0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οσο δινουμε σημασια σε άτοπες και ανυποστατες αποψεις καποιων, τοσο περισσοτερο τους δινουμε ανατροφοδοτηση
Συνάδελφε, τα λες με σιγουριά αυτά; Μη λέτε πράγματα, για τα οποία δεν είστε απόλυτα σίγουροι. Εδώ και το Υπουργείο δεν ξέρει την τύφλα του. Μη παίζετε με τα νεύρα των ανθρώπων, διότι οι αντοχές του καθενός έχουν φτάσει στα τάρταρα, μια με τις μετατάξεις, μια με τις αποσπάσεις και τώρα με τις μεταθέσεις. Έλεος!!!!
Αν ειχε καθαρο μυαλο αυτος ο συμβουλος του υπουργειου θα επρεπε να παρει τους παλιους απο τα νησια με παιδια ,με υποχρωσεις πολλες ,να στειλει αναπληρωτες στη θεση τους γιατι δεν ειναι το ιδιο ενας 25 χρ.με καποιον που ειναι 35-40χρ. Καθως επισης το προβλημα με τα νησια δεν προκειται ποτε να λυθει αν δεν βρεθουν ντοπιοι καθηγητες κακα τα ψεματα.Μονο αυτη η λυση υπαρχει.
Συνάδελφε PANMETS εσύ που είσαι και που θες να πας αληθεια?
Dorea, καταλαβαίνω την αγωνία του γονιού εκπαιδευτικού όμως η ιδιότητα του γονέα από μόνη της δεν ορίζει και το αξιομετάθετο του καθενος. Αν δηλαδή είχες ως Πολιτεία το δίλημμα να επιλέξεις να μεταθέσεις μια μαμά με το παιδί της που βρίσκονται στην Τήλο και αντίστοιχα μία ανύπανδρη καθηγήτρια που επίσης βρίσκεται στην Τήλο και η οποία δεν έχει αδελφια ούτε μητέρα αλλά έχει πατέρα σε τελευταίο στάδιο καρκίνου, σε ποιον θα έδινες μετάθεση; αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη μετάθεσης, ο καθηγητής που υπηρετεί στην Ηρακλειά και έχει αφήσει πίσω του παιδιά και γυναίκα στην ηπειρωτική ενδοχώρα ή η καθηγήτρια που έχει χωρίσει, είναι με το παιδί της στην Ηρακλειά, δεν έχει άλλους πόρους να ζήσει και δεν έχει γιατρό να πάει το παιδί της όταν αυτό αρρωστήσει, ποον θα επέλεγες; Θέλω να πω πως ο καθένας έχει μια ιστορια πίσω του, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που η εκπαιδευτική κοινότητα στράφηκε εναντίον των πολυτέκνων - σωστά κατ' εμέ - επειδή διορίζοταν ή μετατίθεντο με μοναδικό κριτήριο την πολυτεκνία , με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί τώρα να ζητά μετάθεση με μοναδικό κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση. ο PANMETS έχει δίκαιο ως προς το σημειο του "δεν ειναι ανάγκη να ζήσουν όλοι στην Αθήνα". Όταν πχ ο σύζυγος ειναι άνεργος δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην μπορεί ο άνεργος να μετακομίσει στον τόπο εργασίας του εργαζομενου αλλά να πρέπει να συντηρούνται δύο σπίτια με έναν μισθό και μετά να φταίει το ...ανάλγητο υπουργείο!! Συμφωνώ ότι το υπουργείο ευθύνεται για πάρα πολλά αλλά μερικές φορές ο τρόπος που ο εκπαιδευτικός πιστεύει ότι το σύμπαν υποχρεούται να γυρίζει γύρω του είναι επίσης εξοργιστικός. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...
Νομίζω πως ήδη αυτοί οι οποίοι έχουν συζύγους και παιδιά έχουν και αυξημένες μοριοδοτήσεις... Αλλά γενικά αυτό το οποίο έχω εισπράξει απ' το σύνολο των συναδέλφων μου έως τώρα δεν είναι απλώς το ότι αυτοί που είναι παντρεμένοι με παιδιά θέλουν απλώς μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους. Είναι πως όλοι θέλουν μετάθεση στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και έπειτα έναν Υπουργό να τους χτίσει το σχολείο της οργανικής, δύο τρία οικοδομικά τετράγωνα από κει που μένουν...
Συνάδελφε alexandr75math, δεν είναι τα πράγματα όπως σου τα έχει μεταφέρει "το σύνολο των συναδέλφων σου". Οι περισσότεροι οικογενειάρχες που γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, επιθυμούν να πάνε κάποια στιγμή, έστω και μετά από αρκετά χρόνια, αλλά να πάνε, στον τόπο συμφερόντων τους. Εμένα, για να καταλάβεις, ποσώς μ'ενδιαφέρει εάν θα κάνω 1 ώρα κάθε μέρα να πάω και να έρθω σε 1,2 ή και 5 σχολεία (που συνήθως στέλνουν τη δική μου ειδικότητα), αρκεί να πάρω μετάθεση μετά από 16 χρόνια στην περιοχή μου, στην περιφέρειά μου τουλάχιστον. Ας μη γενικεύουμε. Λάθος συζήτηση ανοίγουμε...