0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
το ξέρω ...αλλά να μη παίζουμε με τις λέξεις (εσύ μίλησες για μετάταξη κι εγώ απάντησα στο συγκεκριμένο).
Να εξηγήσουμε ίσως ότι οι συνταξιοδοτήσεις είναι μαζικές γιατί και οι προσλήψεις στις ειδικότητες αυτές ήταν πάντα μεγαλύτερες σε αριθμό καθώς είναι μαθήματα με μεγαλύτερο ωράριο και κάλυψη σε γυμν.λύκειο. Όχι ότι οι ειδικότητες που "πλεονάζουν" δεν παίρνουν ποτέ σύνταξη.Θυμάμαι τέλη δεκαετίας 80 και αρχές 90 διορίζονταν 60-70 γαλλικών το πολύ ενώ μαθ/φυσ/φιλ. κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό.Θέσεις ευθύνης καλύπτουν όλοι εάν έχουν τα προσόντα απλά στις πολύπαθες ειδικότητες είναι μικρότερο το νούμερο.Κάτσε να γυρίσει τα γαλ/γερμ. στο τρίωρο που ήταν έως το 2005 να δούμε τότε ποιος θα πλεονάζει. Κάτσε να μπουν επίσης και στα λύκεια (γιατί πρακτικά δεν υφίσταται τώρα β' ξένη γλώσσα σε λύκειο) και να δούμε τι θα γίνει.Απλώς δεν θα συμβεί αυτό ποτέ και οι λόγοι είναι γνωστοί (κι αν δεν είναι μπορείτε να τους φανταστείτε εύκολα).Επομένως εφόσον η λογική είναι "συμμάζεμα", "οικονομία", στρίμωγμα γενικότερα και ίσως και απολύσεις γιατί έτσι "πρέπει", όλα τα σενάρια είναι πιθανά και η πράξη έως τώρα το επιβεβαιώνει.
Λοιπόν ας μην κατηγορούμε και τσακωνόμαστε με άλλους όταν κάτι δεν μας πάει όπως θέλουμε (ή τουλάχιστον αν το κάνουμε να είμαστε σε όλα μας εντάξει...).
Σωστά όλα αυτά αλλά εγώ νομίζω πως είμαστε εντός θέματος διότι το πόσες μεταθέσεις και με ποιο τρόπο θα γίνουν είναι σε ευθεία συνάρτηση με το αν θα ενοποιηθούν η Α/βάθμια και η
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 2013 (προ αύξησης ωραρίου):ΠΕ01 714 πλεονάσματαΠΕ02 997 πλεονάσματαΠΕ03 302 πλεονάσματαΠηγή το αρχείο που διέρρευσε πέρσι.Απ ότι θυμάμαι και οι Φυσικοί έχουν πλεονάσματα, οι Χημικοί-
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες (μην ξεχνάς όμως ότι η Ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι με αν και άμα) αλλά μην ξεχνάς ότι ο κύβος ερρίφθη και με την μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες μετάταξης. Και αν θυμάμαι καλά οι αιτήσεις ήταν εθελοντικέςGuestteacher, φυσικά και ξέρω πώς γράφεται η Ιστορία, συμφωνώ μαζί σου. Το σχόλιο το έγραψα για να γνωρίζουμε και το πώς φτάσαμε εδώ αλλά και να να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν το γιατί κάποιοι "πλεονάζουν" και να μην τους αντιμετωπίζουν "υποτιμητικά" κατά κάποιο τρόπο γιατί κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να βρεθεί κι ο ίδιος ο κλάδος του "πλεονάζον προσωπικό" κατ' ευφημισμό.Για τις μετατάξεις συμφωνώ, ξέρω το πώς έγινε πάρα πολύ καλά, δεν συμμετείχα και έχω πει το λόγο σε άλλο μήνυμα.Και σε πολλά άλλα συμφωνώ που έχεις πει για την μη αυτοκριτική του κλάδου κλπ. Πάντως οσμίζομαι ότι και τώρα θα λειτουργήσει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και φυσικά καθένας θα κοιτάζει τι τον συμφέρει καλύτερα. Δυστυχώς ούτε συννενόηση είχαμε, έχουμε, θα έχουμε. Εγώ το έχω αποδεχθεί
Για να αλλάξεις συσχετισμούς δεν γίνεται να είσαι προσκολλημένος σε "μικρά" προσωπικά οφέλη και με τη λογική: "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ......τελίτσες Έτσι άλλαζαν πάντα οι συσχετισμοί στο ελλάντα γι'αυτό και οι έχοντες άλλη νοοτροπία μετανάστευαν. Τώρα δυστυχώς μεταναστεύουν όλοι όσοι μπορούν...εκεί να δεις αλλαγή συσχετισμών
οι ειδικότητες που μετατάχθηκαν δεν ευνοούνται από τις αλλαγές προγραμμάτων όπως και από τις συνταξιοδοτήσεις των επόμενων δύο χρόνων Αυτό δεν το κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής!
Εννοώ το Λύκειο ή αλλιώς εκεί που γίνεται το μεγάλο παιχνίδι χρόνια τώρα και εξηγεί το γιατί και το πως..........................................