0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
απλα θα ηταν ευχης εργον αν οντως εδιναν και τα λειρουργικα κενα ως προσφερομενα γιατι οντως στην πραξη είναι πολλα, ισως τριπλασια από οργανικα τωρα με εαεπ (τουλάχιστον σε καποιες ειδικοτητες)..υγ: εγω για να καταλάβατε δεν ζηταγα αποσπασεις για να μαζευω σε χωριο της παραμεθοριου μορια και τωρα που μαζεψα εκλεισαν όλα εδώ κ 5 χρονια στην περιοχη μου κ με τη πανωλεθρια που υπεστη ως ειδικοτητα της πρωτοβάθμιας με τις μετατάξεις δεν το βλεπω να μπορω να πλησιασω ουτε τα επομενα χρονια..τελος παντων..ευχομαι καλα αποτελέσματα σε ολους μας γιατι μονο οποιος εχει φαει την εξορια με το κουταλι ξερει τι σημαινει μια πολυποθετη μεταθεση
καταλαβαινω ότι δεν θα υπαρχει πια διαθεση ΠΥΣΔΕ/πυσπε όπως ειχαν γραψει και καποιοι εδώ στο παρελθον..Εγώ δηλαδή που είμαι εδώ και 5 χρόνια στην διάθεση και αφού οργανικές δεν υπάρχουν θα με στείλουν .... να κάνω γκάλοπ;;
Και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω από το εν λόγω άρθρο είναι το εξής: σε ένα σημείο λέει "εξειδικεύονται τα κριτήρια και n μοριοδότηση για τις μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών" και μετά λέει "τα κριτήρια μοριοδότησης για τις μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν, ενώ θα γίνουν βελτιώσεις μόνο στον τρόπο των μεταθέσεων". Δηλαδή?
Ενδεχομένως να εννοεί σε συγκεκριμένο σχολείο με οργανικό κενό, δηλαδή να ξέρεις εξ αρχής σε ποιο σχολείο θα υπηρετήσεις...τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω τώρα...Αν αυτοί εννοούν κάτι άλλο θα το μάθουμε....
Αυτο δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει. Τουτεστιν, θα μετατεθει σε οργανικη θεση συγκεριμενης σχολικης μοναδας του κεντρου της Λαρισας φιλολογος απο το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανησου, χωρις να δοθει η δυνατοτητα διεκδικησης της εν λογω κενης οργανικης θεσης απο τους ηδη υπηρετουντες φιλολογους του ΠΥΣΔΕ Λαρισας, ορισμενοι εκ των οποιων προηγουνται σε μοριοδοτηση απο τον μετατιθεμενο; Και δη χωρις τροποποιηση της ισχυουσας νομοθεσιας;
Ανησυχητικό είναι και το ότι λέει πως οι μεταθέσεις θα κοπούν μαχαίρι και θα ελαχιστοποιηθούν ομοίως και οι αποσπάσεις. Πέρυσι τα πράγματα για τη δευτεροβάθμια ήταν χάλια, πολύ χαμηλά ποσοστά, φέτος πόσο χειρότερα. Κάποιοι έλεγαν πριν λίγο καιρό ότι θα δοθούν περισσότερες μεταθέσεις λόγω εκλογών. Τώρα τι έχουν να πουν?
Μήπως λοιπόν κάπου εδώ θα δούμε τις "νέες αλλαγές"; Μήπως κάπου εδώ "χωράει" και το σχόλιο Μπράτη; Υπόθεση κάνω...
Ξέρετε πόσα οργανικά κενά, ναι οργανικά, άφησαν πίσω τους οι μετατάξεις;; Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον 15 από γνωστούς μου που μετατάχθησαν και κατείχαν οργανικά κενά στη δευτεροβάθμια. Αυτά θα παραμείνουν οργανικά κενά;; Σαφώς δεν είναι σε Αθήνα - Θεσ/νίκη αλλά πέρα από τα ξερονήσια είναι και σε πολλές πρωτεύουσες νομών. Το θέμα είναι θα τα ανακοινώσουν ως οργανικά κενά ή....;
Σωστα, ωστοσο πρεπει να συνυπολογιστει και ο αριθμος των οργανικα υπεραριθμων / ευρισκομενων στη διαθεση εκπαιδευτικων του οικειου ΠΥΣΔΕ, καθοτι θεωρητικα η δοτικοτητα των προς μεταταξη των ΠΥΣΔΕ επικαθοριστηκε ακριβως απο την υπαρξη των παραπανω πλεοναζοντων.