0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό θα γίνονταν με τις εθελοντικές ίσως.Με τις υποχρεωτικές "θεωρητικά" μετακινήθηκαν μόνο πλεονάζοντες. Γι αυτό και το "παναγιώτης" το δικό μας παιδί που έχει 25 μόρια λόγω του ότι είναι Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια πήρε μετάταξη (από Θεσσαλονίκη στην Θεσσαλονίκη) και ο "Μένιος" που δεν είναι δικό μας παιδί έμεινε Καστελόριζο με 4000 μόρια.Φυσικά αυτό είναι το καλύτερο για όλους γιατί δεν ταλαιπωρήσαμε τον Μένιο (ξέρεις τι μπελάς είναι αυτός; 2 καράβια μετακομίσεις κακό; Όχι δώσε εγγύηση πίσω όχι άλλα τέτοια προβλήματα;) να τον τραβάμε Θεσσαλονίκη και επίσης ο Παναγιώτης μας δεν θα είναι πλεονάζων πια... Όλοι ευτυχισμένοι
ρε σεις παιδιά, αυτό πάλι πού το είδατε; Μιλαμε για κάτι συγκεκριμένο ή πρόκειται για ράδιο αρβύλα ;
Εγώ ένα κατάλαβα... ότι το μόνο που θα γίνει σχετικά με το "απόσταση από την περιοχή συμφερόντων" είναι να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί βάσει αυτού. Δηλαδή όσο πιο μακρυά από την περιοχή συμφερόντων σου είσαι, τόσο πιο πολύ κορόιδο είσαι!
Αυτό το χάλι της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων ετών, που το βλέπαμε και δε μιλάγαμε και κάποιοι οφεληθήκαμε, άλλος λίγο άλλος πολύ, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά παιδιά.Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μακριά απ΄τα σπίτια τους κι έχουν απελπιστεί καθώς δε βλέπουν να γίνονται μεταθέσεις και δίκιο έχουν.Απ΄την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που πήραν μετάθεση χωρίς προφανώς να υπάρχει οργανικό κενό και τώρα ως διαθεσίτες τρέμουν μην αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή μιας διαθεσιμότητας.Δε βλέπω πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί το θέμα το Υπουργείο ώστε να δοθούν ανώδυνες λύσεις.Και βασικά δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρουν οι ανώδυνες λύσεις αυτούς που μας κυβερνάνε.
Πάντως, νομίζω πως οι περισσότεροι που μπαίνουμε εδώ να ακούσουμε κάτι, το πρόβλημά μας δεν είναι η μετακίνηση από το κοντά στο δίπλα...Αν και είμαι φιλόλογος (για κάποιους ευνοημένη ειδικότητα στις μεταθέσεις) εδώ και 4χρόνια (μάλλον από όσα ακούω, δεν είναι πολλά) ζητώ μετάθεση (και απόσπαση στη συνέχεια) από ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου προς οποιαδήποτε ξηρά, από Έβρο ως Πελ/νησο και τα νησιά των Σποράδων που είναι πιο κοντά στην πατρίδα μου, αλλά δε βλέπω διέξοδο. Έχουν λιγοστέψει τόσο οι μεταθέσεις που είτε πολλές περιοχές δε βγάζουν καθόλου κενά είτε αν βγάλουν 1-2 τα παίρνουν οι πρώτοι πρώτοι στη λίστα με πολλά μόρια άνω των 100. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και γι' αυτό αναμένουμε με τόση αγωνία τη φετινή εγκύκλιο και αναζητούμε έγκυρη πληροφόρηση για το τι γίνεται πλέον...
Δυστυχώς κάθε χρόνο στις μεταθέσεις έχουμε περιορισμένες επιλογές και δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Διάλεξα όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Έβρου και Θράκης και από τους υπόλοιπους νομούς διάλεξα τυχαία 1-2 περιοχές. Δυστυχώς στις τυχαίες επιλογές μου δεν ήταν η Μεσσηνία και η Αιτωλοακαρνανία. (που να το φανταστώ!) Αυτό το περσινό με τη Μεσσηνία κανείς μας δεν το πρόβλεψε. Έφυγε συνάδελφος από Δωδεκάνησα που ήμασταν στο ίδιο σχολείο με τα μισά μόρια από μένα για Μεσσηνία. Τώρα βέβαια παραμένει στη διάθεση, δεν έχει οργανική, αλλά έφυγε...Έβαλα ακόμη και Δ΄Κυκλάδων και
Παιδιά συγνώμη αλλά πατάω κλικ στις μεταθέσεις 2014 του φόρουμ για να δω καμιά καινούργια είδηση για τις μεταθέσεις και διαβάζω άλλα αντί άλλων. Είναι κουραστικές οι αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα...
ΤΗΕ19 σου απάντησα σε όλα όσα έγραψες. Αν δεν είναι η απάντηση που περίμενες δεν μπορώ να κάνω κάτι όμως.... joshua η κολλητή μου φίλη, διορισμένη το 2010 , με μόρια κατι παραπάνω απο 50, έφυγε απο Δωδεκάνησα και πήγε Αιτωλοακαρνανία πέρισυ- και πήρε και οργανική! . Θα μου πεις το είχε πρώτη επιλογή....οκ, πάντως όταν επιθυμείς περιοχές που θέλει πολύς κόσμος ( πχ Μακεδονία ) και δεν έχεις τα μόρια του θεού, τότε απλά ΔΕΝ τις βάζεις πρώτες.