καλώς έπεσε και σε ορισμένα μαθήματα ίσως θα έπρεπε να μειωθεί κι άλλο. Έχουμε μετατρέψει το λύκειο σε ένα "μικρό πανεπιστήμιο" με διδασκαλία ενοτήτων που στις περισσότερες χώρες διδάσκονται στα πρώτα έτη σχετικών σχολών. Πχ από τα μαθηματικά που είναι και από τα αγαπημένα μου μαθήματα, τα ολοκληρώματα και οι παράγωγοι δεν υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο αναλυτικό πρόγραμμα. Σε όσες χώρες δε υπάρχουν εμβαθύνσεις σε κάποια μαθήματα, πρόκειται για μαθήματα επιλογής, δε θέλω να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα με άλλα μαθήματα, γιατί όλοι λειτουργούμε με ένα συντεχνιακό αντανακλαστικό και αν ήταν στο χέρι του κάθε κλάδου τα παιδιά θα βομβαρδίζονταν με ό,τι μάθαμε ο καθένας στο τμήμα του, μόνο και μόνο για να έχουμε πολλές ώρες.

Σε όλα τα αντικείμενα, χρειάζεται ένα συμμάζεμα και ένας επαναπροσδιορισμός των ΑΠ με μια ενιαία δομή και στόχους από το δημοτικό έως και το λύκειο. Για το αντικείμενο μας θα αναφέρω πχ το εξής. Στην Α και Β Γυμνασίου (αν δεν έχει αλλάξει από τότε που δίδασκα) ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα, τα παιδιά μαθαίνουν τη χρήση επεξεργαστή κειμένου και υπολογιστικού φύλλου. Όμως πλέον στα ΕΑΕΠ, τα παιδιά διδάσκονται και τις δύο κατηγορίες λογισμικού σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Δεν χρειάζεται μια αναμόρφωση; κατά τη τη γνώμη μου στο Γυμνάσιο το μάθημα πρέπει να ξεφύγει από τη λογική της χρήσης Η/Υ και να περάσει στη λογική της Πληροφορικής και με θεωρητικό και με εργαστηριακό κομμάτι (επεξεργασία εικόνας, ήχου κλπ). Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν και δημοτικά δύο ταχυτήτων (ΕΑΕΠ και μη ΕΑΕΠ).
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: sliver στις Σεπτέμβριος 23, 2014, 07:54:17 μμ
αυτο που αναφερεις για το Γυμνασιο ειναι τεραστιο προβλημα...
το πιλοτικο Γυμνασιο βεβαια (ελαχιστα ειναι πανελλαδικα) εχουν στο ΑΠ τους τη συνεχεια της ΣΤ' ταξης του δημοτικου που ειναι και αυτα με τη σειρα τους... πιλοτικα!!!

ελα ομως που εχεις εκατονταδες πιλοτικα (για τα ΕΑΕΠ μιλαω φυσικα) δημοτικα και μολις ελαχιστα πιλοτικα Γυμνασια. το προβλημα ειναι εμφανες. φανταζομαι με την αναμορφωση του ΑΠ του δημοτικου σε ολους τους τομεις (που θα γινει τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο) θα φανει αν και ποσες ωρες θα μεινουν τα ΤΠΕ στο δημοτικο οποτε ας ελπισουμε απο τον επομενο Σεπτεμβρη να γινουν τα δημοτικα, μιας ταχυτητας...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: thrileontas στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 12:08:33 πμ
και τελικά φάγαμε τα μούτρα μας κάποιοι στο φόρουμ, για να συμφωνήσουμε όλοι σχεδόν σε αυτό που λέγαμε από την αρχή, τα πέντε μαθήματα. δεν πειράζει , ας είναι...τουλάχιστον να γίνει και έτσι. και η χημεία κύριε μόνιμε που γράφεις και γράφεις κλπ, ήταν τόσο παραγκωνισμένη όλα αυτά τα χρόνια , που ναι έπρεπε να ξανασταθεί στο ύψος της , τι σε χάλασε δηλαδή. καληνύχτα σας.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 12:19:39 πμ
Η ύλη καλώς έπεσε και σε ορισμένα μαθήματα ίσως θα έπρεπε να μειωθεί κι άλλο. Έχουμε μετατρέψει το λύκειο σε ένα "μικρό πανεπιστήμιο" με διδασκαλία ενοτήτων που στις περισσότερες χώρες διδάσκονται στα πρώτα έτη σχετικών σχολών. Πχ από τα μαθηματικά που είναι και από τα αγαπημένα μου μαθήματα, τα ολοκληρώματα και οι παράγωγοι δεν υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο αναλυτικό πρόγραμμα.
...

Να μην καταντήσουμε σαν την Αγγλία, που πρωτοβλέπουν παραγώγους στο παν/μιο.. Το ότι χρειάζεται συμμάζεμα της ύλης, ναι. Αλλά σε πολλά μαθήματα απλά χρειάζεται πιο λογική διαχείριση της ύλης, χωρίς επαναλήψεις από τάξη σε τάξη, ώστε να "βγαίνει" πιο ομαλά η ύλη στο τέλος.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: miltosmpi στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 10:55:51 πμ
Συναδελφε..ποια χρονια ηταν αυτη που υποψηφιος εμπαινε στο χημικο χωρις χημεια...Επιτελους οχι λογια του αερα...Εδω και 40 χρονια που τα εξεταζομενα ηταν 4...Ειχαμε στη θετικη κατευθυνση Εκθεση-Μαθηματικα-Φυσικη-Χημεια..ΟΧΙ λογια για να δημιουργουμε εντυπωσεις...

Να σου θυμίσω μόνο ότι από το 2000 μέχρι και σήμερα οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης έμπαιναν και μπαίνουν στα τμήματα Χημείας χωρίς να εξεταστούν στη Χημεία.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 11:24:15 πμ
Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα Πληροφορικής από Θετική και πάμε πάλι στον φαύλο κύκλο
Η λύση στο πρόβλημα είναι να εξετάζονται όλοι πλέον μόνο στην Χημεία;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: ALITHINOS στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 11:50:41 πμ
Η λύση είναι 5 μαθήματα σε όλες τις κατευθύνσεις με διαβαθμισμένη βαρύτητα και την πληροφορική να εξετάζεται με διαφορετική ύλη ανάλογα με την κατεύθυνση..Η πληροφορική είναι βασική επιστήμη όπως και η χημεία.. Απλά ζούμε σε μια χώρα με λαμόγια, κλέφτες , λουφαδόρους και λίγους ανθρώπους με αρχές , αξίες και παιδεία που αντέχουν ακόμα...
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: miltosmpi στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 12:12:52 μμ
Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα Πληροφορικής από Θετική και πάμε πάλι στον φαύλο κύκλο
Η λύση στο πρόβλημα είναι να εξετάζονται όλοι πλέον μόνο στην Χημεία;
Με μία σημαντική διαφορά: ότι αυτό που αναφέρεις γινόταν μέχρι και το 2000.
Δεν έχει λογική η κάθε σχολή να απαιτεί την πανελλαδική εξέταση στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζει κάποιος.
Φαντάσου για παράδειγμα η Θεολογική σχολή να απαιτούσε την εξέταση στο μάθημα των Θρησκευτικών, η γεωπονική σχολή στο μάθημα της Γεωπονίας, η σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην αντοχή υλικών και πάει λέγοντας...
Νομίζω ότι η πολύ καλή γνώση ενός αντικειμένου επιτυγχάνεται μόνο μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν πρέπει κάποιες επιδερμικές γνώσεις να είναι προαπαιτούμενες. Άλλωστε αυτοί που μπήκαν στις σχολές Πληροφορικής για παράδειγμα πριν το 2000, τι γνώσεις πληροφορικής (όχι χειρισμού) είχαν από το Λύκειο;;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: tolakis στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 12:15:40 μμ
Να σου θυμίσω μόνο ότι από το 2000 μέχρι και σήμερα οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης έμπαιναν και μπαίνουν στα τμήματα Χημείας χωρίς να εξεταστούν στη Χημεία.
Συναδελφε..συγνωμη αν σε πειραξαν αυτα που εγραψα μα..πιστεψε με οτι με τιποτα δεν ηθελα να θιξω τους χημικους σαν κλαδος..Απλουστατα θελω να πω οτι πολλα πρεπει να αλλαξουν στην εκπαιδευση,και δυστυχως αυτα τα πολλα δημιουργουν και τις κοντρες αναμεσα μας.τι..θελω να πω.. τα παιδια που επιλεγουν πληροφορικη και μαλιστα υπαρχει και σχολη που ο πρωτος μπηκε με 19800 μορια..και στην τελικη αναλυση αυτο το παιδι στην ουσια δημοτικο-γυμνασιο-λυκειο εκανε ολα τα μαθηματα εκτος πληροφορικης,ερχετε στην τριτοβαθμια για να μπει βαθια στο νερο...Αυτος ο τροπος επιλογης ενας απο το πρωτο πεδιο παιρνοντας ενα μαθημα μπορει να παει στο 5 και απο 2στο4  κτλ...πρεπει να αλλαξει κι σε αυτο πρεπει να συμβαλλουμε ολοι μας..ΠΡΕΠΕΙ επιτελους ο μαθητης απο την πρωτη λυκειου να μπορει να κανει την επιλογη του..
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 12:34:07 μμ
Με μία σημαντική διαφορά: ότι αυτό που αναφέρεις γινόταν μέχρι και το 2000.
Δεν έχει λογική η κάθε σχολή να απαιτεί την πανελλαδική εξέταση στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζει κάποιος.
Φαντάσου για παράδειγμα η Θεολογική σχολή να απαιτούσε την εξέταση στο μάθημα των Θρησκευτικών, η γεωπονική σχολή στο μάθημα της Γεωπονίας, η σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην αντοχή υλικών και πάει λέγοντας...
Νομίζω ότι η πολύ καλή γνώση ενός αντικειμένου επιτυγχάνεται μόνο μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν πρέπει κάποιες επιδερμικές γνώσεις να είναι προαπαιτούμενες. Άλλωστε αυτοί που μπήκαν στις σχολές Πληροφορικής για παράδειγμα πριν το 2000, τι γνώσεις πληροφορικής (όχι χειρισμού) είχαν από το Λύκειο;;

Εύκολα καταρρίψιμα αυτά που αναφέρεις
Πόσες Θεολογικές σχολές στην Ελλάδα; Πόσες Γεωπονικές; Πόσες σχολές απαιτούν αντοχή υλικών; Ελάχιστες
Οι σχολές ομαδοποιούνται σε πεδία που έχουν κοινά μαθήματα ώστε να μπορεί να υπάρχει η αντίστοιχη εξέταση
Τα μαθήματα των Πανελλαδικών που πιθανόν να ζητούσαν οι σχολές μπαίνουν σε ένα καλάθι και επιλέγονται τα επικρατέστερα
Η Πληροφορική σαν χρήση διδάσκεται σχεδόν σε κάθε σχολή, αλλά αυτό δεν την κάνει πανελλαδικό μάθημα
Πανελλαδικό μάθημα την κάνει το ότι οι βασικές αρχές της Πληροφορικής διέπουν τα προγράμματα σπουδών όλων των τεχνολογικής φύσεως σχολών (πληροφορικές, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, αυτοματιστές), όπως και αρκετών άλλων (Μαθηματικών, Μηχανολόγων Μηχανικών κτλ.)
Δεν είναι κάτι τόσο το εξειδικευμένο και αν το θεωρείτε έτσι είναι γιατί δεν το έχετε διδαχθεί πιθανότατα

Όσο για το επιχείρημα της εισαγωγής πριν το 2000, μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω δυστυχώς
Όταν το 2000 μιλούσαμε για ταχύτητες Ίντερνετ της τάξης των Kbps, μνήμες μερικών εκατοντάδων ΜΒ, προγραμματισμό σε C++ και Java σε εμβρυικό στάδιο σχετικά και σήμερα όλα αυτά θεωρούνται παντελώς ξεπερασμένα, νομίζω ότι οι ανάγκες έχουν αλλάξει, η Πληροφορική προχώρησε και προχωράει καθημερινά
Κι επίσης, ποιος λέει ότι το σύστημα πριν το 2000 ήταν καλύτερο;
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: perastikos_kav στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 07:29:42 μμ
Με μία σημαντική διαφορά: ότι αυτό που αναφέρεις γινόταν μέχρι και το 2000.
Δεν έχει λογική η κάθε σχολή να απαιτεί την πανελλαδική εξέταση στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζει κάποιος.
Φαντάσου για παράδειγμα η Θεολογική σχολή να απαιτούσε την εξέταση στο μάθημα των Θρησκευτικών, η γεωπονική σχολή στο μάθημα της Γεωπονίας, η σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην αντοχή υλικών και πάει λέγοντας...
Νομίζω ότι η πολύ καλή γνώση ενός αντικειμένου επιτυγχάνεται μόνο μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν πρέπει κάποιες επιδερμικές γνώσεις να είναι προαπαιτούμενες. Άλλωστε αυτοί που μπήκαν στις σχολές Πληροφορικής για παράδειγμα πριν το 2000, τι γνώσεις πληροφορικής (όχι χειρισμού) είχαν από το Λύκειο;;

Καθόλου γνώσεις, γι' αυτό και είχαμε μεγάλο μειονέκτημα στις σπουδές σε σχέση με τους τωρινούς μας μαθητές. Μπήκα πρωτοετής σε τμήμα πληροφορικής και δεν ήξερα τι είναι η πληροφορική. Έχασα πολύ χρόνο για να κατανοήσω τα στοιχειώδη, οπότε δεν μπορούσα με τίποτα να εμβαθύνω στην επιστήμη μου. Μετά το πτυχίο έμαθα τα περισσότερα. Σε εκείνη τη γενιά μπορεί αυτό να συγχωρούνταν, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μικρός και αμέσως μετά να ξεκίνησε η πρώτη γενιά ανθρώπων που σε συντριπτικό ποσοστό μεγαλώνουν με έναν η/υ στην κρεβατοκάμαρα. Σήμερα όμως στην πραγματικότητα είσαι λειτουργικά αναλφάβητος, χωρίς πληροφορική και όχι μόνο χωρίς χρήση η/υ.  Βελτιώνει κατά πολύ το επίπεδο των μελλοντικών επιστημόνων, το να πάνε σε μια σχολή έχοντας κάποιες βασικές γνώσεις για το αντικείμενο που θα σπουδάσουν.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: blum στις Σεπτέμβριος 24, 2014, 08:19:12 μμ
Να σου θυμίσω μόνο ότι από το 2000 μέχρι και σήμερα οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης έμπαιναν και μπαίνουν στα τμήματα Χημείας χωρίς να εξεταστούν στη Χημεία.

γιατι εκαναν την εξυπναδα μα πανε τεχνολογικη γιατι τα καταφερναν καλυτερα και οχι θετικη που ειναι επιημα ο κλαδος τους
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: anixia στις Νοέμβριος 21, 2014, 02:00:18 μμ
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/192548/to-neo-systhma-eisagoghs-se-aei-kai-tei.html

Δηλαδή κάποιες σχολές προαπαιτούμενο μάθημα Χημεία ,άλλες πληροφορική και στις υπόλοιπες κατά ελεύθερη βούληση;
Αυτό κατάλαβα εγώ..........
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: sliver στις Νοέμβριος 21, 2014, 04:25:19 μμ
ναι, ετσι φαινεται. not bad και λογικο....
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: dpa2006 στις Νοέμβριος 24, 2014, 07:11:01 μμ
ναι, ετσι φαινεται. not bad και λογικο....
Λογικό,ακόμα και επί Δεσμών η κάθε Δέσμη είχε τα βασικά της μαθήματα (με την αλλαγή το 1987,π.χ. μαθηματικά Α Δέσμη) αλλά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις στις Σχολές,π.χ. οι Χημικοί Μηχανικοί, το Χημικό κ.α. είχαν την Χημεία,τα τμήματα Φυσικής την Φυσική κλπ.
Τίτλος: Απ: Η Πληροφορική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αποστολή από: gvasilis στις Ιανουάριος 04, 2016, 04:55:56 μμ
http://dialogos.minedu.gov.gr/wp-content/uploads/2016/01/protasi_lempidakis.pdf
Μια που έχουμε διάλογο....